{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Mandy [Tidl. hest] 2009

2.203 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Melanie B
Kvinde | 27 år | Oprettet: 19. feb 2011


Anden særlig race Mandy

Udfordringer
Fødselsår:
2009
Højde:
d. 26 dec 2011 - ca. 142cm
d. 11 juli 2012 - ca. 143cm
d. 29 august 2012 - ca. 143cm
"Hun er meget lige i ryggen og vokser nok ikke mere!"

Temperament
Mandy har ændret sig en del, hun var førhen bange for en masse ting. Og virkede alligevel meget modig, af en bange hest at være. Hun ville gerne tage føringen og var tit strid at arbejde med.
Nu her er hun dejlig at arbejde med, der skal lidt mere til at gøre hende bange. Men hun kan dog stadig springe helt op i det røde felt fordi en bil kører forbi.
Hun har dog stadig en irriterende vane, med at nappe. Men ellers er hun rigtig sød og bliver mere og mere fornuftig. Men hun må også godt have ungheste nykker for hun er såment også kun 2år og 9 mdr. :-)

September 2012
Hun er nu ved at være en okay modig hest, hun kan dog stadig ikke døje plastik poser eller i det hele taget bare plastik. Men ellers er hun okay god til at kigge på ting i stedet for at stikke af.. Hun er så lidt sjov for hun er rigtig cool, og nede på jorden når hun rider og håndteres alene. Men hvis der er en anden med, kan hun blive helt let på tå og skave sig over ingenting.
Gangarter
Hendes gangarter er flotte på marken, hun har en fri galop når hun bliver sat ordentligt igang.

Hun har en dejlig behagelig skridt, dog har hun kun mellem lange skridt. Men virkelig rar at sidde i :-)
I trav er hun lidt friskere, tager også lidt større skridt. Men det er stadig kun mellemlange skridt, men ellers er der for det meste okay power i hende i trav. Og hun er også nu her begyndt at kunne slappe så meget af, så hun kan sænke hovedet i trav.
Hendes galop er lidt forskellig fra gang til gang, den ændre sig lidt efter hendes energi nivo. For nogle gange er den flad og klumpet og andre gange kan hun så overraske en med en rigtig dejlig - op ad bakke - galop med ordenlig power. Så i galop skifter det lidt efter hvor meget energi hun har :-)
Stævner
Nej, hun er stadig for ung og jeg bliver nok for gammel hvis hun ikke bliver hest.

"Jeg overvejer lidt at deltage i agillity med hende og hvis jeg på nogen måde kan finde en smutvej, så kårer hende."
Stamtavle
Hun er noget fjordheste blanding, jeg tror der er noget varmblod i hende men ved det ikke.

M: Fjordheste blaning "har intet navn."
F: Welsh sec B "har intet navn."
Kig evt. mit galleri med Mandy's far :-)
Køn
Hoppe med H må man sige ;-)
Bemærkninger
Mandy er en dejlig hoppe, hun af og til frisk og andre gange kan man ikke få hende igang :-) Man ved aldrig hvilken hest man kommer hen til, for hun svinger sådan i humøret.

Der er ikke noget ondt i Mandy, hun har bare svært ved at forstå et nej. Hun napper tit, og man kan skælde hende ud og pande hende en over mulen. Men 5min. senere gør hun det igen.

Jeg har haft Mandy hjemme siden 3. august 2010 :-) Vi betalte hende dog inden sommerferien. Efter vi har købt Mandy er hun blevet vaccineret og chippet, og er nu ejer af et hestepas.

Jeg har ikke nogen hensigt med at sælge Mandy da hun er min drømme hest bare 20cm for lille :-)
Mig og Mandy har oplevet en del sammen, jeg håber vi skal opnå en masse mere. Jeg kunne godt tænke mig at deltage i agility med hende og hvis hun er ordentligt redet til sommer skal hun med mig på ridelejr :-)

Vores historie er lidt sjov, vi var ude for at se de shetlændere vi skulle bytte vores gamle shetlændere med. Så de kunne få lov at gå og nyde livet. Og da vi køre ind i gårdspladsen står hun så på en fold. Hun var rigtig køn og jeg kaldte hende straks Princess, jeg kunne røre lidt ved hende. Men hun var stadig menneske sky. Når men vi gik ind og så på shetlænderne, og efter det tog morfar mig hen i stalden til de store heste. Vi jokede lidt med at det var den jeg skulle have, og manden kom så ind og forklarede at ingen af disse heste var tilsalg. Men føllet ude på marken og shetlænderne kunne forhandles. Jeg blev glad for jeg kunne jo godt lide hende, det jeg havde set og oplevet indtil vidre. Nårh men da vi kom hjem plagede jeg mor og vi kørte om aften ud og kiggede på hende, mor faldt for hende som jeg havde gjort og så havde vi valgt at det skulle være hende. Så da vi byttede shetlænderne, betalte vi for hende og besøgte hende så ude på engen hele sommeren indtil den 3.august hvor vi endelig fik hende hjem.

(Dagbogen - Undskyld at den er lidt rodet, normalt dkrev jeg dato på men der blev for rodet. Har rettet det så godt til jeg kan, men undskyld hvis du finder et sted hvor du lige skal læse det er par gange inden du forstår det. )

Juli 2011
Vi har i løbet af Juli øvet tøjleføring, det er gået så godt og min lille pruhest var en stjerne. Hun har dog lige skulle teste mig da hovedtøjet skulle på, men ellers har hun været dejlig nem. Jeg begynder nu at se lys for enden af tunnelen hvilket er dejligt, jeg kunne dog ikke lade være med at grine da Britta testede hende, hun kom kørende og speedede op. Så Mandy lige måtte hoppe en tur og kigge lidt ekstra bilen. Melissa har også trukket hende ind selv for første gang, så hun var bare dygtig. Nu tør jeg også snart bruge mit nye hovede tøj på hende, så jeg ikke hele tiden skal rette mantas til :-)
Hun har også fået smed her i Juli, hun stod så pænt at det var helt ufattelig.

September 2011
Hun er blevet flyttet hen hvor vi fik hende fra, hende og manta klarede turen godt, og de elsker deres nye mark, de står med græs til knæene ;-)

December 2011
Vi har været ude at besøge Mandy, hun har det fint og er blevet sat på plads af en shetlænder :-D Imorgen henter vi hende hjem, og vi regner med at beholde hende indtil vidre, så må vi se hvad tiden bringer. Den eneste ulempe ved at hun har været der ude er at han har klippet hendes hale helt op over knæhaserne!
Vi har nu også hentet Mandy, det gik godt hun skulle dog lige se tralieren an. Hende og Shanti kendte uden tvivl hinanden og hun var også meget sød da vi lejede lidt med hende. Hun skal nok blive til noget.
Melissa har også trukket mandy ind fra marken, vi striglet hende en del og den hov hun har haft mug i er hun begyndt selv at give mig :-) Jeg er så stolt over hendes dejlige humør, og det er rart at kunne lege med hende i ridehuset :-)
Mandy er også blevet ordentlig bekendt med sadlen. Dog har vi bøvlet lidt med gjorden, at den ikke har kunne nå. Men hun er ved at være en ordentlig hest. Hendes longering er perfekt for tiden og jeg kan ikke andet end at være glad for at hun er over sin dårlige periode :-)

