{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
747 visninger | Oprettet:

Tilridning {{forumTopicSubject}}

Jeg havde været oppe på min 3-års ca. 30 gange (i 5-15 minutter ad gangen), havde ellers tænkt mig at følge Gerd Heuscmanns - og andres - råd om remonte ridning, uden næsten andet end at sidde på hesten - uden at genere den om muligt.

Men fandt hurtigt ud af, at sådan fungerer min hest i al fald ikke. Hun går foran lod, endda meget, i trav. smiley Men bliver nødt til at støtte hende med ARR (skævhedsterapi) principperne, for at hun kan slappe af og blive stabil.

Hvis jeg har løse tøjler, tager hun hovedet op i ryk og spænder ryggen, så jeg sidder på et bræt.

Har vist trænet udfra ARR støtte-hjælperne 3-5 gange, og sikke en forskel! Ingen spænding i ryg, hun slapper af, stoler på, jeg støtter hende, og går en stabil, pæn rund volte. Stadig med næsen i sky, men det gør ikke noget, sålænge hun slapper af, også i ryg og nakke. Hun går også sådan naturligt på folden (hovedet i sky, ryggen NED, halen op og med krølle på halen..), så det vil tage lang tid at komme fra.

Jeg synes da, det er lidt snyd med dem, hvis tilridningsheste går "med næsen i sandet" og slet ikke spænder, men sådan er min ikke.

Men hun har også trænet sin underhals i 2½ år og araber-gang (hun er oldenborger..) den forsvandt først her i vinters.

Hun kan i øvrigt gå frem i skridt og trav bare ved at jeg skubber lidt med sædet. Havde fuldstændig glemt alt om "sædet", da jeg nørdede rundt med de andre hjælper. Indtil jeg en dag opdagede, at selvom jeg ikke havde trænet det, virkede det.

Ja, man kan godt føle som Homer-dum nogle gange. "DOUH"! Men man lærer hele livet!

Ville bare dele det, vi går og nørder med smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tilridning
  • #1   11. sep 2012 Sådan er det jo.. Ikke to heste er ens at ride og man må jo finde det der fungerer bedst for netop en selv og sin hest..

    Dejligt du har fundet noget der virker.. smiley


  • #2   11. sep 2012 Min ældre hest VIL i øvrigt gå med næsen i sandet, ellers bliver hun sur. smiley Men på flere måder er de hinandens modsætninger. Men det skal nok blive godt.

    Ja, nemlig, ikke to er ens. Men det er lidt svært, for jeg har meget respekt for remonte ridning, Kirsten Hansen etc. Og synes det er flot, de faktisk kan få dem til at gå pænt, uden at andet end at daske dem lidt på skulderen med en kort pisk. smiley

    Men kan se, at hende her skal støttes hele vejen igennem. Beholder dog min Gerd Heuschmann bog, hihi. Hvem ved, det kan være vi en dag kan gå frem og ned i trav også. smiley

    Skridten er helt super, hun strækker sig, og går lidt foran lod, afslappet etc.


  • #3   11. sep 2012 Snyd at I kan ride remonte. smiley

    Her er min ældre hest, hun vil gerne gå frem og ned. Det er ikke ekstremt på billedet, men nogle gange er hun helt nede ved sandet.



    profilbillede
Kommentér på:
Tilridning

Annonce