{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.956 visninger | Oprettet:

"DRÆBERHUNDE" ??? {{forumTopicSubject}}



Hvad er det folk ikke forstår.HVERKEN am-staff, ingen bulldogs, rottweilere, cane canario, cane corso, dogo argentino, beorboel osv. er avlet til at dræbe, tværtimod..

er jeg den eneste der er ved at være sindsyg af at folk tror disse hunde er avlet til at dræbe?? de vil have at "kamphunde" skal være ulovlige, men det er slet ikke disse hunde der er et problem, det er bare dem man høre om. (FX blev min venindes hund, en bl. mellem en amerikansk bulldog og en amstaff andgrebet af en cocker spaniel, min mor kender en som havde en golden retriever der først blev aflivet efter den havde andgrebet 3 mennesker, min venindes schæfers far bed næsen af en lille dreng. en dansk svensk min farfar og farmor engang havde andgreb alle hunde bortset fra 2 )


NEJ NEJ NEJ!! hunde er ikke avlet til at dræbe. der er avlet kamphunde, ja, pittbull og tosa (og i hundekamp mellem tosa'er i japan eller hvor det nu er, der stopper kampen når en hund viser tegn på skader) og så nogle andre fra japan.

Hvad er det folk ikke forstår.HVERKEN am-staff, ingen bulldogs, rottweilere, cane canario, cane corso, dogo argentino, beorboel osv. er avlet til at dræbe, tværtimod..

er jeg den eneste der er ved at være sindsyg af at folk tror disse hunde er avlet til at dræbe?? de vil have at "kamphunde" skal være ulovlige, men det er slet ikke disse hunde der er et problem, det er bare dem man høre om. (FX blev min venindes hund, en bl. mellem en amerikansk bulldog og en amstaff andgrebet af en cocker spaniel, min mor kender en som havde en golden retriever der først blev aflivet efter den havde andgrebet 3 mennesker, min venindes schæfers far bed næsen af en lille dreng. en dansk svensk min farfar og farmor engang havde andgreb alle hunde bortset fra 2 )


og så siger folk, jamen am-staffen stammer fra pitt bullen, ja, men den blev avlet fra for 80 år siden. og både pitt bull og am-staff er 10 gange bedre familie hunde end schæfere, golden retivere, gravhunde, spidshunde, dobbermænd og så videre fordi der er ikke er alt det indavl fordi de bruges til udstilling, (indavl gør dem sindsyge) kigger man på listen over de hunde racer der bider mest , så ligger am-staff eller bulldogs eller andre såkaldte dræberhunde slet ikke der på rottweileren gør dog, i bunden!!!.

og nu er det jo sådan, at hverken amstaffen, ingen former for bulldoggs, (cane canario), cane corso, boerboel, dogo argentino er avlet til at dræbe.
am-staffen er en selskabshund - familiehund - og jeg mener også at de kunne bruges til gårdhund.

Fransk og engelsk bulldogs er avlet til tyre hunde som kommer af navnet, det vil sige at de skulle kæmpe mod tyre, derfor har man avlet de flade næser på dem, man holder det desværre stadig i nogle lande. men ellers selvsskabshund.

amerikansk bulldog - vagthund

beorboel - vagthund

Cane corso og jeg mener også det gælder cane canario blev avlet til jagt på stor vildt, så som vildsvin og bjørne, ikke at dræbe dem, men låse dem fast.

dogo argentino - jagthund på storvildt såsom pumaer og vildsvin

rottweiler - gårdhund - vagthund


Der er mange fordomme omkring amstaffen. Medierne elsker at kalde dem for "kamphunde", selv om racen Amerikansk Staffordshire Terrier aldrig har været avlet med hundekamp for øje. Mennesker, der ikke har med hunde at gøre, kan af gode grunde ikke vide, hvad der former en hund, og gør den til det, den er. Så der er måske ikke noget at sige til, at de tror på de skræmmebilleder, medierne nogen gange tegner af racen. Men at møde fordomme blandt andre hundefolk overrasker mig lidt. Når man træner med sin hund, ved man jo netop, at det handler om prægning og uddannelse. Jeg har blandt dygtige og erfarne hundefolk hørt udsagn som:
"Hvis den bider, kan kæberne låse, og den kan ikke give slip." Til det er der kun at sige ... sludder!!! Ny forskning viser, at ingen hunde er i stand til at låse deres kæber. Det er muligt, de ikke vil give slip, men kæberne kan altså ikke "låse".
"Den er farlig, den kan angribe og bide." Ja, det kan alle hunde, selv en lille hund kan bide.
"Hvis den bider, skader den mere end andre hunde." Sådanne udsagn forstår jeg simpelthen ikke. Kan den bide med større kraft end fx en boxer eller en rottweiler? Det tror jeg næppe.


Bjarne Laursen, der er seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed, skriver:"De sidste 10 år er antallet af registrerede skader efter hundebid dog faldet markant. Mens der i 1990 således var 9000 på landsplan var der i 1998 kun 5000 registrerede bidskader, altså næsten en halvering. Fra 1998 og frem til 2001 har antallet dog været konstant. ca. 3000 i år 2001. Skaderne er dog sjældent alvorlige, og kun i 2% af tilfældene fører de til indlæggelse. Bidskader, der fører til indlæggelse, rammer især de mindste børn (0-5 år), medens indlæggelser på grund af fald eller lignende især rammer personer over 50 år.Det er ikke muligt at udpege bestemte hunderacer som særligt bidske, på baggrund af Ulykkesregisterets data, da der ikke er tilstrækkelige oplysninger om hvilke hunderacer der er involveret. En australsk undersøgelse påpeger dog, at schæferhunde og doberman har ca. fire gange højere risiko for at lave bidskader end gennemsnitshunden, og rottweilere 2-3 gange højere risiko."
Ovenstående tekst er hentet på: http://www.si-folkesundhed.dk/upload/nr8juni2002.pdf

