{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.382 visninger | Oprettet:

Hest! Øv øv øv øv øv! (Frustreret) {{forumTopicSubject}}

Argh!

Sikke noget lort!

Georg fik en knæskade på venstre bagben i juli 2013.
Ledbehandling og på sygefold
Ledbehandling igen i august
Medio November til kontrol - alt ser godt ud.
Ultimo november opstart m kontrolleret skridt på hård bund.
Medio januar - stadig rengående. Vi starter m trav intervaller.
Idag : ikke rengående, men heller ik halt halt :((( vi har travet korte intervaller, samlet 5 min.

Han står stadig på sygefold.

Er bare så frustreret! Argh!
Og røv ked af det!

Forrige år havde han en knæskade i samme ben - men der gik genoptræningen fint', og var tip top ridende i 3-4 måneder - så stod han der med denne her omgang...

Hvad gør man her fra?

Han kan jo ikke engang gå på fold så uden at være halt, hvis den ik kan holde til 5 min trav?

Man kan lave arthroskopi, for at konstatere at korsbåndet er røget, og så vækker man den ik, eller også opererer man et eller andet ledbånd/disc, så står den 6 måneder igen, for endnu en genoptræning den måske ik holder til?

Suk suk suk

1000 tanker flyver gennem hovedet...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hest! Øv øv øv øv øv! (Frustreret)
  • #1   22. jan 2014 Ingen der har prøvet noget der ligner?

  • #2   22. jan 2014
    Er hesten blevet scannet, MRI, røgten eller hvad er den for at se hvad der ligger bag?


  • #3   22. jan 2014 Han har været i røntgen

    Knæledet er så stort, at en scanning vil gi et ufuldstændigt billede.


  • #4   22. jan 2014 Næste skridt er evt arthroskopi


  • #6   23. jan 2014 Øv øv har stået et dårligt sted, med mange skader av mave på hesten osv osv. Masser sygefolde og de var altid fyldte. Flyttede og siden har han faktisk ikke været syg... 7-9-13 men lyder desværre til der noget rigtig galt. Hvis alt andet er tjekket. Min er hyber mobil, og blir han skæv kan han blive halt af det. Det gamle sted havde en alt for tung ny bane. Her fik jeg at se en ostepath kan faktisk noget halt hest, efter over en times arbejde arbejde havde jeg en rengående hest. Så min havde en låsning der gjorde hm halt. Eller uren var for mig svært at se, men kunne jo godt se han ikke trådte igennem. Obs sygefold er ikke altid det bedste med skader, da hesten helst stadig skal bevæge sig rundt og ikke bare stå stille hvis led det er senerne. Men det en øv ting at stå med. Jeg ville nok trække den og se hen af forår, om der ikke var andre muligheder.

  • #7   23. jan 2014 Tina
    Forstår ik rigtigt hvad din historie har med min at gøre, lige bortset fra låsningen måske smiley
    Den mulighed vil jeg nævne for dyrlægen, om set var tilstødt her senere.

    1) hans skade i knæleddet skyldes ik dårlige folde.
    2) en sygefold har været nødvendigt for en heling.

    Syns det er synd hvis han skal stå ret meget længere på en sygefold, stadig uden udsigt til at blive ridehest, men det kan være løsningen ---



  • #8   23. jan 2014 Og så ved jeg ik hva du mener med " hvis alt er tjecket"?



  • #9   23. jan 2014 måske en kiropraktor kan hjælpe?

  • #10   23. jan 2014 På en knæskade?

  • #11   23. jan 2014 jeg ville få tage de sidste prøver som du siger der er næste skridt.

    men knæskade er bare tit ikke det nemmeste at få godt igen. min annabell måtte jeg desværre sige farvel til i sommers, vi havde også forsøgt rigtig meget og længe, gik rigtig godt i 3 måned, men så pludselig tilbage til det samme.


  • #12   23. jan 2014 Ja - det er også det jeg overvejer nu
    Ved bare ik om jeg har mod på det

    Det er en operation til knap 10.000, og så kan det være den slet ik får lov at vågne.
    Ellers gør de måske noget v et ledbånd eller disken, (kommer oven i prisen), og skal stå i 6 måneder uden garanti for at den kommer igennem genoptræningen.


