{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Knabstrupper Max [Tidl. hest] 2000

7.088 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*Skovsminde *
Kvinde | 36 år | Oprettet: 24. aug 2005


Knabstrupper Max

Fødselsår:
2000
Højde:
170 cm i stg. En kæmpe i forhold til mine miniheste :)
Temperament
En stor og godmodig hest. Han kan dog være trodsig og er en herre med sin egen mening omkring tingene i ridningen. Men alt i alt er han et stort nussehoved og i den daglige omgang kan man gøre stort set alt med ham. Han er så cool.
Gangarter
En dejlig skridt hvor han træde godt igennem og bruger sig

En lidt jordvindende trav, men han kan nok vise sig og bruge sin trav pænt, meeeen pt. er han nu noget af en luntefætter der ikke gider bruge mere energi end højst nødvendig.

Galoppen er rigtig lækker, stort og rummelig med et rigtig godt spring. Han kan vende og dreje sig med lethed i galoppen på fold. Sjældent har jeg set så stor en hest kunne vende så let rundt i galop.
Stævner
Ingen jeg kender til. I hvert fald ikke hos mig.

Efteråret 2010:

Point - to - Point (Tur-arrangement med en stor flok andre ryttere - en form for hyggejagt. Red dog kun skridt :) ) Han klarede det rigtig godt i forhold til at vi kun havde trænet nogle få ture inden dagen. Sej hest!

Efteråret 2011:

Forhåbentligt også Point-to-Point i år :)

Måske et lokalt klubstævne - hvem ved ;)
Stamtavle
Far: Hefaistos (A-hest i dressur)
Mor: Mona Bøgebjerg
Morfar: Hermes (Trakehner/KNN)
Køn
Vallak
Bemærkninger
Max er en stor og dejlig vallak som jeg har fået i bytte for min avlshingst Squire. Han har det roligste sind og det blideste væsen. Ambitionerne med ham er at lære ham at kende og komme ud på nogle dejlige ture i terrænnet. Han går fint i trailer (i modsætning til mine ungheste) så nu har jeg mulighed for at komme over og ride på Rømø og i de lokale plantager. Nøis hvor bliver det skønt.

Max er blevet 'banetræt' og gider ikke rigtig at gå på bane længere. dressur og spring går han simpelthen helt død i. Måske er det noget som han kan genfinde gnisten for, men vi stiler efter en karriere som turhest, og, om han vil, jagthest.

Han er stor, men han passer på en, jeg er sikker på at vi får et godt bånd sammen.

Og som mange de siger, så har jeg endelig fundet mig en hest der passer til mig i størrelsen :) Og så ovenikøbet med lidt farvelade.

Det kunne også være en drøm at han engang genvandt banelysten og vi kunne træne lidt klassisk dressur, hans sind tiltaler mig virkelig i den retning og tror at han vil passe godt til det :) På hyggeplan ;)


30.09.2009
Jeg er blevet glad for Max, men jeg blev kontaktet af Squires nye ejer den anden dag om jeg ville købe ham tilbage, det .avde jeg også på fornemmelsen måske kunne ske, så har hele tiden været forberedt på dette - Så Squire kommer hjem igen, og jeg bliver nødt til at sælge Max.
Max er dog en hyggelig og rolig fætter der fint vil falde til et nyt sted. Han er den skønneste store bamse.
Så Max skal nu videre, desværre. Tak for nogle dejlige måneder Maxen :)

Max er pt. ikke til salg. Men måske på sigt. Jeg har nu haft ham i et års tid og nyder den dejlige hest. Ridningen er ikke blevet til meget pga. manglende tid og faciliteter og så primært fordi jeg ville give hans ben ro til at hele helt sammen. Han har hele tiden været rengående, nu er der bare lidt arvæv som dyrlægen skal have skåret af. Han er en skøn hest, nem at holde huld på og han elsker at nusse :)

d.5/3 2011
Max kom i dag op på rideskolen (ROAR) Nu vil vi prøve at komme igang med ridningen så vi kan se hvad der gemmer sig i hesten. Han er en stor hest der ved han er stor. Trodsig.
Da jeg købte ham som udelukkende turhest var det fordi at han simpelthen ville gøre alt for at få sin rytter af, hvis han blev presset mere end han gad (5-10 min. skridt og så gad han ik mere).
Så jeg glæder mig enormt til at komme igang med ham.
Han står i hvert fald og nyder livet i boksen deroppe. Den hest ELSKER opmærksomhed og nussen, så han skal nok nyde det :)


09.10.2011
Jeg trænede Max i et par måneder i foråret, det gik godt og han lærte stille og roligt at jeg ikke ville presse ham til noget men bare have en god tur med gensidig respekt hver gang.
Nu er han så lige kommet op på rideskolen igen efter at have haft fri siden maj ca. Jeg har redet et par gange henover sommeren, men han har primært stået på sommergræs og nydt livet.
Vi har været på rideskolen i to uger nu, og jeg kan bare mærke at alt det vi arbejdede med i foråret det nu hænger ved. Han traver gerne og vi kan sagtens træne en halv times tid nu. rykker grænsen en lille smule hver uge. Longeringen havde han virkelig også husket! Han var så strid i starten sidst, bukkede, stoppede for et godt ord og sparkede ud efter en når tingene ikke passede ham.
Vi skridter mest og er igang med at bygge kondien op. Jeg glæder mig meget til når vi begynder lidt mere med dressuren. Vi har en enkelt gang kigget lidt på skulderen, at få den rettet ind og at han flytter sig for mig, og efter lidt utilfredshed ved den nye opgave så gav han sig. Ligeledes er en anden grænse vi har afprøvet, det at skridte varm, trave lidt, skridte igen, og så - ja tro det eller la vær! at trave igen efter man har skridtet efter den første travtur! Første gang passede det ik herren. Han havde fået varmen og syntes han var tilpas træt efter de første 5-6 travrunder og mente at han var færdig for denne gang. At jeg så overfaldede ham med yderligere 5 travrunder efter mellem skridten. Ak og ve. Lidt slinger på langsiden væk fra porten første gang, lidt mindre slinger næste gang (altså sådan skulder skyderi som i at man hellere vil vende rundt og bukke afsted den anden vej) og derefter føjede han sig. Så fik han fri. Vi går på kompromi med hinanden og lærer stykke for stykke. Han er nu god nok. Og noget mere "artig" denne gang. Indtil videre ;) Det var vist ikke helt skidt at vælge at "tilride" ham forfra i foråret.

Satser på at ride med til Point-to-Point på ham som jeg også var med til med ham sidste år. Der var han sq cool :) Det er et arrangement som en form for distance/jagt. 10-15 km rute man rider i flokke. Det er rigtig hyggeligt :) Sidste år red vi dog kun med i skridt flokken - la os så se hvad vi kan i år ;) :)

22/10/2011
Det går bare rigtig godt med Max! Vi er begyndt at tage mere kontakt på tøjlen. Indtil nu har han bare gået helt fri og kun været styret højre og venstre og ingen skulder på plads. Det var anden gang i dag og han var bare så eftergivende.
Der er stævne på Roager Rideklub her i november. Der må vi vist hellere få startet lidt mini spring og dressur :-D Nøj hvor jeg dog glæder mig. Vi har galopperet 4-5 gange indtil videre. Men burde være i stand til at gennemføre en LC om et par uger. Det er jo ikke noget der skal vindes, men bare 3 minutters sjov :-)
Han er vokset i gjordmål. Har måtte købe en 85 cm dressurgjord så det kan lade sig gøre at spænde den. Men maven er blevet strammet op og han har tabt sig lidt. Han var for fed og mangler stadig at få flere muskler. Men han er og bliver en kæmpe i kroppen. Kan dog tydeligt se fremskridt. OG han kan holde til at trave/galoppere længere nu. Konditionen er på vej op. For os begge :)

17/07/2012
Max går på sommergræs sammen med Casmir og hygger sig. Jeg red ham seriøst i dressur indtil november sidste år. Jeg var gravid med bækkenløsning, så kunne ikke længere holde til at drive så meget. Max har så haft en part i et halvt års tid, en 14 årig dreng ved navn Jonas. De startede en LD2 sammen i marts.
Max har haft fri siden april 2012 ca. tror jeg. Og han har gået på sommergræs siden starten af juli.
I dag var jeg på ryggen af ham for første gang siden nogle få ture i vinters. Han skulle rides hen til sommergræs et andet sted. Han var så sød selvom han har stået stille så længe. Skønne skønne hest! Han er noget for sig :-)
Jeg glæder mig til at komme rigtig igang med ridningen af ham igen, nu hvor jeg har født (en søn).
Men først skal sommeren lige nydes på sommergræs :-)

d. 1/9 2012 flytter Max op til Lena på Stald Hedegård. Glæder mig så meget til at komme igang med den store basse :)
9/9/12
Max er bare en stjerne. Han er så dygtig og vi nyder virkelig arbejdet.
30/10/2012
Efter et par dejlige måneder på Hedagård, flytter Max hjem igen. Vi fik trænet en del dressur, men han blev lidt træt af det til sidst. Vi afsluttede ridningen med et vellykket orienterings ridt i Enderupskov. Det var skønt.
Nu vil vi se om vi kan komme mere ud på tur her i vinter.

7/4/2013
Max er nu solgt til en sød familie på Sjælland hvor han skal gå og nyde livet som selskab/hyggeridnings-hest. Jeg håber at de får mange dejlige år sammen. :-)
Kommentér på:
Knabstrupper Max
Annonce