Østrigske forskere har lavet en liste over, hvilke hunde de anser for de farligste familiehunde. Deres undersøgelse viser det sammen som den australske, nemlig at schæfer og dobermann er de hunde, der procentvis bider flest. Hele artiklen kommer her:
Af RIKKE BJERGE JOHANSEN (Lagt på www.bt.dk den 30. april 2006 kl. 13:14 )
Forskere har studeret børn, der bliver bidt af hunde og advarer småbørns-familier om at få hund. Det går oftest ud over de helt små børn, når hunden bider. Og visse racer er værre end andre (se liste nederst).
Sådan lyder konklusionen fra en gruppe østrigske forskere, som har studeret 341 hundebidte børn mellem 0 og 16 år. I de allerfleste tilfælde går det ud over de små børn på et år. Og i mere end syv ud af ti tilfælde har barnet kendt hunden, som angreb.
Det får forskere til at advare om, at hundebid er farligere end mange går og tror, og at børn i yderste konsekvens kan dø af hundebid. Der er også visse hunderacer, som schæferhunde og dobermann, der er mere aggressive end andre hunderacer, mener forskerne.
Det har dog fået en kennelklub til at gå barrikaderne og melde ud, at det er et ejerproblem og ikke et raceproblem. - Det er begge racer, der er krævende og behøver en fast hånd, siger Hans Rosenberg fra Svensk kennelklub til den svenske avis Expressen.
Forskernes råd til folk er at vente med at få hund, til barnet begynder i skolen. Men det afviser kennelklubben også. Bare børn og hund opdrages ordentligt, burde der ikke være problemer.
Så farlig er din familiehund:
Hundebid kan resultere i voldsomme skader på børn. Østrigske forskere har lavet en liste over, hvad de anser for de farligste familiehunde. Listen viser, at risikoen for at blive bidt af for eksempel en dobermann er fem gange højere end at blive bidt af en labrador.
1. Schæferhund: 2,83
2. Dobermann: 2,71
3. Spidshunde: 1,81
4. Pekineser: 1,56
5. Gravhund: 1,35
6. Schnauzer: 1,33
7. Collie: 1,30
8. Jagthund: 1,29
9. Puddel: 0,98
10. Rottweiler: 0,92
11. Beagle: 0,80
12. Terrier: 0,61
13. Bernersennenhund: 0,58
14. Labrador/retriever: 0,49
15. Blandingshund: 0,46
16. Spaniel: 0,31
17. Shi Tzu: 0,26
18. Malteser: 0,00
Fodnote: Forskerne er kommet frem til risikoen ved at dividere andelen af hunde af en hvis race med hvor ofte hunde af samme race har bidt et barn. Kilde: Pediatrics
I statistikken over "farlige familiehunde" i ovenstående artikel er terrierne nr. 12....og så skal man jo lige tænke på, at der findes ca. 30 forskellige terrier-racer, der her er slået sammen under et resultat !!!
Hentet fra
(link fjernet)



http://www.tv2east.dk/artikler/kamphunde-bider-ikke-mere-end-andre-hunde-0

fordi der er en "kamphund" som så er en muskel eller vagthund der ikke kan lide katte eller andre hunde af samme køn, så er det ikke fordi det er en såkaldt kamphund, men fordi at det ligger i rigtig mange hunde af alle racer og især hvis de ikke er blevet socialiseret med dem fra hvalp.

jeg vil også påpege at jeg stadig mener at ALLE de hunde der bider/andgriber UMOTIVERET skal aflives.

det er surt at der skal findes sådan nogle sp*dder som bruger sådanne hunde som p*k forlængere og derfor opdrager dem til at være agressive eller slet ikke opdrager dem.

selvfølgelig kan der også være nogle hunde som bare er gak i hovedet, men chancen er ikke større end hos andre hunde hvor der ikke er lavet for meget indavl.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  "DRÆBERHUNDE" ???
  • #1   4. jan 2010 Hørt hørt smiley

  • #2   4. jan 2010 Din udlægning af problemet er nu ikke helt holdbar.

    1) den statestik du henviser til er af ældre dato (= fra før problemet var så omfattende og hundene så mange). Og dens inddeling af racer er helt hen i vejret. F.eks. er "spidshunde" en kategori, men den dækker jo over rigtig mange MEGET forskellige racer, mens andre racer har fået deres egen kategori.
    Det samme gælder for labrador, gravhund m.fl. mens "jagthund" (som disse racer jo hører under) osse er en kategori.
    Og sidst men ikke mindst, er statestikken ikke fra Danmark

    2) selvom hundene under de rette betingelser (læs: med en ejer der er ansvarlig og sørger for at hans/hendes hund ikke får mulighed for at gøre skade på andre) kan være søde og dejlige familiehunde, så er det jo bare i RIGTIG mange tilfælde ikke disse betingelser hundene bydes.
    Istedet bor de hos Brian og Muhammed der skal bruge hunden til at spille smart -og skønt det ikke er hundens fejl at den bor hos dem, så er hunden alligevel farlig når den gør det
    Alternativt bor den hos lille Lise, der faktisk ikke har købt den fordi den er "in" eller fordi det er smart, men hun vil bare ikke indse hvad hun har købt, og tror at alt kan klares med kærlighed og krammere. Osse denne hund vil være farlig for sine omgivelser.

    3) egetkønsagression er naturligt for hunde. Hos nogen racer har man stort set avlet sig ud af dette, hos andre er det meget fremtrædende. Hos racer som f.eks. ambull, amstaff m.fl. er egetkønsagression næsten mere reglen end undtagelsen.
    Det betyder ikke at hunden er sindssyg eller at den skal aflives. Men det betyder at der skal tages nogen forholdsregler. F:eks. hører sådan en hund ikke til i hundeskove, på gader og stræder uden snor osv.
    Men da kun et fåtal af ejerne lever op til det ansvar, ja så er rigtig mange af disse hunde farlige for deres omgivelser.

