{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frederiksborg Spica Skibstrup [Himmelhest] 2009

1.066 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Johanna Ulrikke
Kvinde | 27 år | Oprettet: 10. jul 2008


Frederiksborg Spica Skibstrup

Fødselsår:
2009
Højde:
164 cm
- og vokser stadig.
Temperament
Spica er den slags hest, som hurtigt vænner sig til nye rutiner. Hun er utrolig stædig, men hun er jo også hoppe.
Alt i alt er hun rimelig kold i hovedet.
Gangarter
Da hun kun er i gang med tilridningen, og jeg ikke har set hende løbe specielt meget, har jeg lidt svært ved at bedømme hendes gangarter.
Stævner
Hun har ikke startet nogle stævner, og kommer højst sandsyligt heller ikke til det, da hun har mus (vand) i begge bagben og en for stejl forhov. Øv øv.
Men hun har været til kårring, hvor hun fik flotte udtalelser, taget i betragtning af hendes små-fejl.
Stamtavle
Yes
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Spica er en skøn hoppe, med stort H. Hun har virkelig sine egne meninger om alting, og de er ikke lige sådan at ændre.
Jeg fik "part" på hende i Januar, efter min egen, var væk.
Vi påbegyndte tilridningen, hvilket går rigtig fint indtil videre.
I Januar 2012, blev hun saddelvant og lærte også at gå med trense.

23-02-12
Jeg var oppe at ride på tøsen i dag, men alting gik ikke lige efter hendes hoved.
Hun var utrolig stædig. Hver gang jeg klikkede med tungen, og forsigtigt lagde benet til hende, begyndte hun at bakke. Hun bakkede en hel langside, og hegnet stoppede hende heller ikke. Hun bakkede lige ind i det, og blev da forskrækket, da hun ramlede sammen med det. Derefter kunne hun gå 5 meter frem igen, før det startede forfra.

02-03-12
Det gik så meget bedre i dag. Jeg fik selv sadlet hende op, og trukket hende ud på banen.
Da jeg kom op på hende, og vi bedte hende om at gå frem, protesterede hun lige ved at markere med sit bagben og løfte hovedet højt, men derefter, gik det bare derudaf. Jeg fik selv lavet parader og fik hende frem igen.
Super skønt.

16-04-12
I dag trak vi en tur på banen, i grime og træktov. Alle hestene på folden var helt kuldrede og hun var også selv meget energisk, men trods de fjollede heste på folden, klarede hun det rigtig fint.
Vi havde sat forhindringer op, men intet skræmte hende. Hun gik slalom mellem tønder, gik over jakker og kavalettier. Uden at røre på ét øre. Jeg trillede en tønde foran hende, mens vi trak rundt, og hun undersøgte den og skubbede selv med mulen, og forbenene.
Vores forhold er blevet stærkere og hun kommer straks hen til mig, når jeg løsner træktorvet og træder væk.

Vi trænede også trailerlæsning, hvor hun trådte op med det samme. Hun stod i traileren med beroligende ord, i ca. 1-2 minutter, før hun bakkede ud. Derefter gik der 20 sekunder før hun trådte op igen.
Desværre fik hun viftet med halen, så bommen ramte hende bagi, og hun skyndte sig ud.
Vi ventede 10 minutter på at få hende ind, men det gik ikke, og vi måtte stoppe, og rose hende for blot at gå op på rampen.

02-05-12
Jeg fik trukket tøsen ind i dag, og hun var bare sød. Til hun så sadlen... Ved ikke, men hun kunne bare slet ikke stå stille, hmmm... Men vi fik det på hende, og hun var en smule opmærksom da jeg trak hende rundt, da hun jo er ved at blive leder af flokken. Jeg kom op at sidde, og vi endte med at få gået 3 volter, med hjælp fra hendes "storebror" som førte vejen. Men uden hjælp fra trækker, hihi!
Første volte søgte hun hen mod udgangen, og stoppede i hjørnerne, men efter 2. volte, forstod hun budskabet, og jeg kunne skridte en hel volte uden trækker.
Er meget stolt af hende!

07-06-12
Vi øvede trailerlæsning, og skatten gik ind i traileren med det samme, ingen problemer dér.
Hun har prøvet at køre, og siger intet til det, endnu.
Det er nu muligt for mig, selv at komme op, og derefter styre hende efter en anden hest. Hun er kold i hovedet, og vi fik skridtet mellem to standere og over et par bomme. Intet sagde hun.
I sidste uge var vi på tur, op og ned af en rimelig lang vej. Heller ikke dér, sagde hun en dyt.
Da hun desværre har mus (vand) i begge bagben, og én for stejl forhov, går vi ikke efter en konkurrencehest, men en tur- og hyggehest i stedet, og der er hun godt på vej.
Derudover er hun begyndt at komme til mig på folden, hun vil jo gerne hygge ;-)

11-06-12
I dag travede hun med rytter på for første gang. Hun sagde ikke en dyt til det, og reagerede fint på signalerne. Sådan en skat.

15-06-12
Vi tog ud at lege på banen i dag, med lidt jordarbejde. Hun går fint ved siden af mig, bakker når jeg beder hende om det, stopper, og traver ved min side.
I slutningen viste hun dog sit hoppe instinkt da hun ikke ville fanges, og da jeg fik fat på hende, var det ikke uden ballade og små spring. Men det skal der jo også være plads til :-)

21-06-12
Hun er desværre begyndt at bakke igen...

28-06-12
I dag fik hun forbens gamacher på for første gang. Hun tog et par skridt med høje knæløft men derefter var der intet, og hun var iskold.
Vi fik travet et par runder på banen, med hjælp fra Maria i midten. Hun har en skøn trav, og mistede ikke balancen på noget tidspunkt.
Vi travede over to spring, i en kombination, dog lå bommene på jorden, men jeg er super stolt af hende!

23-09-12
Vi deltog i dag til ryttertræf, bom på jord. Hun tog det super fint ^^
Hun er skøn.

21-12-12
Hun gled på folden for en lille uge siden, og haltede lidt. Hun har stået inde, men vi fik af vide at hun nok skulle komme sig, være på toppen om en 3 uger.
D. 21. var vi så uheldige at finde hende liggende i sin boks, ude af stand til at rejse sig. Det blev konstateret at hun havde brækket hele sit bækkenparti, og der var ikke så meget at gøre. Det mest humane var at aflive hende, så hun blev aflivet dagen hvorpå at jorden var sat til at gå under, og det gjorde den vel en smule, for mit vedkommende.
Hun blev nødt til at få en sprøjte, for aldrig at vende tilbage igen, blot pga. ét forkert trin.
Jeg kommer til at savne den skat...
Kommentér på:
Frederiksborg Spica Skibstrup
Annonce