{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
963 visninger | Oprettet:

Orlando er USTYRLIG hjælp {{forumTopicSubject}}

Orlando er en hingst på 3 år og efter at der er kommmet et hingste plag på 1½ som slet ikke er hingstet overfor Gefion (hoppen) begge hingste går på fold med hoppen da der ikke er mere en 1 fold og dne kan ikke delles op. Gefion plejer at bestemme over orlando men efter den nye hingst er kommer så er orlando blevet (undskyld) SYG i HOVEDT!!!!!!!! selv om Ravell(hingsten) bare står og drikker kommer orlando og sparker og bider ham og Ravell gør ik noget! ´jeg har 5 kæmpe blå mærker over eller kroppen fordi han stejler op af en! og bide mærker og han stejler jo op af en bare man komme inærhedden af ham (han gjorder det ikke før den nye hingst kom) jeg må nød til at gå med en dressur pisk i hånden når han skal på fold og bare trækkes med jeg ved ikek hvad jeg skal gøre for ejg er faktisk bange for ham nu og det hjælper ikke at i siger Sælg ham! ålsor det er ikke let!

Undskyld stave fejlene og håber det er postet rigtigt! '

M.V.H

Michelle


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Orlando er USTYRLIG hjælp
  • #1   14. dec 2007 * eller *helle

  • #2   14. dec 2007 Det kan sagtens være pga hoppen.. Orlando skal lige vise det er HANS hioppe

  • #3   14. dec 2007 ja men hvad skal ejg gøre ahn er jo livs farlig

  • #4   14. dec 2007 jamen han markerer over for den nye, at det er ham som bestemmer smiley
    To mænd om en dame er dømt til at skabe nogle konflikter smiley


  • #5   14. dec 2007 Du skal sørge for hoppen ikke er i nærheden ig/elelr træne ham..

  • #6   14. dec 2007 kastrer den.. så holder den op med det pjat.. man kan aldrig have flere hingste gående sammen hvis der også er hopper..
    Hvordan tør i lade dem gå med en hoppe ?


  • #7   14. dec 2007 Signe *spider-pig* L - det tænkte jeg også *g*

  • #8   14. dec 2007 orlando kan jo ikke nå hun er 180 og den anden hingst kommer ALDRIG hen til ehnde for orlando går imellem dem! de går altid 3 på stribe

  • #9   14. dec 2007 okai vil lige snakke med min forældre om at kastere ham

  • #10   14. dec 2007 Man skal aldrig sige aldrig.. Hoppen kan ligge sig ned, og så kan han pludselig godt nå

  • #11   14. dec 2007 ja men vi har osse kamara på folden men det er ikke sket endnu og orlando bliver sparket væk så snart han kommer i nærhedden af hende

  • #12   14. dec 2007 men jeg ville endelig gerne vide havd ejg skulle gøre en at sige at ahn kan bedække hoppen!;)

  • #13   14. dec 2007 Betragt dine eller andres heste, når de leger, spiser eller andet på folden. Der hersker en klar rangorden, det er langt fra tilfældigt, hvem der spiser mest og først, hvem der bestemmer over f.eks. læmulighederne mv. Der vil altid være en hest i en flok, som i kraft af sine leder-egenskaber, er den, der styrer de andre. Ofte behøver denne leder blot på diskret vis udtrykke sine ønsker og sine misytringer, idet det er tegn på dominans, at man ikke behøver råbe og skrige og flå og sparke, for at indgyde respekt. Et vift med halen, et vendt øre, det kan være nok fra flokkens leder. Af og til sker det dog, at den også tager de unge heste under lidt mere hårdhændet behandling, typisk når de tror lidt for meget om sig selv og må sættes på plads. Lederhesten kan både være en hoppe, vallak, higst. Det vil ofte være en af de ældre heste, der får eller rettere tager denne titel. Når nye heste tilføjes flokken, kan det hænde at lederposten skifter.
    Foruden lederen af hesteflokken, så er der dig, og du skulle gerne være leder af det samarbejde, som pågår mellem hestene og dig. Når du kommer ud på folden, ind i boksen, eller hvad det måtte være, så skal hestene vige for dig, hvis du beder dem om det. For at få denne plads som leder, er det vigtigt, at du af og til puffer den unge plag fra dig, selvom du synes, det er sødt og i orden, at den f.eks. bare vil lege. Vær opmærksom på, at hesten bliver stor (eller i hvert fald større) og meget stærk.
    Den kan nemt tage magten fra dig. I fysisk forstand er du jo den underlegne, når du påbegynder arbejdet med din unghest. Så meget desto vigtigere er det, at du har det psykiske overtag. Og det kan bl.a. opnås ved at vænne hesten til at vige for dig. Du skal bede den træde til siden, når du skal forbi eller om på den anden side for at strigle f.eks. En god øvelse, der giver dig point på lederkontoen, er, at få den unge hest til at træde tilbage. Dette kan gøres både i stald, fold og på banen,.og det er med til at markere din dominans, at hesten rykker nogle skridt tilbage for dig. Tag grimeskaft i grimen eller hovedtøj på, og ryk en smule i tøjle eller tov, mens du f.eks. vælger at sige "tilbage" (brug samme ord hver gang). Hvis hesten ikke viger, kan du berøre den med en pisk på bringen eller forbenene. Du kan også lave en bevægelse, f.eks. slå dine arm lidt ud til siden. Dette forskrækker hesten, og den vil givetvis rykke for dig. Husk at dét at rose også for små skridt i starten, det gør underværker senere. Brug din stemme til at rose, stryg den over halsen eller klø den i pandelok og på halsen. Det er godt at tænke over, dels hvor hesten vil værdsætte at blive kløet (typisk dér hvor den ikke kan nå selv), og dels hvordan heste på folden viser hinanden anerkendelse (de gnubber og småbider gerne hinanden på ryggen og halsen).


  • #14   14. dec 2007 kan faktisk godt forstå din lille hingst, den har måske ikke "vidst" den var en hingst før den anden kom, og selv om den ikke opfører sig som en hingst vil den altid lugte som en, han føler sig sandsynlig hvis truet af den anden, og at han bliver aggresiv er måske fordi han bliver hisig over at skulle dele fol med en anden hingst, det kan virklig ændre deres personlighed hvis de følre sig truet, syntes måske heller ikke det er retfærsigt over for din hest den skal gå på fold med en anden hingst når det tydeligvis ikke fungere, mit råd, flyt den ene af dem, du behøver jo ikke sælge ham, men for hans egen skyld skal han nok ikke stå sammen med andre hingste....

  • #15   14. dec 2007 okai tak for jeres råd

  • #16   14. dec 2007 ellers kan han jo kastereres, det er måske bedre for ham selv i det lange løb hvis i ikke bruger den til avl.

  • #17   14. dec 2007 Hvis hoppen en dag er hingste gal nok, så kan den sagtens nå.. det er set før.. desuden er det jo enormt farligt for sådan en sød lille fyr at blive sparket af en stor hoppe.. og han vil blive enormt fustreret og stresset over at kunne "se men ikke røre"..

  • #19   15. dec 2007 okaai

  • #20   15. dec 2007 Kap nødderne på ham. Andet er da synd for både ham og jer.

  • #21   15. dec 2007 tror os han skal katereres for han er jo nedelig min nieces pony (hun er 2 år) men han er jo livs farlig for hende

  • #22   15. dec 2007 Hvad skal en 2 årig også med en hingst ? : )

  • #23   15. dec 2007 i starten kunne hun jo gøre alt ved han hive ham i mulle hårdene og stikke håden ind i næse bordene og ALT

  • #24   15. dec 2007 En hingst vil alligvel på et eller andet tidspunkt få øjnene op for hvad de er .

  • #25   15. dec 2007 ja? men?

  • #26   15. dec 2007 Der er jo heller ingen grund til at beholde den som hingst.. er det ikke et godt kåret dyr der skal bruges i seriøs avl, så kastrer dem.. det er svært at give en hingst optimale levevilkår..

Kommentér på:
Orlando er USTYRLIG hjælp

Annonce