{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hingste forskrækket
  • #1   27. mar 2015 På grund af den måde mange hingste er i Danmark. Der er sikkert også mange vidunderlige hingste i Danmark, men man hører også en hel del historier om hingste der er knap så vidunderlige. I Danmark har vi tradition for vallakker i stedet for hingste, og vores hestehold er opbygget til at passe med vallakker og hopper - der er ikke så meget plads til hingste i en traditionel stald.

    Når det er sagt, så er hingste nogen helt fantastiske væsner smiley


  • #3   27. mar 2015 Jeg syntes nu ikke lige jeg kan komme på nogle som er hingsteforskrækket.
    Som der allerede er sagt, så passe de færreste hingste ind i en traditionel stald (hvilket jo er vores egen skyld) Men det er jo ikke det samme som, ikke at kunne lide hingste.


  • #5   27. mar 2015 Jeg tror ikke folk er "hingsteforskrækkede".Tror bare de har erkendt at det liv mange hingste lever ikke er optimalt.

  • #6   27. mar 2015 En hest er et flokdyr.. Så medmindre man har flere hingste der har gået sammen fra føl af sådan at de kender hinanden og kan enes, samt at de holdes væk/god afstand fra hopper så er det synd at holde hingste. Har man dog mulighed for ovenstående så tror jeg ikke man er hingste forskrækket.. Men vi fokuserer på hestens tarv og så er det svært at holde hingste smiley

    Mvh TT


  • #8   27. mar 2015 Hunde og hingste hverken kan eller skal sammenlignes. Hunde har ikke gavn af at blive kasteret, tvært imod kan det have nogle ret triste bi-virkninger for hunden.

    http://www.omhunden.dk/html/kastration_af_hunde.html

    Beklager for OT


  • #9   27. mar 2015 Jeg arbejde for en kort stund i wales, hvor der på bare den korte tid jeg var der, nåede at komme rigtig mange hingste igennem stalden. de var ikke mere skøre i bolden end nogle af hopperne, eller vallakerne for den sags skyld. Ja nogle skabte sig selvfølgelig når de kom i boks ved siden af en brunstig hoppe, men hvor herre bevares, det er jo hvad man kan forvente.

    Ligeledes havde min nabo, i den tid jeg kan huske, 3 avlshingste, som sagtens kunne gå sammen med andre heste, både andre vallaker og andre hingste, det er jo et spørgsmål om at lære dem det fra start af. Hvis de bliver tager fra som ganske ung og deraf kommer til at gå alene, så er det jo klart at de ikke på samme måde lærer at omgås andre heste, det samme ville ske hvis man "isolerede" en hoppe eller vallak gennem længere tid.


  • #10   27. mar 2015 Fordi de ikke ved noget om hingste

  • #11   27. mar 2015 Ej, Line, du kan ikke sammenligne hunde og hingste. Man skal absolut ikke kastrere en hanhund bare fordi "den er oppe på tæerne", så skulle man have købt en tæve.

    Men jeg synes nu heller ikke jeg oplever at folk er decideret "hingsteforskrækkede" smiley


  • #12   27. mar 2015 Fordi vi lære at hingste er vilde og farlige. smiley

    Jeg var selv total hingste forskrækket, indtil jeg flyttede min hoppe ud på et stutteri med egne hingste. smiley
    Både min veninde og jeg (vi flyttede derud samtidig) havde lært, at hingste var vilde, farlige og dårligt til at styre, og nøj, hvor vi følte os små og fulde af skam, da vi lærte deres Olle hingst Lami at kende, magen til sød og rolig gammel hyggetrold skal man lede længe efter! smiley

    Idag har jeg så også selv hingst, og jo, jeg havde da mine betænkeligheder ved at skulle have hingst, for de har jo trods alt nogle ekstra hormoner, som de kan være lidt styret af og spurgte derfor om nogle råd og tips, hvor jeg bla fik af vide, at noget af det bedste jeg kunne gøre, var at lade være med, at behandle ham som en hingst - som sagt, så gjort.
    Og jeg må squ indrømme, jeg har flere gange mistænkt nogle for at komme og stjæle hans kugler i løbet af natten. smiley
    Selvfølgelig er man lige mere obs på, at han ikke lige smutter og skal "lege" med en af hopperne, men ellers lægger jeg overhovedet ikke mærke til det. smiley
    Selv min forrige vallak, der blev kastreret som ½ års, er mere hingstet. smiley


  • #13   27. mar 2015 Jeg er heller ikke hingste forskrækket, men synes heller ikke de skal holdes som hingst fordi vi synes det er "sejt". Hingste bør være hingst hvis det tjener et formål dvs. godkendt avl.

    Selv holder vi vores hingste indtil de er omkring 2 år hvis de opfører sig pænt og så længe vi har gode forhold til dem, vi vil gerne ha lidt kønspræg. Havde vi ikke mulighed for at kunne få dem mange timer på fold dagligt med andre heste og var de på nogen måde stresset, så var de kastr. hurtigst muligt.

    Pt har vi en 2 års hingst gående på stald med to meget brunstige hopper, han går på fold med to vallakker lige ved siden af hopperne. Hopperne er mere interesseret i ham end han er i dem, jovist vil han gerne nusse dem, snuse den bagi og han "smiler" gerne lidt af dem. Men han holder sig til at flirte... smiley

    Har man ikke faciliteter til ordentlig, værdigt hestehold, så hellere et liv som vallak.


  • #14   27. mar 2015 Jeg vil hellere have hingste en vallaker faktisk.

