{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
892 visninger | Oprettet:

Hvornår melder man pas ?? {{forumTopicSubject}}

Hvornår tager man beslutnigen om at sælges sin hest ?? Hvor lang tid skal man give det ??

Har den skønneste smukkeste dreng.... men vores temperament passer bare overhovedet ikke sammen smiley Syntes at jeg har lagt meget arbejde og mange penge i projektet, men vi rykker os ikke.
Hvornår er for tidlig at give op ??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår melder man pas ??
  • #1   20. apr 2013 Synes ikke man kan sætte nogen tid på, er kemien der ikke så er den der ikke.

  • #2   20. apr 2013 Hvis du ikke føler at i passer sammen, så er han jo ikke en hest for dig? Så er det bedst for jeg begge at komme fra hinanden. smiley

  • #4   20. apr 2013 er bare så svært smiley Han har haft et rigtig lorte liv og ville så bare gerne at ham og jeg skulle blive gamle sammen.
    Men kan godt se at det ikke går som det skal...... er bare så hårdt at skulle sige farvel....


  • #6   20. apr 2013 Har tænkt en del over det, at mange skriver "kemien passer ikke".
    Selv har jeg gennem mit live redet mange forskellige typer heste og ponyer, men aldrig oplevet at "kemien" ikke passede.
    Ejer selv to heste som er SÅ forskellige og også skal håndteres forskellige, men har ingen problemer med det at all.
    Så jeg er faktisk kommet til den overvejelse, at det er mennesket som måske misforstår hesten og dermed fremprovokerer problemer.


  • #8   20. apr 2013
    Det er ikke til og sige TS, men har du prøvet forskellige løsninger og intet virker, så må man selv gøre op med sig selv hvornår nok er nok.
    Dog skal man selvfølgelig tage i mente at hvis det sker med flere heste, så er det nok ved en selv, problemet ligger ret tydeligt.

    TickTack - det kan du sagtens have ret i :o). Men hvis man er en nervøs rytter, så er kombinationen nervøs rytter og nervøs hest jo ikke super godt. Det kan ende ud i en rytter der ikke har lyst til og ride og en hest der får endnu flere dårlige vaner.

    Jeg har fundet ud af at jeg skal have en hest med noget gang i, det andet har jeg prøvet og det duer ikke. Jeg kan sagtens ride dem, men det virker ikke på længere sigt og jeg mister lysten til ridningen.

    Hvorfor er det egentligt at man part out skal holde sammen med hesten for hver en pris? Det plejer sjældent at ende ud i noget godt.


  • #9   20. apr 2013 Det er netop det jeg mener, man kan sagtens styre sig og tilpasse sig hestens temperament og/eller behov.
    Tror også man tit har en fast forventning hvordan tingene skal blive/forgå, men det er nu ikke en computer vi har med at gøre, hvor der altid sker det samme når vi trykker "enter". smiley


  • #10   20. apr 2013 Krikken
    Du har da ret, men så skal man fra starten slet ikke købe en nervøs hest eller som ved dig, en for rolig hest.
    Det er nu ikke nogle træk der er svært at opdage allerede inden køb. smiley


  • #11   20. apr 2013
    Nej, men der er desværre nogen der tager munden for fuld, eller er en rolig rytter - men hvor rytteren så falder af/styrter og herefter bliver nervøs, det smitter af på hesten også ruller det.


  • #12   20. apr 2013 Det smitter af på alle heste, og så burde man jo bare ikke have hest mere - eller man arbejder på det, sammen med sin hest. smiley


  • #14   20. apr 2013 Uanset hvor godt, man forsøger at sikre sig, før man køber en hest, kan man være uheldig at ramme det forkerte match. Man kan også løbe ind i, at den hest, man køber, ændrer adfærd ovenpå flytningen. Så det der med at sige, at det "bare" er rytteren altid, mener jeg ikke, er rigtigt.

    Eksempel: Jeg købte i 2008 en lækker Frieserhoppe. Sød, fornuftig og rolig - ting, som var vigtige for mig, fordi jeg havde problemer med nervøsitet/usikkerhed og i enkelte situationer decideret angst. Hun var dejlig, og jeg var glad! Men efter, hun flyttede hjem til mig, ændrede hendes adfærd sig lynhurtigt... hun blev enormt nervøs og "blæste sig op", så snart jeg forsøgte at tage hende lidt med udenfor de vante rammer osv. Jeg kæmpede og kæmpede for at gøre det bedre i et helt år og var til sidst så desperat, at jeg faktisk var klar til at lægge sag an mod sælger for at kunne sende hende tilbage, da jeg slet ikke følte, den hest, jeg havde fået, var den hest, jeg havde købt.
    Så ville skæbnen, at den unghest, jeg havde lånt som selskab til hende, blev solgt og derfor måtte flytte. For at hoppen ikke derefter skulle gå alene, fik jeg lov til midlertidigt at flytte hende over til nogle bekendte. Der kom hun til at gå i en flok med flere andre hopper og skulle ikke længere være førerhoppe... og BUM; pludselig havde jeg en helt ny hest!! Hun var pludselig sød, rolig og medgørlig, nøjagtigt som det var, da jeg så hende hos sælger.
    Det viste sig altså, at netop denne hoppe havde enormt stort brug for at være i en større flok, hvor hun IKKE skulle bestemme. Så var hun den sødeste hest. Men de forhold kunne jeg ikke tilbyde hende på sigt, og derfor så jeg ingen anden udvej, end at vores veje måtte skilles.
    Hun bor nu det dejligste sted og er ridehest for en pige, som også har haft problemer med at være angst/usikker på hesteryg, men som nu er 100% tryg ved netop denne hoppe, og de har også en langt bedre kemi, end jeg havde med hoppen (hoppen udviser en helt anden hengivenhed overfor denne pige, end hun gjorde overfor mig).