    4) bidskader kan ske for alle hunde af alle racer. Men antager vi at min hund blev årsag til sådan noget en dag, ja så er den jo registreret i dansk hunderegister og self forsikret. Dvs at de skader den måtte forvolde altså vil blive erstattet.
    Særligt for amstaffens vedkommende er det mere reglen end undtagelsen at de hverken er registreret eller forsikret (begge dele er lovpligtigt), og det er ikke usædvanligt at ejer og hund stikker af efter sådanne episoder.
    Dette sker altså sjældent ved andre racer.
    Dette kan understøttes af statestik fra 2008-2009 fra den fond der udbetaler erstatninger til folk hvis hunde er blevet skadet af ikke-forsikrede eller ukendte hunde. Muskelhundene står for 1/3 af de skader der søges om erstatning til i denne fond

    5) det er ikke racerene, ordentligt avlede muskelhunde jeg er bange for. Men med alle de importer af muskelhunde af tvivlsom herkomst som hentes herop og som så får lov at avle videre her, ja så er kontrollen altså røget. Der er ikke styr på hvem der avler, hvad der avles på og ikke mindst, hvem hvalpene sælges til.
    Og dermed har vi igen potentielt farlige hunde

    Så hvad foreslår du man gør, når nu så mange af disse hunde rent faktisk udgør et problem?


  • #3   4. jan 2010 Og i øvrigt -amstaffen har været avlet med kamp for øje. Dengang kaldte man den blot pit istedet

  • #5   4. jan 2010 amerikansk bulldog er altså også en god gårdhund, og en vagthund :).
    min onkel havde indbrud, men hunden kunne ikke komme ind i den stue hvo tyven var, da politiet så kom, der gik hunden fuldstændig amok bag hegnet, det skal siges han er den sødeste hund når man snakker med ham, og han passer altid på. alle hunde kan være kamphunde, de er, hvad man gør dem til?
    Jeg tror desværre godt at en amerikansk bulldog/andre muskelhunde, kan bide hårdere end en boxer eller rottweiler :).


  • #7   4. jan 2010 IdaKrofelt - Ikaros&fox - my soulmates .
    - passer ikke smiley
    min onkels amerikansk bulldog er en han, dvs. han er STOR,
    min kusine er 8, hunden er 4 - så.. og hun er ikke særligt stor,
    og han har da aldrig domineret overfor hende.


  • #8   4. jan 2010 Hunden er ofte hvad ejeren gør dem til...
    Når det er sagt så giver jeg Michelle W ret.
    Rotweilere er også en MEGET dominerende hund. Gå ned i rotweilerklubben og se, INGEN af de store hanner får lov at lege løs, for de vil simpelhen slås.

    Du kan ikke skrive at "kamphunde" er sindsyge, og så i samme sætning skrive at alle andre hunde er. Når Lab/ Golden er højest på "bidlisten" er det fordi der er flest af den hund.
    Ingen hund skal bide...
    Kender desværre en del der køber en amstaff hvalp, binder den til et træ, og "puser" de store amstaff på den, så den i en tidlig alder lære at slås. Måske er de ikke avlet med kamp for øje DENGANG, men idag avler man jo netop for at få flere hundekampe. Desuden indfører man hunde fra fx. Polen uden satmtavle ect, så her kan man jo nemt komme til at lave indavl, eller forældre hundene kan være meget arrasive, men det ved man desværre ikke.


  • #9   4. jan 2010 Michelle W - jeg kan kun give dig ret - og klappe i mine små hænder. Det der er allermest frustrende ved denne "kamphunde-debat" er at 95% af ejerne IKKE vil indse og tage ansvar for hvad de har købt. De sidste 5 % er de som har købt hunden for dens race/egenskaber, og IKKE fordi det er en modehund.... - Oftest de som har sat sig ordentlig ind i racen, og købt med tavle efter mentaltestede forældre.
    Dem der bekymrer mig er bestemt heller de med tavle, men derimod de som er importeret fra alverdens lande med pitt langt ind i blodet, de som er avlet fordi ejerne skulle tjene nogle hurtige penge, de som er solgt ud af bagagerummet eller fra redskabsskuret..... De som er avlet på blot fordi de har en puls....


  • #10   4. jan 2010 Michelle W og Mia S

    NEMLIG..

    Det er rigitgt at både Amstaff, Pitt osv engang var avlet til vagt, men der kom bedre hunde til dette formål, og så blev muskelhunde til kamphunde, de blev avlet til kamp, dvs det var de mest aggressive der blev avlet videre på, og disser gener er der stadig idag.

    Problemet med muskelhunde er også mere at når de bider, så kan de ofte ikke styrer sig, og det er der alle skaderne kommer.

    Og hvor er jeg trær af muskelhunde ejere der finder på undskyldninger for deres hund, og bare ikke KAN acceptere at, når du køber en muskelhund, så køber du i bestemt image, og folk vil være bange for din hund, og allerede der opstår der problemer, for hunde opfanger hurtigt ejeren signaler og når så en muskelhund kommer farende, måske bare for at hilse er både ejer og hund fuldstændig på vagt og nervøse.

    Når du køber en muskelhund, køber du en hund i snor! Du bliver nødt til at skabe et trygt miljø før du kan lade din muskelhund lege med andre hunde.

    Ja det er træls, men du som ejer har selv valgt dette. Det er ligesom når du køber en puddel, så køber du også det ansvar at få den plejet og klippet, det er træls, men man har selv valgt det!


  • #12   4. jan 2010 MLC - Korrekt, - desuden nytter det intet som KH - ejer at skyde på andre racer. Stå nu ved den race du har valgt, og sæt dig ind i den. Tag dine forholdsregler, vær ansvarlig, og bidrag med positive oplevelser.
    Forskellen ligger jo også i, hvordan hunden angriber - en schæfer eller lab bider måske én gang (stadig én gang for meget) - Men KH går i en blodrus, og mangler "stopknappen", hvilket jo forårsager voldsomme bidskader.


  • #13   4. jan 2010 jeg er selv blevet bidt af to labrador og en schæfer. Og mange af mine venner har racen amstaff, engelsk bulldog osv. osv. Min chihuahua kan fx. kun med en stor hund og det er en amstaff ellers kan hun med alle små.

  • #14   4. jan 2010 Hundeloven, Stk. 3:
    Uden for København, Frederiksberg og Gentofte samt byer med over 15.000 indbyggere skal schæferhunde, dobermannpinschere, rottweilere, buldogge, boksere, newfoundlændere, sct. bernhardshunde, grand danois'er, leonbergere, skotske hyrdehunde, broholmere, mynder, dalmatinere, hønsehunde (tysk korthår, pointer, setter, griffon), krydsninger af disse racer samt enhver større hund, der efter sin race eller sin karakter kan sidestilles med de nævnte hunde, føres i bånd eller holdes indelukket eller forsvarligt bundet fra solnedgang til solopgang, dog mindst i tiden fra kl. 18 til kl. 6. Bestemmelsen gælder ikke hunde, der benyttes af politiet, hæren, skov- og jagtbetjente, vagtselskaber o.lign., eller jagthunde, der af en person, der har fuldt herredømme over dem, anvendes til jagt inden for den i jagtloven fastsatte jagttid.

    Så alle os med store hunde, har vitterlig ingen undskyldning for at lade dem gå løs...


  • #15   4. jan 2010 enig hunde er iikke avlet til at dræbe, der er bare nogle sindsyge folk der ude, der opdrager deres hunde til at dræbe, ;/
    jeg har selv en bulldog/amstaf/dalmtiner blaning, og ham har vi opdraget dodt, og meget ! da især amstaf hunde har et stort temperman,... men problemet har været med vores at hvis han følte sig troet af en anden han hund, så gk han til angreb dette lærte vi så at når der var han hunde skulle vi værre mere efter ham,

    nu er bertram blid som et lam, men stadig hammer fræk hihi;)

    det er opdragelsen der tæller IKKE fordi de bliver avlet til at dræbe..


  • #16   4. jan 2010 .

  • #17   4. jan 2010 Gitte j
    det kræver også meget tid at opdarge sådan en hund, og jeg tror aldrig man 100% kommer til at stole på sådan en hund, ikke fordi de gør noget, men fo´rdi hvid de endelig kunne finde på at gøre noget er de enormt stærke !


  • #18   4. jan 2010 suderballegaard !:I<(¨heste sælges! !) A

    Den holder bare ikke sådan noget. Jo opdraglesen tæller for meget, men der er jo en grund til at hyrde hunde bliver brugt til at hyrde, det ligger i dem..

    Da jeg havde Border Collie, havde den aldrig i sit liv hyrdet noget, jeg brugte ham til Agility og lydighed. Men alligevel hyrdede han.

    Ligesom en labrador allerede fra hvalp er meget apport glad, det ligger i dem.

    Generne er noget der også spiller ind, og der er det ærgeligt at muskelhunden har den avls historie den har. (Ja stryger alle lidt over en kam, det ved jeg godt)


  • #19   4. jan 2010 vil da gerne give dig ret i at det også har meget med at avle men det meste ligger i opdragelsen.

  • #20   4. jan 2010
    Syntes man sku undersøge deres historie f'ørst...

    En dokumentar om hvad pitbulls er for nogle, hvad de er avlet til mm og hvordan forskellige folk ser forskelligt på dem:
    (link fjernet)

    Undersøg baggrunden først...
    Du kan ikke i nogen hundebog slå op og finde " muskelhunde " det er et medieopfundet udtryk, disse hunde er vagt og gårdehunde og nogle terriere...


  • #21   4. jan 2010 problemet med de racer du nævner (kamphundene) er at de netop er avlet til at angribe og fastholde/dræbe større eller mindre byttedyr. På samme måde som at retriver hundene er avlet til at hente ting...

    dvs deres tærskelværdi er LAV for at hente ting... de har altså utrolig nemt ved at få lysten til at hente noget frem i sig. På samme måde er "kamphundenes" tærskelværdi for at angribe og fastholde et bytte lav... de har også meget nemt ved det. Omvendt har de meget svært ved at apportere i modsætning til retriverne, og retriverne har ligeledes svært ved at tygge til, i de bytter de henter (et blødt bid er jo fremønsket).

    Så det er uhyre vigtigt, at man som ejer af disse "kamphunde", forstår at motivere sin hund til andre handlinger, og slet ikke arbejde imod at nedbryde den i forvejen lave tærskelværdi for at angribe.
    Ligesom de afganske mynder (og andre myndetyper), har meget svært ved at lade være med at jage små dyr, der løber rundt. Mynderne er avlet til at ku løbe stærkt over lange afstande, fange mindre byttedyr og aflive dem (ørkenrytternes jagthunde)... derfor er mange mynder ikke ønsket på blandede DKK hold.

    Problemet idag er at de typer der ofte synes at "kamphundene" er seje at have, slet ikke forstår sig på hunde. Det kræver disciplin og en stor bevidsthed om hvad man gør med sin hund, succesfuldt at gøre en "kamphund" til en velfungerende familiehund. Og stadig har de meget nemt ved at angribe og låse fast. Derfor ser vi både en stigning i antallet af mærkelige typer der har en "kamphund" - og som konsekvens heraf - flere bid og angreb forårsaget af disse hunde.

    Omvendt er det også et problem, at mange stadig opfatter de forskellige retrivere, drivende jagthunde og spaniels mv som dejlige familiehunde. Det er jagthunde, der alle har et naturligt behov for at blive brugt. det er arbejdshunde, og blir de ikke brugt fornuftigt, blir de prut i potten, og utilregnelige og uligevægtige.
    En uligevægtig hund er i mine øjne mere farlig end en ligevægtig pitt.

    Folk der anskaffer sig hunde har en forpligtigelse til at anskaffe sig den rette type hund.
    Er du ikke udpræget hundemenneske, jagtmenneske, aguilitymenneske, spormenneske, eller generelt en type der orker at aktivere din hund mentalt, så anskaf dig en kat, eller en lille selskabshund. Der er nemlig fremavlet hunde uden særligt behpv for aktivering, behov for at blive brugt mv... hunde der er ualmindeligt velegnede som sofapuder smiley

    de forkerte hunde i de forkerte menneskeers varetægt er roden til alt ondt.

    og så skal man anerkende, at små børn og hunde (uanset ligevægt mv) ikke hører sammen.


  • #22   4. jan 2010
    Igen, de hunde i sætter i bås som kamphunde - find og læs lige deres historier først. Der er nogle der er avlet til kamp imod hunde og tyre, men det er ikke de racer som folk typisk forbinder med kamphunde.

    Derudover kan man stadig ikke slå kamphund eller muskelhund op i et leksikon.


  • #23   4. jan 2010 nej -

    derfor skriver jeg også "kamphunde" - med ""

    smiley


  • #24   4. jan 2010 Krikken

    Danm, jeg fik et chok, da jeg så det klip..




    Heidi
    Men amstaff er avlet til kamp..
    I DK sker det forhåbentlig ikk, men i USA bruger de dem som kamp hunde..
    De har en ubeskrivelig høj smertetærskel og giver ikke slip på det de har bidt kæberne sammen om.. Jeg har set et klip på you-tube, hvor nogle mennesker og politi folk tester disse type hunde du nævner, og cane canario bider med et tryk på omkring 5 ton!!! De hunde er vidst avlet til lidt mere end vagt...


  • #25   4. jan 2010 Min rottweiler er ihvertfald ikke en dræber hund!

  • #26   4. jan 2010 Red Jewel And Ponze< 3:
    Jo der forgår massere af hundekampe herhjemme...
    Der er desværre en del der "opdrætter" deres hunde til kamp.


  • #27   4. jan 2010 Nancy & Sundy og Agent 00E (Ledige bokse) -

    Nooo :s

    Er det rigtigt...
    Jeg har tit tænkt over det..



  • #28   4. jan 2010 jolly og albert<3 *team kolind ridecenter* .

    det er pænt dumt at reklamere med at ens hund er en blanding af Pitt...

    Pitten er uilovlig i DK, og kan kræves aflivet...

    Ville slette mit indlæg.


  • #29   4. jan 2010
    Red Jewel And Ponze< 3 - Over menneskerne eller over de hundekampe der er med? :o)


  • #30   4. jan 2010 Krikken -når jeg skriver muskelhund, så er det såmænd blot fordi at folk så ved hvilke hunde jeg taler om. Jeg er ganske klar over at det ikke er en officiel gruppe.

    Men det ændrer ikke på at uanset hvorfor disse hunde giver problemer i dag, så er det et reelt problem der skal gøres noget ved.
    Det hjælper ikke at man prøver at tørre den af på andre racer, på at muskelhund ikke er i ordbogen osv.

    Kom dog istedet med et forslag til hvad der skal gøres, hvis ikke problemet skal løses via forbud.


  • #31   4. jan 2010 Michelle - Det er en håbløs debat, - der findes så mange KH - ejere som er seriøse omkring deres hunde, som har købt med tavle, som har sikret sig bedst muligt mod mentale brister, - og de ejere er helt på "vores" side, - det er desværre de uansvarlige, de som ikke vil erkende hvad de ejer og de som mangler forståelse for racernes gener, som aldrig blir enige. De vil hellere "beskytte" deres racer - eller valg af race end erkende at hunden er købt pga mode, og ikke fordi man har sat sig ind i dem......

  • #32   4. jan 2010
    Michelle W - Nu er folk generalt ikke enige om hvad en muskelhund er, der er mange der ser på forskellige racer som dette :o)
    Og nogle hunde der egentligt oprindeligt er avlet til hundekamp, dem anser folk slet ikke som " muskelhunde " så nej, det er ikke nogle bestemte hunde folk er enige om er det.

    Udover det, som løsning så ville jeg være vældig glad for et hundekørekort - så kom man også godt igang når man starter ud med en hvalp hvis man ikke har haft en før, ligemegt racen smiley


  • #33   4. jan 2010 Mia -desværre tror jeg du har ret.

    Krikken -når jeg skriver muskelhund, så mener jeg primært amstaff og ambull (og blandinger hvor disse angår), da det er de racer jeg ser som det største problem. Så skulle der ikke være tvivl om hvilke hunde jeg mener.
    Jeg kunne nævne en lang række andre racer, der ville være ligeså farlige i de forkerte hænder. F.eks. dogo argentino. Men disse sælges bare yderst sjældent til de tumper, og derfor er de ikke et problem i DK.

