{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Haflinger Patrick 1989

4.606 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stephanie R
Kvinde | 33 år | Oprettet: 25. apr 2005


Haflinger Patrick

Fødselsår:
1989
Højde:
152
Temperament
Meget rolig og godmodig..
Og har et utrolig godt sind..
Gangarter
Ja.. han er meget tung i det, men hans gangarter er gode nok, ikke de bedste, men stadig lækker at ride..
Stævner
Har været til et stævne, hvor vi vandt..
Stamtavle
Ukendt
Køn
Vallak
Bemærkninger
Ja Patrick er jo Patrick..hehe.. en utrolig skøn hest jeg har lært meget af..

Han er utrolig klog, han er ikke en man skal vise hvordan man åbner en boks låge, for så gør han bare det samme..hehe.. Jeg har fundet ham et par morgner på stald gangen.. :P
Han er utrolig rar og rigtig rolig, lidt for rolig nogle gange.. Vi har haft ham i 12 år, købte ham i februar 2000..
Patrick har før været brugt til lidt dressur, men mest til skovtur..
Han er endelig mig og min søsters hest, men han er gået over og blevet mere min, nu hvor min søster har Lucky, men stine rider ham også indimellem.

Han er en kanon tur hest, og er ikke bange for noget. Han er ofte med hvis andre heste er nervøse på tur.

Han elsker mad, og hans hals kan blive lang når han har fået færten af noget... ;-)
Og når han ikke syntes at der er nok græs på marken, så lægger man sig jo bare på knæ og rækker hovede ud under hegnet, og spiser det på den anden side..hehe.

-------------------------------

Lige de hurtige om Patrick:

Navn: Patrick

Født: 10/10-89

Højde: 152

Alder: 22

Købt: Vi købte Patrick den 27/2- 2000, så i år har vi haft ham i 12 år..

"Kende tegn": Lidt lysere nede ved koderne, men ikke total hvid.. Også har han en bred blis..

Temperament: Rigtig rolig, aldrig bange for noget og RIGTIG madglad.. !

Det Patrick er god til: Han er rigtig godt til at smide sin grime, åbne sin boks låge, bide ting i stykker, som fx 2 hovedtøje + trække tove, kan også godt lige at bide i alle bokslågerne og lige nappe misserne i halen når de kommer forbi.. God til at binde sit trækketov op når han står bundet.. Og er rigtig godt til at få fat i det mad han gerne vil have.. Han kan sagtens få en pose, som er lukket, bidt op også æde indholdet.. Drikke cola af en flaske kan han også, men foretrækker at drikke det fra vores hånd..

Det kan Patrick lide: ALT! Det er så incl. mobiler, flasker, golfbolde, alt slik, og (næsten) alle chips, øl, sodavand, icetee, striler, trækketove og hvad han nu kan finde..

Det kan Patrick ikke lide: Ostepops og kattemad..

Rider: Skovtur

---------------------------------------------------

Patrick blev den 2. april 2009 sparket ude på marken, på sin skulder. Han var stok halvt og dyrlægen kom ud med det samme. 3 dags boks ro, og sygefold + smertestillende fik vi afvide.

Lørdag d. 4. april 2009 hævede hans ben op fra knæ og ned. Dyrlægen kom igen, og gav ham smertestillende og Metacam til foder. Vi skulle se hvordan han gik når han var færdig på smertestillende, for at se om han stadig var halvt der.

Tirsdag d. 7. april 2009 ringede jeg til dyrlægen igen, for at høre om hævelsen ikke snart skulle falde. Han sagde at vi ikke skulle spekulere på hævelsen i første omgang, bare han var blevet mere rengående, og det var han :-)

Stille og rolig med dagene falder hævelsen, og han begnder at støtte godt ned på sit ben. Tilsidst er han kun hævet ned langs senen på indersiden af benet.

Nå, men lørdag d. 11 april 2009, begynder det at gå den forkerte vej. Han hæver op langs senerne på hele benet (under kænet), og lægger vægten helt forkert på sin kode. Han ligger den helt bagud.

Mandag d. 13 april 2009 ringer vi så til Ansager får at få en tid til røngten, men pga. helligdag har de ikke tid :-/

Vi ringer igen tirsdag d. 14 april. og kommer ind som akut. Han får taget bøjprøver, og halter rigtig rigtig meget. han vil slet ikke gå i trav. Han kommer i røngten, men der er ingen brud på noget. Og vi får afvide at han har rigtig fine ben, af at være en hest i den alder :-)
Men.. Så får han scannet sine sener, og der ligger problemet. Inde i den dybe bøjesene, var alle "trådene" revet over. Det værste han (Jon) nogen sinde havde set, med hensyn til sådan en skade.. :-/ Han skal nu gå på mikro syge fold i et halvt år, og trækkes med hver dag i en halv time - tre kvarter. Efter et halvt år skal han scannes igen, og se om det er muligt vi kan begynde at ride igen..

--------------------------------------------------------------------------
Så gik det halve år og Patrick har været i scanning igen. Han må nu rides i trav i 5 min, og efter hver uge skal der 5 min mere på. Dyrlægen mener han kan bruges til skovturs hest efter 16 ugers genoptræning.
Jeg har valgt at genoptræne ham over længere tid, så jeg er sikker på han ikke kommer til at ødelægge noget, så vi er startet ud med at trave 10 min fordelt på 40 min :-)
Men det har simpelthen været alt besværet værd, nu når jeg kan trave på min dejlige hyps igen :-D

3 år er nu gået siden Patrick fik sin skade i forbenet. Han er blevet til tur / hygge hest, hvilket han nyder på sine gamle dage. Hans ben er blevet så stærkt at han sagtens kan stå på mark med andre heste, så det er helt fantastisk.. Men han er mere eller mindre blevet pensioneret, og nyder sine dage på folden med masser af mad :-)
Kommentér på:
Haflinger Patrick
Annonce