{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.349 visninger | Oprettet:

Når fagfolk er uenige om hesten ... {{forumTopicSubject}}

Jeg er lidt i syv sind.

Vi har haft en (nyuddannet?) ledbehandler ude, hvor meldingen er således:

"Silver overordnet gennemgang:
Mangler sul.
Meget øm i halsmuskler på begge sider af halsen (brachiocephalicus)
Meget stram fascia (bindevæv) = meget spændte muskler i sadellejet (den kaudale del af Longissimus Dorsi)
Meget øm ved gjorden (pectoralis)
Mange affaldsstoffer i huden, som er meget fedtet.
Kunne muligvis trænge til tandtjek pga. 'mislyd' og låsning i kæben fra v. til h. Samt meget dårlig lugt fra mundhulen. Ligeledes kan det hænge sammen med foderstanden ved ikke optimal udnyttelse af foderet.
Anbefaling: tandtjek. Fodring med seniorfoder. Afbalancering med min 14 dage imellem."

Min egen dyrlæge mener, hun slet ikke mangler sul. Den dyrlæge har alligevel kendt Silver i mere end 10 år.
Tandlæge har tjekket tænder lige før nytår, og de var super flotte, ingen bemærkninger. Jeg har ikke selv bemærket dårlig ånde?
Affaldsstoffer i huden ....... Hmm, hun har jo ikke været striglet et par dage op til, da jeg ramlede ind i fødselsdage, så derfor måtte staldpigen stå med hende (jeg havde booket tid på min fars fødselsdag *facepalm*).
Sadelleje og brystben kommer ikke bag på mig, men der har jeg allerede osteopat med inde over regelmæssigt, og hun er i bedring. Osteopat siger egentlig det samme, men knapt så voldsomt: Ikke "meget stram" men "en smule stram".
Seniorfoder har jeg slet ikke overvejet, dels fordi hun er i flot foderstand og fordi hun bliver så hidsig af mere end 10% stivelse.
Ang. sadlen, så er den tjekket og godkendt hos hele to sadelmagere.

Panik!?
Jeg synes, det var mange ting, der pludseligt var i vejen .... Hvad gør man så, når en fagperson siger én ting, og en anden siger noget helt andet?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Når fagfolk er uenige om hesten ...
  • #1   31. jan 2016 Man får en tredje uvillig på banen smiley
    Men hold da op hvor er det ikke særlig fedt smiley

    Mvh TT


  • #2   31. jan 2016 Jeg må på rov ...... smiley

    Det skal siges, der har været osteopat, 2 massører OG kiropraktor (og nu en ledbehandler) inde over.

    Ledbehandleren er den , der skilder sig mest ud mht sul og tænder.
    De andre fortæller mest, at hun har lidt ondt i det ene knæ (mus), har været skæv i krydset (efter styrt, nu rettet), ømt brystben, lidt øm i longissimus dorsi.

    Ledbehandleren kunne af gode grunde ikke finde skævheden i krydset, da det jo er ordnet for længst (vi styrtede i midt 2014, blev ordnet slut 2014).

    Frustrerende!!!


  • #3   31. jan 2016
    Kigger på hesten og lytter til den ;o)

    Hvis du oplever problemer der kunne tyde på at der er tandproblemer eller spændninger i kroppen, så ville jeg gå videre med det.


  • #4   31. jan 2016 Når jeg kigger på hende nu, så ser jeg en glad, tilfreds pelset pony.
    Ingen tandproblemer - spiser med stor velbehag, vejede lidt over 4000 kg sidst jeg brugte målebåndet.

    Spændinger, ja ... Brystben og lidt i sadellejet. Men her har jeg trods alt en dækning i form af osteopat, og det er ikke noget, jeg mærker hverken når jeg rider eller strigler, kun lige når sadlen skal på.

    Ugh, Krikken, fortæl mig jeg overreagerer!! smiley
    Man bliver da ... Tense når man får sådan en melding fra en ledbehandler.


  • #5   31. jan 2016 Sikke en liste!! Måske hun bare er ekstra hårdt formuleret fordi hun er ny? smiley
    Lyder som om du har gang i al det rigtige, så skal hesten vel bare have tid?

    Mht huld, så ville jeg nok lytte til din dyrlæge og så din egen mave fornemmelse smiley
    . (Og hvis du har haft en dygtig tandlæge på, så skal du heller ikke gøre mere der- måske den nye ledbehandler er gravid og ekstra lugt følsom smiley )


  • #6   31. jan 2016
    Jeg tænker også i forhold til fx ridning om noget tyder på at det genere den.

    Jeg bruger den samme behandler til min, har forsøgt at "shoppe" lidt rundt for at få nye synspunkter men synes egentligt ikke det er særligt brugbart.

    En behandler mente også at jeg straks skulle proppe kilesko på min hest fordi hun står lavt i dragterne - meeeeen, nu er hun jo ikke smed og de smede jeg har spurgt er ikke enige.

    Såå jeg tager det roligt, så længe det ikke er noget jeg selv ser i hesten.


  • #7   31. jan 2016 Hun ser nogenlunde sådan her ud pt., og så lige en ordentlig vinterpels ovenpå.
    Hun mangler da ikke hul så, gør hun?

    Billede er fra ... sidste eller forrige sommer. Beklager, jeg har ikke lige et nyere billede liggende ...


    profilbillede
  • #8   31. jan 2016 Mht ridningen er der intet at mærke. Virker smidig, frisk, fremadgående og ikke låst eller tvær overhovedet, så det er vitterligt kun når man virkeligt trykker efter musklerne, hun kan spænde op.

    Jeg synes også bare, at man kan blive ved og ved og ved med at smide penge efter fagfolk. Jeg tror, jeg skal befinde mig i at bruge min egne øjne i stedet.

    Nu skriver en af opstalderne derude, der snart er færdig som dyrlæge, at hun stemmer i med, at hun mangler huld.


  • #9   31. jan 2016 Hvis billedet muligvis er mere end 2 år gammelt, siger det for mig ikke meget. Specielt for det trænede øje der kan der være mange ændringer som ikke ses overordnet på et billede.

    Jeg er uddannet fysiurgisk hesteterapeut og min vurdering af den liste du har fået er, at den hverken er længere eller værre end på den gennemsnitlige hest jeg møder.

    Jeg ved ikke hvem du har haft ude og jeg kender intet til din hest, men sagen er den, at denne behandler kan have ligeså meget ret som nogle af de andre der har været inde over smiley Jeg ved ikke hvornår din osteopat sidst har været på besøg, men der kan jo også være opstået nye problematikker siden sidste besøg?

    Til bemærkninger om tænder vil jeg ganske kort konkludere at jeg ofte møder heste, som trods tandbehandlinger stadig går rundt med problemer på dette område og hvis din hest lugter ud af munden, er der stor risiko for, at der er et problem. desværre.

    Hvis du ved din hest har ondt i ryggen og vælger at ride den alligevel, hvordan vurdere du så om den er påvirket? Har hun haft perioder hvor ingen behandlere har kunnet registrere nogle spændinger i ryg eller lænd, hvor du kan sammenligne adfærd med denne periode?


  • #10   31. jan 2016 Nogen gange skal man passe på med at spørge for mange fagfolk, da de alle kan have forskellige meninger og man oftest ender med at være i vildrede.

    Andre gange kan det være godt nok at få nye øjne på.

    Jeg forstår godt du synes det er svært. Med hensyn til foderstand så synes jeg da hun ser rigtig fin ud. smiley


  • #11   31. jan 2016 Meget svært at se på det billed. Kan være skygger, men ryg kunne godt bruge noget og bagdelen kunne også bruge smiley men ja jo ikke noget man kan give et reelt bud på.
    Men du kender din hest, og du må vurdere. Hvis en fag person som her siger den har dårlig ånde og virker til tandproblemer. Så ville jeg spørge ind ind til tandlæger. Fik du bedøvet hesten ved sidste tandtjek? Og var det en dyrlæge eller en heste tandlæge du havde ude. For ja alm tjek orden kan de fleste dyrlæger, men det med tænder er jo en meget lille del, af hvad dyrlæger laver, derfor vil jeg anbefale at få en ud, som kun ordner tænder.

    Bruger du en ostepath som er dygtig og du stoler på hele vejen igennem, så undre det mig du får en anden ud, hvis du har fået en anden ud, fordi du faktisk er i tvivl om din osteopath er dygtig nok. Så må du jo læne sig op af den nye vurdering.
    Kan kun sige ja find en du tror på, som er prof og hold fast, for at shoppe rundt mellem forskellige fagfolk, er dyrt og bringer desværre intet godt med sig.

    smiley


  • #12   31. jan 2016 Helt ærligt - hvorfor VAR denne "ledbehandler" (sorry, men det lyder altså noget suspekt i mine øren) overhovedet hos hesten?
    Hvis du allerede har op til flere behandlere i gang, og du dybest set selv mener at den er OK, jvorfor i alverden så bringe én mere i spil? Er du uvenner med dine penge?


  • #13   31. jan 2016 Amalie, jeg husker ikke billedets alder, men det er det billede, som viser hvordan hun ser ud lige nu - cirka. Mere end andre billeder, jeg har liggende.

