{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
536 visninger | Oprettet:

fakte om arbejdet {{forumTopicSubject}}

At arbejde med en hest fra jorden er en gammel ryttertradition. Hvis du ser en opvisning ved ryttere fra etablerede elitecentre, for eksempel den spanske rideskole i Wien eller Cadre Noir i Frankrig,så vil du se,at der arbejdes med hestene i træktov om med lange tøjler. Det er den ideelle måde at lære hestene nye bevægelser på, under at de
skal have den ekstra byrde, en ryter er, på ryggen. Alle discipliner har ders egne metoder indefor arbejde fra jorden, for eksepel:

¤ runde baner, der anvendes af mange westerntrænere og tilhængere af naturlig rytteradfærd.

¤ longering, som indgår som intergreret del af mange systemer.

¤ arbejde over bomme på jorden,der bruges af mange til indlærings-og genoptræningsformål

Hvilken metode, der end anvendes, er formålet med arbejde fra jorden at fremelske en mere selvsikekr,smidig,velloordineret hest, der forstår sin træners forlangender og let kan udføre de dertil nødvendige bevælgelser. Når dettet først er opnået fra jorden, er overgangen til arbejde i sadlen nemmere, ligsom også problemer som modstand mod læsning i trailere og lastbiler bliver nemmere. Arbejde fra jorden kan bruges til at hælpe heste i alle aldre, som et værktøj til at oplære den unge hest, der først lige er ved at lære sit abejde og som hælp ved genoptræning af heste, der er blevet apatiske eller skræmte over livets tildragelser. Mange mennesker,der har succes med heste, bruger en eller anden grad af arbejde fra jorden i deres træningsprogrammer, måske uden bevist at tænke over det.Det er alt sammen en del af det fænomen,der kaldes rytteradfærd. der har alid været folk, der ikke blev det.men indtil for nylig opdeltes rytteradfærd kun i de to kategorire. Naturlig rytteradfærd er ved at blive et mere admindeligt begreb nu, men indtil sidst i 1980'erne vidste de hestefolk i England meget lidt om det. De metoder indenfor rytteradfærd, man på den tid underviste i - man kan kalde dem traditionelle eller almene elelr hvad man vil - var i meget høj grad på den opfattelse, at det var hesten,der skulle gøre arbejdet. Hvis den ''opførte sig forkert'', blev den straffet ved et rap af pisken eller ved at blive drevet fremad med pisk og sporer. det var ikke en indlysende, almindelig praksis at overveje, om hesten eventuelt havde smerter eller følte ubehag.

//Admin Aka. Vanessa

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
fakte om arbejdet

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce