{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Stella's og min udvikling!

606 visninger | Oprettet:

Ja, her er et lille album med mig og stella's udvikling.

- Her kommer en lille historie om mit ''liv'' og om hvordan jeg mødte Stella:
- Håber at nogle af jer vil tage sig tid til at læse det! :-D

Det hele startede med at jeg blev født, og vi boede på en gård da jeg blev 1 år tror jeg, fik mine forældre og min moster 2 heste til at stå hjemme hos os selv, en fjordhest/araber blanding og en shetlænder.
Men da jeg blev omkring 5-7 år tror jeg, ville mine forældre så sælge vores gård, da det var for ondsvagt når vi skulle i skole om morgenen og vi ikke kunne cykle, da det var så langt ude vi boede og vi skulle over en meget stor trafikeret vej. Vore heste blev sat tilsalg og blev solgt kort tid efter, men vi have så et problem vores hus kunne ikke blive solgt. Vi valgte så at de ikke skulle sælges men at vi istedet skulle bygge til, så vi fik et kæmpe stor glasparti til vores stue.
Da jeg blev 9 år, skulle vores hus igen sættes tilsalg, og efter kort tid blev dett solgt, til to rigtig søde mennesker, og vi skulle flytte. Vi flyttede tæt på skolen, men stadig uden for byskiltet.
Min søster som er to år ældre end min begyndte på det tidspunkt at passe nogle heste, men så ville min moster igang med hendes ridning igen valgte min søster og min moster at tage ud at kigge på en hest sammen. Det fandt to og aftalte med ejerene at de kunne komme ud at se på dem. Det gjorde de så, de skulle ud at se på to søde fjordheste, en robust en som var redet til, men han var ikke noget for dem, så kørte de videre og hen til den anden og der var der et sødt lille fjordhoppe føl, de blev helt forelsket i det. Og om aftenen mener jeg ringede de til ejeren Gitte og sagde at de godt ville købe hendes fjordhoppe føl. Og de aftalt at hun skulle komme efter jul eller nytår. Men den tæt omkring jul ringede Gitte ejeren og sagde at de havde fået en vand skad og så spurgte hun om de kunne komme med føllet Stella d- 25 december. Og selvfølgelig kunne hun da det. Men vi havde nu et problem, Føllet Stella skulle stå ovre hos vores nabo men den boks hun skulle stå i var der en hest i og den var ikke blevet flyttet, men hvad gjorde vi så? Vores hurtige løsning var at vi skulle tømme vores hønsehus for alt muligt ragelse der var i, og så skulle vi strø op derinde, så hun kunne bo derinde midlertidigt, det gjorde vi så, i løbet af et par timer var der blev en boks i vores hønsehus... Stella kom og kom på fold, min familie og jeg skulle o til min farmor men min søster valgte at blev hjemme sammen med min moster og holde øje med stella. Og det var meget godt for self. skulle Stella komme ud af indhegningen og rende rundt inde i vores nobos have og de var ikke hjemme. Men min søster og moster fik da fanget stella. Senere skulle de lukkes ind og for at stella ikke skulle stå alene havde vi fået lov til at lukke vores nabos shetlænder over i vores hønsehus og stella ind i den boks. Men næh nej så nemt skulle det ikke være, for den hest der stod ved siden af shetterens boks kunne absolut ikke lide stella og valgte så at gå amok på stella, men de fik da stella ud og shetteren over i dens egen boks. De fik stella ud til sådan en bom man kan binde heste til men det gjorde de ikke med stella. Der stod min søster og moster så med stella, men stella var helt oppe at køre og stod og stejlede og gjorde ved, min søster ringede så op til min farmor hvor vi var og snakke med min mor og hun sagde at vi skulle skynde og at komme hjem for stella stod og stejlede op ad min moster. Vi kørte så hjem, og da vi kom hjem tror jeg nok at de selv havde fået stella over i vores hønsehus.
Alt blev roligt igen. Om aftenen ville min søster lige gå ud for at se til stella og da hun kom derud lå stella og sov, og min søster kunne lægge sig ned ved siden af hende. Hun kom løbende ind i stuen til os og sagde at stella lå og sov og at hun kunne lægge ved siden af hende.

Stella blev lidt ældre og en sen sommer aften lukkede min nabo deres hund ud for at tisse af til natten, den løber så ned mod hestene som gik på sommer fold, og de bliver selvfølgelig forskrækket og løber, men detsværre løber stella ind i en ståltrådshegn og hænger hvis fast i det, men kommer så fri igen. Men først næste dag lidt før middag bliver det opdaget, stella har en stort og meget dybt og åbent kødsår på det ene bagben. Da min nabo opdagede det var det kun min søster og jeg der var hjemme, jeg var på det tidspunkt lidt bange for heste men kunne godt strigle dem ovs. Jeg løb så med min nabo over og der stod lille stella og havde ondt rigtig ONDT, vi gik ind på folden til hende for lige at se på såret og binde en knude på hendes hale, men hun havde så ondt at vi ikke engang kunne binde en knude på hendes hale. Vi for så ringet efter min moster som er på job og spørger hende efter hvad vi sal gøre, vi tager hende så op til bommen og binder hende til. Og min moster skynder sig hjem fra job, og kommer hen til stella, vi får straks ringet efter en dyrlæge, dyrlægen Marianne kommer så, og hun giver stella noget beroligende og noget smerte stillende og kigger med øjenene på såret og vurderer at det er nødvendigt at sy det. Stella bliver bedøvet og får faktisk mere bedøvelse end hvad hun rigtig mår få, pga at hun havde så ondt t hun kunne blev ved med at mærke det. Hun bliver syet med 9 sting og dyrlægen fortæller os at hvis stella bare havde skåret sig mindre end 1 mm mere havde hun skåret senen over og hun ville aldrig kunne blive en ride hest!!!

Stella blev 2 ½ år, og vi valgte at flytte hende på en rideskole, og dressurunderviseren sagde at stella var klar til at vi kunne starte tilridningen langsomt.
Det gjorde vi så, jeg var den eneste der ''red'' på hende, jeg skridtede et par runder i en longe, og stella sagde intet til det, og allerede efter jeg havde ''redet'' rundt i longen 3 gange, sagde jeg til min moster at hun godt måtte tage tove af, for stella gjorde alligevel ikke noget, min moster så på mig somom hun havde set et spøgelse, men hun gjorde jo hvad jeg sagde, og jeg bade hende om at gå med rundt, i tilfælde af at stella nu skulle gøre noget hun gik med 1 meter ved siden af os. Og stella var bare som en drøm!!!

Efter vi havde skridtet i laaaang tid, måtte vi trave jeg travde først i longen, men da jeg ikke var så god til at ride dengang, spurgte jeg dressurunderviseren om jeg ikke kunne få noget undervisning på en af elevponyerne, men hun sagde at jeg ikke skulle ride på elevponyerne, men jeg skulle ride undervisnng på stella, og jeg blev så happy da hun sagde det til mig.
Jeg begyndte til undervisning på stella og vi var allerede gode efter vores første undervisningstime som kun varede 20 min. :-D

2 gange efter, fik min ridelære den sjove idé om at hun skulle tænde for vandspræderen imens vi red undervisning, først blev de 2 andre heste der red med på mit hold bange og først bagefter blev stella bange, og jeg skal da lige love for at den pony kan gallopere hurtigt, vi var meget tæt på at ride ind i en af de andre heste men så stoppede stella brat op, og jeg sad nede på siden at hende, men jeg faldte ikke af, min ridelære slukke så vandet igen og vi fik en rigtig god undervisning.

