{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Ron [Himmelhest] 1999

3.604 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Frederikke Kristoffersen
Kvinde | 25 år | Oprettet: 8. mar 2009


Anden særlig race Ron

Fødselsår:
1999
Højde:
125 cm.
Temperament
Ron er en pony der gerne vil bestemme og er meget ivrig, især i galoppen og på springbaner. '
Han er ikke direkte ulydig, han har bare sine egne meninger og vil helst gøre det hele på hans egen måde. Og så kan han ikke just rides, som man ville ride enhver anden hest. Han reagerer meget kraftigt på tøjlen og skal derfor rides meget nænsomt. Desuden er Ron det meste af tiden alt for energisk og fremadgående, og til tider vanskelig, at have med at gøre.
Han er dog virkelig nem at både læsse og vaske. Og han står pænt i stalden.
Gangarter
Ron har nogen utrolig gode gangarter, han kan en super fri trav og en kanon galop - både ganske langsomt og vildt stærkt. Vi har dog kæmpet lidt med galoppen på højre volte, for hans vendinger har det med at blive utroligt snævre, specielt i hans fortrukne tempo, men det endte ret godt ud.
Stævner
Kan ikke huske alle :o)


4.H stævne
Agility: 1. plads, 1,13 min.

Bregentved 2009
Spring: 2. plads

4.H dyreskue
Spring: 2. plads
Agility: 4. plads

4.H stævne i Teestrup
Dressur: Lc1, 6. plads

4.H stævne
Agility: 4. plads

Bregentved 2010
Ponygames: 1. plads

4.H dyreskue
Spring: 60 cm, 1. plads
Agillity: 2. plads, 1.33 min.

Bregentved 2011
Kür: 3. plads
Stamtavle
Ingen
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg har altid været "for stor" til Ron, i manges øjne, fordi jeg altid har været en høj pige med meget lange ben. Det var dog aldrig et problem for os, da vi kun red for sjov og jeg aldrig havde intentioner om at blive konkurrencerytter eller noget lignende. Han har sagtens kunne bære mig, men til sidst, da jeg sluttede min ridning på ham som 12 årig på 175 cm, lå problemet i balancen.

Jeg fik Ron hjem i 2008 på prøve, hvor jeg faldt pladask for ham. Gokke jagtede ham rundt på folden, så han måtte gå i haven, og det var jo SÅ hyggeligt. Han er den største kælegris, der bare elsker at blive nusset om.

Efter han er blevet vant til mig har han lært at gå til biddet. Noget som han sagtens kunne da vi fik ham, men på ingen måde frivilligt eller uden diverse hjælpemidler og kæmpen imod. Hans problem er dog at han går alt for dybt til biddet, men der er ikke rigtig noget at gøre, da han når man tager det mindste i tøjlen, slår med hovedet eller spænder til i ryggen. En afslappet hest med lidt for lange tøjler, er trods alt en del bedre end en anspændt én, med næsen i sky og korrekt tøjlelængde.

Ron kan man slet ikke lægge benene til uden at han sætter i galop, og man kan ikke tage i tøjlerne, uden han slår med hovedet. Han skal rides meget nænsomt og med massere af tålmodighed, og han kan ikke rides af alle. Det tager tid at lære at forstå ham, for han reagerer ikke som han burde og som de fleste andre heste gør. Jeg fik ham i 2008 og stoppede med at ride ham i 2012. Jeg fik dog først ordentligt styr på ham til sidst - virkelig ærgerligt, da det så var "for sent", fordi jeg var blevet for langbenet. Imens jeg red ham, prøvede vi dog lidt af hvert, for at forstå ham bedst muligt. Vi red og sprang helt uden tøjler og øvede en del balance, for hans løben gjorde balancen til et mindre problem.

Han er krybbebidder, men har aldrig haft rem på, mens han boede her, heller ikke til dyrskuer. Det har forårsaget meget nedslidte og følsomme tænder, så han skal have skåret alting i små bidder.

Ron har flere gange haft sko på, fordi han har slidt sine hove meget hurtigt og derfor blevet ømtået. Da han ikke bliver reddet længere og er han bare en hygge- og selskabspony. Vi har deltaget i stævner, dyreskuer og juleoptoge og han er helt sikkert til at have med overalt. Han er så nem at læsse og have med ude, og lader sig slet ikke påvirke, af andre heste eller nye steder overhovedet! Han er slet ikke typen, der springer til side for noget som helst.

Han springer både rigtig godt og frygtløst, men er samtidig ekstremt elegant. Han har sprunget regionmesterskaber med sine andre ryttere, men dog "kun" 105 cm med rytter, og 130 uden, her hos mig. Han er virkelig tændt på springbaner, helt ud i det ekstreme sommetider og han har tendens til at løbe over spring i de små højder; et problem for os til stævner, da højden på springene oftest blev bestemt udfra hestens højde.

Til stævner og dyrskuer, har jeg altid fået af vide hvilken smuk og medgørlig pony jeg stilte op med - lige indtil de så os på en springbane, for han er noget helt for sig selv.

Opdatering
Tirsdag d. 2/12 blev Ron aflivet. Min lille baby igennem seks år er nu væk, og det er så mærkeligt at han ikke længere står og vrinsker på mig. Han havde det sidste stykke tid gået utrolig ømtået rundt, eller nægtet at lade sig flytte, og den sidste uge fik han smertestillende to gange dagligt. Vi tror det er gammel forfangenhed der blussede op igen.
Gokke er nu den eneste hest vi har tilbage, og han har stået med Lauras hest Moonlight de sidste 3 uger. Idag, d. 23/12, får vi en ny hest hjem som selskabshest til Gokke. Hun hedder Safiera, og vi låner hende egentlig bare på ubestemt tid.
Kommentér på:
Anden særlig race Ron
Annonce