{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.054 visninger | Oprettet:

stil-. {{forumTopicSubject}}

Jae, eller rettere sagt referat af den bog vi har læst i klassen. ;D, hvis i keder jer må i da gerne læse det. Jeg mangler stadig at skrive 9 kapitler, men det regner jeg ikke med at jeg bliver færdig med idag ;).

I år er alting anderledes.

Bogen handler om en dreng som hedder Mads, Mads har problemer oppe i skolen. Han er meget udenfor, og han prøver altid på at få frikvateret til at gå så hurtigt som muligt, for han må ikke snakke med de andre drenge fra klassen eller spille fodbold med dem, men det duer han heller ikke til. Der er en anden dreng i klassen, Oliver som også er meget udenfor i klassen han kan kun snakke med flinketøserne i klassen. Ham vil Mads ikke snakke med for så er han bange for bare at blive holdt endnu mere udenfor af de andre, for Oliver er endnu længere nede end Mads, og hvis de snakker sammen bliver Mads sikkert mere og mere udenfor. Derhjemme har Mads det heller ikke så godt, for han har det som om at alt opmærksomheden kun er sat på hans lillesøster ’skrigeungen’ så han er tit sur på sine forældre og vil ikke snakke med dem om hvordan han har det.

. Kapitel 1: Klassen er til Orienteringsløb i en af Sveriges skove, de har nærmest selv delt sig op i grupper uden hjælp fra lærerne Danspand og Matematik Mette. Flinketøserne, Oliver, Mads og Anne går deres vej. Resten af drengene fra klassen og så de andre piger fra klassen. Der er lang vej at gå før de når målet, og allerede inden de er halvvejs begynder Oliver at klynke og han vil vende om, Mads og Anne går lidt længere omme bagved og er trætte af at høre på Oliver. De gider heller ikke til at gå den lange vej, så Mads og Anne går ind smutvej gennem træerne. Flinketøserne går videre langs togskinnerne og håber på snart at finde vejen til målet. Mads og Anne er gået i lang tid, og pludselig kommer de til en bred flod, hvor de bliver nødt til at gå over nogle gamle brædder som ligger tværs over floden. Mads går først, selvom han føler sig meget usikker ved at gå over, og han ved at brædderne ikke vil kunne holde til bare én mere, men da han er på den anden side af floden siger han til Anne at hun kan begynde at gå over. Anne går meget forsigtigt, men pludselig falder hun i det iskolde vand og Mads springer ned i vandet for at redde hende. De kommer begge op af floden og er drivvåde, det er iskoldt synes de. Så de skynder sig frem til de andre, og da de kommer derhen bliver de drillet med at de gik sammen og, de blev spurgt ad hvad der mon skete da de gik alene sammen og den slags.

. Kapitel 2: Da de kommer hjem fra Orienteringsløbet, har Mads tænkt sig at fortælle sin mor om alt hvad der var sket på turen. Men hans mor havde ikke så meget tid til at høre på hvad Mads havde at fortælle. På vejen hjem i bilen skulle Mads sidde bagved hos skrigeungen, det havde han ikke spor lyst til men blev nød til det alligevel. Mads er sur over, at forældrene hele tiden er så fokuserede på den lille skrigeunge, og han tænker tit tilbage på hvordan det var inden hun kom til verdenen. Mads ønsker tit at alt var som før.

. Kapitel 3: Mads, fortæller lidt om hvordan han har det i skolen. Han er meget udenfor og han kan ikke være med til fodbold med de andre dreng, da han engang prøvede at være med gik alt galt og han har siden ikke haft spor lyst til at være med mere da han blev drillet med det ret lang tid efter med at det lille uheld var sket da de spillede fodbold. Så i hvert frikvater prøver Mads bare at få tiden til at gå med at gå rundt ude på toilettet, eller at sidde i et hjørne i klassen. For han har ikke nogen at snakke med.

. Kapitel 4: En dag efter skole snakker Mads lidt sammen med Anne, og de aftaler at mødes nede ved bækken. Så om aftenen mødes de ved bækken, de snakker godt sammen, og Mads synes godt om Anne. For den aften er der noget andet ved hende, hun er ikke den Anne som hun plejer at være oppe i skolen, da hun kommer i de hullede cowboybukser og det lange hår i en høj hestehale. Han kan lide at snakke med hende og de begynder på at bygge en dæmning nede ved bækken.

. Kapitel 5: Klassen har sløjd, Mads kan ret godt lide sløjd selvom han ikke er god til det. Hans, deres sløjdlære er ret kedelig. Og da Hans går et stykke tid fra sløjdlokalet, går alt i kaos. Drengene begynder at at kaste med spåner på pigerne og nogen af dem bliver hysteriske og begynder at råbe op. I starten blander Mads sig udenom, og Anne gør det samme hun står i et hjørne og laver videre på hendes ting. Men så får Mads lyst til at blande sig, så han samler en håndfuld spåner op og render over mod Maiken. Han løber rundt efter hende og de render ud på gangen, hvor Mads får fat i hende han propper spånerne op under hendes trøje. Og Maiken render ind i sløjdlokalet igen, så begynder Katrine og de andre piger fra klassen, undtagen flinketøserne at gå over mod Anne. De begynder at mobbe hende, og sige grimme ord til hende og så putter de spåner i hendes hår og op under hendes trøje og ind i munden på hende. Mads kan se at Anne får tårer i øjnene, og han har ondt af hende og har fortrudt at han ikke hjalp hende.

. Kapitel 6: Hvert år drejer det sig for 6-klasserne om at få lavet den længste julegurilande. Hvert år prøver de i Mads’ klasse at lave en juleguirlande som er længere end C-klassens men det har aldrig lykkedes dem. C’erne kommer ind til Mads’ klasse og blærer sig med deres juleguirlande. Mads og de andre drenge bliver godt sure over det. Efter skole bliver Mads spurgt om han vil være med til at hævne sig, så efter skole da C’erne har fået fri kravler Mads og de andre drenge ind gennem vinduet til C’ernes klasse og flænser deres juleguirlande ned. Men pludselig bliver døren ind til klassen åbnet, og Tove står i døren. Hun siger ingenting men peger bare over mod kontoret, og drengene får en sveder. For første gang har Mads følelsen af at have været med, og han følte sig godt tilpas ved tanken om at han kunne snakke bedre sammen med de andre drenge nu.

. Kapitel 7: Mads og de andre drenge har fået en sveder, og de skal sidde efter. Mads er lidt nervøs for at give svederen til sine forældre, og han kan allerede forestille hvordan de vil reagere. Så han venter helt til om aftenen med at give brevet til sine forældre, og de bliver godt skuffede over at han kunne finde på sådan noget, Mads går op på sit værelse. Han har en klump i maven, og så inden han falder i søvn, kommer som sædvanligt natteheksen og Mads ligger helt stille og tager 25 åndedræt indtil natteheksen forsvinder ud af værelset med det lumske smil.

. Kapitel 8: Mads og de andre drenge skal sidde efter inde i klasseværelset og klippe juleguirlander, mens Danspand holder øje med dem. Danspand går lige fra klasseværelset i 5 min. Og siger til drengene at de skal sidde stille og klipper guirlande, ellers må de få 1 time til. Han låser døren efter sig og går op på læreværelset. Men drengene gider ikke bare sidde stille, så de får først lyst til at brænde skraldespanden af, men det kommer til at lugte af helvede til så, det gør de ikke. I stedet fandt Mads på at de kunne ryge landskortet, så de starter fra en ende, og skiftedes til at suge, det kommer til at lugte i hele klasseværelset så de lufter ud. Om aftenen sidder Mads og Anne igen nede ved bækken og snakker om hvor irriterende forældre er. Anne’s forældre bestemmer hvad for noget tøj hun skal gå i og Mads synes det er irriterende at hans forældre kun tænker på skrigeungen.

. Kapitel 9: Der har været noget slud, og tøvejr, men en dag da Mads vågner og kigger ud er sne overalt, rigtig sne. Så Mads er helt sikker på at alle slåsser i sne oppe på skolen. Rigtig nok, oppe i skolen slåsser alle i sne. Men pigerne fra Mads’ klasse har ikke lyst til at være med, men Mads og de andre drenge synes at pigerne fra de mindre klasser er for nemme at vaske så de prøver flere gange at sløbe, Katrine, Petrine, Dorthe og de andre piger ud i sneen men de hyler op om at de skal lade dem være. Så det opgiver de. Pigerne fra 10.klasse slåsser rundt i sneen med drengene, Mads gad godt at alle piger var sådan.

. Kapitel 10: Mads skal med sin mor og skrigeungen i indkøbscenter og have nye bukser. Mads’ mor har planlagt en hyggelig dag, da de går lidt rundt kan Mads allerede forudse at hans mor vil i Kiddiekat og rigtig nok er hun lige præcis på vej derover, men Mads vil ikke i Kiddekat for at købe bukser, han vil i Freeway og have rigtig tøj. Men det er hans mor ikke helt tilfreds med, så de prøver i det mindste at gå ind i Kiddekat for at se om ikke de har noget han kan bruge, men Mads er helt sikker på at han hverken skal have lyseblå bukser, eller bukser med elastik i, eller noget med tegneserier på låret. Selvom hans mor river en masse bukser ned fra hylderne vil Mads ikke give sig, og det ender alligevel med at de går i Freeway, og Mads prøver nogle bukser som han køber. Men hans mor brokker sig over at han kunne have fået 3 par bukser i Kiddekat til samme pris, men Mads er ligeglad han ville have bukser fra Freeway. Efter de har købt bukser, sætter de sig og får en is og får noget Kaffe, Mads sidder hele tiden og er bange for at nogen fra hans klasse skal komme forbi og se han sidder der med sin mor og skrigeungen, for ingen ved at Mads har en lillesøster.

. Kapitel 11: Klassen skal have gymnastik, flinektøserne skynder sig som sædvanlig til gymnastik med Oliver i hælene. Drenge går sammen, og Katrine og de andre piger. Mads går lidt længere bagved, og aller bagest kommer Anne med sit blå regntøj. Der ligger stadig en masse sne på cykelstien, og drengene begynder at give pigerne sne. Flinketøserne og Oliver er for længst stukket af, men drengene slåsser i sne med pigerne. Da de skal til at stikke af, løber Mads hen til Maiken og smider hende ned i sneen og vasker hende. Hun bliver meget sur på ham, og giver ham en knytnæve lige i hovedet. Mads rejser sig op, og Maiken render væk. Katrine, og nogen af de andre piger er stadig ikke løbet væk fra at få en vasker, men pludselig råber en af dem at de skal vaske Anne. Og drengene løber hen og vælter Anne, de putter sne i hovedet på hende og under hendes tøj og i munden, og pigerne tømmer hendes taske ud i sneen. Mads har aller mest lyst til at hjælpe Anne, men i stedet bliver han bare stående, Anne rejser sig langsomt op da alle er gået væk fra hende og løber tilbage til skolen.

. Kapitel 12: Anne har hverken set på Mads eller snakket til ham i 2 måneder. Det er en skøn dag, så Mads sætter sig ud i haven til sin mor og skrigeungen og fortæller at pigerne i klassen har foreslået en klassefest og enten skal alle med eller ingen. Mads’ mor foreslår at han hellere må få nyt tøj til festen.

. Kapitel 13: Der er klassefest, alle kommer op på læreværelset hvor det holdes i fint tøj. Anne kommer som den sidste, da alle allerede er gået i gang med at spise og hun sætter sig over i vindueskarmen. Oliver spildte noget mad på sine bukser, og han brugte en helt time på at få pletten væk. Da alle havde spist, danser pigerne lidt. De begynder at trække drengene op fra sofaen og danse med dem, da Mads er den eneste som ikke danser, går han ind til Anne og snakker lidt med hende. Han kan ikke finde på noget bedre end at spørge hende om hun ikke er sulten, men det er hun ikke. Det lod ikke til at Anne gad snakke med Mads, så Mads går ind til de andre igen og lidt tid efter foreslår en af pigerne en leg. Det er en kysseleg, hvor drengene sidder i en rundkreds og pigerne sidder i en anden rundkreds, og så har de en støvle i hver rundkreds som de skal sende rundt, og så når musikken bliver stoppet skal de 2 som sidder med støvlen kysse hinanden. Alle får mindst et kys, undtagen Mads han sidder som den sidste tilbage uden at have fået et kys. Inden de bliver hentet fra festen snakker Mads lidt med Anna.

. Kapitel 14: Mads skal i hans tante’s og onkel’s sommerhus sammen med sine forældre og skrigeungen. Egentlig har Mads ikke spor lyst, men da de kommer derom bader han og de griller om aftenen. Da han er nede at bade ved stranden ser han en langhåret pige, med det sejeste’flotteste undertøj. Mads bliver ved med at kigge på hende, men så tager han hjem til sommerhuset. Ovre ved naboen er der fest, og Mads ville vildt gerne være med til festen. Så om aftenen da de voksne er gået i seng, sniger han sig gennem naboens have og ligger sig op på legehuset og kigger ned på alle dem som fester, og der ser han igen pigen med det flotte undertøj og det lange hår.

. Kapitel 15: Mads og Anne sidder igen nede ved bækken og snakker, Anne fortæller at hun overhovedet ikke er glad for at være udenfor i klassen men hun vil ikke bliver styret af Katrine, for hun er sikker på at det vil ende sådan hvis hun begynder at snakke med de andre piger i klassen.

. Kapitel 16: Mads og de andre drenge er nede ved havnen. De har aftalt at Mads tager nogle øl med og noget cola blandet med noget. Så det første de gør er at sætte sig nede på en bænk og drikker nogle øl, efter det går de lidt rundt ved molen. Mads kommer hjem, og er fuld. Men han ligger ikke mærke til så meget selv, andet end at han kommer op på sit værelse og får en spand ved siden af sig. Inden han skal til at sove kommer natteheksen igen, men Mads er sikker på at det er sidste gang at hun kommer.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  stil-.
Kommentér på:
stil-.

Annonce