{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Kianti [Tidl. hest] 2003

2.446 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

VibekeT
Kvinde | 35 år | Oprettet: 24. apr 2009


Anden særlig race Kianti

Fødselsår:
2003
Højde:
1.60 ca
Temperament
En meget rolig og godmodig hoppe. Hun er typen at hvis man går hen og sparker hende bag i så vender hun sig om og siger undskyld. Rigtig dejlig rolig hoppe.
Gangarter
alle 3 gangarter er rigtige gode. specielt er galloppen meget behagelig.
Stævner
ingen endnu. men det kommer nok.
Stamtavle
Ingen...
Køn
Jahh det er hun ihvertfald. en rigtig smuk hoppe.
Bemærkninger
Kianti er en super dejlig hoppe på 6 år. Lige pt er hun meget tyk men hun skal også meget snart have et lille føl. Hun er noget araber og varmblod fra faderens side, men ved ikke helt hva der er på moderens side :( Faderen til føllet er ren Friser med stamtavle. jeg købte hende d. 18 maj 2009 oppe ved en mand i Arden i Nordjylland. hun er stille og roligt og lader sig ikke skræmme af noget. hun elsker og blive nusset og er helt vild med gulerødder. ved godt der ikke står så meget men har ikke haft hende så længe. men meget mere kommer når jeg lærer hende bedere og kende:D
SÅ SKETE DET ENDELIG... LØRDAG D.8/8-09 KL.09.00 FIK HUN SIT FØRSTE FØL.... EN LILLE DEJLIG HOPPE DER LIGNER SIN MOR...... OG HUN TAGER SIG HELDIGVIS GODT AF HENDE. BILLEDER KOMMER SNART AF DEN LILLE :D

D.18 Feb 2010:
Ja nu har jeg så haft hende i 9 mdr. i de 9 mdr er vi nået langt. hendes føl er blevet vænnet fra og jeg er begyndt at ride på hende. havde fået og vide at hun havde været redet et par gange af tidligere ejers børn. men ville nu alligevel starte roligt da det var lang tid siden. en veninde og jeg besluttede os for at prøve og ride en lille tur. hun hoppede lidt de første par gange jeg prøvede og sætte mig op på hende og da jeg kom op efter et par forsøg stejlede hun et par gange og det var det. siden har hun ikke lavet noget. måske spjettet lidt med benene hvis hun har været for kåd men ikke noget vildt. blev utrolig overrasket da jeg red hende. man skal bare røre lidt på tøjlen også går hun ned. og blir dernede. så hun er en super hest til de penge jeg gav for hende. med lidt mere grund træning når vejret blir bedere skal hun nok blive en go hest.


D.20 marts 2010:
Idag sku vi ud og ride tur. men desværre havde hestene været nede og rulle så de var godt mudret over det hele. selvom de har dækner på. de havde muder alle steder hvor det næsten var umuligt. hehe. vi brugte 1 time på og strigle dem så de blev rene igen. vi sadlede op og kom ud og ride. efter vi havde skridtet og travet lidt ville vi tage en gallop. Kianti havde for vane for trave vildt hurtig inden hun gik i gallop. men idag sku jeg bare lægge ben til hende så satte hun i en rolig og behærsket gallop. lagde ben til hende igen og hun chancerede (staves) det endte faktisk med at hun ku lave 6 chanceringer (staves) efter hinanden. dygtig hest. er så stolt....... MEN..... så mødte vi de første biler da vi skridtede langs en vej. Kianti var sikker på at de første 4 biler havde spist hest til morgen så hun flippede totalt. Skøre kugle :) MEn efter nr 4 bil var kørt forbi og hun havde hoppet så var der ikke mere galt. så var det ikke hestespisende biler der kom mere :) Min lille dejlige skøre kugle :)

i den tid jeg nu har haft Kianti er der sket en kæmpe forandring. Hun har fået meget længere man og pandelok (lær det Majbrit. Vil du låne noget til loggi? Hehe) Men også på det ridemæssige. I starten troede jeg bare at jeg skulle bruge hende til hygge ride hest. for da hun var i fol havde hun nogle gigt lignende problemer med bagbenene.... Men... dyrelægen var ude og undersøge hendes ben. Heldigvis var det ikke gigt som vi frygtede. Det var føllet der lå og trykkede på en nerve. Da føllet endelig kom ud var der slet ikke flere problemer med bagbenene. Heldigvis. Dagen blev redet. Da jeg så endelig begyndte at ride hende efter en masse groundwork var hun en helt anden hest. hun var utrolig blød i munden og for div. hjælpere. Hun reagerede på ben og stemme som hun aldrig havde lavet andet. Man skulle bare røre hende lidt med tøjlen og med det ene ben så gik hun ned. Self. gik hun under lod til og starte med men det er hun så småt ved og blive vendt fra. Hun mangler en del balance endnu, men nu er vi blevet meldt ind i Hark igen (Harridslev Rideklub). Så det skal nok hjælpe på det. Så forhåbentligt skal hun nok blive bedere med tiden. men hun er jo stadig ung.

D.28 Marts 2010...
VI var i ridehal for første gang i hendes liv. Det var godtnok en udfordring. det passede ikke damen helt.
Vi skulle have hende i trailer for første gang efter vi hentede hende. hun gik lige op men kaldte en del på Naomi. self. men hun holdte hurtigt op igen. så kom vi over i hallen. det passede heller ikke damen. Men efter noget tid faldte hun dog lidt mere til ro.... Lige indtil der kom en nordbakke lidt for tæt på. Slam sagde det. hun sparkede den. heldigvis skete der ikke noget med nogen af dem. Der var dog også en del af de andre i hallen som sagde at hun red for tæt på. Jeg fik lidt undervisning af Juan som er ridelære derover (freelancer) og det var super godt. han syntes hun var en super smuk hest som manglede lidt muskler og balance. Men... da jeg så fortalte Juan at jeg havde regnet med at hun kun sku bruges til hygge ridning sagde han at det skulle hun ikke. for med den rette træning og øvelser ville hun blive en super dressurhest :) Skønt at høre. Så vi fik nogle balance øvelser som vi sku gå hjem og lave.

*NYT*
Kianti har nu gået på græs et par måneder og har fået lidt mave. Self er hun blevet redet også. Den lokale landmand har høstet en masse marker omkring engen hvor hun går så jeg har snakket med ham og fået lov til og ride på hans marker og træne hende. Hun er lidt livlig når man rider på stubmarke men det er langt de fleste heste vidst :) Så hun ville gerne smide røven lidt i luften i gallop men så bliver hun redet ind på en volte og bliver bøjet lidt ind ad så hun går pænt med hovedet. Efter 2-3 omgange gider hun ikke lave ballade mere fordi det ikke er sjovt :) Så derefter opfører hun sig ordentligt. Hun er gradvis ved og få opbygget hendes ballance og muskler :) Så det går den rigtige vej :) Hun er meget villig under rytter og er ikke bange for noget :)

Lørdag d.7 august 2010:
Var ude og ride tur med en veninde idag :) Vi red på stubmarker. Det var sjovt. Hestene nød det :)
Men så kom en lokale landmand jo lige i en stoooooor farlig traktor med ballepræsser og "ballebur" på. Han skulle ud på den marke vi red på og presse det sidste halm :) Kianti stoppede op og kiggede lidt men gik så videre selvom den sagde mange "farlige" lyde. Men hun var bare kold :) Dygtig skatter :)

Mandag d.16 August.
Kianti kom op på marken til de 2 andre idag, da jeg skulle ud og ride Onsdagen eftermiddag. Hun fik lidt og spise og efter hun var færdig med og spise blev hun mærkelig :( Hun begyndte og hoste og kaste en masse slim og mad op :( Hun så rigtig sjøj ud. Så vi ringede til dyrelægen kl.18. Han sagde vi skulle vente en time og hvis ikke det var blevet bedere skulle vi ringe en time efter. Det var ikke blevet bedere efter en time så vi ringede igen. Så efter 10 min kom dyrelægen. Kianti blev bedøvet med 3 beroligende og 2 smertestillende. Hun fik en slange ned i halsen og blev skyllet med olie og lunkent vand. efter 10 min kom "proppen". Efter det fik hun en antibiotika indsprøjtning. Så nu er hun lidt dinglet :( Dyrelægen sagde at hvis ikke vi havde ringet kunne hun have været død, da når der sidder foder fast i spiserøret begynder det og blive fordøjet og danner syre der etzer spiserøret og det kan hesten dø af hvis det ikke bliver taget i opløbet. Men heldigvis gik det ikke så slemt. Men det er lidt et chok.

D.18 maj 2011:
Puhh.... Nu har jeg haft Kiani i hele 2 år. Det er super mærkeligt og tænke tilbage på alt det der er sket på de 2 år. Hun har fået føl, og hun er blevet tilredet og hun har simpelthen næsten prøvet det hele. Self har der været både op og nedture men det er der i alle forhold. Men uanset hvor sur jeg har været på dig når du ikke har ville gå i trailer eller opføre dig ordentligt så elsker jeg dig sku alligevel. Jeg fortryder ikke jeg købte dig. Det var simpelthen kærlighed ved første blik. Og at du så tilmed var i fol. Ja puhh. Det var jo bare endnu en udfordring :) Men puhh jeg fortryder det ikke. Jeg har fulgt dig og hjulpet dig når Naomi var for slem ved dig. Du har ladet mig gøre alt med Naomi og stolt blindt på at jeg ikke ville skalde din lille pige :) Og det ville jeg heller ikke. Om morgenen hvor du folede og jeg kom over inden hun var oppe og stå første gang kaldte du på mig inden jeg kom hen til marken. Du snakkede til mig hele vejen ind over marken og hen til dig. Du lagde dit hoved på mig og så, så lykkelig ud. Da Naomi kom og op stå blev du ved med og skubbe hende hen til mig for og vise mig hvor stolt du var. Og du var en super Mor. Naomi fik den bedste opdragelse man kunne tænke sig. Hun blev sat på plads når hun gjorde noget man ikke gjorde. Men hun var nu en lille teorist en gang i mellem :) Men du elskede hende stadig :)
Og jeg elsker dig min skat :) Du skal ALTID være ved mig :)

BIG ADMIN skriver:
"Jeg vil godt slå fast at vi IKKE kræver stamtavle på hestene for at de kan ligge i racerne. Jeg ved der er nogle brugere der bliver ved med at ælve om at der skal være stamtavle; det er for deres egen regning og har ikke noget med HesteGalleri og oprettelser at gøre."

Til ALLE folk der tror de ved bedre;-)

"Hver for sig er vi go'e. Men sammen er vi verdensmestre" :)
Kommentér på:
Anden særlig race Kianti
Annonce