{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Mosegaards El Diablo *SOLGT* [Tidl. hest] 2005

5.543 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Mosegaards El Diablo *SOLGT*

Fødselsår:
2005
Højde:
165 cm.
Temperament
Varm. Han er ekstremt følsom og har nemt ved at stresse.
Gangarter
Skridt: Over middel, dejlig blød.
Trav: Super skøn, blød men stadig med fint sving.
Galop: Rigtig lækker, kan gå en super fin kort galop når han er løs.
Stævner
Ingen endnu.

Håber på at kunne starte ham i military, lidt dressur, noget spring og måske en smule distance for sjov. En allround hest =0)
Stamtavle
Far: Maradona
Farfar: Lavallo
Mor: Damgårdens Cinderella.
Morfar: Corlando.
Mors morfar: Avanti.

Moderen er B-hest i dressur, og kåret i DV med 9 i helhed. Hun er RDH hoppe, og har fået bronzemedalje. Udtaget til VM for ungheste. Gik selv Prix st. George før skade. Ud af stærk hoppestamme med DH og medaljehopper.
Hans far er desværre ikke kåret, men hans afstamning taler for sig selv - Lavallo har lavet mange rigtig gode afkom.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Diablo er en super skøn og meget ærlig unghest, han gør som man beder om, så længe forudsætningerne er i orden. Han stresser nemt, hvilket kan være noget af en udfordring. Han har aldrig været helt "problemfri", men jeg har aldrig lært mere af nogen anden hest. Hver dag sammen med ham giver mig mere end jeg havde turdet håbe på, da jeg købte ham som føl.

Han er yderst intelligent, og han skal se/prøve tingene få gange, inden han kan. Dette kan både være en stor hjælp, men også noget af en udfordring i træningen.

Jeg har selv lært ham alt hvad han kan. Han kan endnu ikke så meget, men jeg gør meget ud af at træne i hestens tempo. Og selvom han er intelligent, kan muskler, sener, knogler osv jo ikke følge det samme tempe, uden at blive overbelastet.
Foråret 2008 (som 3-års) blev han gjort let ryttervant og redet nogle gange hen over sommeren, hvorefter han fik voksepause, til starten af 2009. Her blev han longeret (uden nogen former for indspændinger, i lavt tempo, frem og ned), og redet let i skridt og trav. Galoppen er han endnu ikke klar til muskelmæssigt.
Sommer 2009 bliver han desværre skadet, efter et fald på folden, hvor han bliver skæv i skulderen og hoften. Samtidig finder jeg ud af at han også er skæv i nakken, og har været det i ret lang tid. Disse ting tilsammen gør, at han desværre er forpartsbelastet.
Derfor skal han behandles af en af DK's bedste kiropraktorer, Rikke Andersen, hvilket jeg er meget glad for.
Vi er gået i gang med træningen helt forfra, så han bliver styrket til at kunne holde skelettet på plads, når han er rettet. Det er en meget langsommelig proces, men jeg gør det gerne, for at sikre at Diablo bliver helt i orden igen. Samtidig lærer jeg enormt meget, da jeg er nødt til at sætte mig ind i rigtig mange ting.

Diablo er opstaldet på en privat gård, hvilket vi begge er super glade for. Det er et skønt sted, hvor han trives - ja hvor vi begge trives! Min skønne veninde har sin dejlige Fjordhest stående samme sted, og de 2 drenge er meget glade for hinanden.

Update december 2009:
Sidst i oktober var Diablo ved kiropraktor Rikke Andersen, hvor han blev rettet lidt. Han er/var skæv flere steder: Nakken, halsen, skulderen, ryggen og hoften. Det hele kan ikke rettes på en gang, så vi skal komme tilbage i april 2010.
Indtil da skal vi træne koordination og balance og senere skal der bygges korrekte muskler på. Vi er godt i gang med koordination og balance. Billeder fra træningen kan ses i fotoalbummet "Genoptræningen".
Det er en enormt langsommelig proces, men jeg gør det med glæde, så Diablo får de bedst mulige betingelser =0)

Juni 2010: Det går fremad med træningen, der er stor forskel at se i hans bevægelsesmønster samt i muskelsætningen. Man kan virkelig se på ham at vi har valgt den rette måde at træne på - med andre metoder ville han ikke have vist de fremskridt som han har, og han ville formodentligt ikke blive rettet så fint op, som han er på vej til!
Glæder mig meget til han er helt klar til at blive redet på igen =0)

UPDATE - Februar 2011:
Diablo er blevet lånt ud til min søster pga personlige omstændigheder. Han trives rigtig godt med det, og de er glade for hinanden. Træningen skrider frem, og han skal snart i gang med ridningen igen efter en pause, så han kan komme med til stranden til sommer =0)
Hvor længe hun skal beholde ham vides ikke endnu, men da jeg skal studere de næste 5½ år, er det muligt at han skal være lånt ud i den tid =0)

NYT - NYT - NYT - NYT
Pga særlige omstændigheder kommer Diablo nu hjem fra udlån. Da jeg stadig ikke selv har mulighed for at have ham pga studier, er han nu til salg.
Henvendelse til mig på besked eller mail for yderligere oplysninger.

April 2011:
Diablo er kommet godt i gang med ridningen, han bliver redet flere gange i ugen af staldejer, og så rider jeg ham selv når jeg har mulighed for det. Han viser gode fremskridt, og har fra første forsøg kunnet springes an i korrekt galop :D Ture ud er heller ikke noget problem, så længe han følges med en anden hest.

OKTOBER 2011:
Diablo er "sendt i ridning" hos ejeren af hans halvlillesøster. Er rigtig spændt på at se hvordan det går, og følge hans fremskridt =0) Vil selvfølgelig lave updates løbende herinde =0)
Kommentér på:
Anden særlig race Mosegaards El Diablo *SOLGT*
Annonce