    Så jo, ind imellem handler det ikke bare om, at forskellige heste skal håndteres forskelligt!

    Som Krikken også er inde på, så dur eksempelvis en nervøs rytter og en nervøs hest ikke særlig godt sammen. Det ender alt for let i en dårlig spiral.

    En meget temperamentsfuld rytter og en lige så temperamentsfuld hest kan også være et dårligt match, hvis samarbejdet skal kunne fungere mellem hest og rytter.

    Når det så er sagt, handler det selvfølgelig også meget om, hvad man ønsker og forventer af sin hest. Og hvor vidt den enkelte hest kan leve op til det. smiley

    Til TS: Nu ved jeg ikke, hvad det er for nogle udfordringer, du har med din hest? Og hvad du har prøvet for at komme dem til livs?

    Men hvis du VIRKELIG har lagt et stort arbejde i at få det til at fungere med jer og har prøvet længe, uden I har flyttet jer, så tror jeg personligt, jeg i dit sted havde overvejet at finde et andet, rigtig godt hjem til min hest... og en anden og mere passende hest til mig selv. Det er jo ikke sjovt at have hest, hvis det hele tiden skal være én stor kamp... vel? smiley

    Uanset hvad du vælger, ønsker jeg dig held og lykke. smiley


  • #15   21. apr 2013 Jeg kan skrive under på, at det med kemien bare er nødt til at være iorden!

    Efter at min elskede gamle vallak blev aflivet efter 14 dejlige år sammen, købte jeg en skøn og velredet 4 1/2 års vallak. Han var ikke så erfaren, men virkede fornuftig og samarbejdsvillig. Han havde lidt mere nerve, end jeg var vant til, men det var jeg indstillet på med så ung en hest. Da jeg havde haft ham 1,5 måned, fik han desværre en foldskade. Da jeg skulle gå igang med at genoptræne, var han desværre kommet i puberteten og var samtidig noget understimuleret efter sin skadesperiode. Han var mildest talt ikke skæg at komme igang med, og jeg blev godt og grundigt bange for ham. Jeg fik en særdeles modig og dygtig pige til at ride ham, men da han kylede hende af med fynd og klem, tilsyneladende uden grund, besluttede jeg at sælge ham. Det tog lang tid at få ham solgt og jeg havde i den periode 3 piger til at ride ham (ikke samtidig). Ingen af dem havde nævneværdige problemer med ham. Jeg red ham nogle få gange selv, men var rædselsslagen, når jeg sad på ham. Han endte med at blive solgt til den sidste pige, som red ham for mig. Hun er modig og bestemt, lige som han har brug for.....

    Hoppen, som jeg har nu, stoler jeg næsten blindt på. Hun er nervefast, fornuftig og kan bevare roen i selv de mest absurde situationer. Hun og jeg passer bare sammen. Havde jeg beholdt vallakken, havde det været synd for ham, for han vil enormt gerne bestille noget, men jeg var aldrig blevet tryg ved ham....

    Føler man, at hesten ikke giver en det, man har brug for, synes jeg sgu det er ok at kaste håndklædet i ringen, hvis alt er forsøgt. Hesten har intet ud af at have en ejer, som i bund og grund ikke er tilfreds med den. Den slags kan de nemt mærke, og jeg synes det er synd for hesten, at den skal føle sig utilstrækkelig.....


  • #17   21. apr 2013 Louise: hold op hvor din historie ligner min.... desværre smiley

    Og har prøvet træner, undervisere, eksperdere, dyrlæger, kiropraktor og meget meget andet.... men ham og jeg er bare i hård knude. Har en veninde som kommer og rider ham pt, og med hende kan jeg jo bare se hvordan han også kan være... men ham og jeg kan bare ikke komme til det sted smiley


  • #18   21. apr 2013 TS
    Hvilken hest skriver du om ?
    For hvis jeg kigger på din Traver, så skriver du hele vejen igennem hvor dejligt han er, en drøm på tur, du er tryg ved ham osv.
    Så det må være en anden hest du har problemer med ?


  • #19   22. apr 2013 ... den er ikke oprettet herinde den jeg har problemer med... smiley

  • #20   22. apr 2013 Nååååå, så giver det mening igen. smiley

  • #21   23. apr 2013 Traverpigen, jeg tror, du skal spørge dig selv: Har DU lyst til og mod på at arbejde videre med din hest?? Har DU troen på, at jeres indbyrdes forhold kan blive bedre?

    Hvis ikke, tror jeg, at jeg i dit sted ville vælge at kaste håndklædet i ringen og sætte hesten til salg. Jeg forstår fuldt ud dit ønske om, at din hest skal blive hos dig resten af livet... sådan har jeg det også, når jeg køber en hest; så er det, fordi den skal være hos mig resten af sine dage.

    Men omvendt er livet også for kort til en hest, man bare slet ikke fungerer med... og hverken hesten eller du får noget positivt ud af et samarbejde, der ikke fungerer. smiley


  • #22   4. maj 2013 Har besluttet at give det en sidste chance..... har fundet en ny ridelærer, en adfærdsspecialist og en coats. Håber det er det der skal til.....

  • #23   4. maj 2013
    Held og lykke :o)!
    Krydser fingre :o)


  • #25   4. maj 2013 Rigtig meget held og lykke med projektet. Jeg håber af hele mit hjerte, du får din drømmehest ud af det. smiley

  • #26   5. maj 2013 Ønsker dig alt held og lykke - flot du giver det en chance til med fornyet professionel hjælp. smiley

  • #27   7. maj 2013 Tak smiley Rigtig dejlig med opbakning herinde smiley

Kommentér på:
Hvornår melder man pas ??

Annonce