{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Fjóla [Himmelhest] 1999

2.048 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Amalie N.
Kvinde | 29 år | Oprettet: 12. aug 2008


Islænder Fjóla

Fødselsår:
1999
Højde:
Et sted mellem 133-137 cm.
Temperament
Rolig, hysterisk, stædig, men også utrolig sød når man først kender hende.
Gangarter
Skridt, trav, og en lidt mystisk gallop.
Stævner
Fjóla er min tur, hygge, ride hest.
Vi er ikke opsat på at starte stævner. :-)
Stamtavle
Hun har en stamtavle, har bare ikke fået den skrevet ind.
Køn
Dejlig hoppe, sommetider lidt hys ;-)
Bemærkninger
Fjóla er en lille, mørkebrun islænder hoppe, født den 13 maj - 1999.
Hun kunne godt lide at plaske rundt i havet, så det gjorde vi ofte om sommeren, da hun stod opstaldet på en lille ø, med mindre end 500 meter til havet, i alle retninger.
Hun kunne godt finde på at ville den modsatte vej end det hun skulle og fik hun ikke sin vilje, så bukkede hun lidt engang imellem, men det er ikke noget vildt og voldsomt, så skulle hun bare lige sættes på plads.
De fleste dage var blevet kanon gode efter jeg havde haft hende med på efterskole i 1½ år.
Fjóla var med årene blevet MEGET bedre til at følge med, når man hentede hende på marken og hendes hysteri på tur var dalende.

Før Fjóla kom med på efterskole, kunne jeg ikke selv trække hende de max 100 meter ud af folden, fordi hun var så stædig og stærk, og jeg var lille, ikke ret gammel og svag.
På turer stoppede hun op, som det passede hende, og gik kun hjemad uden stop. Det har ændrede sig heldigvis med tiden, efter en del træning, og at jeg blev ældre og stærkere. :-)

Efter Fjóla havde været med på efterskole var hun blevet utrolig sød, hun var dejlig at tage en tur på og næsten uden problemer. :-)
- efter hun havde været hjemme et par måneder begyndte hun så med hendes stædighed igen, men en løsning var ikke at ride på tur med hende som eneste hest, men tage en eller flere heste med på turen, evt. En håndhest.

Fjóla kunne ikke så vildt meget inden jeg begyndte at arbejde med hende/ride hende for omkring 8-10 år siden. Men jeg fik lært hende en hel del grundlæggende og bl.a. at bakke med og uden rytter, neje, ryste på hovedet, bagpartsvening m.m.

Fjóla var ikke min hest, i følge papirene, men jeg har haft "part" på hende som var hun min, de sidste mange år. Trods hendes hysteriske tider var jeg glad for at have hende. :-) <3

Hun blev desværre slagtet i starten af i år (2015), i det mit navn ikke stod i papirerne så var det altså heller ikke min beslutning...
Kommentér på:
Islænder Fjóla
Annonce