  • #14   23. jan 2014 Det er jo et svært dilemma. Men tror du er nød til at gøre op med dig selv om du vil lade den aflive.
    eller om du vil brugen en masse tid og penge på at den så forhåbentlig kommer sig.
    Det kommer jo helt an på hvad det er for en hest, og hvor meget den evt. er værd. (kan de svare sig at bruge så mange penge på den).
    Men jeg syns at jeg læser lidt mellem linjerne at du har truffet en beslutning om at det vil blive for dyrt.
    Og hvis det er en ridehest du vil have, og chancerne for at den bliver det igen ikke er gode. Så ville jeg lade den aflive og finde en anden.


  • #15   23. jan 2014 Jeg vil gøre rigtig meget for min hest - for han er noget helt særligt, men netop derfor synes jeg også det ville være synd for ham m operation og efterfølgende 6 måneder mere på sygefold.
    (Har stået på sygefold siden uge 29 smiley )


  • #16   23. jan 2014 Jeg har stået i lidt a la det samme.

    Min tidl. hest Bruno, var on/off urentgående i 3 år. Min daværende dyrlæge slog det hen med vokseværk, hvilket passede fint med alderen. Og det var ikke hele tiden, men i perioder, det var synligt.

    Da, jeg mødte min kæreste, havde jeg faktisk taget den tunge beslutning, at hvis ikke han fik det bedre inden foråret (vi er her i Sep. 2011), så skulle han til de evige grønne græsmarker.
    Min kæreste spørger, om han må prøve at ligge nogle sko på ham i bag. Jeg siger værsgo, du har frit spil, for det kan ikke blive værre. Krikken fik 2 bagsko på, hvor der blev lavet ekstra støtte på udvendige side. Efter 3-4 dage forsvandt hævelserne i haserne.
    -Jeg prøvede at ride lidt efter en uges tid, og aldrig har hesten gået så fint rundt på sine ben.

    Det holdte i ca. 4 måneder.

    Så fik kærestens chef lov til at se på hesten til et kursus på smedien.
    Han mistænkte ringfod, og anbefalede mig at få hesten røntgen fotograferet ialle led i begge bagben fra knæet pog ned.
    Røntgen blev bestilt på Højgård, for nu ville jeg vide, hvad der var galt. Og jeg ville ikke tage til takke med, at det var vokseværk, for ingen heste har vokseværk i så lang tid.

    Røntgen viste ingenting overhovedet. Det endte med at de indlagde hesten i 4 dage, hvor han hver dag blev udsat for en ny undersøgelse. Undersøgelserne kunne de ikke ligge de samme dage. Heldigvis betalte jeg ingenting for indlæggelsen. smiley

    På 3. dagen ringer, der en dyrlæge og siger, at han ikke ved hvad han skal stille op, for nu havde han longeret den, og der var ingenting. Her blev jeg sur, for det var netop værst i longe. Særligt den ene vej rundt. Og det var på udvendige bagben den vej rundt, hvilket jo ikke er så almindeligt.
    Han ber mig komme derover dagen efter, så jeg kan udpege, hvornår jeg synes hesten var halt.
    Så det gjorde jeg. Der var en del andre kunder i ridehallen, da jeg skulle longere ham. 10-15 andre mennesker, udover mig, min svigermor og dyrlægen.
    Hesten blev longeret i 20 min. Hvor af dyrlægen stod med ryggen til de 15 min. smiley Men der var ingen tvivl. Hesten var ret så halt. Faktisk mere end den havde været nogensinde før.
    -Så han måtte tage sine ord i sig igen. Han kunne godt se at hesten var halt på udvendige bagben på højre volte.

    Han blev så bedøvet igen, og fik scannet sit venstre bagknæ.
    Her kunne man tydeligt se alle dele af leddet.
    Scanningen viste, at der ingen ledvæske sad i leddet. Og det der var af væske omkring leddet, var betændelse, der sad ude rundt om leddet. Dyrlægen måtte indrømme, at det var en sej hest jeg havde, for han havde aldrig set et så slemt tilfælde før, og havde det ikke været fordi, jeg var så standhaftig, så var det nok ikke blevet opdaget.

    Behandlingen lød på ledbehandling, og så 20 min. skridt på et lige stykke i 14 dage, og så ind til kontrol.
    Ledbehandlingen havde en effekt i de første 4 dage. Derefter, kunne jeg mærke at han gik anderledes igen.

