{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
10.353 visninger | Oprettet:

HesteGalleri.dk
VIP
HesteGalleri.dk Administrator

Tilmeldt:
28. nov 2003
Følger: 1 Følgere: 159215 Emner: 80 Svar: 459

Hestemassage – Guide til hvordan man masserer sin hest {{forumTopicSubject}}

Hestemassage er velvære og afslapning for hesten. Massage fungerer ligesom på mennesker, det løsner og afspænder musklerne. Hestemassage er en yderst populær behandlingsform til heste. Et af de mest almindelige problemer som mange ryttere oplever, er bevægelsesindskrænkninger hos heste, fordi muskelspændinger ophober sig og kommer til syne ved belastninger af sener, led og muskler. Gennem massage kan man løsne disse spændinger og hjælpe hesten til at finde sin rette kropsbalance. Dette er en guide som indeholder alt om massage, men også hvordan du selv kan lære at masserere din hest.

Massage kan både bruges forebyggende, men også til behandling af skader. Men det er vigtigt at huske på, at træningsmåden er afgørende for hesten og dens bevægelsesmønster. Opvarmning er en vigtig faktor, som påvirker den måde, hvorpå hesten bruger sine muskler. Fokus skal derfor rettes mod træningen og især opvarmning, hvis der er tale om muskelspændinger og især ved bevægelsesindskrænkninger.

Din hest behøver ikke at fejle noget for at få massage. Massage kan også være med til at forbedre hestens humør, afhjælpe træthed, nervøsitet, rastløshed og galle. Når man bruger massage forebyggende, opdages spændingerne før de bliver til store problemer og muskelinfiltrationer, som tager længere tid at få bugt med. Muskelspændinger et sted på kroppen kan få hele hesten til at fungere dårligt, derfor er det meget bedre at forebygge end at helbrede.

<b>Hvordan foregår en massagebehandling:</b>
Når heste får massage bruger hestemassøren både fingre, knoer og albuer for at trykke og strække på hud og muskelvæv. Det bevirker, at der kommer blodgennemstrømning, og kroppens affaldsstoffer og mælkesyre fjernes hurtigere end ellers. Under massagen bliver der frigjort antistresshomoner, som bevirker at hormonbalancen bliver stimuleret. Det er nyttefuldt for følsomme og stressede heste, da massagen derved har en dæmpende virkning på nervesystemet og blodtrykket.
Undersøgelser viser, de positive effekter af massage kan øge hestens præstationsevne med op til 20%.
Hestemassøren bruger forskellige former for greb til forskellige typer af muskulære problemer. Hestens muskulatur ligger nogle steder i op til 5 lag på kroppen. Når hestemassøren bruger forskellige greb, kan man i nogle dele af muskulaturen komme ned og massere i de dybere lag. Man arbejder ofte med tre forskellige typer af tryk; let, medium og dyb.
Når hestemassøren gennemgår hesten kan man finde myoser, som er muskelknuder. Myoser opstår hvis der er muskelspændinger og giver et signal om, at der er ophobning af affaldsstoffer i muskulaturen. Affaldsstofferne bliver masseret ud og det er meget specielt at se, når hesten er færdig med sin massage. Affaldsstofferne kan ses overalt på kroppen som små prikker. De forsvinder selvfølgelig igen.

<b>Hvor foregår hestemassagen henne:</b>
Folk som er uddannet hestemassør kører rundt til kunderne. Det betyder, at din hest kan få massage på sit opstaldningssted. Prisen på hestemassage er forskellig fra hestemassør til hestemassør, men prisen ligger normalt omkring kr. 300 – 500 plus kørsel.

<b>Hestemassage til husbehov:</b>
Du kan også selv lære at massere din hest. Der findes mange massagebøger med guides til hvordan du selv kan lære at massere din hest.
Heste nyder massage med en speciel massagestrigle. Massagestriglen fremmer blodcirkulationen i huden og det yderste muskellag. Derudover fremmer det huden og pelsen.

<b>Sådan skal det gøres:</b>
Når du selv skal massere din hest, skal massagen være i små, lette og cirkulære bevægelser. Hvis du bruger en massagestrigle, må du maksimalt bruge et tryk, som svarer til det, du bruger, når du trækker fingerspidserne gennem dit eget hår. Det skyldes, at hestens hud er meget følsom.
Derudover er det vigtigt, at du ikke masserer på steder, hvor du kan mærke knogler eller knoglefremspring, da det vil være smertefuldt og ubehageligt for hesten.

Hestemassage kan ikke afløse andre behandlingsformer og kan ikke erstatte en dyrlæge.

Hestemassage er dog forbundet med den risiko, at hesten nyder massagen så meget, at den hurtig bliver afhængig. Hestemassøren kommer derved ofte på besøg.


Skrevet af Cecilia Lindahl for HesteGalleri


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hestemassage – Guide til hvordan man masserer sin hest
  • #1   19. mar 2013 Erhm, heh, okay. smiley

  • #2   19. mar 2013 Jeg syntes nu mere det var fakta om hvorfor den skulle have massage, og ikke så meget om hvordan man selv gjorde det.. Andet end hvordan man skulle bruge en massagestrigle.. smiley
    Men tak for info!


  • Valder L
    Valder L Tilmeldt:
    jun 2013

    Følger: 1 Svar: 6
    #3   1. jun 2013 Jeg synes, at guiden er rigtig godt lavet. Min hest nyder, at få massage. Hestemassage kræver stor viden og erfaring - derfor er det bedst at hesteejere kun bruger en massagestrigle, så man ikke laver skader eller spændinger på hesten ved at gøre det forkert.
    Det er en rigtig god guide til hvordan man kan give hesten lidt velvære selv via en massagestrigle - jeg bruger selv metoden på min hest, og han nyder det i fulde drag. .
    Hvis der skal trykkes osv. skal det gøres af en professionel.


Kommentér på:
Hestemassage – Guide til hvordan man masserer sin hest

Annonce