{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
539 visninger | Oprettet:

ansvarsforsikring på heste {{forumTopicSubject}}

Ja, det kan man ikke nu, men et lovforslag er på vej:

SF: Heste skal forsikres
Hesteejere skal tvinges til at ansvarsforsikre deres heste ligesom hunde skal forsikres.

Det mener næstformanden for Folketingets Retsudvalg, SF'eren Anne Baastrup, efter en dødsulykke ved Terndrup i Nordjylland i tirsdags. Her omkom to brødre, da deres bil kolliderede med en hest, der var brudt ud af sin indhegning.
"Det har altid undret mig, at det er lovpligtigt at forsikre hunde - men ikke heste. For det sker jo af og til, at en bil kolliderer med en hest på vejene, siger Anne Baastrup til Nordjyllands Radio/DR i Aalborg.
I dag kan man ikke tegne en decideret hesteansvarsforsikring på sin hest, den er i stedet dækket ind under den almindelige indbo- og ansvarsforsikring.
Når biler, personer eller hesten får skader ved påkørslen, er det bilens ansvars- og kaskoforsikring, der skal dække skaderne. I trafikken gælder det såkaldt objektive ansvar for bilister, der betyder, at bilisten er erstatningsansvarlig uanset skyld. Med mindre hesteejeren for eksempel har misligholdt sin indhegning og dermed handlet uagtsomt. Og så er det indbo- og ansvarsforsikringen der skal dække.

At lave de nye regler, som SF efterspørger, handler altså også om at ændre det objektive ansvar, så det, uanset skyld, er hesteejeren der har ansvaret - ikke bilisten.

"En vurdering af, om der er et sådant behov, forudsætter nærmere oplysninger om problemets omfang", sagde justitsministeren i 2006 i et svar til Folketingets Retsudvalg. Hun har derfor bedt Rigspolitiet indsamle statistik på antallet af uheld.
Kilde: epn.dk, Magasinet Hest nr. 8 2006 og Folketinget.dk

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
ansvarsforsikring på heste

Annonce