    Og et hundekørekort er urealistisk at gennemføre:
    -hvem må udstede det/hvem skal stå for undervisningen. Der er et hav af træningssteder i DK, både private og større klubber, og enhver må kalde sig hundetræner/adfærdsbehandler, uden nogen som helst forudgående uddannelse. De der er uddannet, har ofte blot gennemgået et mindre kursus. Hvorvidt de bliver dygtige afhænger af deres videre erfaring når kurset er overstået. Hvem mener du er kompetent til at undervise de kommende hundeejere?
    -hvad skal der undervises i? Vi har alle forskellige måder at have hund på. Hvem bestemmer hvad der er "den rigtige", når nu der pludselig ikke vil være frit valg mellem trænere og træningspladser (igen -det vil jo så være fastlagt hvem der må undervise i kørekort til hunde)
    -hvad med alle de steder hvor muskelhunde slet ikke er velkomne, hvordan skal muskelhundeejere så tage kørekort?
    -hvis kørekortet udelukkende består af teori, vil det ikke ændre en bjælde. De folk/hunde der giver problemer, gør det ikke fordi de ikke ved bedre, men fordi de er ligeglade. Hvis alt der skal til, er at man deltager i et teorikursus, evt med afsluttende prøve, kan de ganske enkelt lære udenad og så gå hjem og gøre som de ellers ville have gjort. Og skal det bestå af både teori og praksis, hvem tror du så vil lægge hund til tumperne så de kan øve sig?
    -jeg og mange andre ville, lovlydige som vi er, tage det her kørekort, for vi vil jo ikke risikere at miste vores hund. Tror du selv på at Brian og muhammed ville troppe op og tage kørekortet? Jeg tvivler. Der er alligevel ikke ressourcer til at tjekke om folk nu osse har kørekort til deres hund, og da de ikke kommer i træningsklubber mm hvor den slags nok skulle fremvises sammen med forsikringspapirer osv når man starter, ja så kan de have hund som de altid har haft
    -vi har en ganske glimrende hundelov allerede. Politiet har bare ikke ressourcer til at opretholde den. Så hvad med at starte der?



  • #34   4. jan 2010 Michelle W...
    Ang. dit punkt 4, det var dog en ualmindelig grov antagelse og et ubehageligt eksempel på at skære alle over en kam.

    Jeg har haft to Amstaffs og begge var forsikret, begge var registreret og begge var chippet.
    Ingen af dem var racerene, ingen af dem fra fine avlere med gode linjer og stamtavler.
    Ingen af dem var kønsaggressive...overhovedet.

    MEN...til gengæld blev de begge angerbet FLERE gange af andre racer. De gange mine hunde er blevet angrebet har de været i snor, været sittet/dækket af, eller har passet sig selv.

    Den sidste blev angrebet af en dværg pincher, mens han var sittet af. Den bed ham ved øjnene og så sad den ellers bare fast, alt i mens min hund stadig var sittet af og ingen modstand gjorde.

    At du får en hund med tavle, uanset race, er absolut INGEN garanti for at den ikke en dag slår klik.
    Men i samme åndedrag skal det sige at jeg er FOR stamtavler. Især for muskelhunde, da de i såfald er mentaltestet. Som til stadighed ikke er en garanti....uanset race.

    Og giver dig ret i at importerede hunde KAN være noget skidt. Men der er mange gode opdrættere af alle racer i udlandet.

    Så er både meget enig og uenig i alle dine punkter smiley

    Marie-Louise...er også enig i mange af dine synspunkter smiley

    Red Jewel...
    Hverken Pitten eller Amstaffen er avlet til kamp. Pitten er avlet til jagt på vildsvin, bjørne og tyre. De blev avlet til at bide sig fast og kunne kontrollere så store dyr.
    Pitten er blevet forbundet med slagtere, fordi slagterene brugte dem til det formål de var avlet til, nemlig at kontrollere slagtedyr i staldene på markederne, når de skulle slagtes.
    Slagterne begyndte at konkurrere om hvem der havde de bedste hunde. Hvilket førte blodsporten og hundekampene.

    De fleste hunde racer kan "deles" op i 2 typer, en show type og en brugs type. Hvis man f.eks. ser på en Alaskan Malamut, der er meget stor forskel på en showtype og en brugstype.

    Det samme skete med pitten og det var sådan Amstaffen opstod. I 1936 blev racen delt op i to, da en gruppe pitt-avlere gerne ville helt væk fra kamptypen/ryet/røgtet og showe deres pitt. Således opstod Staffordshire Terrieren. Senere blev racen igen del op i to, American Staffordshire Terrier og Staffordshire Bull Terrier.
    Det bør fremhæves, at der op gennem årene, siden de første skrevne stamtavler på Pitten, som er fra den sidste del af 1700tallet, er flere avlere, der ikke har avlet deres pitt til hundekampe.

    Jeg har en udødelig kærlighed til pitts, men jeg fatter ved gud ikke dem der tør udsætte dem selv og deres hund for en anskaffelse i et land hvor pitten er ulovlig.

    Og så skær det mig i hjertet med de problemer der skabes/opstår omkring muskelhunde.
    Jeg synes debatten har taget en yderst usaglig drejning mest pga medierne.
    Medierne kunne have startet en god og oplysende debat. Så der kunne tages hånd om de problemer der er. Både med "dårlige hunde" og dårlige hundeejere. For der ER problemer....desværre.

    I stedet er vi så hvor vi er nu. Uvidenhed og heksejagt. Og jeg synes det er rædselsfuldt.

    Lige som det er rædselsfuldt når det går galt. Når børn og hunde bliver lemlæstet.

    Hvis snor blev påbudt og der blev sat et bødeforlæg på 5000kr for at rende rundt uden snor, så tror jeg at hundeoverfald med alle racer som syndere, ville forsvinde.
    Begge mine hunde blev angrebet af andre folks løse hunde. Og jeg bryder mig MEGET lidt om, at komme gående med min hund i snor og så se en hund, uanset race komme drønene i mod os.
    Jeg synes det er meget hensynsløst at gå med sin hund uden snor i tæt befærdet områder. Vi skal jo alle være her.
    Selv har jeg en datter der er dybt rædselsslagen for hunde (undtagen vores egne) og det er IKKE sjovt for hende, når folk lader deres hunde rende som det passer dem.

    Vil gerne henvise til denne test:
    I følge Pernille Hansen, dyrlæge i Justitsministeriets
    "rejsehold" af hundeeksperter, adskiller muskelhunde sig statistisk set ikke fra alle mulige andre hunderacer, når det gælder overfald på mennesker. Det skriver www.tv2.dk

    "Blandt de hunde, jeg har haft med at gøre, så er det ikke muskelhundene, der skiller sig ud som særligt farlige for mennesker. De bider oftere andre hunde, men når det drejer sig om mennesker, så er de ikke farligere end andre store hunderacer som schæfer og rottweiler", fortæller Pernille Hansen.

    Justitsministeriets
    "rejsehold" af hundeeksperter bliver tilkaldt af politiet i kølvandet på større overfald. Rejseholdet består af blot fire hundesagkyndige på landsplan. Holdet adfærdstester bidende hunde for at vurdere, om dyrene eksempelvis skal aflives, eller om man kan nøjes med en mundkurv.

    Ifølge Pernille Hansen har rejseholdet haft mere travlt end normalt hen over sommeren, hvor de har rykket ud til et hundebid om ugen på Sjælland alene.

    "Jeg tror også, at det hænger sammen med, at politiet reagerer hurtigere på hundeoverfald, hvis det er en såkaldt muskelhund, der står bag. Jeg har før haft flere sager, hvor hunde - der ikke er muskelhunde - har bidt både to og tre gange, før vi bliver involveret," fortæller hun.








  • #35   4. jan 2010 Egentlig vil jeg opfordre alle hundeejere til at læse denne artikel:
    Det går galt, når vi glemmer, at: En hund er en hund!

    (link fjernet)



  • #36   4. jan 2010 Camilla -hvor ser du at jeg skriver at INGEN amstaffs er forsikrede? Jeg skriver at rigtig MANGE ikke er, og at tumperne ikke forsikrer deres hunde, stikker af fra stedet mm (hvis ikke du mener du hører under "tumperne" så er det ikek dig jeg omtaler)
    Og det ER tilfældet at rigtig mange amstaff'er overfalder hunde, hvor de så endten ikke er forsikrede, de stikker af, eller begge dele.
    Det viser opgørelsen fra FAH (forsikringspuljen for uforsikrede hunde), idet en meget stor del af deres udbetalinger går til at dække skader forettet af den slags hunde.

    Jeg har aldrig påstået (og ville aldrig påstå) at alle muskelhundeejere er uansvarlige. Jeg siger blot at "problemejere" altså er i overtal blandt disse racer.



  • #37   4. jan 2010 Kan ikke se linket -men går udfra det drejer sig om den artikel hvor en eller anden udtaler at muskelhunde ikke er farligere end andre, idet der ikke er flere bidskader på mennesker i forhold til andre racer? (sådan noget i den retning)

    Hvis det er tilfældet, så kommer det jo ikke bag på nogen. Jeg er såmænd ikke bange for muskelhunde på mine egne vejne. Men min hund kan jeg være temmeligt bekymret for ved mødet med sådan en hund.
    De har jo ikke hund-menneskeproblemer men derimod hund-hund-problemer.

    Og med så meget skodavl der er indenfor de racer, bliver problemet ikke ligefrem mindre


  • #38   4. jan 2010 Michelle....
    "Særligt for amstaffens vedkommende er det mere reglen end undtagelsen at de hverken er registreret eller forsikret (begge dele er lovpligtigt), og det er ikke usædvanligt at ejer og hund stikker af efter sådanne episoder. "

    Mere reglen end undtagelsen...det vil jeg nu betragte som at skære alle over en kam.

    Nøjagtig som din udtalelse om mit link. Som intet har med en statestik at gøre.

    Men vi er helt enige i det med skodavlen!!!



  • #40   4. jan 2010 Michelle....og sjovt du nu taler om at løbe fra ansvar. Jeg kender til en del muskelhunde ejere hvis hunde er blevet angrebet. De har stået med en blødende hund og får følgende kommentare: "Og hvad så, din er jo en kamphund", "Hvad tuder du for, den er jo avlet til kamp".
    Kender nogle der er blevet truet med EB/BT da deres muskelhund blev angrebet og ejeren af den angribende hund bare ville skride fra "åstedet" og dyrlægeregninger.



  • #41   4. jan 2010 Hvem sviner schæfere???

  • #43   4. jan 2010 Deschain....Det kan jeg slet ikke finde...tror jeg har læst mig blind på det smiley

    Jeg har intet imod schæfere, trods det at min først hund havde 3 af dem siddende i sig i en hundeskov. Der gik lige pludselig flok i den. Og det var da ganske søde hunde alle 3. Kender da også andre schæfere der er dejlige hunde smiley


  • #44   4. jan 2010 Camilla -"mere reglen end undtagelsen" betyder at rigtig rigtig mange IKKE er forsikrede (det betyder ikke at ingen er det) ;o)

    Og jeg har intet nævnt om statestik til dit link. Opgørelsen fra FAH er nævnt i forbindelse med det jeg skriver om at så få af de racer er forsikrede. Ikke i forbindelse med dit link

    Dit link kan jeg som sagt ikke se -ved ikek hvorfor. Men jeg tror jeg ved hvilken artikel det er (udfra at der står "en hund er en hund" i linket) og er det den artikel, er det jo intet nyt under solen -den slår bare (endnu engang) fast at det ikke er hund-menneske der er problemet, men derimod hund-hund når det kommer til de hunde.

    Ang at løbe fra ansvar -jeg kender da osse til tilfælde hvor andre hundeejere er løbet fra deres ansvar. Men igen sker det meget meget ofte ved muskelhunde, hvor andre ejere oftest (læs ikke altid) trods alt bliver og reder trådene ud, nu hvor uheldet er ude.