Januar 2012
Mandy har mødt sadlen for første gang, hun har bare været så cool. Hun er hverken løbet eller skavet sig. Hun er bare så dygtig ;-) Jeg er helt stolt af prinsessens fremskridt fortiden ;-)
Mig og min søster har også prøvet at sadle hende, hun var lidt fræk men det er gået godt. Hun slår dog meget med benene når sadlen bliver spændt men ellers er der intet.
Mandy har stået inde i et par dage pga. en masse vand på marken. Hun har før haft muk, så for at undgå det kommer de ikke så tit ud når det regner. Hun har været rigtig dygtig når vi har striglet, og Melissa har renset hove på hende for første gang. Longeringen går også godt for tiden, dog hopper hun meget højt til start, nok pga. manglende mark tid. Men er dog stadig meget dygtig!
Hun er begyndt at gå så pænt og det er bare dejligt :-)
Mandy øver også på at trave i longe med sadle og hovedtøj på.. Jeg glæder mig til næste uge, hvor jeg skal begynde at ligge og side på hende :-) Hun er også begyndt at blive en skat, når man renser hove og strigler, dog har hun fået en irriterende ben vane med at skrape hele tiden :-) Skøre hest!
Mandy har også oplevet verden uden for folden, da hun var på tur for første gang, hun er virkelig dejlig at gå tur med og hun reagere på meget få ting. Hun ligner dog af og til et forslået dådyr når hun ser ting som en plasticpose på en pind, men hun er dog ikke bange for hunde der kommer gøende hen mod hende. Hun klare det så godt at hun får 10 med pil op :-) Er stolt af pruhesten!
Jeg har været oppe og skridte på Mandy i denne måned, hun var bare så dygtig og jeg var mega stolt :-)
Har også fundet ud af at Mandy kan gå med dækken :-)
Mandy har også redet med Martina og Melissa, der er ikke noget ondt i den hest... Den er bare ekstremt doven! :-)

Februar 2012
Hesten er mærkelig, den spiser sne og når hun går knirker det.
Mandy var så dygtig, jeg er virkelig tilfreds med hende i denne måned. Hun er arbejdsvillig og hun er nem at håndtere, så bliver man lidt glad når det er sådan en hest man møder op til...
Mandy er virkelig en fornøjelse fortiden, der er intet når jeg strigler hende, også selvom Jan lukker alle de andre heste ud. Hun er også en fornøjelse i longe, og hun løber flot og søger pænt ned... Er så stolt af hendes fremskridt :-)
Mandy gør virkelig fremskridt, ikke kun fortiden har hun været en engel.
Nårh... MEN! Jeg går tur med hende for tiden. Jeg har gået med hende 2 gange i denne måned, hun er bare cool, dog forstår hun ikke helt at det er de samme heste hun ser, hun står bare på den anden side af hegnet end den side hun plejer.
Har fundet ud af at Mandy kan longeres unden longe linen ;-) Hun er simpelthen så sød, men man kan se i mine film hendes fantastiske longe måde :-)
Vi løstsprang med Mandy i denne måned, hun er så dygtig... Hun forholdte sig i ro og hun kom helt op og sprang på 65cm, jeg synes det er godt klaret af 2. gangs springning :-)

Marts 2012
Jeg rider selv Mandy fortiden. Uden longe i skridt, og så ikke nok med det så travede vi også, dog i longe. Men hun er så cool, og hun går da til biddet :-) Hehe, ej jeg er så stolt over at jeg må skridte på hende uden tov og at hun tillader at trave, det er første gang vi rigtig må selv :-)
Jeg startede med at stige op idag, ingen longe eller noget... Hun var frisker og hun var sjovere at ride, hun lavede dog kort et bukke spring... Men det var intet særligt, jeg galoperede også :-) Ikke så langt men hun var dejlig alligevel :-) Nårh ja og hun kan passe den hut jeg fik af melissa :-)
Glæder mig sådan til imorgen hvor jeg helt selv skal ride hende :-) For hvor er hun sød for tiden, hun kommer hen til leddet når hun ser en og man kan bare stige op :-)
Red Mandy selv idag, jeg steg bare op og så red vi... Britta tog billeder imens og rettede lidt efterhånden, men hun er så dygtig :-)
Mandy og jeg var udenfor at ride idag, vi skridtede og travede i longe og fik også hurtigt en giraf galop :-) Men hun var sød og lavede såment ikke ballade... Vi skridtede også af uden tov, så nu skal hun bare have et års pause hvor hun kun rides 1 gang hver uge til hver anden uge :-) Uhh det er lang tid, men vi kan øve os på en masse longe arbejde så vi kan komme ordentligt igang med galoppen :-)
23 - Mandy og jeg har så idag trænet longe, det var hun sku ikke så god til :-)