    "Hvis du ved din hest har ondt i ryggen og vælger at ride den alligevel"
    Jeg kunne ikke drømme om at ride, hvis en fagperson havde fortalt, det ville være skidt. Osteopat, kiropraktor og massør har alle tre (fire, faktisk) vurderet ridningen til at være helt i orden. Og der har i forbindelse med ridningen ikke været problemer at mærke. smiley problemet har været under sadelpålægning.

    Hvad ville din anbefaling være?


  • #14   31. jan 2016 Tina, tandlæge, ikke dyrlæge. smiley hun blev bedøvet, ja.

    Ang hvorfor jeg får andre ud: Fordi jeg gerne vil have mere end én mening omkring min hest - somme tider ryger der bud rundt i stalden, at en eller andens bekendte, som lige er blevet uddannet/er ved at uddannes inden for det her ift. heste gerne vil have øveheste, og så melder jeg mig ind i mellem. Sådan foregår det som regel, når jeg ikke har min ost. ude.
    Sådanne tilfælde her. Somme tider koster det ganske lidt, andre gange intet.

    Mimre, hvorfor lyder ledbehandler suspekt? Mig bekendt findes den uddannelse faktisk. Ligesom ekspert inden for shitstorms.


  • #15   31. jan 2016
    Det er også det jeg har brugt; folk der var under uddannelse fx.
    Fordi jeg ved der altid er noget og komme efter på min og jeg ofte ved hvad der er og finde. Men har droppet det med folk under uddannelse, synes ikke de jeg har haft ude har været særligt brugbare til hesten og personlighed har det ikke matchet heller.

    Så har jeg brugt lidt forskellige af uddannede og erfarne folk, men er endt op med en KST behandler som passer til både mig og hest :o)


  • #16   31. jan 2016 De kan jo ind i mellem sige nogle meget spændende ting. Og andre gange give en et hysterisk anfald smiley *pege pege på sig selv*

  • #17   31. jan 2016
    Har haft to ude - den ene var faktisk vældig fin, men eftersom hesten havde løbet 10 km fuld skrald med et dækken efter sig på asfalt, væltet flere gange så var behovet der. Hun skulle komme igen efter 14 dage, men svarede bare aldrig på at få lavet en ny aftale.

    Også var teknikken hun brugte for voldsom på pony.

    En anden var bare alt alt for forsigtig - snakkede ikke rigtigt, fortalte ikke meget, teknikken duede ikke rigtigt for pony heller og fandt det ikke rigtigt brugbart i det hele taget.

    Sååå... Holder mig bare til en, så kan hun komme ud og fikse det skæve dyr for 117 gang ;o)


  • #18   31. jan 2016 Måske jeg bare skal ikke-melde mig til fremover - jeg synes næsten bare, man bliver mere forvirret.
    Jeg skal have min ost ud mandag, og så må jeg ud med mine frustrationer.

    Men alligevel meget spændende også at få andre, unge øjne på sagen. Det ser bare ud til, jeg ikke kan klare mosten smiley


  • #19   31. jan 2016 Livrem og seler, kan i dette tilfælde lave flere ulykker end gøre gavn. En idiot engang, der me te han kunne massere. Var smadret i mine skuldre nakke i over en uge. Vi havde en der gik til massør ude gennem arb. Hun fik en skade, der varede måneder. Der blev pillet ved noget i hendes lænd, ryg som ja skulle have haft ro. Måske det var kommet alligvel ved man ikke.
    Men ja er normalt også frisk på at melde min hest til alt muligt. Men ikke til ting, hvor den skal hives trækkes trykkes på. Fordi de kan virkelig lave langt flere ulykker end gavn. Trods deres gode intensioner. Håber din osteopath er super god, og kan give dig ro på.


  • #20   31. jan 2016 Ro på smiley hvis din hest nogen Lunde ser ud som på billedet, så tør jeg godt sige at den ikke er for tynd. Der er alt for mange tykke heste i DK, så klap dig selv på skulderen hvis din ikke er en af dem smiley
    Hvis hesten har fået ordnet tænder i bedøvelse og af tandlæge eller dygtig dyrlæge og din hest i øvrigt ikke viser tegn på ubehag fra munden under ridning eller når den spiser, så ville jeg også tage det roligt der.
    Jeg tænker mere, at hvis din hest er meget øm i ryggen- så skal du måske overveje tjek af sadlen. Men det er dog min erfaring, at lidt spænding i ryggen er noget nær umuligt at undgå på heste, der rides regelmæssigt. Uanset hvor hensigtsmæssigt vi rider dem, så er heste jo ikke lavet til at ride på. Men derfor er det så meget desto vigtigere at tjekke sin hest op regelmæssigt og det lyder det til du gør smiley

    Nu ved jeg ikke, hvor gammel din hest er, men jeg oplever ofte, at ældre heste lige som er mere fedtede i pelsen/huden. Hvad det skyldes ved jeg dog ikke. Måske ændringer i hormonbalance?

