{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
804 visninger | Oprettet:

Min hest vil ikke have bid på mere? {{forumTopicSubject}}

Som overskriften siger, vil min hest ikke længere tage biddet.

han er 2 år bliver 3 til juni, og vi er så småt begyndt bidtræningen.
Han har haft bid i sammenlagt 10 gange uden problemer, men forrige gang, tog han hovedet op og gjorder sig høj hver gang jeg prøvede at få biddet i munden på ham... det gjorder han også sidste gang jeg prøvede og stod i 35 min og prøvede at få det i. Når han først har fået det i osv, arbejder han rigtig fint i longen. og virker ikke generet af det på nogen måder.

Hvordan kan det være han ikke vil tage biddet mere?
han fik fjernet ulvetænder for flere måneder siden, så burde ikke være det der trykkede ham.

Nogen der har nogle ideer til hvorfor han ikke vil, eller om det bare er fordi han har fundet ud af han kan tage hovedet op så jeg ikke kan nå ham, eller hvad det kan være.

Han har almindeligt 3 delt muffebid mener jeg det hedder. skal jeg prøve med noget andet eller hvad er jeres mening.?
han er min første unghest så er meget grøn hvad angår dem, og hvad der er bedst for en ung hests mund.

Og i så fald i bare tror han "driller" mig hvad kan jeg så gøre for at det går hurtigere med at få biddet på? hvad har virket for jer?

ville elske at få nogle af jeres historier smiley

Kom frisk, og hjælp en der bare gerne ville kunne hygge med sin hest uden det skal være en kamp at få bid i smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hest vil ikke have bid på mere?
  • #1   29. apr 2018 Min er blevet super god til det, efter jeg begyndte at give ham godbidder når han tog bidet.
    I starten havde jeg bidet i hånden, og gav ham godbidder i samme hånd.

    Efter et par dage med det, krævede jeg at kan tog bidet i munden, før han fik en godbid (han kan samle ting op på kommando smiley )
    Kan hesten ikke det, kan jeg forestille mig at man kan ligge en godbid under bidet så hesten skal nulre lidt på det, før den får den. På den måde kommer den gradvist til at forbinde nulre/små bidning i bidet = godbid. Det er dog en lidt længere process smiley

    Da han kunne det gav jeg ham det på, godbid, og tog det af igen.

    Efter en uges tids træning tager han nu glædeligt imod bidet. I den grad hvor han af og til mener at NU er det altså tid til at have bid på - og haver grimen/sidepullen/hackamoren i munden i stedet smiley

    Han rides primært bidløst, så havde ikke noget problem med at lade være med at bruge bidet imens jeg trænede det.

    Held og lykke!


  • #2   29. apr 2018 Jeg ville først få tjekket tænderne igen. Det lyder som om det er et tandproblem. Mange dyrlæger, som rasper tænder er ikke særligt gode til det, og man skal oftest have fat i en hestetandlæge som er specialiseret i tænder.

    Efter dette ville jeg få tjekket hesten igennem af en fagperson som kan arbejde med kæbeleddet i hvert fald. Kæbeleddet er et meget vigtigt led for hestens krop. Er der begrænsninger der, så er der oftest også i resten af kroppen.

    Og en yderligere ting:
    Jeg ville aldrig longere en hest i trense/bid. Jeg vil altid longere i en kapsun som sidder ovenpå næseryggen. Her har man meget større mulighed for at korrigere hestens krop, da man ikke får trukket forkert. Ved kapsunen har man fat på overkæben af hesten. Ved biddet har man mere fat i hestens underkæbe og laver et andet træk i hestens krop.


  • #3   29. apr 2018 Helhedshest
    Longere også mest i kapsun.


  • #4   29. apr 2018
    Jeg tænker et tandtjek ikke er helt ved siden af og evt. forsøge med et udelt bid :o) Så der er mere ro i munden og det er også lettere og have med og gøre.


  • #5   29. apr 2018 Det er jo også muligt, at hesten fik tanken "ikke bid i munden nu". Den undviger - autobelønning "det jeg ikke havde lyst til lige nu, skete ikke! :)" Og når der er mere "hey - det skete ikke" når den undviger, forstærker det adfærden. Ligesom min mand altid har en parably i tasken - så bliver han jo heller ikke regnvåd (parably +tør = hurra, det virker, beholde parably!).

    Vend situationen.
    Jeg ville ikke bruge almindelige godbidder i en hestemund med bid. Med bid kan hesten ikke tygge effektivt.
    Men hvis du drypper en klat sirup på, så holder "godbidden" sig selv på biddet, det dufter og smager. Og man kan som hest se, at det er der, men der er sgu kun en måde at få det - haps, ind i munden.
    Og tøjlerne om nakken, så han ikke får succes med at løfte hovedet op.

    Ingen uønsket succes + ønske belønning =glad, lydig hest??.


  • #6   30. apr 2018 Jeg lod biddet ligge i krybben indsmurt i Horselyx. Også smurte jeg det ind de første gange han fik det i munden, også fik han en godbid når det var på plads smiley en anden god ide er at lære hesten at tage hovedet ned på kommando. Så beder du om kommandoen, lægger biddet i og roser med godbid. smiley

    Mvh TT


Kommentér på:
Min hest vil ikke have bid på mere?

Annonce