April 2012
2 - Mandy og jeg helt helt helt selv idag, der var kun os på hele gården... Det var mega hyggeligt og rart bare at sadle hende op. Eftersom det jo kun er 16 - 17 gang hun rides! (Se film)
12 - Mandy og jeg tog vores første rigtige galop idag, vi har galoperet lidt inde i ride huset men det bliver kun til et par skridt da ridehuset er for lille :-) Men i dag tog vi grusvejen og så gik det ellers bare der ud af :-)
19 - Mig og Mandy var på vores første tur idag, hun var bare cool og hun ville gerne være i føre position :-) Vi galoperede også og hun ventede fint på at jeg gav hende lov til at ride efter Britta og Djørfung :-) Efter turen red vi igen lidt på banen og Mandy har bevidst at hun kan galopere på banen, (det var dog et uheld). Og at hun laver de pæneste versader ;-)
26 - Mandy blev bange for noget plastik og bakkede til hun faldt, hun landte desværre oven på mit ben og fik lige sparket min højre arm :-) AV!

Maj 2012
14 - Red uden sadle idag, hun er simpelthen så dejlig at trave på. Hun er dog lidt svær at komme op på uden sadle =)
Det er lidt sjovt for hun har ikke fundet ud af at man godt kan gå over bomme der ligger på jorden =D
16 - Mandy var lige lidt kuldret, og så lige træt oveni... Ja det må hun have været for da jeg skridtede hende varm for lange tøjler lagde hun sig pludselig ned. Skøre hest, når men ellers god ridetur med ekstra gang i det =) Også fik Jonas også lige en tur :-)
21 - Fik en dejlig ridetur på Mandy, dog med lidt giraf hop ind imellem. Men det var fint nok, fik også lige galoperet på banen. Kunne næsten komme rundt på en 20m volte. Men det kommer nok =)
23 - Red en tur med Vibeke idag, det var helt vild hyggelig. Dog er Mandy lidt af en tøsehest =)

Juni 2012
4 - Øvede med en plastik pose idag, det kunne hun godt nok ikke lide. Men efter et stykke tid kunne jeg godt røre hende, overalt :-)
5 - Nok bedste ridetur til dato, hun var bare så dejlig idag. Jeg galoperede overni købet 2 - 20m volter. Er bare så stolt, specielt fordi det kun er 2 gang hun rides på volte i galop :-)
14 - Så har smeden været har, hun var den eneste han ordnede udenfor og hun stod bare rigtig pænt. Er helt stolt over hvordan hun former sig :-) Han roste hende også meget og sagde hun havde en god højde og en flot pels og så, så han også at hun havde skrammer på benet. Som viser at hun højst sandsynligt bare er blevet sparket. Rigtig dejligt at det ikke var være :)
21 - Red Mandy omkring en time idag, det længste ridt vi har haft. Hun trængte dog til det og hun var næsten ikke svedig da jeg var færdig med hende. Det hele gik godt indtil vi skulle øve galop, der blev hun lidt drilsk. Vi fik dog galoperet og med nogle gode råd fra Britta sluttede vi af med løs tøjle og lang strækt hals. Det er bare dejligt.
28 - Red Mandy idag, vi red sammen med Britta på Shanti. Mandy var bare så dygtig, hun hørte efter hvad jeg sagde og skabte sig ikke for at løbe efter Shanti. Hun var desuden også ligeglad med fluer og hestebremser, Det er virkelig dejlig!

