{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
650 visninger | Oprettet:

Har brug for råd til min basse! {{forumTopicSubject}}

Først og fremmest, er jeg glad for at I vil hjælpe mig. Men da jeg kun rider på hobbyplan ønsker jeg ikke vilde og avancerede svar på mit spørgsmål der kommer her smiley

Jeg har denne dejlige Gelle (Se galleri) som jeg er uendelig glad for! Men han er så så så tung at ride smiley Han er doven i sin trav og gider ikke at galopere, uanset om det er bane eller tur.
Når vi endelig er i trav ville jeg gerne have at lavede nogle flottere og mere flyvende skridt. Hvilke jeg VED han gør når han er fri på banen!

Jeg driver og driver, men han tager bare hovedet ned og slår med halen og benene. Han er virkelig tung at ride på. Hvad gør jeg og hvad kan jeg gøre?

Derudover, så hvad gør jeg for at lære ham at galopere ordentligt? Han vil kun galopere op af langsiden i fuld og ukontrolleret galop. Og når vi når til et hjørne bukker han hvis jeg får drevet eller ramt med benet.

Jeg ønsker ikke at bruge hjælpemidler i form af pisk.

Håber på hjælp - og gerne svar i PB også.

Her får i lige et billede med på vejen af mig og min store basse


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Har brug for råd til min basse!
  • #1   12. dec 2014 Det lyder umiddelbart som om, at der er noget galt. Det kan være noget så "simpelt" som en skævhed eller ømhed, men det kan desværre også være noget meget alvorligere /:
    Derfor synes jeg helt sikkert, at du skal få en kiropraktor/dyrlæge/eller lignende ud og undersøge ham, så du kan udelukke at der er noget galt.


  • #2   12. dec 2014 Først og fremmest skal du være sikker på at han er i orden fysisk. Få en osteopat eller fysioterapeut ud til at tjekke ham igennem. smiley
    Når det er gjort så tror jeg egentlig bare du skal have fat i en dygtig underviser, for de næste ting du skal have styr på kan man ikke sådan lige forklare over nettet. smiley


  • #3   12. dec 2014
    Jeg ville få hesten tjekket af en fys e.l - han lyder som min når hun forsøger at fortælle noget er galt :o).


  • #4   12. dec 2014 Okay, sådan har han bare altid været smiley Men ja, i har nok ret. Har prøvet at trykke ham forskellige steder, men han viser ikk tegn på ømhed eller lign.

    Men tak for jeres råd ind til nu smiley


  • #5   12. dec 2014 Isabella - Ja nemlig, vil gerne have en dygtig underviser eller rytter til at hjælpe ham på rette spor.

  • #6   12. dec 2014
    Det er en fejlagtig ting og tro at fordi hesten ikke er øm når man trykker den forskellige steder, så har den ikke ondt.

    Heste kan sagtens være låst og skæve, uden de er ømme når man trykker på dem. Eller også, så reagere de ikke fordi man trykker de forkerte steder eller forkert.

    Hvis jeg bare trykker min hoppe på skulderen eller ryggen - så sker der ingenting, men begynder jeg og bruge teknikker massører gør, så kommer der en reaktion hvis hun er øm.

    Og hvis hesten altid har været sådan - så ville jeg især være bekymret.


  • #7   12. dec 2014 det med galoppen lyder som dårlig balance. Han kan galoppere ligeud, men med fuld fart, så snart han skal dreje, så vil han prøve at slå i trav, for ikke alt vælte, hvis du så tvinger ham videre i galop, så kommer der hurtigt et bukspring. Hvilket er helt naturligt af en hest som ikke har galopperet særlig meget på hverken tur eller bane smiley

    men selvfølgelig først noget der skal arbejdes med når du er sikker på hesten er tiptop smiley


  • #8   12. dec 2014 Men få ham tjekket inden du rider mere på ham, hvis han har en skævhed eller låsning så kan du ende ud med en decideret skade og det er jo hverken sjovt for dig eller hesten. smiley

  • #9   12. dec 2014 Krikken - Jeg gør mig heller ikke specialist ved at have trykket ham forskellige steder, overhoved :-).
    Men det undre mig bare, og tør dårligt ride ham når jeg ikke kan ride noramtl uden han ''driller''..

    Mie M - Tak for rådet. Men han virker til at have en rimelig stabil balance. Men ja igen, kan jo være han er en hest der skal have lidt ekstra. Hvis du forstår.

    Isabella - Ja, det vil jeg gøre så snart det er muligt. Ville nødig have at han bliver foldbums smiley


  • #10   12. dec 2014
    Få tjekket ham af en fys, osteopat e.l og vær sikker på intet er galt :o) For driller gør han helt bestemt ikke.
    Også se på om tingene er ens bagefter i ridningen.

    Men hav også fokus på ikke at bremse ham fortil - altså holde igen fortil, men give ham plads fortil til at kunne gå frem. Samt vær sikker på han forstår dine signaler.


  • #13   13. dec 2014 Jeg synes det lyder som en god blanding af balanceproblem og manglende grundridning..

    Du skal i gang med at få lært den at gå frem for mindre hjælp.. og det tager tid.. lang tid. Men du skal være efter dig selv.. Giv en lile hjælp (klem med hælen) og hvis ikke den reagerer promte, så spark, og ro igen.. og giv så lille hjælp først og hvis ikke det virker, kraftig hjælp.

    Det at den er tung fortil bliver hesten når den går på forparten, fordi bagparten ikke er med, hvilket sjældent er tilfældet når hesten ikke søger frem.. Jo mindre motor - jo mere på forparten, jo tungere fortil..

    Selvom du ikke ville have avancerede svar, så skal du i gang med nogle temposkift, overgange overgange overgange overgange .... ... ... ...

    Og hesten skal stoppe når du vil stoppe, og den skal gå frem i det tempo du vil have når den skal.. og ikke lalle afsted i 9-10 skridt inden den går i trav fra en parade af. den skal FREM!

    Du vil mærke (hvis hesten ellers er i orden ) at den vil blive lettere fortil, jo mere du får den frem og jo mere du får aktiveret bagparten - netop ved hjælp af overgange og temposkift..


Kommentér på:
Har brug for råd til min basse!

Annonce