{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
702 visninger | Oprettet:

CRTS
CRTS
Tilmeldt:
20. jan 2006
Følgere: 164 Heste: 2 Emner: 800 Svar: 10.538

Stil ..... {{forumTopicSubject}}

Hvad syntes i ?

Jeg har en særlig interesse for heste, specielt tilliden mellem hest og rytter. Heste er et fantastisk dyr, som man kan knytte sig til på hestens naturlige måde.
Denne artikel kan f.eks. placeres i hesteblade som ekvipage, Wendy eller Jessy. Alle hesteblade som unge piger læser, enten med deres egen hest eller part på en. Jeg ser tit uoverensstemmelser mellem hest og rytter og syntes det kunne være et fornuftigt sted at indsende sådan en artikel.

For at skabe tillid til hesten er det vigtigt at tilbringe masser af tid med den.
Man kan også bygge nogle forhindringer som rytteren skal fører hesten igennem uden brug af torv eller lign. så er det er hestens eget valg om den vil følge rytteren, dette skal ske fra jorden.
Man kan f.eks. bygge en tunnel, som rytteren skal gå igennem efterfulgt af hesten. Det er vigtigt at der ikke er nogen form for vold eller aggressioner indblandet i sådanne discipliner, da hesten bliver utryg ved dig og tør derfor ikke at stole på dig. Man kan benytte godbidder som belønning når hesten f.eks. er gået gennem tunnelen, man skal dog passe på at hesten ikke kun udfører øvelsen pga. godbidden og ikke fordi den opbygger tillid til rytteren.

Når du har tillid til din hest, slapper den af med din tilstedeværelse. Du kan fører Tilliden ind på f.eks. springbanen, der kan være ting på banen som hesten ikke har set før eller at den syntes tingen er farlig. Men har du og din hest tillid til hinanden, ved den at du ikke ville fører den hen til noget, som du vidste var farligt. Når du har tillid til hesten, kan rytter og hest gøre en masse ting sammen som man ikke skulle have troet kunne lade sig gøre.

Der er også en helt anden måde at komme tæt på hesten, dette bruges dog kun på vilde heste der skal i fangenskab eller brutalt mishandlede heste, altså heste med absolut ingen tillid til mennesker, det kaldes at ’knytte bånd’ eller ’Join up’ og Monty Roberts er specialist i dette. Du lukker hesten ind i en rotunde (en indhegning formet som en cirkel) eller ridehus, du jager den væk fra dig ved at svinge med et torv eller lign., man skal nu være opmærksom på, om hesten sænker hals og hoved, øret ind mod dig skal have åbningen mod dig, og den skal gå og tygge ud i luften. At tygge ud i luften betyder at den siger at dette er okay. At øret vender ind mod dig, er et tegn på at den er opmærksom på dig. Og at den sænker hoved og hals betyder at den er afslappet. Alt dette betyder at den gerne vil være en del af din ’flok’. Man skal nu stille sig med siden til den og kigge ned i jorden, men armene langs siden, og vente på at hesten kommer hen til dig. Som sagt er dette kun en øvelse når det handler om vildheste eller lign. Det kan ødelægge en tam hest mentalt, ved at du jager den væk fra dig/ væk fra flokken og kort efter tilbyder du den at komme ind i flokken igen. Så det er en metode der ligeså effektiv på vildheste er ligeså ubrugbare på tam hest.

En anden måde at skabe tillid til din hest på er:
At massere den, den bliver afslappet og syntes det er rart.
At behandle den som hest, den har sine instinkter, noget den aldrig kan vænnes af med.
Det vigtigste er nok efter min mening at behandle den med respekt, lige til det sidste!
Lad den ikke straffes den uden nogen grund,
slå den ikke,
sørg for at den kommer på fold hver dag,
giv den dækken på når det bliver koldt,
giv den foder og drikke,
du har dine venner, familie og dine fornøjelser, den har kun dig,
svigt den ikke,
husk på at den gør sit bedste for at forstå hvad du vil have den til, men den ikke forstår alt og når den har gjort sit og ikke kan mere, så afliv den på den mest humane måde.


Det er en dansk stil om fordybelse ..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Stil .....
Kommentér på:
Stil .....

Annonce