    Mine vallaker er nok de mest hingstede sataner der findes. De skal bare se på en hoppe, så er de klar til at hoppe på.

    Mine hingste derimod er søde, kære og spørger om lov til alt.

    Så min erfarring siger blot at kastrationer oftes medføre en mere hingstet krikke smiley


  • #15   27. mar 2015 Jeg synes personligt det er vildt synd at have hingste, hvis de hele deres liv skal gå på fold for dem selv, så de ikke har nogen at gøre de ting med, som heste jo gør på fold. Lege, socialisere osv. Man ville heller ikke selv synes det var sjovt, hvis man hele sit liv skulle stå og kigge på alle de andre, men aldrig selv måtte komme over og være sammen med dem.
    Min oplevelse er ar mange bare ikke vil have hingste i deres stald, så jeg tror det er derfor mange undgår det. Jeg synes personligt lidt det er synd for hingste, der udsættes for alle de mange hormoner der ræser rundt i dem når de jo ikke er kastrerede, og som kan gøre dem skøre, hvis ikke de får lov 'to do their duty' - og af samme grund tror jeg det er derfor mange kappe kuglerne, hvis ikke de skal indgå i avl.


  • #16   28. mar 2015 Tror mere det bunder i uvidenhed.
    For mange tror alle hingste er vilde og farlige.
    Det er et spørgsmål om opdragelse.
    Der hvor min hest står, har de 2 hingste, en 5 års avls/springhest og en 11 års springhest.
    5 års har de selv avlet, han tar mange ting pænt, dog reagere han self på hopper, især 1 hoppe.
    11 års kommer fra Holland, ved ik om han har avlet, men er meget dameglad.
    Reagere osse lidt under ridning og knap så opdragen.
    Men de er begge søde og håndterbar hingste.
    De kommer på fold og lever et ret normalt liv, som de andre heste.

    Men det er bedre, at sige nej til hingste, hvis man ik ka tilbyde dem et ordentligt liv.


  • #17   28. mar 2015 Jeg har en araber hingst på et alm ride center. Han går på fold med 4 vallakker og ved siden af 2 andre hingste. Er ude fra tidlig morgen til sen aften (i de lyse timer) + døgn fold om sommeren. Kan trænes med alle køn, stå ved siden af dem m.m.. Det er han trænet til - Han har 13 afkom. Han er altså nok en af de mest opdraget på hele ridecenteret. Han trækkes desuden også ud og ind sammen med en foldkammerat ned gennem lang stald gang hvor der står alle slags køn i alm træk tov.
    Det er MEGET vigtigt for mig at min hest behandles som en hest og ikke som en hingst. Og sådan trives min hest bedst smiley

    på billedet er der en hingst, en hoppe og en vallak... Gæt selv hvem der er hvem smiley



    profilbillede
  • #18   28. mar 2015 Kender ingen der er hingsteforskrækkede - har til gengæld set rigtig mange hingsteforelskede teenagepiger med lidt for mange "den-sorte-hingst"-ideer smiley

  • #19   28. mar 2015 DD- sjovt at du nævner det med mere hingstede vallaker.. Nogle gange tror jeg at nogen har sat Tindur sine kugler på plads igen smiley

  • #20   28. mar 2015 Jeg er ikke hingsteforskrækket.. Tror måske jeg er hingste-doven.

    Gider ikke have en hest der ikke kan gå på fold med andre, og det er ikke til at finde opstaldning til det.


  • #21   28. mar 2015 Tror bare at nogle har misforstået det koncept, der hedder at holde hingst.
    Jeg havde på et tidspunkt 5 hingste hjemme og de gik alle sammen på fold sammen.
    2 unge, 2 avlshingste og en 8 års fuldblodshingst, der aldrig havde været på fold før den kom til mig.
    Folk blev helt forargede, når jeg fortalte det smiley
    Jeg synes jo ikke, at det er besværligt at holde hingst. Og efter min mening, så burde der være plads til hingste alle steder.


  • #22   28. mar 2015 Far og søn smiley

    profilbillede
  • #23   28. mar 2015 Jeg vil så gerne have en hingst på et tidspunkt! Men det er alfa og omega at jeg vil kunne tilbyde den et ordenligt hesteliv hvor den kan gå på fold med andre heste. Desværre er det ikke særlig mange opstaldningssteder som tager i mod hingste, og dem som gør vil hingste leve et liv i isolation fra andre heste. Så kommer nok aldrig til at udleve min drøm medmindre jeg selv får en gård med heste smiley

    Og nej jeg tror ikke der er så mange der er hingsteforstrækket, men det kræver ekstra arbejde at have hingst. F.eks skal man helst have dobbelt hegn på folden hvor hingsten går, især hvis der er hopper på folden ved siden af.
    Og en hingst kræver som oftest en smugle mere opdragelse, da man netop skal være sikker på at den forstår hvornår den må bedække og hvornår den ikke må.

    Men altså forstår så heller ikke dem som har en hingst uden stamtavle og som de ikke har tænkt sig at avle med.


  • #24   28. mar 2015 Avlshingst og unghingst

    profilbillede
  • #25   28. mar 2015 Dejlig læsning og gode kommentar:D
    Min hoppe en nu også mere besværlig end min Hingste basse på 1år og ja tror bare at opdragelse er vigtig:D nu skal min forblive hingst da han gerne skal til forbesigtigelse næste år:D og har ikke taget beslutning om hvor vidt han skal forblive hingst eller ej hvis han ikke går videre til Herning


Kommentér på:
Hingste forskrækket

Annonce