{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Kaliffen (Givet Væk) *For Evigt Elsket <3* [Tidl. hest] 2003

9.195 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

* Joseph *
Kvinde | 40 år | Oprettet: 2. maj 2005


Anden særlig race Kaliffen (Givet Væk) *For Evigt Elsket <3*

Fødselsår:
2003
Højde:
Omkring 175, så han er en stor dreng :)
Temperament
Liffen har været meget misforstået, specielt endda af mig selv. Troede først at han var voldsom og meget fræk, men det har nu vist sig at han mere var opmærksom og sky. De første måneder jeg havde ham, var vi ikke helt enige om, hvad der skulle foregå, men nu hvor han har fået tid til sig selv og mere tillid til mig, er han blevet en hel anden.
Gangarter
Skridt: Meget stor og rummelig

Trav: Han beviste lige på folden de første par dage, at han ikke har så flad en trav, som vi ellers havde troet :)

Galop: Super dejlig og kontrolleret at sidde i.
Stævner
Han har både gået lidt dressur og spring før i tiden
Stamtavle
Mor: DV

Far: Traver, så vidt jeg ved

Morfar: Weinberg
Køn
En dejlig vallak.
Bemærkninger
Syntes Liffen skulle have en hel ny tekst, nu hvor kender ham meget bedre og kender mere til hans fremtid. Liffen fylder 8 i år og er en dejlig blandings vallak, som jeg har haft i snart to år. Han blev købt til at være min nye ridehest, men efter en del misforståelser mellem ham og mig, og vi fandt ud af at han havde nogle anmærkninger på røntgen, blev ridningen sat i bero, da vi ikke vidste hvor meget hans ben kunne klare.

Liffen stod først på Lindegården, men havde svært ved at klare atmosfæren derude, og blev lidt nervøs og voldsom pga for stressende omgivelser. Så vi tog ham hjem til mine forældre, og efter mere end et år hos dem nu, er han blevet en hel anden hest. Han er ikke blevet redet meget pga flere forskellige faktorer, og har mest arbejdet med ham fra jorden af, da jeg synes at tillidstræning var en nødvendighed.

Han er blevet en rigtig god dreng, og de misforståelser som var imellem os, er nu blevet lagt på hylden. I lang tid har vi overvejet at sælge ham, men jeg har været bange for at han ville blive en kastebold, som vil ryge rundt mellem folk, der tror at han bare kan rides ligesom heste uden ben problemer. For når hans ben ikke kan klare mere, er der nok ikke mere at gøre, fik vi at vide, så derfor er det vigtigt for mig at hans ben ikke lider overbelastning.

Dette er også grunden til at jeg nu har besluttet at træne ham med horsemanship og tillidstræning, som kunne være en god træning for os begge, plus at det nok kan bringe os meget tættere sammen.

Holder meget af den skøre knægt, og tror at disse år har været en rutsjebane tur uden lige for os begge, før vi fandt ud af at vi rent faktisk elsker hinanden mere end man skulle tro :) Håber Liffen bliver hos os i lang tid. Vil ikke tage for givet at han bare er der, for en dag er han nok væk, så vil sætte pris på hver eneste dag og hver eneste oplevelse vi har sammen :)

..............................................

D.9/4 2011 var en fantastisk smuk dag :) Vejret var perfekt og det var en god dag til at begynde hans træning. Man skulle tro at det var en helt anden hest jeg har fået :) For han stolede på mig blindt under hele træningen. Vi øvede både løft af ben, at bakke og smile. Og for første gang fik jeg lov til bare at holde hans hoved i mine arme, hvor han bare slappede af og gav sig helt hen :)

Fik også lov til at få et kys af ham, ligesom Phantom gør, med spidsede læber, hvilket er noget han stort set aldrig har tilladt. Før har det altid været mig, som skulle holde hans hoved, mens jeg kyssede ham, men i dag var det ham der gav mig mys, og det gjorde mig så utrolig glad at han havde så meget tillid til mig :')

Det er noget jeg virkelig har længdes efter, og jeg er så stolt af min dejlige hest :) Frygten som vi begge har haft forsvandt som dug for solen, og jeg ved at vi kommer til have rigtig mange fantastiske stunder sammen :)

.......................................

D.14/4 2011 kom dagen jeg aldrig havde troet :) For første gang i to år var jeg oppe at skridte på Liffen, og det var en fantastisk følelse. Mit håb har hele tiden været at komme op på ham igen, men havde ikke troet at dagen kom så hurtigt :) Med hjælp fra Mie kom jeg op på ham og skridtede rundt uden sadel og høvedtøj. Han vendte hovedet og kiggede på mig, da jeg satte mig op. Nærmest som om; Er det bare dig? ;D Og så gik vi ellers en lille tur. Kunne ikke være mere stolt af den dejlige dreng :)

......................................

D.20/7 2011: Liffen har været igennem en rutsjebanetur på det sidste. Han mistede sin bedste ven igennem flere år, og han kunne simpelthen ikke forstå hvorfor Phantom pludselig ikke var der mere. Derfor valgte vi at sætte ham sammen med Tina's Ras, og det har heldigvis været godt for dem begge. Liffen er igen begyndt at falde mere til ro, og de ser ud til at hygge sig sammen, dog kan man se at den store dreng, stadig ser ret forvirret ud.

Så tilbringer en masse tid sammen med ham, så han kan forstå, at han ikke er alene. Og nu kysser han hele tiden, når man kommer, og også med helt åben mund, som Phantom gjorde. Troede aldrig at han ville blive så hengiven, og jeg er virkelig stolt af min smukke dreng :)

Han har også taget rigtig godt på, efter perioden med astma anfaldene og ser igen ud til af have det rigtig godt. Han kommer dog ikke i stalden til vinter, da det faktisk kan slå ham ihjel, så han må have udeboksen og et dækken på. Vil simpelthen ikke have at der sker ham noget, så det er vigtigt for mig at holde den frygtelige hoste væk.

I øjeblikket tager vi det stille og roligt, da jeg ikke vil stresse ham med for mange nye ting, når der er sket så meget, så vi arbejder på at kysse, smile, neje og så at følge mig, hvilket han gør rigtig fint. Har flere tricks jeg gerne vil have ham til at lære, men for nu, er det fint bare at have nogle få ting at øve på :)

....................................

D.23/10 2011: Der er sket så utrolig meget med Liffen. Han er virkelig ved at forstå træningen og gør sit bedste hver gang. Han er utrolig lærenem og meget klog, nogle gange for klog, da han ofte forstår øvelserne hurtigere end mig :D

Han er endelig igen faldet til ro på marken, efter mange udskift af fold partnere, og går nu og hygger sig med Zamiro. Dog er han stadig ham som bestemmer, og skal have mest opmærksomhed når jeg kommer :)

Igår d.22/10 var jeg igen oppe på Liffen. Har ikke været det siden april måned, pga for meget uro omkring ham, der gjorde ham meget opmærksom og forvirret. Så synes ikke tiden har været rigtig til det. Men efter at han er faldet til ro og er begyndt at søge nærkontakt hver eneste dag, synes jeg at tiden var inde til at prøve igen.

Mie var heldigvis så sød at hjælpe med ham, da jeg jo ikke bare kan sætte mig op alene. Jeg havde denne gang besluttet mig for at afprøve Molle's gamle hackamore på ham, for at se hvordan han reagere på den.

Mie trak mig i starten rundt og han opførte sig fint, men da jeg selv skulle ride ham rundt, kunne man se han blev forvirret og irriteret. I starten prøvede jeg bare at klemme og sparke let til ham, men jeg kunne se, at han blev mere og mere irriteret, og fik derfor igen Mie til at trække ham rundt.

Pointen med hans træning er ikke at han skal gøre hvad jeg siger, da jeg intet opnår ved tvang. Han forstår stadig ikke hvad der skal ske, når jeg sidder på ham, og hvis han bliver sur pga det, er det bare at starte forfra. Han skal ville det og have lysten til at jeg sidder der og synes at det er sjovt. Så hvis det forvirrer ham, må jeg tage fat et andet sted.

Indtil nu, har han stadig ikke lyst til at jeg sidder på ham, så det gælder om at han skal være glad, og så skal det indlæres med leg. Der er ingen grund til at udsætte ham for noget, han ikke bryder sig om, da vi så bare er helt tilbage ved starten.

Har tænkt mig at blive ved med at prøve, men måske i et mere langsomt tempo og måske ved hjælp af nye metoder, så han ender med at blive en glad og tilfreds hest. Det er nemlig det vigtigste for mig. Om det så ender med at han vil have mig på ryggen må vi se, ellers må vi bare træne fra jorden af. Hans lyst og lykke er nemlig vigtigst for mig :)

..............................................................

D.13/3 2012: Så er der en opdatering om Liffen, den første i år kan jeg se. Er virkelig en stolt hesteejer! Har været oppe på Liffen to gange, efter at jeg købte en bidløs trense i Herning, og det er gået over al forventning. Han er stadig lidt nervøs og forstår ikke alt hvad der foregår, men han accepterede mig på ryggen, efter at jeg havde brugt tid på at vænne ham til at det er mig som sidder på ryggen. Og i dag kunne jeg både ride ham fremad og dreje ham selv! Og jeg ligner jo en glad julegris på ryggen af ham :D

Har også fået købt en fin rebgrime til ham som snart skal indvies, og jeg er så spændt på at arbejde videre med ham. Han er også blevet bedre til spanske skridt som jeg først begyndte at lære ham tæt på årsskiftet. Så det går virkelig fremad.

Nu skal jeg bare bare spare op til en sadel, kunne godt tænke mig en bomløs, og så tager vi den derfra, men er allerede kommet længere end jeg nogensinde havde troet muligt :D

...............................................

Forår 2015: Vi har efter mange overvejelser besluttet at Liffen skal videre til et nyt hjem. Han får ikke den rette mængde opmærksomhed her, og jeg synes han fortjener et hjem, hvor han altid kommer i første række, og hvor der er en som vil kaste al sin kærlighed på ham. Vi har haft flere mennesker ude at kigge på ham, og har næsten fundet det helt rigtige hjem.

............................................

D.1/4 2015: I dag var en meget speciel dag af flere grunde. I dag har jeg haft Liffen præcis 6 år, hvilket er rigtig lang tid. Men i dag var også dagen, hvor jeg skulle overdrage Liffen til hans nye ejer. Han er i dag blevet afleveret til Gitte i Ikast, som vi har valgt skal være hans nye mor. Da hun var ude at se ham, var vi ikke i tvivl om hvem vi skulle vælge, da hun gjorde et kæmpe indtryk på os, og Liffen kunne samtidig virkelig godt lide hende. Derfor ringede jeg og fortalte Gitte at vi havde valgt hende, og heldigvis takkede hun mange gange ja til ham.

I dag har vi så afleveret Liffen til hans nye hjem, og han er så heldig at han har fået et super lækkert sted at bo, med en fantastisk ny ejer. Stedet er virkelig dejligt, og jeg er så heldig at jeg må komme og besøge ham når jeg vil.

Jeg er utrolig trist over at jeg ikke kunne give Liffen det han fortjener, og på en måde også misundelig over at høre hvor godt han har det. Men det var hele pointen med at give Liffen væk, så han kunne få alt det, han ikke fik hos mig. Og jeg har heldigvis hørt at han er ved at falde rigtig godt til, hvilket varmer mit hjerte <3
Kommentér på:
Anden særlig race Kaliffen (Givet Væk) *For Evigt Elsket <3*
Annonce