{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.030 visninger | Oprettet:

Heste indebrændt på ridecenter {{forumTopicSubject}}

Heste indebrændt på ridecenter
Over 10 heste mistede natten til onsdag livet, da de brændte inde på et ridecenter i Sakskøbing, der i nat stod i flammer. Det drejer sig om Kjeldmosegård Rideklub i Reersø.

Branden startede ved tre-tiden i nat og er stadig ikke helt færdigslukket, og fem heste er stadig er fri. Den trelængede stalsbygning menes at være brændt helt ned.

"Vi ved endnu ikke præcis, hvor mange heste, der er brændt inde, men vi regner med en 10-12 stykker. Der er fortsat fem heste løse, og det brænder stadig. Vi ved derfor ikke så meget endnu, men håber på at kunne finde ud af mere i løbet af dagen, siger vagtchef Søren Østervig fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi til ekstrabladet.dk.

Brandfolk arbejder derfor fortsat på at slukke flammerne, mens ridecenterets ejer forsøger at indfange de løse heste.

Selvantændt halmballe årsag til brand
Politiets teknikere har fundet årsagen til den voldsomme brand på Sakskøbing Rideskole. Det var en bigballe, der selvantændte. Den store brand på Sakskøbing Ridecenter på Kjeldmosegård, hvor 11 heste omkom, skyldtes selvantændelse. Det skriver folketidende.dk. Det fastslår politiet i Nykøbing Falster. Fire mand fra politiets kriminaltekniske afdeling undersøgte onsdag brandstedet sammen med lokale politifolk. De nåede frem til, at branden skyldtes selvantændelse i en bigballe af halm, som lå inde i en af ridecentrets længer.

"Halmen har været våd i kernen af bigballen. Og når der så kommer luft til, så bliver halmen varm", forklarer vicepolitikommissær Tom Ahlquist fra politiet i Nykøbing Falster. Han fortæller, at politiet lavede et forsøg, hvor man stak hul på en bigballe.

"Den begyndte at blive varm med det samme", siger Tom Ahlquist.

Tre længer udbrændte i går nat, da en voldsom brand hærgede rideklubben i Reersø ved Sakskøbing. Der var 22 heste i staldene på Kjeldmosegård, men 11 heste brændte ihjel, mens brandfolk og ejere kun kunne se til.

Desværre nåede 11 af de 22 rideheste i boksene aldrig i sikkerhed, selv om centrets ejer, Bjarne Kruse, med fare for eget liv sloges for at få hestene ud inden branden få minutter senere bredte sig med eksplosionsagtig hast. Da brandfolkene blev alarmeret, havde de mindre end 5 minutter til at få heste ud, inden taget begyndte at falde sammen. Men på trods af hjælp fra flere røgdykkere, lykkedes det altså kun at redde halvdelen af hestene.

Flammerne stod i lys lue, da flere hesteejere og ryttere i løbet af i går morges mødte frem på ridecentret, for finde ud af, om deres heste var blandt de døde eller overlevende, der måske var nået i sikkerhed ude i foldene. Hestene er formentlige døde af røgforgiftning inden der gik ild i dem, vurderer dyrlægen.

"Vi har stået og tudet sammen i flere timer. Det er ikke rigtigt gået op for en, at det ikke er alle, der har klaret det, siger Ann-Sofie Pluogh-Madsen til EkstraBladet.dk. Hendes hest Lucky undslap branden.

"Vi har grædt og grædt. Hestene var vores et og alt. De var en del af familien. For teenagesøstrene Cecilie og Camilla Würtz blev enhver ridepiges værste mareridt tidligt i går morges til barsk virkelighed, da deres heste omkom. "Vi blev vækket af vores forældre klokken fem. De fortalte, at de havde været ude ved stalden og fået at vide, at både Blanka og Rastona desværre ikke kom med ud af de brændende bygninger, fortæller de til EB.

Sammen med en del andre ridepiger har Cecilie, 14, og Camilla, 16, i årevis haft deres heste opstaldet på Kjeldmosegård, hvor den private Sakskøbing Rideklub holder til. "Vi elskede vores heste . De var hele vores liv. Så lige i øjeblikket aner vi simpelt hen ikke, hvad vi nu skal få fritiden til at gå med. Vi var jo herude hos dem hver eneste dag", siger søstrene til Ekstra Bladet.

Af de overlevende rideheste er der flere eksempler på afsvedne haler, en enkelt har fået hele sin hale brændt af, mens andre er sluppet med afsvedne ører.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Heste indebrændt på ridecenter

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce