{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Viggo Hiiri Solgt. 2009

2.204 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Thomas J
Mand | 39 år | Oprettet: 2. sep 2008


Irish Cob Viggo Hiiri Solgt.

Fødselsår:
2009
Højde:
målt d. 2/10 2010 til ca 139 cm... det går støt og roligt opad.
Temperament
Sød og nem. Er min kæmpehund.
Gangarter
Ser fine ud.
Stævner
Stamtavle
Mor; Missfire.
Far; Blue Thunder.
Køn
Vallak efter 10 maj 2010.
Har muligvis lavet et svipser føl omkring 1. juni 2010 på mine forældres, nu solgte, Welsh hoppe... Fortsættelse følger...
Bemærkninger
17/4 2011; Tid til update. Viggo er vokset ca 5 cm siden sidst så han nu ligger på ca 143 cm. Han er stadig ret bred også og jeg er godt tilfreds med hans udvikling, masser af især man har han.
Han har sent på efteråret været ude for et eller andet på folden tror vi, måske et stykke plas der er fløjet på ham(?). I hvert fald har han i vinter haft en periode efterfølgende, hvor han ikke rigtig ville røres på kroppen og hvor klap samt strigling på kroppen var lidt for farligt. Det er ved at løse op igen nu, har lige været hjemme her i weekenden og han er ved at være sig selv igen. Så det var rigtig rart at se. Han er heldigvis stadig tillidsfuld og kommer lige hen og tjekker om man har en godbid til ham hver gang han ser en.

Derudover er han flyttet i selvvalgt løsdrift. Da vi kun har 2 heste gående og han er ved at blive for stor til de ret små bokse der er hjemme, valgte han en dag at han ikke gad derind mere, muligvis fordi han sommetider går imod bokskanten med benene, i hvert fald har han valgt, at han vil være fritgående og det hygger han sig med...

Da jeg med lidt held har solgt hans smukke mor og mine forældre gerne vil være hesteløse, bliver han sat til salg frem til september hvor mor Fire rejser. Hvis han ikke er solgt inden da, rykker han fra det mørke vestjylland til det dejlige østjylland hvor jeg selv bor, og så må vi se hvordan og hvorledes. Om jeg kan leve med at han er en vallak og han skal til at være mit hygge ridedyr. I hvert fald skal han være forsøgsdyr. Og sød det er han simpelthen, blir altid så glad af at omgåes ham...

2/10 2010. Det går godt med hunden. Han går i bredden for tiden ikke i højden. Havde ham med på svampetur igår, hvor vi gik ud og ind imellem træer, sommetider gennem snævre passager, og med grene der knækkede løs, under os. Det kan heldigvis på ingen måde skræmme en stor og vamset hest som Viggo. Det eneste der var lidt kedeligt var når vi stod stille for længe.
Ude på markeren til og fra skoven, øvede vi trav... Fik ham faktisk helt opn i gallop 3 gange, det er ikke lykkedes før, men vi gav den også gas... En herlig følelse af kæmpe bamse der galloperer efter en, men kan næsten fornemme hvordan han må være at sidde på.
Og så spiste vi ellers æbler, mmm dejlige saftige æbler...

27/06/09. Nu er barnet blevet ca 138 cm høj. Og vi har haft spændende weekend. Vi har været ude i laden, omme i maskin huset, oppe ved naboens DV hopper, og hilse på (og hvor fik han dog smasket sig helt lille og uskyldig), oppe og gå rundt under møllen, igennem alle huller og portaler i mors havehæk, blev overhalet af meget hurtig bil(var lidt uhyggeligt) og mødt vandingsmaskinen, som man dog ikke fik lov til at blive sprøjtet til af, da ejer ikke ville være våd, alit i både skridt og trav...

8/3 2010. Han vokser godt. Ingen vil have ham, men så er det heldigt at jeg vil. Han er den nemmeste og dejligste hest jeg endnu har mødt. Er meget meget tilfreds...

1/11 2009. Han vokser videre... Synes han udvikler sig pænt fra gang til gan, så håber det fortsætter. Glæder mig til, at se ham til foråret! Hvis jeg har ham så længe.

Har fået trænet noget 'gang' med ham. Er nemt, han går godt til, både væk fra stalden og moderen, samt selvfølgelig på tilbagevejen. De første gange sled han lidt i mig, men efter nogle ture, gik han bare rigtig flot, helt uden krumspring. Og på intet tidspunkt, blev han stædig og ville han ikke med videre, rigtig flot synes jeg, da det var noget af det der var sværest med Maja sidste år...

Han er igang med fravænning, og har fået sin egen boks ved siden af moar. Går fint og han trives godt...


3/10. Viggo vokser og vokser... Og bliver fræk! Han er omgivet af tøseheste dagen lang, hvilket han synes er ganske fantastisk... Har lige målt ham til 125 i stg. så han vil fremad, udad og opad!

Havde håbet på helt hvidt hoved, ret hvid krop og blå øjne, samt selvfølgelig en hoppe.

Fik sort hoved med blis, ca 50% sort/ hvid krop og brune øjne og selvfølgelig en hingst.

Men bortset fra at jeg aldrig bliver tilfreds, så er han nu et ganske dejlig dyr. Med fine hvide øjenvipper.

Utrolig symmetrisk på begge sider.

Farve må være heterozygotisk sort og broget.
Han vil, hvis tilfældigvis kommende avlshingst, kunne avle både rødt og ensfarvet. Tror ikke der er mange renavlede Thunder afkom der med sikkerhed kan avle ensfarvet og ensfarvet kan jeg jo godt lide!

Kæmpe stor og født 7- 14 dage over tid. Født d. 7/5 2009.

Vågnede den 7/5 kl 6 og kiggede på telefon, og endelig var ventet sms kommet fra mor; 'føl født, halv sort og hvid og hoppe'.
Hurra, ikke mere søvn til mig den morgen!
Og dejligt med en hoppe!

Op af dagen ved 15 tiden kom så ny sms, hvor mor kunne fortælle, 'At ved nærmere eftersyn, har følle nu engang det udstyr, som en hingst normalt løber rundt med.
Så pludselig havde jeg en hingst. Lucky lucky...
Blev lidt skuffet...

Men sød er han og tag godt imod ham.... VIGGO!

Bliver sat til salg engang.
Kommentér på:
Irish Cob Viggo Hiiri Solgt.
Annonce