{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.090 visninger | Oprettet:

Nyhed - Kåring {{forumTopicSubject}}

Tillader mig lige at citere fra fjordhest.dk - Kort nyt

Torsdag:
"19 hopper 'i alle aldre' og en vallak blev bedømt på Sjælland i dag. Resultaterne er tastet i FjordHorse, og du kan trække oprangeringslister i FjordHorse, dog med undtagelse af en enkelt hoppe i det ældste hold. Men hun vil være med i morgen og resultaterne ligger der allerede, hvis du slår hende op som individ. Vallakkens karakterer er de ni eksteriøre delkarakterer, sportskarakter og samlet helhed kan desværre ikke tastes i karakter-rubrikkerne.
Dagens bedste fløj blev 5-årige Feline Munkehøjgaard (Højgaards Bacardi/Siljar) med talrækken 8889 77 898 9. Hun er ejet af Gitte Fríis i Kirke Hyllinge. Der var også mønstringskonkurrence. Birgitte Larsen fra Albertslund, der mønstrede 7-årige Ofelia, var dagens bedste mønstrer. "

Fredag:
"36 hopper og 2 vallakker mødte til kåringsbedømmelse på Finstrupgaard (syd for Aalborg). De meget kåringsinteresserede vil vide, at resultaterne er tastet i FjordHorse straks efter, at bedømmelsen af et hold var afsluttet. Som vanligt konkurrerede fløjene til slut om at blive dagens bedste hest. Hæder, ære og sejrsdækken gik til den 3-årige Landevejens Viol (Trollfin/Pelle Halsnæs) fra Lisbeth Pedersen og Knud Nielsen, Hadsten. Der var også mønstringskonkurrence, og vinder her blev Vibeke Juellund, der mønstrede 9-årige Hera Halsnæs. "

Lørdag:
"Der var rigtig meget at holde styr på på regionalkåringens sidste dag. Udover tre hoppehold (med i alt 18 deltagere) og to vallakhold (med i alt fire deltagere) også var mønstringskonkurrence og to afkomsvurderinger, en efter en hoppe og en efter en hingst.

Hvis vi begynder bagfra, så stillede Kneist Skovå FJH 745 afkom. Fra og med i år afkomsvurderes hingstene med tal som ved kåringens helhedskarakter, men for at bevare forbindelsen bagud, så medtages den tidligere betegnelse i parentes. Afkomsvurderingen for Kneist Skovå blev herefter: 8 med medalje (I kl.2.gr., 22 p). Stutteri Melvej ejer hingsten og tre af de dyr, der indgik i samlingen, opdrætteren de resterende to.

Jens Kristensen i Varde havde meldt den 16-årige hoppe Lorina Fjordlyst til afkomsvurdering. Fem døtre med medalje har hun, og dommerne honorerede dette med en guldmedalje.

Mønstringskonkurrencen blev vundet af Janne Melvej for mønstringen af kat.nr. 70 Købmandsgårdens Nicoline.

Dagens bedste fløj blev 3-års hoppen Birkely’s Feline (Glibings Ajs/Jux Fjordlyst) fra Karina og Kasper Bach Laursen i Haderup.

Alle bedømmelser er tastet i FjordHorse, men der kan desværre ikke trækkes oprangeringslister på de ældre vallakker, idet systemet kun kan kapere et hold vallakker. Som nogle vil vide, så vedtog generalforsamlingen i år nye bestemmelser for vallakkåring. Alle tal i rubrikken, der hedder ’Karakterer’ stammer fra eksteriørbedømmelsen (ni delkarakterer og en eksteriørhelhed). Meget snart vil jeg i beskrivelsesrubrikken lægge bemærkninger ind om sportskarakteren. Den samlede helhed er tastet i resultat-rubrikken. Hvis den ikke stemmer overens med den eksteriøre helhed, så er forklaringen, at der indgår en sportskarakter i det samlede resultat."

Søndag:
"2 års finale"
"I alt 13 hopper var tilmeldt finalen.
Top-3 ser således ud:

Oblings Amalie
Pryd Skovå
Ågerupgårds Vips "

"Medaljekåringen"
"Juli-kåringen sluttede med medaljekåring, og Fjordhesten Danmark fik 11 nye medaljehopper og to nye medaljevallakker. Vi præsenterer dem her i oprangeringsrækkefølge:

Medaljehopperne:
Glibings Femine
Feline Munkehøjgård
Marbella Hovborg
Aurora Frølunde
Johanne Vårby
Nana Skovå
Vængets Tea
Gedsø’s Abricos
Købmandsgårdens Nicoline
Cirkeline Abildhøjgaard
Bellis Abildhøjgård

De første seks blev kåret med 9 i helhed, de efterfølgende fem med 8 i helhed.

Medaljevallakkerne:
Staale Granlygaard, kåret med 9 i helhed
Unik Frølunde, kåret med 8 i helhed

I FjordHorse finder du oplysning om delkarakterer, afstamning samt naturligvis de lykkelige ejere og opdrættere. Når du trækker oprangeringslister, så er medaljehopperne desværre opdelt i to grupper, dels de 4-årige dels de ældre. Dvs. man skal zappe fra det ene hold til det andet, hvis man vil have det hele med.

"Årets hoppe&Vallak"
"De to hoppefløje konkurrerede om det røde dækken. Vinder blev medaljefløjen Glibings Femine (Glibings Ajs/Ali Halsnæs). Femine er ejet af Jørgen Grimbühler, opdrætter er Stutteri Glibing, som for andet år i træk har opdrættet Årets hoppe.

Årets vallak blev Staale Granlygaard (Fjordens Marcus/Kvik Halsnæs). Staale er opdrættet og ejet af Åse og Jørgen Rasmussen. "

Alt er flittigt tastet ind på fjordhest.dk af Birgit :o) Men nu kunne i alle lige få et indblik fra kåringen af.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Nyhed - Kåring

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce