{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Damgårdens Gricel *himmelhest [Himmelhest] 1999

3.297 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Simone
Kvinde | 33 år | Oprettet: 26. okt 2004


Anden særlig race Damgårdens Gricel *himmelhest

Fødselsår:
1999
Højde:
160 cm
Temperament
nysgerring, hoppet, kærlig/nussehoved
Gangarter
middel
indtil hun kommer lidt op at køre, så kan den hest satme gå en trav der siger spar to.
Stævner
dressur - MLRK (24/4-2010) - Klub stævne - LC1 1.plads
dressur . AASRK (4/7-2010) - klub stævne . LC3 - 62,5 %
dressur - MOR (14/8-2010) - klub stævne - LC3 - 60,8% 2. plads
Dressur - Hyor (29/10-11) - Klub stævne - LC3
Stamtavle
avlet på Damgården oppe i Nordjylland. hun er blanding mellem DV og Trakehner.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
jeg startede som passer til Gricel i feb. 08. skulle kun komme derud og ride hende et par gange om ugen. og hvis jeg skal være helt ærlig kunne jeg ikke helt finde ud af hvad jeg skulle sys om hende dengang, ikke fordi jeg tænkte negativt men hun er en lidt stædig hoppe som har helt sin egen mening om tingene nogen gange.
jeg fik undervisning af Anette Høj og jeg begyndte lige så stille at komme mere og mere ud til hende i stalden og holdt mere og mere af hende for hver uge der gik!

hun skifter meget humør fra dag til dag, sådan typisk hoppe,
vi har fået dressur undervisning af Anette Høj i et år nu og skal til at begynde at få undervisning af Tabita i arbejde fra jorden. elsker at arbejde med Gricel hun er utrolig lærenem og opfatter hurtigt hvad man vil have hende til, men man skal holde det ved lige ellers forsvinder det lidt igen:)

elsker at Gricel er sin helt egen, at hun lissom ikke finder sig i hvad som helst og lader ikke bare sådan alle og enhver kontrollere hende. hun er også føre hoppen blandt de andre heste eller "Big Mama" hehe. hun får lynhurtigt sat sig i respekt blandt andre heste og ender vist altid som føre hoppen:)

gricel blev min fra den første April og er utrolig lykkelig for at hun blev min første hest<3 man lære utrolig meget af hende, hvad man selv giver får man tilbage, så at blive hidsig og sur kan man lige så godt droppe for så bliver hun bare endnu mere strid. Hun er et rigtigt nussehoved og hun er en kærlig og dejlig hest som når man først har lært hende at kende, kun kan elske og holde af, og glæder mig til alle de mange år vi har sammen !<3

4/10 09
vi er nu flyttet fra Brattensborg i Torrild til Frydenlyst i beder. det bliver meget spændende hvordan det kommer til at gå, kan rigtig godt li stedet og det lover godt :) så glæder mig til at se hvordan Gricel kommer til at tage det. hun er ret ked af at blive flyttet, vrinsker en hel del, men hun skal nok vænne sig til det ..

d. 27/7 2010
vi har nu stået på Frydenlyst i snart et år, og er vi rigtig glade for :D vi har lige skiftet underviser fra Merete fra Skanderborg rideklub til Vikki som ejer frydenlyst. fordi Merete skulle flytte øv øv. der er bare sket så meget med gricel i dressuren det helt utroligt. glæder mig rigtig meget til vi når lidt længere.

vi har nu planer om at gå (lidt) amok med stævner der venter to i august og et i september :D bliver spændende , de to sidste gik jo fint så hvorfor skulle det ikke også gøre det næste gang :D smukke dejlige Gricel ;)

fik at vide igår at hun er blanding mellem DV og Trakehner :D

d, 13/2 - 11
Gricel var desværre så uheldig at få kolik igår, det startede om formiddagen da hun opførte sig meget underligt på folden. da vi skulle lukke ind havde hun lagt sig i halmen og ville ikke med de andre ind. vi fik hende heldigvis op at stå og hun kom ind i boksen hvor hun ikke rørte sin mad og lagde sig ned igen. vi tænkte at det var mild kolik for hun rullede sig ikke, så jeg tog på en to timers lang skridt tur med hende, da vi kom tilbage til stalden var hun næsten helt i kramper af smerter så dyrlægen blev tilkakaldt og vi trak rundt i hallen hvor det var meget svært at få hende frem. dyrlægen konstaterede det var forstoppelse, men det ville være nok med medicinen men vi burde tage hende til ansager så de kunne holde øje med hende i løbet af natten. vi ankom til ansager halv ni om aftenen hvor han så sagde det var et spørgsmål om liv eller død og de var nødt til at operer nu. så vi tog belsutningen om at det skulle hun self. de ringede da ved 23 og sagde at hun nu lå til opvågning og hun havde haft forstoppelse i tyndtarmen og blindtarmen var viklet rundt om tyktarmen/stortarmen. de havde fået lagt alt på plads og masserede forstoppelses klumpen væk.

hun havde her til morges det godt efter omstændighederne og havde fået nogle totter hø, men de næste par dage er stadig kritiske da tarmen helst skal til at arbejde igen..
håber af hele mit hjerte på det bedste !
hun kommer hjem igen om fjorten dage..
bette pus.

14/2 - 11
har i dag været på sygebesøg hos Gricel. det lover rigtig godt. der er kommet et par pøller så tarmen viser aktivitet. så derfor begynder de så småt at fodre hende med hø fra i morgen. hun står i en dejlig stor boks med god udsyn til der hvor der sker noget og med et vindue ind til et rum med hunde der var indlagt. hun har ikke nogen strøelse og hun ser ud til at være meget sulten, den stakkel. hun små keder sig og virker lidt rastløs. men der går halvanden måned med boksro så det vist for tidligt at brokke sig. jeg fik striglet og nusset hende i dag og tænker at tage derned på fredag igen. kan bare ikke vente til hun skal hjem igen..

16/2 - 11
har haft ringet derned , hun fik et par totter hø igår og lidt havrepiller som hun har reageret fint på, og der er kommet afføring. så alt lover jo godt. de begynder så småt at give hende lidt mere hø fra i dag.

18/2- 2011
har været nede og besøge grisse tøsen, hun har endelig fået strøelse i form ag spåner :) så nu er boksen da meget hyggeligere.. hun får stadig smertestillende og en hel del pencillin. gør den lille dame ret sløv. hun får jo både hø og havrepiller som hun med glæde smisker i sig :) hun fik en ordentlig nusse omgang med striglerne , nød hun virkelig. nøj hvor det kløede over det hele :p. de kan svare os på på mandag hvornår hun sådan mere præcis kan komme hjem.. VIL HA HENDE HJEM NU! piv.

21/2 -11
har haft ringet tll ansager i dag. gricels infektionstal er blevet så lave at hun ikke længere er på smertestillende og pencillin. hvor er det dejligt. hvis hun ikke har feber i morgen må hun komme hjem om et par dage ! wee <3

26 feb, 2011
vi var nede og hente gricel igår, og det virkede som hun sys det var rigtig dejligt at komme hjem igen ;) og nu skal vi så igang med at trække en halv time pr dag, ellers er det boks ro,

15 april. vi har nu trækket en halv time hverdag siden d 26 feb. hun har været på sygefold de sidste tre uger og var i dag for første gang ude ved de andre igen :) det gik heldigv is stille og roligt. der er en uge til jeg må ride, men var alligevel lidt oppe og sidde i dag uden sadel, skønt skønt ! glæder for mig vildt til vi skal ordentlig gang igen ;D

20/8 -11
grisse pigen og jeg er nu i "top form" igen, vi rider som vi gjorde før hun blev syg og det er bare så fedt at hun har klaret det så smukt. vi mangler stadig lidt styrke i galop og nogle mulder.. men det kommer lige så stille ! nu begynder jeg at få lidt blod tanden igen for stævner, men tror først det bliver til oktober. men skønt at man rent faktisk kan overveje det igen ! så skønt humør og rideglæde herfra ;) 8330

8/3 -12 opdatering
vi kører nu igen i en utrolig uheldig periode ! har varet siden start dec. 11. hvor den lille dame lavede en forvridning, to ugers ro med varm bandage på benet. bandagen medførte så at hun fik en rigtig grim hudinfektion på bagbenet, et stort sår.. bette pus.. dyrlæge igen igen, medicin og ro(skridt). hun blev så først rengående i start/midt januar, så vi begyndte stille og roligt at genoptræne.

men men, efter to tre uger blev hun pludselig fra den ene dag til den anden, uren i trav på på det ene bagben.. så skridtede jeg hende en halv time hverdag i to uger. så blev hun rengående igen :) så vi begyndte genoptræningen igen igen, med en MASSE skridt, først trav efter halvanden uge.. og alt går som det skal, hun træder rigtig fint ind under sig og der er ingen ting.

tirsdag aften d, 6 marts 2012 ringer Thea (passer) til mig og siger nu er hun uren/halt igen på højre bagben, (men det var venstre forvridningen havde været på) og mandag havde der ingen ting været! dyrlæge ud onsdag, han tror så desværre det er spat hun har i hasen, højst sandsynlig i begge haser.. LORT!, hun skal røngten fotograferes her på onsdag næste uge, så må vi se hvad der bliver konkluderet der.. krydser fingre for det bedste !! :(
og næsten det værste af det.. spaten er højst sandsynligt blevet fremprovokeret af en periode hvor hun har stået stille. og hov, hun var jo indlagt på ansager for et år siden, hvor hun stod stille halvanden måned.. hun var også stiv i bagbenene da vi begyndte at ride dengang, men det forsvandt lige så stille igen og hun gik igen pænt bagtil. men forvridningen og infektionen i dec og jan har højst sandsynlig fremprovokeret det igen.. det er da bare for surt at den ene elendighed føre til den anden.. stakkels mule, håber virklige ikke det er spat..

syntes det sidste år har været hårdt for os, vil bare gerne have min gamle raske dejlige mule tilbage <3

14/3 - 12
Gricel har i dag fået taget røngtenbilleder af begge haser! hun har desværre spat i begge bagben. men i meget mild form og det er helt nyt (et par måneder til et halvt år gammelt) det er aktivt i højre og i bero men på vej i venstre.hun er sat på glocusamin og MSM kur for de næste fire måneder, og hun har back on track hase gamache på begge bagben. til juli skal vi så have taget en bøjprøve for at se om det har virket. hun må i mellem tiden trækkes med og må godt arbejdes med fra jorden af bare kun i skridt. hvis det ikke er bedre til sommer har vi en anden mulighed der hedder guldimplantater, som vil garantere en 100% funktionel hest igen, men er self også en meget dyr mulighed! så nu ser vi hvad der sker de næste par måneder.. forhåbentligt bliver hun i orden igen :)

11/10 - 12
min søde hest fik desværre i dag dommen at hun skal aflives, dyrlægens konklusion lød på at jeg har en invalideret hest.. spatten er desværre bare blevet værre og værre, og hun har nu dannet spatknuder i haserne.. så selv i skridt er hun ikke rengående, og har tydelige smerter når hun har stået stille lidt og prøver at gå. hun har ikke været i ridebrug siden dec. sidste år (2011) så hun har ellers haft tid nok til at komme over det, men det skete desværre ikke.. al kærlighed og varme tanker til den skønneste partner og bedste ven gennem de sidste fem år <3<3<3

6/11-12
gricel er i dag blevet aflivet. det skete ca. halv fire. ved hun ikke længere har smerter og det er det vigtigste ! hun stod og spiste gulerødder til det sidste. selv om hun var bedøvet. al kærlighed i hele verden til min altid yndlings hyp og bedste ven !! ved hun hygger sig på de evige græs marker <3
Kommentér på:
Anden særlig race Damgårdens Gricel *himmelhest
Annonce