    Held og lykke med din hest smiley
    Mvh Rikke- fysiurgisk hesteterapeut




  • #21   31. jan 2016 Rikke, dit indlæg bringer lidt ro på. Sadlen er tilpasset hende, men jeg arbejder lige på at få fat i min sadelfidus igen, der skulle dog ikke være noget, der trykker.

    Hun er jo ... 20 år nu. Bliver 21 i år. Alderen kan dog ikke rigtigt mærkes, men ikke desto mindre et faktum, at hun er deroppe af. Så ja, jeg er måske lidt hysterisk, mest af alt fordi hun netop er til en ældre side.
    Kan fedtet pels ikke opstå af uregelmæssig striglen, og simpelthen bare støvet og beskidt pels?

    Endnu en gang tak. smiley


  • #22   1. feb 2016 Jo det kan den som sådan nok godt, men ikke helt på den måde- nu ved jeg jo ikke hvordan din føles- men der er nogle ældre heste, som har en helt speciel lidt fedtet pels- jeg vil faktisk sige at pelsen føles mere blød end glat. Det er lidt svært at beskrive, men jeg kan i al fald tydeligt skelne den fornemmelse fra en usoigneret hest- som min egen hest pr, der pga min eksamen ikke har set en strigle i en måneds tid smiley
    Det er ikke for at give dig flere bekymringer. Jeg ved som sagt ikke, hvad det skyldes, men menneskers hud ændrer sig jo også, og jeg synes faktisk også at nogle ældre hunde kan få en lignende pels.


  • #23   1. feb 2016 Hvordan retter man mon op på sådan noget?

  • #24   1. feb 2016 Fedtet pels er en naturlig del af hestens vedligeholdelse. Den vokser pelsen, så den ikke er vand gennemtrænkelig. Self. skal den ikke være voldsomt fedtet - men hvis hesten går uden dækken, undrer det mig ikke at den har fedtet pels. Og så er det ikke dårligt, tvært imod ;)!

    Der bliver godt nok brugt mange fine ord i den liste :D!
    Men hvis hesten ser ud som på billedet, er der absolut ingen bekymring om om den er til den tynde side. Dyrlæger har så mange meninger, har hørt alt fra at min skulle tage mere på, til at han var i perfekt foderstand. Dog har jeg valgt at lytte til agronomerne, der siger at han er i perfekt. Det fornemmer jeg også selv :)!

    Blev tænderne tjekket af en uddannet heste tandlæge? Hvis ikke, ville jeg få sådan en til at kigge en gang på tænderne. Ellers ville jeg slå det væk med et skuldertræk - hvis du ikke har bemærket noget, er der nok ikke det helt store at komme efter.
    Ondt i ryggen har stortset alle de aktive heste jeg kender, ganskevist i mindre grad, men man skal lede længe efter en ridehest der ikke har det, som det blev skrevet tidligere :)!
    Hvis du bare er obs. på det, ville jeg ikke hidse mig ret meget op over det.

    Er der btw. nogen notater om hvor faciaen er stram?


  • #25   1. feb 2016 Hun går nemlig uden pels, så pelsen er jo meget ... Ja, al natural lige for tiden smiley

    Jeg har desværre ikke andre notater end de, der er mig sendt der ... Så jah, meget der er galt, og ikke mange specifikationer. smiley

    Tænderne tjekket af tandlæge - netop af den grund, jeg gerne ville have en specifik fagperson på mht hestens alder. Før i tiden gjorde min dyrlæge det, men man anbefaler jo en specialiseret fagperson .. Så det tog jwg endeligt til mig. smiley


  • #26   1. feb 2016 Uden pels?!
    Jeg mener selvfølgeligt uden dækken smiley


  • #27   1. feb 2016 Der er ikke andet for at du må se på din hest - viser den tegn på smerter eller generel ubehag smiley

  • #29   1. feb 2016 Ja som de andre siger: få en tredjemand ind over smiley

  • #30   1. feb 2016 Denne tråd er i virkeligheden et glimrende eksempel på din problematik. Hver fagfolk har deres tilgang og erfaringer og ingen af os har formegentlig hele sandheden. smiley
    Jeg vil egentlig blot råde dig til, at følge din mavefornemmelse, hvad angår terapeut. Hvis du har en osteopat, som du tidligere har haft gode erfaringer med og som du stoler på, så fortsæt med hende/ham smiley du lyder som en meget opmærksom hesteejer, så jeg er sikker på, at hvis noget pludselig ændrer sig ved hesten, så vil du også reagerer på det smiley


  • #31   1. feb 2016 ej undskyld, men grinte altså meget ved tanken om en 4.000 kg tung pony uden pels smiley

Kommentér på:
Når fagfolk er uenige om hesten ...

Annonce