{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
897 visninger | Oprettet:

Månedens skuespiller: {{forumTopicSubject}}

Månedens skuespiller bliver..

Christian Bale, for sin rolle som Batman i ’The Dark Knight Rises’

Navn: Christian Charles Philip Bale

Født: 30. januar 1974 (38 år), i Wales England.

Historie:

Christian Bale er den yngste af 4 børn (3 storesøstre), hans far var pilot og hans var engelsk performer og cirkusklovn.
Da Bale var 2, flyttede familien fra Wales til Bournemouth USA, hvor de boede i 4 år. Her gik Bale på den lokale skole, Bournemouth School, hvor han deltog aktivt i rugby union.
Som barn gik han til ballet og guitarundervisning. Hans søster, Louise’s, arbejde på et teater, har haft stor indflydelse på hans drøm om at blive skuespiller. Bales far opgav jobbet som pilot, for at rejse rundt med sin søn og hjælpe ham med hans spirende skuespiller karriere.

Bales første optræden foran et kamera var, da han som otteårig medvirkede i en reklame for "Lenor" i 1982. Han optrådte i en reklame for et morgenmadsprodukt fra firmaet Pac-Man og spillede et år efter en barnerockstjerne. I 1984 fik han sin teaterdebut i’ The Nerd’, hvor han spillede overfor Rowan Atkinson.

Bale fik sin filmdebut som Tsarevich Alexei af Russia i tv-filmen ’Anastasia: The Mystery of Anna’ i 1986. I 1987 anbefalede Bales medskuespiller i ’Anastasia: The Mystery of Anna’, Amy Irving, Bale til sin daværende mand, Steven Spielberg, til en rolle i ’Solens rige’, en fortolkning af J.G. Ballards delvise selvbiografi. Bales præstation som Jim Graham gav ham ros fra alle sider, og han vandt den første "Best Performance by a Juvenile Actor"-pris fra "National Board of Review of Motion Pictures". Prisen blev oprettet særligt til ham. Alt den opmærksomhed Bale fik fra pressen og sine skolekammerater, tog en smule hårdt på ham, og han havde egentlig opgivet skuespillet, da Kenneth Branagh opsøgte ham og overtalte ham til at spille med i ’Henry V’ i 1989. I 1992 medvirkede Bale som Jack Kelly i Disneys musicalfilm ’Newsies’ og medvirkede derefter i ’Swing Kids’ fra 1993. I 1995 lagde han stemme til en karakter i Disneys ’Pocahontas ’og han spillede i 1997 hovedrollen i filmen’ Velvet Goldmine’. I 1999 og 2001 medvirkede Bale i den stjernespækkede opdaterede version af Shakespeares ’A Midsummer Night's Dream’.

I 1999 forberedte Bale sig på en af sine mest omtalte roller, seriemorderen Patrick Bateman i ’American Psyko’. Rollen har først tildelt Leonardo DiCaprio. Instruktøren Mary Harron droppede egentligt projektet fordi hun hellere ville have haft Christian Bale i hovedrollen og mente at Leonardo ville blive for dyr. Men da Leonardo afslog rollen for at spille med i ’The Beach’, blev Mary Harron genansat. Hans første rolle efter ’American Psyko’ var Mandras , en græsk fisker, i ’Captain Corelli's Mandolin’.

I 2002 spillede han med i’ Laurel Canyon’, en film om kærlighed og længsel. Det blev hverken en puplikums – eller anmeldersucces. ’Region of Fire’ 2002, blev Bales første actionfilm. Bale gik med til at medvirke i filmen med visse forbehold, men instruktøren Rob Bowman, overtalte ham til at tage hovedrollen som Quinn Abercromby. Filmen blev voldsomt kritiseret af anmelderne og indtjente næsten intet i USA.
’Equilibrium’ var Bales tredje film i 2002. Den kostede $20.000.000 at lave og indtjente kun $5.000.000 på verdensplan. Ikke desto mindre blev dvd-udgivelsen en så stor succes, at instruktøren, Kurt Wimmer, fik $30.000.000.

Efter et års pause vendte Bale tilbage for at spille hovedrollen som Trevor Reznik, i den psykologiske thriller ’The Machinist’. Reznik lider af en kronisk søvnforstyrrelse og plages af en mystisk forfølger. Bale forberedte sig grundigt til rollen og opnåede en fysisk fremtoning som afmagret og træt, hvilket bidrog til rollens troværdighed. Han gik i længere perioder uden ordentlig søvn, og han gik på en helt ekstrem kur kun bestående af kaffe og æbler, hvilket resulterede i et vægttab på 27 kilo i løbet af meget kort tid. Han vejede kun 59 kilo ved afslutningen af optagelserne. Bale tog rollen som Reznik, fordi manuskriptet "rystede" ham, og fordi det hjalp ham igennem sin depression. ’The Machinist’ modtog næsten kun gode anmeldelser.

I 2004 fik Bale den eftertragtede rolle som Bruce Wayne/Batman i ’Batman Begins.’ Bale slog Jake Gyllenhaal, som var hans tætteste konkurrent til rollen, hvilket betød, at Bale mistede sin rolle som Anthony Swofford i ’Jarhead’ (2005) til Gyllenhaal. Bale var nødt til at gå i træningslejer for at kunne spille rollen som Batman, og gik fra at veje 59 kg. til at veje 104 kg.
Bale havde nogle betænkligheder ved at spille Batman, fordi han følte sig mere latterlig end truende i sin Batmandragt. ’Batman Begins’ fik premiere d. 15. juni 2005 og blev en succes for Warner Bros. både i USA og i resten af verden. Den kostede omkring $135.000.000 mio. at producere, og den indtjente på verdensplan mere end $370.000.000 mio. Holdet bag filmen blev rost for de gode skuespiller-præsentationer. Bale vandt "Best Hero"-prisen ved MTV Movie Awards i 2006 for sin rolle.

I 2006 tog Bale hul på fire nye projekter. ’Rescue Dawn’ af den tyske filmskaber Werner Herzog, hvor Bale spiller den amerikanske luftpilot Dieter Dengler, der bliver nødt til at kæmpe for sit liv efter at være blevet skudt under en mission under Vietnamkrigen. I filmen ’The Prestige’ 2006, en fortolkning af Christopher Priests roman af samme navn, der handler om to tryllekunstnere og deres kamp for at blive den bedste. I filmen’ I'm Not There’ 2007, som er en biografisk film om Bob Dylans liv. Bale spillede også overfor Russell Crowe i filmen’ 3:10 to Yuma’, en genindspilning af westernklassikeren af samme navn.

Christian Bale var ivrig efter at komme tilbage i rollen som Batman i filmen ’The Dark Knight ’efter den positive respons på hans præstation i ’Batman Begins’. Filmen blev en enorm økonomisk succes med en rekordindtjening på $158.4 mio. i første uge, $300 mio. efter 10 dage, $400 mio. efter 16 dage og $500 mio. efter 43 dage.

Det var lige lidt om Christian Bale! Glæd jer til at se filmforslagene, med han i hovedrollen :o)

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Månedens skuespiller:

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce