{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.078 visninger | Oprettet:

Ny Hund - Hvor stor ? Hvilken race? {{forumTopicSubject}}

Hej Søde heste folk smiley

vi skal ha ny hund.. Vi har kigget men vi er i tvivl hvilken passer bedst til os..

vi er mor, far og barn på to år. Vi har en rimelig have og et alm hus.
vi bor tæt på parken og andre gode steder at lufte hund.

Vi vil gerne have en hund der god til børn og andre hunde da vi har en chihuahua ( dog er vi ikke klar over om hun skal ligges til ro snart) min datter har to marsvin. Den skal kunne tages med i skoven når jeg ude med hesten men osse kunne holde til man ikke går en lang tur hverdag.

(lille tur hverdag min. 30 minutter)

mine forældre har haft husky og lab så har haft hund hele livet og har også arbejdet på dyrehospital, min kæreste har ingen erfaring med dyr udover det han har lært efter han begyndte at se mig:)

vi snakket om SBT og irsk ulvehund. kender i nogen med disse racer ? og nogen der har anden erfaring med hundene sammen med heste? hvilken hunde racer har i og hvorfor valgte i som i gjorde?

håber i vil svare smiley HA EN SKØØØN DAG! smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ny Hund - Hvor stor ? Hvilken race?
  • #1   9. jan 2013 Vi har en Russisk mynde, det er en stor hund! men den er ligeså sød som den er stor! den er også fantastisk til børn og så gør den aldrig! smiley vi havde to af dem før, og det fungrede helt perfekt smiley

  • #2   9. jan 2013 her har vi en rotte bl. tæve og en skt bernhard/landseer knægt..

    de fungerer super som heste-hunde smiley .. begge har et naturligt "holde-øje" gen, så de løber aldrig langt væk.. de lærte lyn hurtigt at når vi er igang, så ligger de uden for ridebanen og holder øje smiley

    begge blandinger fungerer også super som familie hunde, vi har aldrig bøvl med dem hjemme.. de kan med alle hunde, store som små..

    vi går ikke de lange ture her, men de er med alle steder.. så de bliver aktiveret smiley

    når det er en kombi af familie- og heste- hund du ønsker så vil jeg helt klart fremhæve rotten, landseer ( new foundland ) og lab..


  • #3   9. jan 2013 Vi har to labrador retriver hunde, de er super til det hele smiley og fordi vi har valgt dem er fordi at de også kan bruges til jagt (min far er jæger) og så er det en super familie hund smiley

  • #4   9. jan 2013 Umiddelbart tænker jeg labrador eller golden retriver da de begge fungere godt som familie hund med lidt motion og også med en frisk tur i skoven eller ud til hesten smiley

  • #5   9. jan 2013 Hvis i forventer at den skal kunne med andre hunde, så vil jeg sige at terriere er noget af en sats. SBT er kendt for at være god til børn, men jeg har til gode at opleve nogen der ikke har krævet en særlig indsats for at socialisere med andre hunde. Jeg ved ikke hvor meget jagt der stadig er i dem, men marsvin er jo passende bytte for de fleste terriere - men som sagt, ved jeg ikke om det er en issue for SBT. Ulevhunden ved jeg til gengæld intet om.

    Jeg kender et par opdrættere af begge racer, men vil hellere henvise dig til specialklubberne, så du selv kan danne dig en mening om de forskellige. (der er opdrætterlister på dem)
    http://www.dansk-terrier-klub.dk/Default.asp?PageID=82&Lang=Dk
    http://www.myndeklubben.dk/

    Der er meget stor forskel på de to racer rent størrelsesmæssigt, så jeg går ud fra at i er åbne for det meste. Det kunne godt være at i skulle kigge på noget i mastiffgruppen - noget grand danois, eller noget i den dur. Noget uden det store jagtinstinkt og motionsbehov, men med vægt på tåmodighed over for andre hunde og børn.

    Ellers er collie måske en mulighed. Jeg har selv en shetland sheepdog, og han passer OK til jeres krav - de har ikke voldsomt motionsbehov, MEN de kræver til gengæld hjernearbejde, og kan blive ret irriterende hvis ikke den får det - der er collien faktisk mere "mellow" (de kræver både motion og aktivering, men er ikke helt så speedet som sheltien). Fordelen ved hyrdehunde er at de ikke er svære at få til at acceptere andre dyr - de har byttedrift, men plejer at være gode til at sluse det over i hyrdning - så de skal nok være interesseret marsvinene, men der er mindre risiko for at de vil æde dem.

    Det er også hunde der som udgangspunkt trækker sig fra konflikt, hvor terriere ofte gerne vil gøre en indsats for at vinde.

    Der er mere info at finde her: (link fjernet)


    En anden race som jeg selv synes er enormt interessant er lagotto romagnolo. Hunden der oprindeligt var jagthund, siden trøffelhund, nu familiehund uden det store jagtinstink:
    http://www.lapinlumon.dk/indexlag.htm

    jeg kender ikke den opdrætter jeg linker til, men jeg synes at infoen på siden er udemærket.


  • #6   9. jan 2013 Mit bedste råd til jer er at købe eller låne nogle af de der leksikoner med hunderacer og så læse rigtig grundt om en masse forskellige hunde indtil i finder ud af hvad i synes der passer ind i jeres familie og hverdag. Det er meget svært at vurdere for os andre der ikke kender jer.
    Jeg kan anbefale politikkens hunde leksikon. Der er en god tekst til hver race og jeg synes beskrivelserne passer ret godt på mine oplevelser med de forskellige racer.

    Da vi skulle ud og have hund første gang, satte vi os ikke godt nok ind i det og det endte med at vi måtte finde nyt hjem til den stakkels hund smiley
    2. gang brugte vi laaaang tid på at undersøge de forskellige racer og endte med en race vi ellers slet ikke havde haft kendskab til før, nemlig Cavalier King Charles Spaniel. En lille hund der tilpasser sig nemt og er god til familiehund. Uanset om man er meget aktiv eller bruger mest tid på sofaen. Det viste sig at være et super godt valg for os og vi endte med at få to af dem smiley


  • #7   9. jan 2013 Synes også i skal læse om de forskellige racer, da du bedre ved hvad i vil smiley
    Men hensyn til irsk ulvehund - Har de 2 der hvor jeg arbejde, og det var i en stald, de sagde intet til hestene, og min chefs kone havde altid sine hunde med ud og ride (skoven) eller lå de ved ridebanen når hun red rundt smiley


  • #8   9. jan 2013 Vi har 2 kleiner münsterlander, og en jack russel blandet med dansk svensk gårdhund:)

  • #9   9. jan 2013 Vi har læst og læst og læst og jeg har terpet samlige bøger om hunde racer og deres adfærd. men efter mit arbejde på dyrevospitalet har det lært mig man ikk altid kan regne med hva bøgerne siger .. Det altid godt at se og hører hva andre oplever og synes..

    vi har en købt en helt ny bil for et år siden da vi regnede med kun at skulle have chihuahua..men jeg vil meget gerne have en GD men tror desværre ikk den kan være i en i30:/
    Derfor har vi ikke snakket mere om den race dog er ulvehunden jo også en stor hund så vi meget i trivl.. min kæreste er mest til mellem helt kort hvor jeg er mest til stor men er ligeglad om den er lang og-eller kort håret..

    vi er ikke til lab og retivere.. Mine forældre har lab og det en skøn hund dog fanger racen slet ikke vores intra..

    Det MEGET MEGET vigtigt hunden kan med andre hunde for min hest står opstaldeg på rideskole hvor der mange andre hunde..
    Vi selv meget til muskler og er selv en af dem der kæmper mod hundeloven.



