{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Ferrari [Himmelhest] 2000

7.639 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

bomuld&punto !
Kvinde | 26 år | Oprettet: 26. jan 2009


Anden særlig race Ferrari

Fødselsår:
2000
Højde:
134 med sko.
Godkendt kat. II

Sadel: 15' & 16' tommer.
Underlag: Pony.
Trense: Pony / Cob.
Grime : Pony / Cob.
Gamacher : Pony.
Klokker : Small.
Dækken : 120-125 cm.
Temperament
Ferrari er en tændt pony,som er opmærksom, og kræver en rolig rytter.
Hvis han bliver forskrækket, tripper/stepper han lidt frem, eller fór sammen. Han er hurtig under kontrol igen :-)
Gangarter
skridt - træder godt ind over sig, hvis man driver. middel / over middel.
trav - rigtig fin. Han har et fint afskub, og har fået 9 engang i en middeltrav :-). Over middel. (når han rides rigtigt)
galop - han har igen, et godt afskub. Han skal bare rides lidt frem 'i det' :-) - Middel / over middel. kommer an på hvordan han rides :-)

Ferrari kan rides som middel i alle gangarter, hvis man ikke lige giver ham det ekstra. Når han får 'det' ekstra, så er han overmiddel i alle gangarter!
Stævner
Vi rider både dressur og spring, LA i dressur og LC-LB i spring. ( Håber snart på LA )

Dressurmæssigt, har vi rykket os fra nogle fine, men lidt usikre LC'er, til LA. Vi er stadig ikke helt sikre i dem, men et par LA'er mere, og den er i skabet!
han er en skide lækker dressur pony, og har potientale til mere end LA!!
Vores højeste procent er 75,90, i en LC2. Det var så sidste gang vi red LC2 :-)

I springningen arbejder vi på det, men har sprunget ved lethed LA til træning.
Han er speciel at springe på, men når man først har fundet ud af det, kan man bruge hans fart ;-)
Stamtavle
hans mor er en hoppe som er blevet bedækket af en hingst, ventet i elleve måneder, og har så født denne gudeskønne dreng ;-)
Køn
skønherlig vallak :-)
han har en deeeejlig hingstehals, grundet sen kasteration. (5 års)
Det kan man dog (næsten) ikke mærke på ham. Når der er andre hingste, så går han bare ind og samler sig, det jo meget dejligt ;-)
Bemærkninger
Aftegn/kendetegn - gennemløbende blis, og et hvidt ar under maven, og en lille bule på 2-3 cm indvendigt på venstre forben. Plus han er stikkelhåret. Det er der ikke så mange der er :-)
Ingen betydning overhovedet!
Springrekord : 1 meter på enkeltspring. (han har sprunget 110 med forrige ejer)


Ferrari er 'nede' med hovedet i dressuren med det samme, men bærer sig først korrekt, når man har redet ham derned.
Han har været 'stram' i venstre side, men nu har vores massør rettet op på det, hvilket et super dejligt :-) ! Dog er han endnu lidt svagere i venstre side, men der arbejdes på det.

I springningen er han fremadgående, og tror helt ærligt ikke han ville springe hvis han blev 'pakket ind'. Så, vi får det til at du' med farten :-)!
Han kigger på nyt fyld, dvs. noget han aldrig har sprunget før. Men han sprang både plastik vand, og rigtig vandgrav med mig i første forsøg. Nogle gange, hvis man 'sover' kan han også godt finde på at 'kigge'. Så er han bare flabet, men så må man lade hver med at sove ;-)
Hvis man virkelig vil springe, så gør han det. Hvis man selv sidder og tvivler, bliver Ferrari usikker, og stopper.
Jeg rider med pelham bid på ham, så nu kan jeg kontrollere ham (nogenlunde) mellem springene, hvilket jo er meget rart :-P

Ferrari er DEN dejligeste pony på stald. Bider ikke, hverken mennesker eller andre heste. En femårig ville kunne hente og bringe ham på fold + sadle op, ( en lidt højere femårig )
Han er min lille charmetrold, og får af og til kommentarer til stævner. Han knytter sig utroligt til sin rytter!!
F.eks. hvis han har løbet rundt i ridehuset, og skal "indfanges" igen. Og det så er min mor der kalder, så kommer han ikke. Men hvis det er mig der kalder, så kommer han :-)
Han er ikke den store HMS pony, for det er han lidt for utålmodig til. Jeg har prøvet et par gange, og han følger mig også, og jeg kan få ham til at bakke ved let berøring, men han bliver aldrig den man kan ride i cordeo eller sådan noget. Det ville i hvert fald være lidt farligt, hvis han får et af sine 'flip'.
De er faktisk blevet rigtig sjældne, han har ikke haft et siden i Januar/Februar 2011 :-)

Jeg har meget gerne villet starte en ponygalop på ham, tror han sagtens ville kunne egne sig til det :-)
Også jagt, og terræn springning. Vi har desværre bare aldrig fået det gjort :-/

Ferrari har haft problemer med at gå i trailer, hvis ikke man kan sige mange. Det tog os 45 minutter ENGANG ;-)
Den 02 - 11 - 2010, kom Torben Andersen, prof træner af problemheste. Kan klart anbefale ham!
Først snakkede vi om det, og han havde sagt at det ikke var sikkert at jeg, en tolvårig pige, ville komme til at kunne det. Men efter at trofast stået og set på at han havde trænet med Ferrari i en time i øsende regnvejr, syntes han jeg havde vist viljestyrke nok. Jeg kunne læsse Ferrari ved at have løst tov, og daske ham på bagparten, selv blive stående på rampen, og først have ham til at bakke ud, når jeg duttede ham på bagparten :-)
Desværre fik vi ikke øvet træningen i vinters, så det kan jeg ikke mere. Jeg kan stadig læsse ham på under et minut. Han går for det meste lige op, hvis ikke skal han bare mærke longen omkring bagparten, og han går op.

Jeg er aldrig faldet af Ferrari. Selvom det har været tæt på ;-)


d.20 - 12 - 2010 :
Ferrari er bare min drømmeprins. Han skal heldigvis ikke sælges før 2011, ved sommertid. Det går SÅ godt ligenu! vi laver forøvelser til pirouette, og den øvelse er ikke engang med i pony programmerne! :')
Siden Susan er begyndt at undervise os, går han SÅ meget bedre i dressuren :).
Nu begynder det os at hjælpe i springningen :D

d. 24 - 04 - 2011:
Ferrari er da den bedste pony! jeg ville ønske jeg var mindre, og der ikke var noget der hed aldersgrænse ..

D.14 - 05 - 2011 :
Nu er Ferrari tilsalg...

D. 28 - 07 - 2011 :
Ferrari var så lækker til dressur undervisning idag! Vi øvede changementer, sådan helt dressur agtigt! det har han ALDRIG prøvet før, kun på 'spring måden'. Han var så dygtig, Susan viste mig hvordan jeg skulle samle ham, så han blev nede og ikke slog fra. Det bliver dejligt at øve!

D. 14-10-2011
Ferrari, den klovnefisk, har lavet et eller andet på folden, så han har fået en kodeledsforvridning. Vi kørte, hurtigts muligt, op til hørsholm dyrelægerne, som er rigtig dygtige, heldigvis :-) Der blev han så longeret indtil at de fandt det, og så røntgen fotograferet i bagbenene. Det kunne så ikke finde anden en den der forvridning, hvilket jo er meget dejligt :-D så nu skal jeg trække ham i en halv time hver dag, i to uger ( fra den 12-10-11 til den 26-10-11), hvor han ikke må lide belastning, så ingen sadel. + han går på sygefold og får medicin :-)
Bagefter det, skal jeg skridte på ham i en uge (26-10-11 til 02-11-11), og hvis han er rengående efter det, kan jeg bare starte ham igang, uden genoptræning. Meen, jeg tror nu ikke jeg går igang med de vilde øvelser med det samme ;-) vi misser så et par stævner, men fuck it bare han er rask. Han bliver så god som ny, den skidespræller. :-)

D. 03-11-11
Ferrari, har uheldigvis, været langsommere til at 'heale' end de troede. Så vi tager endnu en uge. Det er bare virkeligt træls, for nu går jeg glip af klubmesterskabet i spring :-/
Så må jeg jo bare hjælpe til derude, bliver sikkert et helvede at se alle de andre ride..
Men imens han har været 'syg' har jeg lært ham at neje! :-D
Han er nu lidt sej alligevellet ;-)

d. 11-11-11
endnu og endnu en uge...
det eneste positive er at han er blevet roligere i skridten, og ikke så let bliver bange, hvilket er dejligt! nu 'tør' jeg selv også at skridte med HELT løse tøjler, hvor jeg før i tiden skulle have lidt fat på dem. Jeg tror det kom af at jeg red på Carlo hvor man skulle give ham tøjle..
tak Carlo :*

d. 12-01-2012
Ferrari er ikke endnu blevet rask, så idag tager vi til hørsholm igen. Håber fandme de kan finde ud af hvad det er snart..
Han er begyndt nappe i tøjet, fordi han keder sig. Han har ikke galoperet i 3 måneder, og det er så den måde han viser det på. Rider Carlo fra 09 - 13 januar, så jeg også får redet lidt.. Jeg ville bare hellere ride Fis :/

01-02-2012
Nu har han så stået i næsten fire måneder.. og han er ved at blive godt træt at det!! Han har nu småstejlet med mig to dage i træk.. Det har han ALDRIG gjort før.. Det er nok en blanding at alt hans energi og kulden. D. 02-02 skal vi ind til hørsholm og han skal have en sprøjte mere i benet. Håber snart han er færdig med det p*s...

D.24-02-2012
Han er endelig rengående! :-D er overlykkelig!! Vi er igang med genoptræningen, og gal nogle stejl jeg har fået!
Han er dog holdt op med at stejle lige for øjeblikket. Det er nok kulden og alt hans energi ;-) Glæder mig til at han er klar igen, og vi kan fyre en fed øgning af!!

D.18-07-2012
Idag er Ferrari blevet aflivet... det var så forfærdelig hårdt! Da dyrlægen vendte ham rundt for at gå ud med ham, drejede han lige hovedet og nussede min hånd som om han sagde farvel... savner ham allerede så meget :'(
det var så hårdt at se ham ligge der.. men nu har han aldrig mere smerter <3
Kommentér på:
Anden særlig race Ferrari
Annonce