{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Njiskja Stb, kaldt Frauke 2004

2.001 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Claudia V
Kvinde | 38 år | Oprettet: 29. maj 2006


Frieser Njiskja Stb, kaldt Frauke

Fødselsår:
2004
Højde:
Ca. 165cm.
Temperament
Utroligrolig og dejlig:)
Hun gør næsten alt man beder hende om:)
Gangarter
Over middel:)

Skridt: dejlig rumlig og taktfast.

Trav: God..... Men ved kåring manglede hun naturlig fremdrift.

Galop: God rumlig.
Stævner
Ikke endnu, men snart.:)

Møllebjerg udv. klubstævne d. 12 Sep.
LC2: 56,96% Hun var rigtig sød!!!!! Jeg er stolt over hende, hvis man tænker på at det er hendes første stævne.....

Billund Elevstævne D. 7/11-09
LD2: 63,89%
LC1: 60%


Stamtavle
Der er fuld papir på Frauke:)

Far: Feike 395 (avls hingst i USA)
Farfar: Feitse (stb+pref)
Farmor: Jelsje (Model+pref)

Mor: Vera fan de 'Kromme Jelte' (stb ster)
Morfar: Nykle 309 (stb)
Mormor: Vronie (stb ster+ pref)

Jeg har stambogen helt ud til tipolde forældrene, så spørg bare......
Køn
Hun er en dejlig Hoppe:)
Bemærkninger
Frauke er 2. præmie ster hoppe, som også gik fløj i sin gruppe til kåringen d. 30 aug. 2008.

Frauke er en dejlig stor friser dame på 5 år. Jeg er den heldige vinder af at være blevet stævne rytter på Frauke, og vi skal snart ud og starte vores første stævne:)

Frauke er kun lige blevet redet til i år, pga sandkolik:( Hun kom hjem fra tilridning d. 26 juli 2009. Hun var ikke nem at ride til, da hun var bange for at have rytteren på ryggen, så de første 3 uger havde hun en dukke på ryggen....

Her kan du/I læse den gode historie om Frauke, som
www.heste-nettet.dk har skrevet.

Den grimme frieser-ælling
Sidste søndag blev den fireårige hoppe Njiskja kåret som dagens bedste frieser ved Frieserkåring Vest på Vilhelmsborg. Inden Njiska tog Vilhelmsborg med storm, har den været igennem en hård omgang sandkolik, der mundede ud i et ejerskift fra hollandske til danske hænder. Forvirret?


Som åring kom Njiskja til Danmark sammen med seks andre frisere fra en hollandsk storavler. Han manglede græs til hestene og derfor tilbød familien Henriksen i Randbøl at huse hestene sommeren over. Til det store held i uheld, fik Njiskja en svær sandkolik, og efter kontakt med den hollandske ejer, fik familien Henriksen besked på, at lade hesten aflive, da chancerne for dens overlevelse var små og omkostningerne store for avleren. (Frauke tabte sig 75 kg på 3 dage, (Claudia))


Den danske familie kunne ikke udholde tanken om at aflive en hest, der ved dyrlægehjælp havde en lille chance for at komme sig, og aftalte med den hollandske ejer, at de overtog samtlige dyrlægeregninger, men hvis hesten overlevede tilhørte den dem.


De første 14 dage så det ud til at være en mere end dum beslutning fra familiens side at overtage dyrlægeregningerne. Dyrlæge Claus Wiese besøgte hesten hver dag, men bedring kunne knap spores indtil dyrlægen tyede til et gammelt husråd: Han tog gødningen fra en rask hest og siede det. Gødningsopløsningen blev med en sonde tilført Njiskjas dårlige mave. Efter tre omgange med behandlingen, begyndte hoppen igen at spise.


Dette blev begyndelsen på det lille eventyr familien kom til at opleve. Da sommeren var ovre og de andre frieserheste skulle hentes hjem, fik familien overrakt papirene på Njiskja. De havde aldrig bekymret sig om, hvilken stamme hesten var ud af, blot at redde den. Det skulle dog vise sig, at det ikke var en hvilken som helst hest, de havde valgt at redde, men derimod en hoppe, der kunne vise sig at være mere end den grimme ælling. Og det beviste Njiskja så sidste søndag ved at blive kåret som dagens bedste hest.

Teksten er fra 2008.

Frauke er ejet af Susanne og Anders Henriksen, Granly.

Kommentér på:
Frieser Njiskja Stb, kaldt Frauke
Annonce