  • #10   9. jan 2013 Hvad med Schæfer?? Vi har en og haft mange igennem tiden smiley

  • #11   9. jan 2013 Jeg synes slet ikke jeg kan komme i tanke om noget der passer 100 % på din beskrivelse. En islandsk fårehund eller lignende kunne måske godt passe? Men nogen af dem kan godt gø meget. Det skal man jo også tage med i sine betragtninger.

  • #12   9. jan 2013 Behøver det være en race? Måske du kan finde en blandingshund der passer bedre ind på dine kriterier..
    Jeg ville fx. aldrig købe en schæfer pga de bygningsproblemer de har, men en blanding kunne måske være ret ideelt..


  • #13   9. jan 2013 Lady - kommer an på hvordan de er avlet smiley Den vi har er ikke lav bagtil, det er hun ikke avlet frem til. Kan ikke klare dem der går lang ned i røven ..

    Men blandning kunne være en god idé smiley


  • #14   9. jan 2013 Er det ikke noget med at Golden retriever bider meget, og er øverste på den der bideliste? Eller var det bare engang

  • #15   9. jan 2013 Jo blanding er fin men vi vil bare vide hva der er i og vi mest tiæ race hunde da vi ca kan vide hva vi kan forvente os..

    Lige nu har vi kig på en sbt blandet med bull mastiff og en shar pai..


  • #16   9. jan 2013 Hvid schweizisk hyrdehund er mildere og ikke så overtypet som udstillingschæferen, hvis det er.
    http://www.hvidhyrdehund.dk/


  • #17   9. jan 2013 Maria - den blanding lyder som et dække for listehund. Det er det måske ikke, men pas nu på med det, for i står med bevisbyrden hvis politiet mistænker den for at være ulovlig.

  • #18   9. jan 2013 Hvis i får en stor hund, så husk at mange skal have mange km tur HVER dag. Jeg har en ruhåret gravhund, hvor hun slet ikke passer til beskrivelsen omkring gravhunde .. Dermed er hun verdens dejligste hund.

    Jeg har også en lille hund, som er en blanding mellem en yorkshire terrier og en cairn terrier. Hun er en rigtig sporty hund, men glad for andre hunde, mennesker osv. Hun fungerer godt i stalden og på tur. Synes det er dejligt at man kan "nøjes" med minimum 2 km gå tur om dagen.. Selvom det ofte bliver mere smiley


  • #19   9. jan 2013 MOA

    Det er der også mange små racer der skal. Størrelse er absolut ikke lig med motionsbehov. GD'en kræver ikke mere end min sheltie gør (faktisk kræver sheltien væsentligt mere).


  • #20   9. jan 2013 Søster -

    Ja dette er jeg også meget opmærksom på.. Og køber self ikke en blanding hund af racer som ikke har nogen form for papir på hvilken racer der er i hunden da jeg kender til flere der har haft problemer med deres hund og loven.



  • #21   9. jan 2013 Små hunde kan også kræve meget men helt små hunde vil ikke gå med min store hest da han vil jage dem og bide efter dem derfor har jeg aldrig mkn chi med .. hun er osse bange for de store heste..

  • #22   9. jan 2013 Birkelund. - jo golden kan godt have et spicelt temp.. især hanhundene..
    nu kan jeg ikk huske hva plads golden ligger på mem ved fx lab ligger på 3pladsen på bid på andre dyr.. smiley

    Har dog kun selv mødt en lab med et træls temp..


  • #23   9. jan 2013 Mente nok at der var noget om det smiley

  • #24   9. jan 2013 Vi har en golden retriever og den er simpelthen så rolig, vi har aldrig gjordt det store ud af træning og sådan men den kan alt hvad den skal og er utrolig god ved børn og andre hunde. Selvfølglig er den altid klar på en lang tur som alle andre hunde. Jeg kender flere golden retrievere og labrador alle med roligt sind.
    Jeg vil sige det handler mest om hvordan opdrætteren og tæven er, og hvordan familien er. Vi sagde vi havde brug for en rolig familiehund og det var i den grad hvad vi fik. Jeg tror en golden ville passe rigtig godt til jer! smiley
    Men held og lykke med hvad I nu finde ud af:-)


  • #25   9. jan 2013 Vi har en Dansk-svensk gård hund (ren race) og den er bare altid sød glad nem at have med at gøre. Den er glad for børn vi har ham med på rideskolen ja allesteder. Han elser at leg, kæle og gå tur men ligger også gerne bare og slapper af. Der er absolut ikke noget o´ndt i ham elsker alle også andre hunde. Jeg kan varmt anbefalde en en gårdhund. vi købte en med stamstavle for at være sikker på der ikke var enten fox terrier eller Jack Russel terrier i den. smiley


  • #26   9. jan 2013 Jeg ville nok holde mig fra islandsk fårehund, da de gør ret meget og border collier skal motioneres meget bla. Mentalt. ( ejer selv en blanding af disse racer )




  • #27   9. jan 2013 border collie lyder som en perfekt hund til jer, alle vores har fungeret perfekt i fam. og med andre husdyr..meget lærenemme. Ikke for store, men stadig nogle der skal have god motion da de er hyrdehunde. Alle vores har lært at skulle gå ved siden af hesten på tur og er så lydhøre FANTASTISK HUND! specielt til børn blid hund.

  • #28   12. jan 2013 Klienter munsterlander vil passe godt til jer;-)

  • #29   12. jan 2013 Kommer hunden kun ud på en tur af 30 min om dagen? Eller hvordan?

  • #30   12. jan 2013 Uanset hvilken hund i ender med at vælge, så få fat i en med DKK tavle, og hvor du har haft kontakt til specialklubben (hvis gravhund, så snak med en officiel kontaktperson i Dansk Gravhundeklub - fx mig ), og få at vide hvad SPECIALKLUBBEN anbefaler af sundhedstjeck mm - det er nemlig ikke altid det samme som DKK.

    og så vælger du hund med dkk stamtavle, hvor begge forældredyr er tjekkede for alt hvad specialklubben anbefaler.

    btw, hvordan vil du ha både hund og hest med i skoven samtidig? hunden skal jo være i snor i 95% af skovene?


  • #31   12. jan 2013 Vi har en blanding af Cavalier King Charles Spaniel og Japansk Spids. Den blanding ville kunne leve fuldkommen op til jeres krav.
    Hun er med mig i stalden hver dag og er super glad for vores egne heste, men i bund og grund ret ligeglad med de andre. Afsindig loyal og holder øje med mig, jeg behøver aldrig at kald på hende. Har halvlang glat pels, der er "selvrensende", altså hvis hun har rullet sig på en våd ridebane, kan hun være stort set ren ½ time senere. Hun blev renlig indenfor den første måned vi havde hende, har aldrig bidt ting i stykker er legesyg og medgørlig men samtidig også den, der gider at sove længe om morgenen - kommer altså ikke og vækker os. Er super nem at have med på besøg og dermed også at få passet, når vi rejser på ferier.
    Man kan gøre alt med hende, hun har aldrig knurret eller truet.
    En fantastisk hund - og hun er også køn

    Held og lykke med jeres søgen


    profilbillede
  • #32   12. jan 2013 Hov, hun er ca 45 cm over skulderen og vejer ca. 12 kg

  • #33   13. jan 2013 Nej hunden vil få en aften tur hverdag på mindst en halv time ud over deg jeg er ude ve mine heste.. der ud over har vi en have den kan komme ud i..

    Så må vi jo være heldige at vi har en af de skove hvor hunden ikk behøver snor..


  • #34   13. jan 2013 Og ellers MANGE TAK FOR ALLE JERES SVAR:-)

    Det har givet os nogen ideer til andre racer vi skal kigge lidt nærmere på..


  • #35   25. jan 2013 hvis du stadig er intereseret så kender jeg nogle med en shih tzu jeg syntes personligt man skal klippe dem kort i pelsen men det er jo op til en selv men den skal man ik gå længe med

Kommentér på:
Ny Hund - Hvor stor ? Hvilken race?

Annonce