{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest ZEUS *Udlånt* 2001

9.955 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Marianne Visby
Kvinde | 25 år | Oprettet: 1. feb 2009


Fjordhest ZEUS *Udlånt*

Fødselsår:
2001
Højde:
1.40 stg.
Temperament
Zeus er en fantastisk fjordhest, med det bedste temperament. Han er aktiv på spring og dressur banen. Han er bestemt ikke ret svær at ride, men han er meget stærk og det skal fjordheste også være. Zeus er meget nysgerrig. Han kigger ikke på springene eller fyld til stævner og dette er selvfølgelig super dejligt. Han er meget sikker og gør alt for sin rytter.

Zeus er udentvivl en helt fantastisk pony, som jeg på nogen måde ikke vil kunne leve uden.
Gangarter
Zeus har tre gangarter..

Skridt - Den bedste - dejlig energi træder godt over
Trav - stadig dejlig energi, takt fast med sving i bagparten.
Galop - energi, runder godt og tager benene godt ind under sig, dog lidt stiv.

Han er meget aktiv på springbanen og vil helst alt i galop. Han har meget træning forude, både i dressur og spring. Han har ikke stoppet ved nogen spring og kigger ikke på dem, dog kan han ikke lide vandgraven og hopper altid meget langt over, så man er ved at falde af. Ellers er han altid fejlfri, dog er mine fejl der, men han reder altid min røv :-)
Stævner
dressur niveau - LC
spring niveau - LB

Spjald 20. September 2008 - LE u. galop - Deltagelses roset.

Spjald 22. Februar 2009 - LD1 76,00% - 1. Plads

Spjald 8. Maj 2009 - LD1 64,67 - Uplaceret

Spjald 29. August 2009 - LC1 56,67% - Uplaceret
Spjald 29. August 2009 - LD1 62,64% - Uplaceret

Spjald 29. September 2009 - LD1 ukendt prc - 1. Plads
Spjald 29. September 2009 - Sløjfespring 50 cm - Sløjfe

Spjald 29. December 2009 - LD 57,58% - Uplaceret
Spjald 29. December 2009 - LE klubmesterskab - 1. Plads (bom - 4 fejl) KLUBMESTER 2009 !

Revsø FJ 4. September 2010 - LC1 56,57% - Uplaceret
Revsø FJ 4. September 2010 - Stilspring 60 cm - 2x 2. Plads (bom - 4 fejl)
Revsø FJ 4. September 2010 - 60-110 alle mod alle (60 cm) - Uplaceret (bom - 4 fejl)
Revsø FJ 5. September 2010 - 60-110 alle mod alle (60 cm) - 3. Plads (0 fejl)

Spjald 21. Maj 2011 - LC1 65,41% - Delt 1. Plads
Spjald 22. Maj 2011 - LC bredde (LC1) 58,33% - Uplaceret

Søndertoft 11 juni 2011 - Regionsmesterskab holdspring - 1. Plads (0 fejl) REGIONSMESTER 2011
Søndertoft 13. Juni 2011 - LD - 2. Plads (0 fejl)
Søndertoft 13. Juni 2011 - LC - 3. Plads (0 fejl)

Herning 27. November 2011 - LC - Uplaceret (4 fejl i omspring - Bom)
Herning 27. November 2011 - LB - Uplacderet (8 fejl i hovedrundte - Bom) Første LB, er stolt :-)

Spjald 10. december 2011, Julestævne LB (80) Klubmesterskab - 4 fejl i hovedrundte (bom)

Spjald 7. Marts 2012, Fastelavnsstævne 80 cm - 2. plads (bom - 4 fejl)

Spjald 5. maj 2012, Regionsstævne LC - 1. uplaceret (fejlfrie - 46 sek.)
Spjald 5. maj 1012, Regionsstævne LB - 1. uplaceret (4 fejl, bom, omspring - 36 sek.)


Næste stævne:
-
-
Stamtavle
Ingen
Køn
Vallak
Bemærkninger
Zeus er udentvivl en helt fantastisk pony, 'ingen over - alle under

Jeg har redet Zeus siden august 2008 - Det hele startede jo egentlig med, at min dengang bedste veninde gik til ridning i Spjald, og da vi to nærmest var uadskillelige, ville hendes far gerne betale for, at vi to kunne følges til ridning den ene gang i ugen. Jeg havde egentlig ikke noget valg, og var også lidt ”eeej” i starten, men de to fik mig overtalt, og vi kom afsted.

Men med min lille frygt for heste dengang, selvom jeg var opvokset på en gård med mange heste, ville jeg ikke nyde noget, så de fandt en lille shetlænder til mig, men da jeg altid har været en lang pige, gik det ikke i længden.

Jeg fik derfor at vide, at jeg skulle op på en fjordhest, Musse, og de første par gange var det jo egentlig fint nok, men mig som nybegynder og en anden pige ”red sammen” og jeg landede på halsen af Musse, blev jeg rigtig bange for at ride, og ville egentlig stoppe med ridningen, selvom jeg tilbudt mange ponyer som jeg skulle prøve, ville jeg ikke op på en hest igen.

Med tiden fandt de så ud af, at Musse faktisk ikke egnede sig som rideskole pony, og skulle derfor hjem til sin ejer igen, og da rideskolen jo så manglede en hest til, at afløse Musse, fik de fat i Zeus. Og selvom jeg ikke red på holdet, var jeg stadig med derude, fordi min veninde stadig var på holdet.

De spurgte mig så igen, om jeg ikke skulle ride igen, men jeg ville stadig ikke. De sagde så, at de var kommet af med Musse og havde fået en anden fjordhest i stedet for. Og jo, jeg kunne da godt lige se den, hvis nu, men der havde jeg fået fat mig i hovedet, ikke at skulle op på en hest igen.

Men, der stod en langhåret fjordhest, og jeg blev forelsket ved første blik. Jeg fik modet tilbage og kom på holdet igen, og jeg red på Zeus engang om ugen. Jeg tog tit ud på rideskolen, selvom jeg ikke skulle have undervisning, bare for at være der sammen med Zeus.

Zeus havde så fået en part, og jeg var rigtig misundelig, fordi hun fik jo lov at ride ham de dage, hvor han i ikke blev brugt i undervisningen. Zeus blev ledig, da hans daværende part ikke havde part i ham mere, så jeg plagede min mor, da det jo kunne bliv mig, der fik part i Zeus. Til sidst fik jeg så lov.

Jeg red Zeus de dage, han ikke blev brugt i undervisningen, og vi rykkede en del i dressuren, men var stadig nybegyndere. Ca et halvt år senere, skulle Zeus tilbage til sine ejere, da rideskolen ikke kunne bruge ham i undervisningen, fordi han lavede for meget ballade og, at jeg egentlig var den eneste der kunne styre ham. Jeg blev selvfølgelig rigtig ked af det, for Zeus og jeg havde noget helt specielt, han fik modet op på mig, og jeg overskred mange grænser. Min mormor og min mor gik så sammen om at købe Zeus, da de havde se, hvor glad jeg var blevet for ham, og han nok var den eneste pony jeg ville ride. Jeg ville ikke miste den pony allerede. Vi tog derfor ud på rideskolen, for at sige farvel til Zeus, men jeg blev mødt af et andet syn – Zeus stod i sin boks, som han plejer, dog med fine røde sløjfer i pandelokken og en stor om halsen og et skilt på boksen ”til Amalie (min storesøster, som også gik til ridning) og Marianne fra mor” Der indså jeg så, at Zeus ikke skulle nogen steder, han var min nu, kun min.

Jeg blev så præsenteret for nogen små spring i undervisningen, ca 30 cm, jeg turde ikke, men jeg stolede på Zeus, og vi gjorde det. Senere blev jeg rigtig glad for at springe, fordi der sker meget mere end der gør i dressur. Så vi begynde på begynder spring holdet, og det gik jo kun fremad, trods en masse fald og styrt, men jeg var simpelthen så glad for den pony, at jeg ofte grinte, når jeg lå på jorden i ridehallen eller på springbanen. Men op igen, og så eller der ud af.

Zeus og jeg startede vores første stævne i februar 2009, hor vi skulle ride LD! For pony. Vi havde trænet rigtig meget, inden stævnet, for at alt skulle være på plads. Vores hårde arbejde resulterede så i en førsteplads. Siden da, har vi været til rigtig mange stævner, og fået fine placeringer. Vi er bl.a blevet klubmester i spring 09. Vi har dog haft nogen op- og nedture, hvor vi bl.a styrtede på tur, og jeg blev kørt på sygehuset til en røntgenfotografering, men heldigvis intet brækket, kun et hårdt, forstuvet knæ. Jeg måtte derfor ikke ride i en lang periode, og skulle gå med krykker og forbinding, men nej – ugen efter, var jeg på hesten igen, trods venstre knæ ikke kunne bruges.

I september 2010, var vi taget til vores første fjordheste stævne, hvor jeg startede 3 spring klasser og en dressur, hvor jeg så kom hjem med 2x 2. pladser en en 3. plads fra spring.

Og i 2011 blev vi regionsmester i hold Spring i Søndertoft, hvor holdet tæskede alle de andre, da alle red fejlfrit i første hovedrundte, og vi havde allerede vundet stort. Til samme stævne, red jeg LD og LC, hvor jeg fik en 2. og 3. plads med hjem. 3 starter, 3 placeringer. Zeus var ret populær derude, da fjordhesten typisk undervurderes, men vi tæskede dem alle sammen.

Ingen tvivl om, at mit eventyr med Zeus på ca 5 år, har været de bedste år af mit liv.


24.03.2011 - Idag blev Zeus 10 år - sikke hurtig tiden går. Vi har nu været sammen i godt 2-3 år. Jeg kan lige så tydelig huske, da vi mødes første gang. En langhåret pony, med verdens sødeste udtryk. Vi har haft rigtig mange op -og ned ture, men hvad skal der ikke til for at have en fantastisk pony. Jeg synes selv, at vi er nået utrolig langt i spring og dressur. Vi tager mange store skridt. Kan bare ikke beskrive hvor dejlig du er, Zeus - Er bare så super glad for du blev min! Hold fast, vi har været meget igennem - både gode og dårlige ting, men min kærlighed til dig brænder stadig! Zeus du er en alletiders pony. Jeg elsker dig helt op til skyerne. Tillykke med fødselsdagen Zeus, 10 år - Det er stort. Jeg elsker dig ufattelig høj, Og det må du aldrig glemme!

25.02.2013 - Zeus er udlånt til min moster og kusine, da de vil få mere gavn af ham end jeg, eftersom jeg er på efterskole, og ikke har tiden eller lysten længere. Jeg kan dog stadig besøge ham og evt. få en ride tur - jeg savner ham selvfølgelig, men heller det, end at han bare går til spilde.

Kan kun sige tak for 5 fantastiske år med dig! Kan kun se tilbage på alle minderne med et smil på læben - vores eventyr har kostet mange tåre, men de har været det hele værd! Jeg er uden tvivl tilfreds med min beslutning, om at udlåne dig, da du har det som blommen i et æg, og bedre ville du ikke kunne få det.. Selvom jeg savner dig uendelig meget, savner tiderne, turene, savner det hele. Vi stater alle et nyt kapitel, men vores eventyr sluttede bare for tidligt..

01.11.08 - 25.02.13, må et fantastisk eventyr slutte alt for tidligt, men et nyt for dig begynde.
Kommentér på:
Fjordhest ZEUS *Udlånt*
Annonce