    Til kontrollen viste det sig også at behandlingen havde haft en lille effekt, men langt far nok. Så han fik en ny ledbehandling.
    På det her tidspunkt gik hesten også med 2 kile ringsko på bagbenene og såler.

    Dyrlægen sagde at han nok aldrig blev andet en skridt turshest. Jeg havde ham uanvendelighedsforsikret som dressur hest, så snakkede lidt med dyrlægen omkring at skrive en erklæring.
    -Det ville han ikke, for hesten kunne jo stadig skridtes på.

    (Jeg var på det her tidspunkt godt træt af den her dyrlæge)

    Vi kørte ret slukøret hjem igen med min store dejlige hest.
    Ikke nok med ville min hest aldrig blive rask. Men jeg havde heller ikke penge til en ny hest. Eller en hest mere, som jeg kunne bruge til dressur. Og nu stod jeg med en uanvendelighedsforsikring, som jeg faktisk ikke vidste om jeg nogensinde kunne bruge, da jeg jo mente hesten var blevet uanvendelig til det formål den var indkøbt til.

    Efter 2 måneder fik hesten det endnu værre, og jeg ringede til Højgård igen, bestilte tid til en undersøgelse hos en anden ben specialist end ham vi havde fået tildelt før.
    Den nye dyrlæge undersøgte hesten i longe, bøjeprøve og scanning. Konkluderede at hesten aldrig ville blive ridehest og skrev en erklæring til min forsikring, og kunne ikke forstå at den anden dyrlæge ikek ville gøre det 2 måneder før.
    Dommen blev at hesten, aldrig ville blive ridehest igen. At hans tid som fold bums var ukendt. Det kunne blive 10 år, eller 1 måned.

    Der gik 6 uger.
    Efter 6 uger som foldbums, ændrede han markant adfærd. Han blev decideret aggressiv overfor de andre af vores heste. Tabte sig uden grund, kunne ikke tage på. Gnisten i øjnene forsvandt. Hans ben begyndte at give efter under ham.

    Forsikringen havde godkendt det. Så vi valgte at køre ham til slagteren.
    Han var rædselsslagen for nåle, så han har væltet en dør, trukket en pæl op af gulvet på højgård osv. osv. I forsøget på at undgå nålen.

    Min store dejlige Brune hest fik fred efter 2-3 års smerter. Og nej, hvor har jeg siddet med rigtig dårlig samvittighed, over at jeg lod mig spise af med, at det var vokseværk.
    Men dyrlæger er også bare mennesker, og hans alder passede fint med det.


  • #17   23. jan 2014 Hvad du skal gøre med din hest, er op til dig.
    '
    Men jeg ville ikke byde endnu en hest at gennemgå det samme som Bruno.

    Vi skulle have aflivet ham allerede da vi fik dommen ved den sidste undersøgelse.


  • #18   23. jan 2014 Jeg tror heller ik på det kan blive rigtig godt.
    Ved 2. ledbehandling var der blod i ledvæsken (det skal der ikke være)

    Men jeg skal ikke ha en hest der kun kan gå på fold - og halte hvis de beslutter sig til en løbetur

    Så kan den ikke som minimum ride en god skovtur m skridt, trav og gallopere, skal den ik være her.

    Det vil jeg hverken byde mig selv eller hesten.


  • #19   23. jan 2014 Hvor lang tid har han stået stille uden der har været rytter på ryggen af ham,men bare gået på fold.Måske i er gået fortidligt igang?
    jeg ville lade ham komme i løsdrift og lade ham gå vinteren over bare lade ham komme sig og så se til foråret om han er kommet sig.


  • #20   23. jan 2014 Hvis du læser teksten, vil du ku se, at han har stået på sygefold siden juli, og stadig gør det.

    smiley

    Han kom i gang lige så stille ultimo november.


  • #21   23. jan 2014 Jeg fortsætter m at trave weekenden over ( med mindre det blir værre), og dyrlægen kommer mandag eftermiddag.

  • #22   23. jan 2014 http://youtu.be/kzA9s8ig-aE

    Dagens ridning smiley

    Video også sendt til dyrlægen


Kommentér på:
Hest! Øv øv øv øv øv! (Frustreret)

Annonce