Juli 2012
11 - Mandy er lidt skæv i ryggen for tiden, så jeg ville ikke ride hende med sadle. Derfor tog jeg hende ind og striglede hende og besluttede så at jeg heller ikke ville ride med hovedtøj. Så jeg klikkede lige et trækketov i hver side af grimen. Og startede så med at ride indenfor. Men da jeg begyndte at kede mig efter kort tid, tog jeg hende med uden for og hoppede så op igen. Er bare så stolt for hun er aldrig blevet redet kun i grimen, og aldrig blevet redet uden sadle udenfor. Så var virkelig glad da jeg bare kunne trave rundt med trækketove på en stor mark der ligger op ad vores ridebane :-D
25 - Mandy var virkelig dygtig, Melissa red hende selv udenfor og for okay løse tøjler. Og jeg red hende i en galop på hver volte... Hun var så dygtig og hun skød ikke skulderen, som hun godt kan finde på. Også var hun også bare så god da vi red tur til sidst :-)

September 2012
7 - Vi havde en hyggelig dag alene, hun var virkelig rar at arbejde med og hun havde en lækker hoppende galop. Inden ridningen legede vi også lidt på ridebanen, med efterfølgelses øvelser og andre horsmanships ting :-)
9 - En lille smule kyllingeagtig idag, men ellers en rigtig god dag. Hun galoperede også med en okay fart, og tror hun kunne have sat mere tempo på hvis vi ikke skulle vente lidt på Britta og Shanti :-) Men nej, vi hyggede os nu alligevel :-)

18.02.13 - Idag har jeg stríglet Mandy, og hun havde virkelig brug for det. Jeg tror simpelthen at hun er ved at blive en rod, fordi hun keder sig. Bare det at jeg strigler hende, beder hende venter når de skal ind, og først giver hende hendes mad når hun kigger væk. Gør virkelig alting lidt nemmere, og bare det at jeg skridtede rundt på hende i går, kan man allerede mærke idag. Så om Melissa bliver sur på mig eller ej, så vil jeg begynder at tage hende i hænder. Så er jeg da sikker på at det bliver gjort, med alle de venner Melissa har som skal plejes! :-)

20.02.13 - Mega dejlig dag med Mandy idag. Vi har bare hygget os, dog er det lidt træls at hun er begyndt at tabe hårene og få sår nede ved koderne på bagbenene. Men det må jeg jo bare holde et godt øje til så, indtil jeg ved om det bliver værre!

03.04.13 - Total dygtig pony idag, startede ud med at ride lidt vildt. Men blev så helt rolig og proffesionel, både med bæring og holdning. Og nøj en trav vi fik lavet. Og efter ridningen hyggede vi lidt med tricktræning. Hvor hun langt om længe, efter vores hårde træning lagde sig ned på kommando. TOTAL STOLT! :-)

17.06.13 - Dygtig lille ponze idag, der sprang alt det man bedte hende om at springe ;-) Hun kom op på ca. 85-90cm :-D

30.06.13 - Mandy tog det så pænt, at Mikkel red hende lidt til aften. Hun var lidt irriteret da han skulle op, men han vejer også mere end Melissa. Ellers tog hun det skide flot :-) Jeg red hende også lidt, hvilket har gjordt at jeg glæder mig endnu mere den kommende uge hvor Melissa er på Sjælland så jeg kan have hende for mig selv :-)

01.07.13 - Dejlig ridetur idag, som altid stod hun pænt da jeg sadlede op. Red pænt til biddet i skridt, havde en lidt hurtig trav.. Men den blev bedre jo mere vi travede.. Og til slut lidt hurtig og ubalanceret galop, men det var nu hyggeligt nok :-) Hun er også blevet rigtig god til at bakke, hun bakker ikke altid helt lige. Men det har hun godt nok lært hurtigt :-)

02.07.13 - Dejligt at have prinsessen hele denne her uge. Og dejligt at Michelle bare kan tage med ud, og så ride hende mens jeg rider Theis. Hun er også ved at være dygtig, hun er nemlig god til at bakke og søger selv ned. Nogen gange er det dog for langt ned :-)

28.09.13 - Såblev Mandy solgt, det er da lidt irriterende at hun ikke blev en hest med alt det arbejde der er lagt i hende siden hun var 1. Men det er fint at der nu er nogen der kan få lidt glæde af hende :-)
Kommentér på:
Anden særlig race Mandy
Annonce