{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Astilla K. 2001

2.894 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Laura - Astilla<3
Kvinde | 30 år | Oprettet: 16. okt 2008


Dansk Varmblod Astilla K.

Fødselsår:
2001
Højde:
162 cm - ca. Der er mange, der synes, at hun syner mindre, men når man kommer op at stå ved siden af hende, kan man godt mærke det.
Temperament
Generelt er hun en meget stille og rolig hest, men der skal ikke meget til at stresse hende. Hun er opmærksom, og så er hun en hoppe - på godt og ondt;-) Hun har sin egen mening (eller en form for) om ting og hun står ikke tilbage for at ytre den.
Men hun gør aldrig noget fulstændig uigennemtænkt.
Gangarter
Skridt: Hun træder super godt ind under sig og går dejlig taktfast. Meen hvis hun er rigtig ophidset, kan hun også godt gå lidt pas-agtigt - det sker heldigvis ikke så tit, hah!
Trav: Igen en dejlig taktfast trav, stille og rolig uden den store showeffekt.

Generelt har hun nogle ok gangarter, men de er bestemt ikke dressurprægede - i hvert fald ikke af den moderne dressur. Til gengæld bruger hun ryggen rigtig godt og har nogle dejlige taktfaste gangarter.

Stævner
Hun har med tidligere ejer startet en LC i dressur, og fik en andenplads. Jeg er ikke den store stævnerytter, så regner ikke med at vi skal starte noget - i hvert fald ikke det helt store, og kun for hyggens skyld, hvis det skulle være
Stamtavle
A'khan Z
Alexis - Pauline
Alme Z - Wonne | Pilot - Waikiki

ASTON

Immerdor
Nimmerdor - Zarina
Farn - Ramonaa | Matador - Patricia

__________________________________________________

Avanti
Ascari - Duenna
Aberwitz II - St. Pr. St. Feierdorne | Duenkel - Anglerglocke

MUS-AMI

Sunshine
Iliad - Schoolgirl
Varilio - Jansy | - - -

^^ Riiiigtig rodet, håber det er til at finde ud af
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Min dejlige, dejlige hest:-)

Astilla er født og opvokset på en lille gård nær Skanderborg. Der har hun gået hele sit liv indtil jeg købte hende for et år siden efterhånden, da hun var 7,5. Hos sin tidligere ejer har hun altid været 'nr. 3' - ikke ment på nogen negativ måde, men hun er bare aldrig rigtig kommet helt i gang med ridningen og har perioder stået stille. Dog ved jeg, at hun har haft det supe godt der - og nøj det er dejligt at vide, at ens hest ikke har været hos alle mulige forskellige mennesker osv.

Hun er efter Aston, som var A-hest i springning og lige her i år er blevet kåret som elitehingst. Derudover startede han S-klasser med placering.
Hendes mor, Mus-ami var ligeledes en dygtig springer, der startede M-klasser til stævner.

Sååeh, på papiret er Astilla vel egentlig også springhest. Dog ligger min primære interessere i dressur og tur, så springning er ikke noget vi har gjort os meget i, derfor ved jeg egentlig ikke, om hun har arvet sine forældres springtalet.

Af bygning er hun ret kompakt og bred (hvoraf noget af det vist er fedt;-)) - så på de punkter er hun nok lidt atypisk af en DV'er. Men generelt har hun en ok fin bygning. Og så har hun et fint lille udtryksfuldt hoved og ikke mindst sin dejlige blis, som virkelig gør underværker for hende - den kan jeg simpelthen bare ikke stå for:-)

Hun er dog ikke kåret - nok mest pga. manglende tid osv. - men overvejer faktisk at stille hende op til sommer - men nu må vi se.

Jeg er så utrolig glad for hende, og nyder hver eneste dag med hende.

Hun er en stille og rolig hest, som man ikke kan andet en at holde af, i hverdagen er hun meget rolig, i nye omgivelser kan hun dog godt være opmærksom.

I dressuren kan hun heller ikke det store, men hun er let at styre og ret følsom - og så slapper hun godt af og bruger ryggen super. Ja, og så er hun også skøn at sidde på.

På tur er hun skøn - let at ride ud alene - og sammen med andre - og lige den type som man bare kan tage afsted på i grime og uden sadel. Hun er generelt ret fremadgående, men kunne ALDRIG finde på at stikke af eller noget - hun er typen man kan stole på og ride for løse tøjler - dog kan hun godt være lidt af en fjolle, når vi kommer forbi 'farlige' ting - så reagerer hun ved at vige let, men igen kunne hun aldrig finde på at stikke af.

I stalden er hun en hyggefis, der godt kan lide at blive kløet bag ørerne og hun gnubber gerne igen - hvis man gør det ordentligt vel og mærke. Hun er stille og rolig, og står nogenlunde stille - lige meget om hun er bundet eller ej.

Blandt andre heste er hun meget anderledes end i menneskerhænder; hun er en værre diva, der VIL bestemme, det har hun altid været vant til og hun ved hun kan.

Hun fik for et halvt år siden konstateret hovledsbetændelse og skulle derfor stå stille i 3 måneder. Hun er heldigvis kommet sig fint efter det, og vi er næsten færdige med genoptræningen:D

Forresten har jeg fundet ud at at astilla betyder et eller andet i retning af 'splint' på spansk - totalt urelevant, og det var slet ikke derfor hun fik navnet Astilla, men det er da lidt sjovt alligevel. Dog bliver hun altid bare kaldt Astilla - foruden de tossede ting jeg rander rundt og kalder hende, når der ingen andre er.

Alt i alt er Astilla en hest man ikke kan andet end at være glad for med hendes store kridhvide blis, store brune, varme øjne - så vame at de nærmest kan smelte mit hjerte når jeg ser dem! - og ustanselige forsøg på at tigge godbider ved at ryste på hovedet osv. - fjolle!
Kommentér på:
Dansk Varmblod Astilla K.
Annonce