{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.024 visninger | Oprettet:

tag dig god tid?? {{forumTopicSubject}}

Heste misbruges

Hormonpræparat til kvinder fremstilles på basis af hesteurin som udvindes fra drægtige hopper under store lidelser.

Medicinproduktionen foregår i USA på gårde, hvor landmænd med ledig staldplads tegner kontrakt med medicinalfirmaet Wyeth-Ayerst om urinopsamling fra heste:
Hopperne bliver gjort drægtige, og når de er 4 måneder henne sættes de på stald, får lagt et kateter op i urinblæren og en pose til opsamling af urinen bliver med snore fastgjort omkring hestens mave og hale. Disse snore gnaver ofte i lysken på hestene og giver anledning til sår og andre gener for dem.
Hopperne tilbringer nu de resterende 7 måneder af deres drægtighed i stalden. Under deres ophold dér tilbydes de kun 13 liter vand dagligt - ca. en trediedel af den mængde væske, de normalt drikker - med det formål at få deres urin så koncentreret som muligt. Hestene tisser mellem 8,3 og 7,5 liter urin dagligt, og den sælges for ca. 4,5 dollar pr. liter til Wyeth-Ayerst.


De drægtige hopper tilbringer 7 måneder i stalden.
De får et kateter lagt op i blæren og en pose til
indsamling af urinen er fastgjort om mave og hale.
Når hopperne har født deres føl i marts eller begyndelsen af april, får de 2 måneder sammen med dem. Derefter køres langt hovedparten af føllene til slagtning. Kødet anvendes hovedsageligt til hundefoder eller sælges til brug i burgere i Europa. Under normale forhold fravænnes føl tidligst, når de er 6 måneder. At fjerne et 2 måneder gammelt føl fra hoppen er en voldsom belastning for hende - både fysisk og psykisk. Hun producerer stadig mælk, når føllet tages fra hende, og selvom mælkeproduktionen langsomt aftager, når føllet ikke længere dier hende, så kan det i op til en måned efter give problemer i form af spændinger og knuder. Rent psykisk er det meget hårdt for hesten at få frataget sit føl på så tidligt et tidspunkt - hun vil være nedstemt og "kalde" på føllet i tiden derefter.
Umiddelbart efter folingen bliver hopperne gjort drægtige igen og i oktober måned er de tilbage i staldene.
Denne procedure gentager sig år ind og år ud, indtil hoppernes reproduktionsevne - der som oftest varer i 10 år eller mere - ophører, og de køres til slagtning.

Østrogener
Der findes tre typer af hormonet østrogen som er aktive i en kvindes krop: estron, estradiol og estriol.
Estradiol er det primære østrogen, som produceres i æggestokkene, og estron er en omdannet form af estradiol.
Ifølge dr. Julian Whitaker, leder af det amerikanske The Wellness Institute, mener man, at estron kan forårsage brystkræft. Estriol skulle virke beskyttende mod brystkræft og produceres i kvindens krop under graviditet. Undersøgelser har desuden vist, at et højt estriol-niveau især findes hos veganere* og hos asiatiske kvinder, og at risikoen for at få brystkræft inden for disse to grupper er signifikant reduceret på grund af disses plante-baserede kost.
Østrogen bruges i behandlingen af en lang række af de lidelser, der opstår i forbindelse med kvindens overgangsalder (menopause) såsom f.eks. hedeture og tørre slimhinder.


Den amerikanske Food and Drug Association klassificerer østrogen-pillernes indhold som en række af stoffer med stort set de samme sikkerheds- og anvendelighedsprofiler. Den overvejende forskel mellem de enkelte østrogen-behandlingspræparater er deres styrke og det tidsrum, de er virksomme i kvindens krop. Fordelene ved de forskellige østrogen-præparater er de samme. The Food and Drug Association har godkendt mange østrogen-piller, som enten er udvundet af planter eller er syntetiske.
Hormonpræparatet Premarins omdannelse sker hovedsageligt i tarmen, hvor det omdannes til estron - det østrogen der (blandt meget andet) menes at kunne være årsag til brystkræft. Premarin er det hormonpræparat, der udskrives flest recepter på i USA, og medicinalfirmaet Wyeth-Ayerst tjener tæt ved en milliard dollars om året på præparatet. Mange amerikanske kvinder er helt uvidende om, at der findes andre hormon-præparater.
Premarin betegnes i annoncer som værende "naturligt". I følge lægen Philip Warner, direktør for The Menopause Institute of Northern California, er "udskrivningen af recepter på Premarin blevet en vane for mange af os læger. Forestillingen om, at et stof, som udvindes fra hestes urin, er "naturligt" for en kvindes krop er vel resultatet af 50 års succesrig annoncering".

Den amerikanske dyreværnsforening PETA oplyser, at en undersøgelse, som udføres af The National Institute for Health (NIH), afdelingen for "Womens Health Initiative" (WHI), og som løber over en 14-årig periode, undersøger effekten af hormonbehandling af kvinder i overgangsalderen. Undersøgelsen koster skatteyderne 628 milliarder dollars. I undersøgelsen indgår Premarin som det eneste østrogen-præparat, og det giver medicinalfirmaet Wyeth-Ayerst en helt urimelig fordel i forhold til andre østrogen-præparater.
Dr. Jack Hardgrove, som er direktør på The Vanderbilt Menopause Center mener, at når ordet "naturligt" anvendes i Wyeth-Ayerst's reklamemateriale, så burde det referere til "strukturen af hormonet selv, ikke til kilden til hormonet. Premarin er et naturligt hormon, hvis din mad er hø!"
Hesteurin er ikke specifikt nævnt på etiketterne af Premarin, Prempo og Premphase som en ingrediens. Wyeth-Ayerst giver selv følgende oplysning i det danske Lægemiddelkatalog:

Når føllet er to måneder gammelt fjernes det
fra moderen og køres til slagtning.
"Naturlige vandopløselige konjugerede østrogener af ikke human oprindelse, bestående af natriumsulfatestere af estron (50-65%) samt ekvilin (20-35%) og mindre mængder af andre østrogenderivater af isoleret urin fra drægtige hopper".
I Lægemiddelkataloget, som udarbejdes på foranledning af Danmarks Apotekerforening, Foreningen af danske Medicinalfabrikker (MEFA) og Medicinindustriforeningen (MEDIF) står at læse: "Man......skelner mellem naturlige og artificielle** hormoner, hvor artificielt betyder hormoner, der ikke forekommer hos mennesker eller dyr". For ikke-læger virker det ikke desto mindre forkert at se fremført i annoncer, at udtræk fra heste-urin er noget naturligt for en kvinde at indtage.
Kvinder kan have mange grunde til at sige ja eller nej til hormonbehandling. Men én af grundene til at sige nej til Premarin og beslægtede præparater kunne være de lidelser hestene udsættes for.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  tag dig god tid??
Kommentér på:
tag dig god tid??

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce