{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  3-delt eller 2-delt bid ?
  • #1   7. dec 2011
    Det der passer til hesten :o)
    Nogle bryder sig ikke om det ene, andre ikke det andet.


  • #2   7. dec 2011 Jeg syns 3 delt også personligt fordi min Hest går bedst med det smiley

  • #3   7. dec 2011 det 2-delte bid kan godt gå op og lave et "knæk" i hestens mund, mens det 3-delte ikke kan smiley fordi det 3 delte har et led i midten der gør at det ikke kan bøjes så skarpt smiley

  • #4   7. dec 2011 3-delt. Og hvis jeg skulle vælge andet, vil det blive stang. Det todelte bid har tendens til at knække på midten og sætte sig op i hestens gane ved bare ganske let tøjlekontakt, vil personligt aldrig ride med 2-delt, og tror på at der altid vil være en anden løsning, - men det er jo bare min mening smiley

  • #5   7. dec 2011 Min hest går med et 2-delt muffebid. Men det er jo hvad hesten går bedst med. Det skal ALDRIG komme til det punkt, hvor rytteren vælger hvad rytteren bedst er til. Det er ikke os, der går rundt med det i munden.
    Alle heste er forskellige.


  • #7   7. dec 2011 Rider med 3 delt, da jeg ikke vil ride med 2 delt pga. hvis det knækker op i ganen..

    Har et 3 delt muffebid - Sprenger dynamic og det er bare super til min hest smiley


  • #8   7. dec 2011 zeb joan: Hvad bygger du den påstand på? for det er nu altså engang bevist ..

  • #9   7. dec 2011 kommer an på hvad din hest fungerer bedst med

  • #10   7. dec 2011 ''To-delte trensebid kan være ret skarpe, idet de virker som en »nødeknækker« på laderne. Når trækket i tøjlen øges, folder biddet på midten og danner et »V«, som presser imod ganen.''

    Dette er taget fra en artikel skrevet af dyrlæge Lina Knuth Winterfeldt . Link til artiklen: Delte trensebid tillader, at rytteren bevæger de to sider af bidet uafhængigt af hinanden. To-delte trensebid kan være ret skarpe, idet de virker som en »nødeknækker« på laderne. Når trækket i tøjlen øges, folder biddet på midten og danner et »V«, som presser imod ganen.

    Så den påstand du (zeb joan) kommer med, skal jeg have lidt mere konkrete beviser på, før jeg vil tro det.


  • #11   7. dec 2011 Hov, glemte at kopiere linket - derfor står det samme to gange. Her er linket: http://www.hest-online.dk/viden/vis.asp?id=1223&urlinfo=Lina+Knuth-Wintherfeldt-Mange+rideproblemer+stammer+fra+hestens+mund

  • #12   7. dec 2011 Skiftet til 3 delt og virker til min er gladere for dette. når vi ellers bruger bid smiley

  • #13   7. dec 2011 Simone H: Et 3-delt bid er blødere end det 2-te da det har flere led

  • #15   7. dec 2011 Zep Joan og Lisette K..

    Hvis et 2 delt ikke kan gå op i ganen på hesten, hvordan vil i så forklare at min hest ved tidligere ejer fik sår i ganen af at gå med 2 delt?

    Jeg tror alle hestemunde er forskellige ligesom alle heste er, så hvilket bid der er bedst kommer helt an på den enkelte hest.

    Og min er så bestemt ikke bygget til 2 delt, så det vil jeg aldrig nogensinde byde den at få i munden igen..


  • #16   7. dec 2011 Lisette: Det er ofte set at heste får sår i ganen når de går med todelt bid. Hvis det ikke er biddet, så ved jeg da virkelig ikke hvad det er, der går op i hestens gane. Der er ingen tænder der kan nå, og tungen skaber nok ikke sådan skade .. Det er altså bevist og bekræftet af utallige fagpersoner at det går i ganen - ikke altid, men ofte.

    Ja, et 3-delt ligger større tryk på laderne - men ikke større tryk end den hånd der holder i den anden ende af tøjlerne, hvor det todelte kun kræver meget let kontakt for at gå op i ganen. Med det 3-delte har man meget mere indflydelse på skarpheden.


  • #17   7. dec 2011 Simone: et 3-delt er ikke stærkere, men de fleste heste finder det mere behageligt at arbejde med, og modarbejder det ikke så voldsomt som de ofte vil gøre med et 2-delt, måske derfor i bedre kunne holde hesten med et 3-delt. Det handler jo om hvorvidt den modarbejder biddet eller ej og det vil den altid gøre hvis den ikke finder biddet behageligt.

  • #18   7. dec 2011 Nu var det også kun et forslag, og som jeg skriver. De fleste heste - altså ikke alle. Men pointen var stadig at et 3-delt ikke er skarpere. Og hvis den har fået sår på tungen har biddet ikke været af særlig god kvalitet og støbning.

  • #19   7. dec 2011 Kan ikke rigtig se hvad relevans det har, at det var samme mærke, biddene er stadig forskellige .. Men du ombestemmer dig nok ikke, selvom det nu er rigtig nok hvad jeg prøver at fortælle. - Det står der faktisk også noget i den artikel jeg tidligere linkede til, som er skrevet af en dyrlæge.


  • #20   7. dec 2011 Har aldrig hørt en dyrlæge, artikel eller andet modbevise den påstand, og jeg har altså været vidt omkring medhensyn til søgning indenfor netop dette område. Men hvis du kan komme med noget sort på hvidt, hvor der står noget der modbeviser det jeg siger, så vil jeg måske lytte. Men det du siger nu er for mig tomme ord, da du ikke kan komme med noget konkret på det.

  • #21   7. dec 2011 Alene at en dyrlæge råder til at ride med skarpere bid, fortæller en del om hans/hendes viden om emnet. Det er jo langt ude ..

  • #22   7. dec 2011 3delt, helt sikkert. Min erfaring er, at hesten får et meget roligere forhold til biddet og er meget lettere at arbejde med. Synes også det forfiner signalerne - men det kan self. bare være indbildning. Måske er jeg bare blevet en bedre rytter (det ku' man da håbe!)

  • #23   7. dec 2011 Nogen blander vidst tingene sammen.

    Et tredelt bid er ikke skarpere fordi det er tredelt. Det er måske mere præcist, da det er mere fleksibelt end det todelte, og derfor giver en bedre trykfordeling i munden.
    Når vi snakker skarphed hos to- og tredelte bid, har det ikke noget at gøre med om det er to- eller tredelt, men snarere tykkelse. Et tyndt bid er skarpere end et tykt bid. Et muffebid er fx meget tykt, og er også afrundet meget blødt i mundvigerne for at undgå fx. gnavesår.

    Jo, et todelt kan ved hårde træk i tøjlen genere hestens gane.


  • #24   8. dec 2011 "Et todelt bid kan ikke knække op i ganen på en hest.Når man rider på den. "

    Fuldstændig korrekt. smiley Det er påvist af en dyrlæge og kæbe specialist. Kig evt. på epona.tvs interview.

    MEN når man trækker med den, knækker det op i ganen!!


  • #25   8. dec 2011 Forstår slet ikke man kan være i tvivl. Ganske simpel logisk tankegang, det siger da sig selv at et bid der er opbygget som et 2-delt, vil knække opad vil tøjlepres fra rytter. Se evt. billede hvor det rent faktisk illustreres http://www.hest-online.dk/billeder/170x147/1693.jpg

  • #26   10. dec 2011 Min M-hest går bedst på 2 delt bid. Han fungee rigtig godt på det. kan skal selvf prøve sig frem hvad hesten bedst kan gå med, og hvilket det føles rigtig for hestens mund.

  • #27   10. dec 2011
    Hvis bidet skal knække opad, så skal man jo trække ned ad, det gør man ikke når man rider smiley


  • #28   10. dec 2011 Igen vil jeg bare henvise til billede og sige, at det jo er tydeligt at der ikke trækkes ned i biddet.

  • #29   28. dec 2011 er nu meget forvirret.. Kan det eller kan det ikke knække op i hestens gane??:)

  • #30   28. dec 2011 *når man rider!

  • #31   28. dec 2011 Det kan det.

  • Hanni B
    Hanni B Tilmeldt:
    dec 2018

    Følger: 1 Svar: 5
    #32   13. feb 2021 Hej Smut o.a.!

    Jeg synes I skal gå lidt på nettet, og læse lidt om bid.
    Feks hos FABRIKANTERNE....
    Dé skriver nemlig sélv, at det 2 DELTE bid, er BLIDERE, for hestens mund!

    De oplyser, yderligere, at hvis biddet er FORKERT TILPASSET -SÅ kan det have en tildens til, at 'knække' på midten, og gå op i ganen på hestens mund!

    Man skal virkelig PASSE PÅ med, at udtale sig, konkluderende, på ting man har hørt fra sin veninde, træner, osv....

    Man er nødt til, at gå til kilden (producenten) FØRST!

    Når dét er sagt -så er dénne tråd et KLASSE EKSEMPEL på -at man skal tage sig RIGTIG GODT I AGT med, at gå ud og handle, feks bid, på baggrund af de svar, man har læst ét sted, som hér..!!

    Når dét drejer sig, om noget så vigtigt, som et bid -så SPØRG i butikken, RING til butikken. Eller ring lidt rundt til forhandlerne, og forhør dig lidt. De vil HELLERE END GERNE besvare alle dine spørgsmål, og hjælpe dig med at blive klogere!!

    Det ér SÅ vigtig en del af dit udstyr!

    ALLERBEDST -SMID dét s..... bid væk!!

    Rid BIDLØST!
    Kán du styre din hest, i grimen, SÅ kan du ride dén BIDLØST!
    Så enkelt ér det altså!
    Det vinder, Gudskelov, også mere og mere frem, i takt med, at vi blir klogere på, hvor MANGE NERVER hesten hár i sin mund!

    HUSK!
    HESTEN ÉR ET SPEJL AF DIG!

    Håndterer du den blidt, har du en blid hest!

    HÅRD håndtering giver en HÅRD HEST


  • Hanni B
    Hanni B Tilmeldt:
    dec 2018

    Følger: 1 Svar: 5
    #33   13. feb 2021 Gå feks ind på Rid bedre.tv
    Google søgeord:: 2-delt eller 3-delt bid

    Hér er små videoklip, hvor en beridder fortæller, om de mést brugte bid
    Hvilket bid hun har valgt, til hvilken type hest!

    Hun forklarer bla. at ét 2-delt ligger mere ROLIGT (!!) i hestens mund..!!

    Må sige, at JÉG er ikke dén, der ringer hende op, og siger:
    Hej!
    Du er altså hélt forker, på den, mht de 2-delte bid!
    For de har altså tildens til, at ' knække' på midten, og genere dine heste i ganen!
    Du skal MEGET HELLERE bruge et 3 -delt
    De er MEGET BEDRE!!
    Det skriver de fleste nemlig på diverse spørgesider, på nettet..!!

    Hun vil falde ned ad stolen (hesten) af grin.... Og vil, naturligvis, sige at det kommer da fuldstændig an på, hvilken hest, du bruger hvilket type bid på...;)!!


  • #34   14. feb 2021 Hanni: Er du okay? smiley Du lyder som en, der har brug for et kram.

    Ja, oplysningen om at 2-delte knækker opad, er ikke korrekt, men det er noget som er blevet de-bunket efterfølgende. Denne tråd er 10 år gammel.

    Som tiden går, bliver man oplyst om ting, som man troede var korrekte, lige pludselig ikke er. Jeg troede også på et tidspunkt, at 2-delte knækkede op i ganen, ja det troede rigtig mange i hesteverdenen i 2011, fordi nogle smarte videoer og "studier" kom frem på det tidspunkt og sagde at det gjorde. Senere har man fundet ud af, at det ikke passer alligevel.

    Viden fornyes konstant, det er derfor, at det er mega vigtigt at have kildekritik. Man kan ikke beskylde nogen i denne tråd for, at oplyse andre mennesker om ting der er forkert, fordi dem som læser tråden, dig selv inkl, burde forholde sig kildekritiske. Som læser har man et ansvar for de oplysninger man vælger at tage til sig og tro på. Det er desuden ikke ligefrem noget nyt, at ikke alt du læser på nettet er rigtigt.


  • Hanni B
    Hanni B Tilmeldt:
    dec 2018

    Følger: 1 Svar: 5
    #35   8. apr 2021 ??.... Hvorfor, i himlens navn, slettes de oldgamle tråde så ikke....
    Hmm... Er også selv blevet klogere mht mit råd om, at ringe til forhandlerne.... Deres job er jo at sælge diverse bid og tjene penge på dem....
    Kan kun sige -godt man ikke er de heste, der blir redet med bid...
    Tak for 'snakken' ;)??


  • #36   9. apr 2021 Vend den om.
    Hvorfor skal gamle tråde slettes?

    Om ting er skrevet i 2020, 2010, 1920...
    Der er noget i det som skrives, der er sandt.
    Der er noget, som er forkert, og man er blevet klogere siden.
    -Men hvis man fjerner alt, der er skrevet for længe siden, glemmer vi indsigt i, hvilke tanker vi har tænkt tidligere og vi glemmer den vej, der første os til vores nuværende erkendelse.
    At slette gammel tekst eller nægte at huske gamle tanker gør kun, at vi har sværere ved at lære af fortidens fejl og fortidens visdom....

    ...
    Og så ville jeg generelt tøve med at gå til producenten ift viden om et givet produkt. Producenter vil gerne sælge og plejer at være gode til at rose egne produkter, men mindre gode til at huske ulemper ved egne produkter.
    Er grelt eksempel er cannabis olie - de nævner ikke ulovligheder eller at alternative, etablerede produkter har langt bedre odds for at virke..
    Ridebaner... Ifølge entreprenør som sælger ridebaner, så er det jo kun den fulde pakke med dræn, brokker, stenmel osv der duer, helst til 120.000 kr plus...
    Producenter er ofte lettere inhabile.


Kommentér på:
3-delt eller 2-delt bid ?

Annonce