    Optimalt set, skulle der jo slet ikke ske overfald, hverken forårsaget af muskelhunde eller andre hunde. Men jeg tvivler på det nogensinde kan undgåes 100%. Og når uheldet er ude, så må man stå ved sit ansvar. Og igen er problemet så med muskelhundene, at de ofte tilhører en eller anden tumpe der bare skal spille smart. Og sådanne tumper bliver jo desværre ikke og reder trådene ud.

    Jeg er ikke imod muskelhunde, og kender osse nogen skønne eksemplarer af slagsen. Men jeg har svært ved at se hvordan andre skal færdes trygt, når så mange tumper render rundt med de hunde.

    Vi har ikek haft problemet i mit område før (heldigvis), men nu er de sørme osse kommet her til. Det betyder bl.a. at den sø hvor jeg plejede at tage til og lade mine hunde bade, nu er lukket land. Der huserer et par muskelhundeejere som åbenbart ikke mener det er et problem at ingen andre kan færdes omkring søen, når de er der.
    Og det er jo sådanne folk der ødelægger det for andre.

    Sidste sommer fik jeg en sms af en klassekammerat. Om jeg tog hunde ind til omplacering (det gør jeg ikke). Der var tale om "noget muskelhunde-agtigt noget". Det kom frem at hunden faktiks ikke havde det for godt. Jeg ville gerne komme at se den, men det var ikke muligt. Den skulle væk NU!
    Jeg kunne ikke bære at det bette pus der allerede havde haft flere hjem (kun ca 12 uger gammel), skulel kastes rundt til den en dag blev aflivet, så enden blev at jeg kunne afhente den på en rasteplads, hvorefter jeg kørte den til en god bekendt som arbejder ved DB og som kunne omplacere den til et godt og blivende hjem. Lakrids, sm den bette blev døbt. Har det i dag rigtig godt hos et ældre ægtepar.

    Og disse historier er jo endeløse. Folk tænker sig ikke om. 16-årige køber hunde de ikke kan beholde, og inden de omplaceres eller aflives, skal de da lige have et kuld hvalpe som heller ikke får blivende hjem. Det er skruen uden ende.

    I mine øjne er den eneste løsning at få kontrol med importen og med avlen, så man på den måde kan kontrollere hvem der kan købe disse hunde. For når man på daglig basis "vader rundt i" uønskede muskelhunde, ja så bliver man altså på et tidspunkt både ked af det, arrig osv på hundenes vejne. OG man får en ustyrlig trang til at tage den ene tumpede ejer og banke den anden med...

    Det er triste skæbner og det tror da pokker de hunde bliver som de gør... men det gør dem jo desværre ikke mindre farlige for os andre (eller rettere: vores hunde)


  • #49   4. jan 2010 deschain -nu ved jeg ikek lgie hvem der skrev det, men det var dælme da noget af en påstand

    1) indavl gør ikke hunde sindssyge, medmindre self der avles på linier med dårligt temperament (og det er jo problematisk osse uden indavl)

    2) racehunde er ikke pr automatik indavlede. Tavlen gør jo netop at man kan vælge udfra de kriterier man måtte have. Hvis et kroterie er ingen indavl, så vælger man self en hund med en indavlsprocent på 0. Det er jo netop noget af det tavlen kan bruges til

    3) udstilling og indavl har som sådan intet med hinanden at gøre. Hunde der udstilles er ikke automatisk indavlede. Indavl er med til at fastholde racetypiske træk (både hvad egenskaber og udseende angår), men med indavl følger osse udavl. Og når der parres med et ubeslægtet individ, ja så er indavlen ophævet (hvalpen får en indavlsprocent på 0).

    Folk stejler altid fuldstændigt over indavl, men de færreste bruger faktisk tiden på at sætte sig ind i hvad indavl er. Indavl er ikke = far-datter-parringer o.l. Det KAN det være, men denne type parring er ikke noget der normalt anvendes i avl, og vil i øvrigt osse være en overskridelse af de etiske anbefalinger.
    Derudover er amstaff såmænd ikke mindre indavlet end så mange andre racer;o)



  • #51   4. jan 2010 den eneste grund til de bider, er vel at de føler sig truet?
    OG - måske skulle man se på om ejeren var ansvarlig nok til en muskelhund.
    min onkel har haft en dobbermand, faktisk 2 på samme tid, det er sgu heller ikke en familie hund, tværtimod, men der var aldrig noget. Nu har han en amerikansk bulldog, og jeg kan da sige så meget at jeg aldrig har været bange for den, eller nogensinde ville tvivle på den gjorde mig noget?
    Den hund jeg stoler allermindst på, er en rottweiler, og jeg ved ikke hvorfor, jeg stoler bare ikke på dem, og vi har 1 i vores familie, og jeg snakker ikke med den.
    min egen hund er en blaning mellem labrador/rottweiler, han gør intet, og ham er jeg ikke bange for.
    jeg er træt af folk de skal være så fordomsfulde, de ser/høre kun det de vil, ligesom medierne. det er jo langt fra de færreste muskelhunde der er så ondskabsfulde. desuden har vi 2 i en del i familien, og de kunne heller aldrig finde på at gøre nogen noget. det handler om hvem der er i enden af snoren, INTET ANDET!


  • #52   4. jan 2010 Marie -men når en så stor del af dem der er i enden af snoren på de racer, er hamrende uansvarlige, så er det jo i og for sig ligegyldigt at det ikke er hundens skyld -den er ikke mindre farlig af den grund

  • #53   4. jan 2010 det har jeg heller ikke sagt, folk har bare en skide åndssvag tendens til at skære alle over en kam, ligesom indvandrerer.

Kommentér på:
"DRÆBERHUNDE" ???

Annonce