Min underviser stoppede så med at undervis på rideskolen og jeg gad ikke at ride undervisning mere. men jeg red da på stella, og efter 1 år med meget ridning, kunne vi ride som om hesten var redet hele livet. Men glæden skulle ikke vare længe, En dag min moster og jeg, bestemte os for at ride en tur i ridehustet, små regnede det, og da vi kom derind og vi kom op på vores heste, vi havde i mellem tiden fået en hest mere, stella var meget ivrig og ville rigtig rigtig gerne frem ad. Jeg begyndte at trave men, jeg kunne slet ikke holde hende, så jeg valgte bare at skridte, den dag, men stella blev meget sød, med det skulle ikke vare længe, fo lige da jeg havde sagt det til min moster, kom det hele med ét, det begyndte at hagle, regne og tordne samme tid, kan i så lige forstille jer hvordan det er at være inde i et gammelt ridehus på en ung hest.
Stella blev så forskrækket og det samme gjorde jeg og stella jordede afsted og bukkede og stejlede på sammetide, hun løb endnu hurtigere igen og drejede meget skarpt oppe ved barrieren stoppede næsten og bukkede meget højt, det var somom at hun ville smide mig op på barrieren for ikke at jeg skulle falde af på jorden og hun skulle trade på mig, nå men stella smed mig op på barrieren og det var rigtig rigtig tæt på at jeg var røget ind i en rude, hvis ikke det var for at stelle havde smidt mig skråt op på barrieren var jeg røget ind i ruden. Jeg blev smidt op på barrieren og det sortnede for mine øjne i 3 sekunder, jeg gled ned af barrieren af mig selv, og jeg var lige ved at knække sammen, jeg fik så voldsomme smerter i min hofte jeg landede på og jeg landede på den lige på hjørnte af barrieren. Jeg begyndte ikke at græde, det havde jeg for ond til og jeg var helt i chok, da jeg stod der og kunne næsten ikke stå, kom stella galoperende hen til mig. Jeg tog fat i tøjlerne og åbnede døren, tog stelle med ud i stalden eller lad mig hellere sige stella tog mig med ud i stalden, og det sidste jeg kan huske inden jeg gik ud af ridehuset med stella var at min moster råbte ''NEJ.NEJ,NEJ RIKKE, DU SKAL BLIVE HERINDE**, jeg kom ud i stalden og der var nogle piger der var ved at ordne bokse, de vidste ikke hvad der var sket, og jeg begyndte at græde helt vildt fordi at jeg fik endnu større smerter og samtidigt blev jeg mega sur på stella fordi at hun bare løb afsted med mig inde i stalden, men en af pigerne kom og sagde til mig at jeg lige skulle tage en dyb endånding og hun tog sig så af stelle, imens jeg stod op ad den nærmeste væg og nogle andre piger trøstede mig og der vidste de stadig ikke at jeg var faldet af og havde slået mig så meget. Men så kom min moster ud med hendes anden hest, og fortalte dem så alt hvd der var sket, og de tykkede min trøje op, og min hofte var allerede blevet 3 gange så tyk og den var helt rød og blå.
Min moster ringede så til min bedste og sagde: ''Du skal komme ud på rideskolen nu!!!'' Og hun kom så efter 5 min, og hun vidste så ikke hvad der var sket med mig, men hun kørte mig så hjem til min mor og far, efter jeg kom ind i bilen som tog mig over 5 min. Og er i sindsyge jeg har aldrig troet at jeg skulle komme levende hjem, alle de smerter jeg havde, både i mit hoved, min hofte og min ryg. Jeg kunne ikke engang have sele på. Nå men vi kom da hjem efter dobbelt så lang tid en det plejer at tage at køre hjm derude fra pga. at vi ikke kunne køre så hurtigt over bump, og kanter og vores grusvej. Min bedste hjalp mig ind, og jeg kom til at sidde i sofaen i stuen eller jeg lå næsten ned, og min bedste fortalte så min mor hvad der var sket, og hun ville så have at jeg skulle til lægen, men det mente jeg ikke. Men jeg skulle nok have haft taget til lægen for den dag i dag døjer jeg stadig nogle gange med min hofte.

Folk spurgte mig om jeg ikke var blevet bange for stella, jeg sagde bare hele tiden nej, men jeg tør nok at indrømme at der gik lang tid inden jeg kom op på hende igen, og at jeg var blevet bange for hende, og den dag i dag er jeg stadig meget nervøs når jeg rider i et ridehus, og også nogle gange hvis jeg rider udenfor, hvis jeg kan mærke at hun skal til at løbe eller noget, så går jeg fuldstændig i panik, men jeg regner med at det forsvinder helt, jeg er ikke så meget nervøs mere.

Men i en meget lang periode efter, turde jeg ikke at ride i sadel, og der var en der skulle trække mig med et tov og jeg hoppede af hvis jeg kunne mærke at stella var lidt utryg.

Men jeg rider i dan med sadel og er næsten 100% tryg ved hede, jeg bliver kun utryg hvis hun nu løber afsted med mig. Men i en meget lang periode 5 måneder red jeg ikke på hende overhovedet, jeg øvede en manne tillidsøvelser og HMS, og nogle tricks. Og vi har nu fået bygget et meget godt bånd sammen, og jeg elsker at komme ud at ride en bette tur, men har desværre ikke været ude at ride i over en måned pga at jeg døjer rigtig meget med mit ene knæ, og må ikke løber eller overbalaste det på nogen måde, men det kan jeg heller ikke, pga jeg får for store smerter :-(
Og stella står ikke på rideskolen mere hun er blevet flyttet over til min onkel sammen med vores 2 andre heste. Der er dog ikke ridehus der hvor de står, men meget tæt på hvor de står er der et rigtig lækkert ridehus og en rigtig sød underviser :-D

- Stavefejl er gratis :-D

Rikke Bisgaard
Kvinde | 26 år | Oprettet: 22. okt 2009


Kommentér på:
Stella's og min udvikling!
Annonce