{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Martinique [Himmelhest] 1998

5.158 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Martinique

Fødselsår:
1998
Højde:
ca 163 cm i stang
Temperament
han er en rigtig dejlig, rolig dreng. ikke lige det jeg er vant til at have, men det var et must at min mor kunne ride den nye hest vi skulle have, og det kan man sige at det kan hun med ham her.

han vil så gerne yde en god indsats, og knokler bare der ud af lige indtil han virkelig ikke kan mere. en utrolig ærlig hest der virker som om den vil dø for at give sin rytter en god ridetur.
Gangarter
meget gyngende gangarter, og meget svævende. han træder forsigtigt, men fyldigt og træder godt ind under sig selv.

i skridten kan han godt virke lidt som en pind de første par skridt, men det ændrer sig hurtigt.

I traven bliver man virkelig suget ned i sadlen, en virkelig flyvende trav.

og galoppen er bare fantastisk.
Stævner
2009:

KSR
5. juni - ring og spring
Bomklasse - 4 fejl (ene og alene min egen skyld, taber tøjlen og i stedet for bare at skridte hen over bommen med løse tøjler rider jeg rundt på en volte.. dum dum dum..)
30 cm - 4 fejl (rev en bom på det fjerde spring)

KSR
28 nov. - Dressur
LC2 - 60,4%
LC3 - 60,4%
- han var meget spændt i begge klasserne, så er ret stolt af ham.


2010:

KSR
6. feb. - Dressur
LC2 - 60,0%
LC3 - 60,4%
- ok stævne, havde slet ikke øvet nogle af øvelserne eller programmerne siden sidste stævne, så er tilfreds.

KSR
15. maj - Dressur
KSR cup LC2, bliver disket da jeg rider på bane med pisk og sporer, men red bedømmelse til 57,8%
KSR cup LC3 red til 60,0% men red forkert, så røg ned på 59,2%.
- Alt i alt et ok stævne, med nogle irreterende rytterfejl. Samtidig regnede det ekstremt og banen var meget våd så han spændte en del op.

KSR
19. juni - Spring
Mikro (60 cm) 0 fejl i hovedrunden, men disk i omspringning grundet fejl i bane.
Midi (70 cm) 0 fejl i hovedrunde og 0 fejl i omspringning i tiden 32,2.
- Super stævne, en dum rytterfejl men Marti var bare super.

KSR
20 juni - spring
60 cm, 2 nulrunder
70 cm, 4 fejl i hovedrunden (rytterfejl)

KSR
3. juli - spring, sløjfeklasser
60 cm, 0-runde og roset.
70 cm, 4 fejl, pillede en bom på spring nr.2 (rytterfejl)
70 cm (restart), 0-runde og roset
- fint stævne. kom hjem fra ferie i går, så havde ikke redet i en uge. Marti var lidt sløv på opvarmningen, men så snart han kom på banen tændte han helt op :)

KSR
29. aug Dressur LC-åben
LC3 - 62,1% - 1. plads
LC1 - 59,2%


kommende stævner:
Stamtavle
Mor : Debbi
Køn
vallak
Bemærkninger
Martinique, kaldes Marti, er en sort vallak med stjerneblis og tre hvide sokker.

Martinique er den første hest jeg har været ude og kigge på, og havde sat mig for at jeg skulle kigge på mange heste inden jeg skulle købe en ny. Mente heller ikke at jeg hurtigt ville kunne finde en afløser for Celina.

Men før jeg vidste af det havde Martinique slået benene væk under mig og min mor. vi var fuldstændig solgte.

Marti har en helt speciel personlighed som virkelig skinner igennem. Han er en rigtig uopdragen hest, men har så meget charme at uanset hvad han laver af unoder så kan du ikke blive sur på ham.

Min mor og jeg havde på forhånd besluttet os for at vi skulle have en hest med roligt sind, der kunne sin dressur og spring, med en masse erfaring i baghånden. Sindet var særligt vigtigt for at min mor også kunne ride hesten, og på baggrund af mine mange styrt med vores gamle.
Vi var desuden enige om at vi skulle ud og kigge på ny hest, ellers ville aflivningen af Celina have været unødvendig.
Et par dage efter aflivningen af celina kom jeg i kontakt med min gamle dressurunderviser Charlotte, der fortalte at vi var klar til at se på ny hest havde hun faktisk en hest i ridning for en veninde som hun var sikker på lige var noget for os.

Og vi aftalte at komme ud og se ham. Marti havde sin dressur på plads, men havde ikke været trænet i spring. Og det kunne man mærke første gang jeg skulle springe ham, men han elskede det virkelig. Så vi blev enige om at det var dumt at lede mere når den "perfekte" hest stod lige her. Så nu manglede vi bare en handelsundersøgelse og så skulle jeg starte et nyt eventyr med en ny hest.

Dagen for handelsundersøgelsen kom, og jeg var meget spændt. Men inden vi kom ordentlig i gang viste det sig at Marti var halt på det ene forben.
Meget skuffede måtte jeg se min drømmehest køre hjem igen.

Diskuterede med min mor i nogle dage om hvad vi skulle gøre, og valgte at kontakte Charlotte igen, med henblik på at de skulle have lavet røngten af forbenene. Røngtenbillederne viste ikke noget, og derfor blev vi enige om endnu en gang at lave en handelsundersøgelse, denne gang der hvor han stod og her gik han igennem :D. og to dage efter stod han i sin nye boks i Greve, jeg var ovenud lykkelig.

Marti var en smule fed da vi fik ham, så vi trænede stille og roligt op, og det gik bare fantastisk. Efter lidt tid hvor vi havde lært hinanden lidt at kende begyndte vi at få springundervisning. Det synes Marti var en fest, og selvom vi ikke lavede det store, ville han slet ikke gå dressur bagefter, han ville bare springe.

Nu har jeg så haft Marti i lidt over 6 måneder, og vi har oplevet lidt af hvert.

Springningen går ikke så godt. Vi har haft en slags forbandelse over os, så han bliver halt af forskellige grunde, den ene gang lagde vi en tempokombination ned, hvilket han naturligt nok blev øm af. Gangen efter det ramte han bommen med en forhov, og man skulle tro at han havde brækket benet, han hoppede rundt på tre ben, og da jeg fik kastet mig af viste han det frem til mig, som sagde han "det er det her ben der gør ondt mor". Først var jeg meget bekymret, men bagefter var jeg flad af grin :D

Istedet fik vi sku styr på dressuren efter et par kampe. Vi har endda fået startet til et dressurstævne, hvor vi på trods af at marti og jeg var meget spændte begge to fik redet LC 2 og 3 til 60,4% i begge klasser. Er så stolt af min hypper, og glæder mig til at se hvad han så kan gå til når vi begge slapper af :D, han er vidst overalt en dressurhest..

Han har et helt utroligt temperament, han kan være noget så rolig og pludselig bang så er han helt oppe og køre over et eller andet og okser bare der ud af. Han er både en rolig og fattet dressurhest og en vild og voldsom springhest. og det elsker jeg!


Kort sagt, Marti er drømmehesten for mig lige pt.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Martinique
Annonce