{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

IRISH COB CROSSBREED Cashmir

715 visninger | Oprettet:

Cashmir var min første hest, som jeg fik til min konfirmation, hvor han kun var 6måneder gammel. Han er fra 2003, blev 155 i stg, og var den fødte springhest.

Cashmirs mor, Fellow Lady, blev bedækket i Holland ved et uheld ved en friser. En i Sverige købte hende, og hun blev solgt direkte videre til Danmark, hvor lille Cashmir kom til verden. Desværre blev Fellow Lady syg, og kun 5 dage gammel mistede Cashmir hans mor. Cashmir blev så flaskeføl, og det gjorde at han ikke havde så meget respekt for mennesker som han burde. I starten øvede vi meget at det ikke var i orden at lege med mennesker i samme grad som med andre heste, og han har altid haft svær ved forstå ”hestesprog”

Vi besluttede at tage ham med til plagkåring da han var ca et år, og her fik han rigtig gode point. Vi håbede vi kunne bruge ham til avlshingst en dag, så vi ville vente med at kasterere ham.

Da Cashmir var omkring 4 år blev han sendt i tilridning, hvor det var meningen at han skulle bedække en hoppe, Maj; hvor vi så ville købe føllet. Desværre kom der ikke noget føl ud af de gik sammen. Efter en måned ringede de og sagde at han var vild, og de ikke ville have mere med ham at gøre. Hjem fik vi en udsultet hest, som slet ikke var sig selv, og vi fandt ud af at vi var blevet groft snydt, sammen med mange andre.

Derefter gik Cash ca. et år hvor jeg så besluttede at sælge ham. Jeg byttede ham med en New Forest, men de ville lade byttet gå tilbage da de fandt ud af Cashmir var klaphingst, og de syntes han var alt for hingstet.

Han kom hjem igen, og jeg begyndte selv at arbejde med ham. Det gik bedre og bedre, og jeg kom helt op og trave på ham i longe. Vi valgte at han skulle kastereres, og med det førte homonsprøjter og div. andre ting inden han skulle hel bedøves, og vænnes helt om på ryggen, for at kunne få opereret den kugle ud der sad i lysken. Han blev kastereret den 12 maj 2009.

Cashmir healede fint efter sin operation, og vi valgte igen at sætte ham i tilridning (Da han var 6 år) Det gik rigtig godt, men han var noget hingstet, og han havde ikke en så god psyke som ridehest, men at vi kunne arbejde med det. De arbejdede videre, og på et tidspunkt ringede de og sagde der var noget der ikke var som det skulle i hans ryg, så vi valgte at tage ham hjem.

Jeg nåede at ride en tur på vejen på ham, og det var den lykkeligste dag i mit liv, tror aldrig jeg har været mere stolt over min lille baby, og han gik bare ligeså pænt. Det havde jeg ventet på i mange år. Desværre fik han ondt i ryggen en måned efter, selvom vi havde dyrlæge osv ude. Han kunne ikke holde til at være ridehest, pga. han var forkert bygget, og var meget svajrygget.

Desværre blev hans ryg så slem at vi valgte at aflive ham den 23 februar 2010, efter en masse hårdt slid og mange skuffelser.

Vil savne min lille baby helt vildt!

Rebecca
Kvinde | 34 år | Oprettet: 6. jun 2005


Kommentér på:
IRISH COB CROSSBREED Cashmir
  •   10. okt 2011 ja zidan er en god hest, men helt klart jonas´´ og de passer bare så godt sammen smiley men jeg savner nu cashmir rigtig meget

  •   8. okt 2011 puha super smuk basse han var,,,, æv æv det skulle ende sådan. så det godt i har Zidan det må være et plaster på såret smiley

  •   18. jul 2011 jeg tror ikke det var racerne sammen, men nu ved jeg jo ikke hvor "dårlige" hans mor og far var smiley det er jo forskelligt hvor godt de forskellige inden for racerne er bygget, og nogen er bare et dårlig match, det kan jo være at både hans mor og far havde svag ryg, og tilsammen fik cashmir en endnu dårligere ryg, det er aldrig til at sige smiley

    men syntes nu jeg har set mange gode bygninger når de to racer er blandet sammen smiley


  •   17. jul 2011 hej. nu har jeg læst og set fotos. og puha en omgang for ham og for dig.

    det med ryggen, ved du/i om det er pga de 2 racer han er blandet af eller var de et tilfælle?
    hav var en super smuk og chamerne hest at se på.

    ære være han minde!

    christina


  •   20. mar 2010 Sikke en trist historie, hvor var han dog en køn hest. Meget udtryksfuldt hoved. Og stakkels alt det han må have været igennem ved den første berider. Jeg føler med jer. Jeg håber i kommer jer over jeres tab.

Annonce