{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Arabisk fuldblod (OX) Wathana [Himmelhest] 1998

12.098 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*Wathana*
Kvinde | 27 år | Oprettet: 27. sep 2008


Arabisk fuldblod (OX) Wathana

Fødselsår:
1998
Højde:
158 cm.
Temperament
et rigtig godt temperament! (:
Han er en lille pyldret hest når han beslutter sig for at være bange for noget.
Han er en hest med personlighed som man altid kan stole på og som viser 100% tillid til en..
Han giver en alt, hvis man gør sig fortjent til det.
Gangarter
3 fine gangarter! :D
Stævner
Han er Danmarksmester i kvadrille 2009 med Nordals Rideklub, med anden rytter.

NAR klubstævne
22/5-10
LC1: 65,41%
2 plads

Broager:
LC3: 61,67% (Første udestævne)
LC2: 64,79%

Sundeved Rideklub
Foråret 2011
LC3:??%
LB2: 55,92%

månedens fastelavn equipage (A.U.G.R.) :
Lc1: 65.42%
la1: 58.62% (glemte det sidste af programmet og red forkert)

blev månedens equipage! :D

Månedens equipag (A.U.G.R.)
19/12-10
LA1: 53,11%

Bedsted Rideklub
20.3.2011:
LC2: 5,40%
LC1: 62.92%

Sønderskov Rideklub Aabenraa
14.10.2014
Lc3: 66.7%

Gråsten Rideklub
18.10.2014
Lc3: 51,5%
En stresset og bange hest som desværre gik et rigtig dårligt stævne. Dette blive derfor vores sidste udestævne.
Stamtavle
Mor: Tascha ikke kåret OX

Far: Wandahl OX 1399 (18 år) 1989-2011
FF: El Mokari
FM: Wanja
FFF: El Shaklan
FFM: Mohena
FMF: Shalom
FMM: Warissa
FFFF: Shaker El Masri
FFFM: Estopa
FMFF: Shaker El Masri
FMMM: Sevillista
FFMF: Hadban Enzahi
FFMM: Marisca V
FMMMF: Joka-Tuam
FMMMM: Wahana
FFFFF:Morafic
FFFFM: Zebeda


født d. 13 maj 1998..
Køn
en skøn Vallak :)
Bemærkninger
8.4.2019
Måtte i dag tage afsked med min bedste ven...
Tusind tak for alt min skat!

Mange synes det er utrolig jeg beholder min hest selv om han aldrig bliver "seriøs ridehest" igen.. jeg synes ikke det er utrolig.. Alle burde tænke sådan. Hvorfor skille sig af med sin bedste ven? Jeg har vist folk at Wathana er min bedste ven og mere end det...! At skille sig af med ham fordi han ikke kan rides ville være forfærdeligt:')

http://www.ridehestenjunior.dk/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=9020

Jeg får tit spørgsmålet op hvorfor jeg har hest og ikke pony, når jeg stadig har 2 pony år tilbage??
det eneste jeg kan svare til det er "det var en hest jeg forelskede mig i!" Jeg ville aldrig bytte ham for og ride mine pony år ud! :D
det er hest jeg har nu og sådan skal det være! :')

Vores historie
Jeg skulle for første gang på ridelejre hvor jeg regnede med jeg skulle ride Mattis, som jeg der red til undervisning. Men min ride lære (Jonna) sagde så at jeg skulle have Wathana, den hvide hest som gik med Kasmir. Jeg red ham så den uge på ridelejre, og selv om han var svære og ride og jeg ikke rigtig kunne styre ham se vidste jeg det var ham jeg ville ride! Så vi spurgte Jonna om jeg måtte få part på ham. Jeg var så så heldig at den gamle part havde sagt op. Så jeg fik part i ham.
Jeg havde så redet ham i ca.8 mdr. da jeg så endelig fik lov til og springe på ham, efter og have spurgt rigtig mange gange. Jeg sprang så på og det gik ok, så jeg begyndte på springholdet. Mig og min mor havde så i ca.½ år plaget ejeren om at købe ham, men hver gang sagde hun nej. En dag ringer Wathanas ejeres mor så og spørg om vi vil låne ham. Hun havde fundet et sted han kunne stå så vi kunne få ham fra sommerferien. Vi takkede så ja. Men efter en uge ringede hun så igen og spurgte så denne gang om vi ikke ville købe ham? Så d. 14 juni 2009 blev han min!
Vinteren 2009 rykkede vi så Wathana til Pøl hvor jeg fik undervisning af Stella som også havde hest derude. Hun hjalp mig så med Wathana og efter 2 Mdr. kunne jjeg få ham til biddet og næsten ride ham med benene :D
Vi red så to fantastiske år hvor vi blev bedre og bedre. Men så i maj 2011 blev Wathana halt. Vi fik ham så undersøgt og i september var vi klar igen. Men i uge 5 i genoptræningsprogrammet var han halt igen? Vi fik ham så kørt til Silkeborg hvor ham fik tjekket benene. Nu står jeg så her med en hest som ikke kan rides og som med 90% sikkerhed aldrig bliver ridehest igen. Men vi tager alt som det kommer og nyder hver dag sammen! Efter at have redet lidt dressur et års tid er han så igen desværre blevet halt og er under genoptræning efter han er blevet behandlet. Så om nogle uger skal han tjekkes igen. I september 2013 blev han så tjekket for sidste gang. Koderne og seneren på forbenene var som de skulle være, så det var rigtig positivt, desværre havde han spat i begge bagben som heldigvis er groet sammen!. December 2013 fik Wathana så endnu en gang kolik, men denne gang var vi så heldige at jeg opdagede det med det samme og derfor fik dyrlægen ud... Hun fik tjekket ham og som den første fik hun mærket efter på tarmene, hvor det viste sig at han var fyldt med melenomer.. Så håber på at kunne have ham et år endnu.. Han er på naturmedicin og vi gør alt for ikke at trække det højere end nødvendigt. Den dag dyrlægen siger han har rigtig ond hele tiden og hun siger stop, er jeg klar til at give slip på ham!


da han var føl var han helt sort med en blis, men med årene blev han hvidere og hvidere. nu har han kun små brune prikker tilbage..
han blev født d.13 maj 1998, på marken ved den gamle ejer.

mig og wathana begyndt at lære tricks :D
og vi bliver bedre og bedre for hver dag der går <3
vi har lært:
spanske skridt
strække ben
neje (Stadig ved at lærer)
bakke uden berøring
følge efter
Kysse

har få af vide at han for et par år siden. styrtede ind i et spring og at det er derfor han er bange for at springe..

mig og Wathana har sammen sprunget:
over en kat,
over 1 meter langt vand,
110 cm,
en oxer på 80,
Og en pisk.

d.8 maj 2011.
jeg skulle konfirmeres!
og til festen fik jeg verdens bedste gave.
Wathana blev min!
min mor havde snakket med den gamle ejer og de blev så enige om at give ham til mig.

D.? Juni
Wathana har været halt i lang tid, så vi fik dyrelæge til ham. Han kiggede lidt på benene og kunne godt se der var noget galt;/ Wathana fik noget væske i koderne og skulle stå stille i 3 mdr..
4.10.11 nu er vi i gang med uge 3 i genoptræning efter 3 måneders pause pga. forkoderne... det går super godt og regner med vi er klart til stævner igen i november.

D.4 November 2011
Vi er igang med uge 6 i genoptræning. så i dag skulle vi gallopere for første gang i 4 måneder! Gud hvor har jeg savnet hans galop! så fantastisk blød og rolig! :') han var simpelthen så dejlig!
gik til bidet og fik samlet sig! <3
D.11.11.11
I dag havde Wathana dyrelæge :/
Det gik desværre ikke så godt... Han er stadig halt :'/ han får noget smertestillende som han skal havde i 2 uger. så kommer dyrelægen igen og ser på ham :/ <3
Nu må vi vente og se tiden an. <3

D.12.12.11
Skat.. jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden dig! <33 Det er dig der får mig til at blive, til at "tro" at der er lys for enden af tunnelen. Du giver mig ro til at tænke. til at finde mig selv. Uden dig ville jeg ikke vide hvad jeg skulle gøre! <33 Du er grunden til at jeg lever! (':

d.13.12.11
en af de værste dage i mit liv!:/
Jeg var i skole, da min mor skrev til mig. dyrelægen har svaret. han har noget med begge forben, og skal have 3 mdr. pause og bliver nok ALDRIG ridehest igen... Tårene kom! jeg ringede til min mor som sagde der var håb for at han kunne blive skovturs hest... Mine veninder kom så og fik trøstet mig. men på vej hjem fra skole brød jeg sammen.. Vi havde drømme du og jeg. Om at starte MB og sprine 131 cm... Nu må jeg føre vores drømme over til Hidalgo. men det bliver aldrig det samme når det ikke er på dig. Vi snakkede så senere med en og sagde vi ikke forstod hvorfor han ikke sagde fra over for mig. "Det er fordi han elsker dig" sagde hun så.. tårerne kom igen :')
Wathana bliver nu til tricks hest, jeg glæder mig rigtig meget til at vi skal lære hinanden en masse!

d.19.12.11
Så kom den sørgelige nyhed vi alle havde ventet på ville komme… fik snakket med smed.. som sagde at Wathana bliver aldrig ridehest eller turhest igen, han havde snakket med dyrlægen som sagde det virkelig var slemt! Men lige meget hvad skal vi nok komme igennem det! det gør vi jo altid



d.28.12.11
I går aftens sad jeg og så en fantastisk film. Marley and me.
Den handler om en familie der adoptere en hvalp. Denne hvalp bliver med årene en stor plage som ødelæger alt den kan kommer i nærheden af! Kvinden der har 3 børn er så træt af den så tit at hun vil have den væk. Men manden kan ikke skille sig af med den, så de beholder den, Den bliver den så en lidt roligere hund. Men en dag, da de har haft den i flere år. Stikker den af og ligger bare under et træ for at dø. De får den så til dyrelæge som vender maven om. Dagen efter får de den så hjem igen. Men der går ikke så lang tid for før den bare lægger sig under træet og ikke vil ind. De tager den så med til dyrelægen som siger at nu kan han ikke mere..... Manden er så ved den og får lige et øjeblik alene. Han fortæller om alle de ting de har oplevet sammen, og at den ikke skal tror på at den er verdens dårligste hund som de så tit har sagt, de elsker ham. Dagen efter begraver de ham så, Børnene sig alle 3 at de elsker ham og lægger en tegning ned til ham. Mens moren lægger sin halskæde der ned , som var et symbol på at de ville blive en familie, og siger "Vi har altid sagt at vi glædede os til at få børn for så blev vi en rigtig familie, men det var vi allerede." Faren siger ingenting, men da børnene og moren er gået ind og han har begravet hunden siger han så "En hund har ikke brug for smarte biler, store huse, eller designer tøj. En hund er ligeglad, hvis du er rig eller fattig, klog eller kedeligt, smarte eller dumme. Giv ham dit hjerte og han vil give dig hans. Hvor mange mennesker kan du sige det om? Hvor mange mennesker kan få dig til at føle dig sjældne og ren og speciel? Hvor mange mennesker kan gøre dig ekstraordinær?"
http://www.youtube.com/watch?v=1t7HZgqpH9E
Denne film fik mig til at tænke. Den gang jeg fik Wathana var han dum, Lidt ligesom hunden, Men jeg elskede ham og blev ved med at ride ham, han blev min og jeg elsker ham! Selv når han er lidt dum.... Han er blevet ligesom huden var tilsidst FANTASTISK! Han er det "dyr" der får mig til at føle mig enestående!... Moralen i denne historie er at man ikke skal give op så let. Kæmp. Han fik tilsidst en fantastisk hund og jeg fik tilsidst en ekstraordinær hest :')
Du er elsket Wathana :-*



D. 7. 10.12
Jeg havde for nogle uger siden været nede og se et westernshow hvor de red rundt med et flag...
Jeg kunne ikke lade vær med at tænke på hvor utroligt det var at de skulle ride rundt og vifte med det på hesten, og tænkte så at det lære jeg nok aldrig Wathana.
Jeg fandt så et gammel FCK flag, og tænkte "det skulle prøves!"
Jeg tog det så med og tredje gang vi øvede med det kunne jeg stå på ham med flaget i hånden, uden noget udstyr på!
Jeg kunne trække det over hovedet på ham. Jeg er så stolt af min hest! :-*
Maj 2013. Efter at have redet Wathana i knap et år, har Wathana stadig problemer med benene så endnu en gang skal dyrlægen i gang med at tjekke ham igen. Har haft fået væske i koderne igen, og hvis det ikke hjælper må tiden vise hvad der sker med vores ridning…
En ting er sikkert! Han bliver ikke aflivet fordi han ikke kan rides! :-* Ham bliver ved mig til det sidste! <33
Vi er begyndt at ride mere og mere bidløs. Det har hjulpet ham rigtig meget med at komme ned og få brugt ryggen ordenligt. Men biddet slipper vi aldrig helt da jeg er dressurrytter og derfor gerne vil starte stævner


Wathana er min bedste ven! Han er den der får mig til at så frem ad og altid være glad. Han får mig til at grine og huske at jeg er elsket.. Jeg har aldrig elsket en så højt som ham og kommer aldrig til det igen! Han har lært mig at være stærk og tro på at hvis man vil så kan man.. Jeg kan ikke drømme om en hverdag uden ham.. Han er virkelig mit et og alt. Jeg stoler 100% på ham og ved han vil gøre alt for mig. <3


12 December 2013...
Hvor er livet dog uretfærdigt!
Havde dyrlæge til min hest i går, da han hen mod aftnen fik kolik. Da vores normale dyrlæge ikke kunne komme fik vi så en anden ud til ham. Hun kom en time efter vi havde ringet, hvor han så havde fået det meget bedre. Men for lige at være sikker ville hun tjekke om der sad noget i tarmene. Hun er den første nogensinde der ha turde gøre det ved ham. Efter lidt tid fortæller hun så at det ikke er særlig godt. Hun gør ikke andet end at begynde og forklare hvad hun kan mærke før tårerene presse på! Min hest stod helt op af boksen, med en ødelagt grime han havde langt så meget pres på at den var knækket og et blik der fortalte at han var skrækslagen.. Det var virkelig hård for os begge.. Jeg har aldrig oplevet ham så bange før.. Men efter lidt tid forklarede hun så præcis hvad det var. Hans tarme er fyldt med melanomer, nogle rigtig store og rigtig tætte. Hun sagde så at vi burde overveje hvor længe vi ville beholde ham.

Dagen efter får vi så fat i vores egen dyrlæge, som har snakket med hende vi havde ude i går. Hun fortælle så at der intet kan gøres, og at det vil sprede sig til de andre organer i kroppen. Vi kan beholde ham så længe det ikke gør ondt. Hvis han får kolik igen og med mindre mellemrum end normalt er det tid til at sige farvel..

Han er sat på noget medicin i håbet om at det kan holde det i ro og jeg derved kan have ham i et års tid endnu!

Synes snart vi har været nok igennem! Jeg har gjord alt for at gøre den hest rask og vil stadig gøre alt for ham! Så at stå med en hest hvor man kun kan vente på at tiden kommer er forfærdelig.. Vi har vist snart fået alt den modgang man kan få!
Vi kæmper for at holde humøret højt og nyde den tid vi har sammen..
Jeg elsker den hest og gør alt for at han skal nyde den sidste tid med mig, som vi håber bliver et år endnu.. Vi har en masse ting vi stadig skal nå..

30.1.14
Hvor er det en utrolig hård tid vi er kommet ind i... Først føles melanomerne mindre, et par dage senere dukker der en ny op et nyt sted... Vi prøver med alt det naturmedicin folk anbefaler, men intet hjælper det!
Jeg kæmper og kæmper for at holde humøret højt, er overlykkelig de dage hvor jeg kan mærke du er glad og de dage hvor du hænger lidt med hovedet prøver jeg alt for at gøre så du har det godt..
Jeg føler mig slet ikke klar til at sige farve og håber virkelig også der går lang tid.. Vi tager en dag ad gangen og nyder dagene sammen..
Du er den bedste Wathana

Har d.18 december 2013 fået lavet min første tatovering! Jeg har altid sagt at de tatoveringer jeg skal have, skal være med noget der betyder noget for mig. Og derfor blev min første tatovering min elskede hest navn Wathana<3.
Jeg besluttede mig for at nu hvor alt gik ned ad bakke, skulle jeg have et minde om ham som gør at jeg aldrig ville glemme ham! Det har jeg nu fået og jeg håber at det vil få mig til at mindes alle de gode oplevelser vi har haft! At den kan give mig styrken til at komme videre, når jeg en dag skal tage afsked og at han foralt vil være ved mig!
d. 6 marts fik jeg så lavet min anden tatovering hvor der står Stay Strong. Det skal være som et ekstra lille minde om ham og huske mig på jeg skal stå stærkt og at han har fået mig til at stå stærkere! Han har lært mig at kæmpe og gjord det værd at kæmpe! Det er det største gave han har givet mig og det skal han huskes for

D.11.7.2014
I dag er en af de helt specielle dag for os! Det er præcis 5 år siden jeg for første gang kunne sige jeg Wathana var min egen hest! 5 helt uforglemmelige år, har jeg haft med denne helt vidunderlige dreng! Det har budt på en masse medgang og modgang. Selvom det meste har været modgang, har vi hver gang kommet igennem det sammen! Det har bevist overfor andre at jeg virkelig holder af ham og gør alt hvad jeg kan for at han får det bedste! Selvom det desværre er umuligt for os at få 5 år mere, så håber jeg på det mere end noget andet! Tusind tak for 5 ubeskrivelige år som jeg har sat stor pris på! Jeg er så taknemlig for hver dag med dig, og for alle de minder vi sammen har fået! Ingen havde nogensinde troet at jeg stadig ville have dig ved mig! Alle var sikker på det ville mislykkes, men vi fik bevist at du var det rigtige for mig! Du er og bliver min bedste ven! - Soulmate <3

11.9.15
Jeg har jo desværre min hest på lånt tid, hvilket jeg har vidst siden han fik konstateret rigtig slem kræft i alle organer. Vi nyder hvert et øjeblik sammen! Hver en dag sammen med min skønne dreng er en gave. Han er simpelthen en fighter! Der er dage med smerte, men heldigvis også en masse gode dage. Han er desværre begyndt at få slid i forbene. Der var begyndt at samle sig væske som vi troede var kræft svulster, men "heldigvis kun" slid. Gudskelov betyder det at der ikke er smerte rundt om knæet.
Vi er begyndt at skridte ture. Har lagt hård ridning på hylden, da han er halt grundet spat i bagbenet og en kræft svulst på siden, hvor sadlen lægger. Vi øver en masse med cordeo, hvilket han virkelig elsker. Han går igennem en stor udvikling og lytter simpelthen så godt til mig.
Inden vi besluttet at pensionere ham, fik min søster lov til at springe lidt på ham. Han sprang 80 cm, med en tynde under springet. Er så stolt af den tillid han udviser til alt hvad vi beder ham om. Ugen inden fik jeg selv fornøjelsen af at springe uden saddel, med cordeo og bidløst. Var så stolt af den søde hest <3
Vi har gennem det sidste ½ år øver os lidt på at neje, så vi skulle da også lige prøve med rytter på - hvilket vi ikke troede ville lykkes, da han nogle gange godt kan gå i panik ved forskellige ting. Men han gjorde det! Med det samme vi bad ham om det, gjorde han det!
Så mange minder <3
Kommentér på:
Arabisk fuldblod (OX) Wathana
Annonce