{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.339 visninger | Oprettet:

ridehal der ikke må benyttes {{forumTopicSubject}}

læste lige dette på HN... og synes godt nok det er for latterligt at han ikke må have den hal alligevel, selvom der var givet en tiladelse




20 hektar bristede drømme
Gå ikke i gang med at bygge ridehal før du har den endelige godkendelse. Sådan må advarslen lyde til alle hesteejere, efter Henning Viby fra Stutteri Stasevang har gjort sig et par dyrekøbte erfaringer. Hans udvidede ridehal blev nemlig underkendt af Højesteret.



Henning Viby har gjort, hvad mange hesteejere gør i praksis: Opfører en ridehal eller bygger en ny stald og søger tilladelsen efterfølgende. I dette tilfælde gik det desværre ikke som forventet, trods både HUR's og Hørsholm Kommunes godkendelse. Naturklagenævnet erklærede nemlig kommunens lokalplan for ugyldig, idet Henning Viby havde forlænget ridehallen med yderligere 20 meter, og sagen røg direkte i Højesteret. Det blev ridehallens endeligt.



Henning Viby købte 2 nedslidte landbrug i 1997, og planlagde at anlægge et moderne ridecenter med plads til at afholde store shows og stævner, som kunne give et tilskud til driften. Rammen om aktiviteterne skulle være en stor ridehal, men ikke med de normale 40 meter i længde men 60 meter, som følger de internationale standarder, siger Henning Viby. Og i et erhvervsmæssigt hestehold, som dette her, var det jo en nødvendighed at have 60 meter, forklarer han, og siger at kommunen udarbejdede en bonuslokalplan, som netop godkendte de ekstra 20 meter.



Problemet opstod da Naturklagenævnet gik ind i sagen. De underkendte nemlig byggeriet med de ekstra 20 meter. Og den klage vandt Naturklagenævnet i landsretten og senere i Højesteret, på trods af de skriftlige tilladelser fra kommunen.



" Jeg troede, det ville blive en formsag. Vi havde jo fået skriftlige tilladelser. Jeg havde tillid til embedsmændene, for det var åbenlyst, at vi ville få den tilladelse", siger Henning Viby.



Nu står der en tom ridehal på Henning Viby's ejendom, som ikke har været i brug i 2 år siden landsrettens dom, der forbød Stutteri Stasevang at benytte hallen. I caféen, med det helt nye uberørte inventar i ridehallen, står der et skilt med: " Kokken har fri fra 1. januar til 31. december". Det ser desværre ud til, at kokken bliver permanent arbejdsløs, da Henning Viby har sat ejendommen til salg, hvilket den har været i snart et år uden interesserede købere.



"Den (ridehallen, red) kan nu ikke bruges til seriøst stutteribrug, så med mindre der kommer en rigmand, som vil benytte den til sin egen fornøjelse, så har jeg svært ved at se, hvad den kan bruges til. Hvis nogen vil købe stedet, så får de det i morgen", siger han.



Tidsforløb:



2001: Henning Viby anlægger ridehal på 40 meter
2001: HUR giver tilladelse til forlængelsen på 20 meter ekstra
2001: Naturklagenævnet modtager klage over udvidelsen, og giver afslag på udvidelsen, der imidlertid var gennemført
2003: Hørsholm Kommune giver tilladelse til de ekstra 20 meter i en bonuslokalplan
2004: Naturklagenævnet erklærer bonusplanen for ugyldig
2005: Stutteri Stasevang lægger sag an mod Naturklagenævnet, og taber sagen i landsretten
2007: Stutteri Stasevang taber sagen i Højesteret den 4. oktober.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  ridehal der ikke må benyttes
Kommentér på:
ridehal der ikke må benyttes

Annonce