{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Fox Trot <3 [Himmelhest] 1999

3.373 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Fox Trot <3

Fødselsår:
1999
Højde:
1.65 i stg
Temperament
Rolig men kan nemt tændes
Gangarter
Helt o.k
Stævner
Har startet med tidligere ejer til og med LA5 dressur.
Stamtavle
Nej, men blanding af araber og fuldblod.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Fox er en skøn rød herre på 14 år, han er et kæmpe nussehoved og kan stå og blive ordnet på staldgangen i timevis. Han elsker at komme ud at ride, men pga en tidligere skade hvor han brækkede et lille stykke knogle af højre bagben, ved vi ikke helt præcist hvor meget kan han tåle - men vi vil prøve at ride på ham stille og roligt, for han nyder det selv om det ikke er hård træning.

Han elsker også en tur i terrænet, han kan godt få chok men så skyldes det hans egen fokus. En gang var vi f.eks. på tur og så gik han og gloede på en lille hvid sten der lå på vejen og da der kom en bil kørende så fik han et kæmpe chok. Lille fjols :-D

Jeg havde ham som min egen (lånehest) fra Juli 2009 - Oktober 2011, samt passet ham on/off siden 2007, samt haft ham med på min tidligere arbejdsplads, så jeg kender ham efterhånden rigtig godt.

Foxi er en fantastisk dejlig dreng og vi er så glade for ham :) !

D. 13/2-2013
Nu er Fox endelig blevet vores, min mors og min. Han skulle sælges videre og vi har hele tiden gerne ville købe ham i den tid han har stået ude på ridecentret, men økonomien har ikke været der. Men med tiden er det hele gået op i en højere enhed og nu havde vi råd og greb chancen, derfor skrev vi i dag under på kontrakten og hvor er vi glade! Fox har været utrolig meget i gennem, både gode og dårlige ting - men én ting er sikkert, nu skal han blive hos os indtil han skal til de evige græsmarker. Da Fox har været skadet er det ikke sikkert han nogensinde kommer til at kunne holde til andet end skovture, men vi tager det som det kommer og har ikke købt ham med henblik på ridning. Verdens bedste Foxi <3

D. 23/4-13
Fox har været vores i lidt over to måneder, tiden flyver afsted og det meste af vores tid er blevet brugt på at få hans helbred helt op at køre. Han havde dårlig pels, skæld, muk forskellige steder, knopper, infektion under øjet, ingen reflekser i bagparten, skævt kryds og generelt øm i meget af kroppen - specielt nakken som kom pga. det skæve kryds.

Så min mor har skridtet lidt på ham, hvor han er så sød og så trækker vi ture og hygger. Jeg ønsker at hans knopper forsvinder inden jeg begynder at ride ham, da sadlen provokerer knopperne. Jeg har haft en massør ude til ham som fik løsnet ham rigtig godt op og valgte at få Tove Nielsen ud som bruger kraniosakral terapi og healing. Hun mente at knopperne var tegn på at han havde brug for en leverudrensning (knopperne var kun i venstre side), så jeg fik at vide at jeg skulle give ham Cichorium cum stanno (homøopatisk medicin) hver dag og det har været SÅ effektivt. Der har førhen været dyrlæger ude og prøve at få styr på knopperne, men intet virkede. Så det er bare mega lækkert, at Tove har kunne hjælpe os, samt hun fik hans reflekser i bagparten tilbage ved at rette hans kryds ud. Ud over det får Fox vitaminer, mineraler, zink-tilskud og tilskudsfoder hver dag, det har givet ham sådan en flot pels + en MASSE strigling, nok en time hver dag :-D

Fox er endelig ved at være på toppen og jeg glæder mig til at ride en masse gode ture i foråret :)<3

17/6-13:
I dag har Fox haft dyrlæge og skulle have taget røntgen af alle fire ben. Han har haft et hævet knæ i en måned og vi har ikke kunne finde årsagen. Først havde vi en dyrlæge ude som mente det var et slag og dermed et overben, men det passede slet ikke med hvordan og hvornår han blev hævet.

I dag kom Jonas fra pet-vet ud og skulle tage røntgen, det hele gik fint og resultatet var således:

Højre forben - helt fint.
Venstre forben - Slidgigt
Venstre bagben - Spat i udbrud
Højre bagben - Lukket spat og knoglestykket han brækkede af kodeleddet for godt to år siden sad fint og generer stadig ikke.
Knæene fejlede ingenting, hævelsen kommer fra slag men selve knæleddet var helt normalt.

Jeg har hele tiden godt vidst at der var noget med hans bagben da han tabte dem til tider, så det kom slet ikke bag på mig af han har spat men nu kan vi tilrettelægge træningen efter resultatet og vi må gerne ride, så længe vi laver øvelser han kan lide og som ikke generer ham. Han har dog aldrig været halt på bagbenene og virker ikke generet under ridning, så vi tager det lige så stille hen ad vejen.

Han er dog blevet for tyk og har lidt puls i forbenene, så han må ikke komme på græs foreløbigt og skal tabe sig, hovsa :-) Det er højst sandsynligt også derfor han er halt pt.

Så en begivenhedsrig dag må man sige..

D. 28/8-13
Så er det vist tid til en lille opdatering igen. I mellemtiden er jeg flyttet fra min kæreste, så med skole og to hunde er tiden til Foxedrengen der desværre ikke for mit vedkommende, det ville ikke være fair mod hundene da jeg ikke har mulighed for at have dem med. Men da jeg jo deler ham med min mor er det ikke noget problem, så har hun ham nemlig bare og de nyder hinandens selskab. De har redet en masse ture i løbet af sommeren og en lille smule i hallen bare fordi Fox nyder det. Han kommer ind hver dag ved et-tiden og får hø som han elsker, det er et godt break fra døgnfolden og så kommer min mor derud efter arbejde omkring kl. fire hvor han så bliver ordnet, får lidt foder og redet hvis tiden er der.
Fox har det i hvert fald som blommen i et æg og han har tabt sig siden han var ved at blive forfangen. Nu bøvler vi bare med at han taber sine sko tit, irriterende! Pr. 1. september kommer hestene ind om natten, det tror jeg Foxemus glæder sig til - lidt magelig har man jo lov at være hihi :-)

Opdatering d. 16/1-14
Nu er det lidt tid siden jeg sidst har opdateret på kære Fox, men han har det rigtig godt. Da jeg arbejde ude på ridecentret hvor han står, ser jeg ham faktisk hver dag. Nu hvor det er vinter går han på "pensionist-fold" med tre andre heste. Her slås de ikke, går roligt og har hø og vand ad libitum. Han har dage hvor han ømmer sig i benene pga gigten og spatten, men han klarer den ind til videre uden smertestillende. Det har så heller ikke været så koldt endnu :-)
Fox får muget ud hver dag, kommer ind næsten hver dag kl. 14 (passer herren helt perfekt), får sin daglige slobber-mash med glukosamin, MSM, vitaminer og olie i. Han ELSKER det! Og så får han en-to skiver hø, hihi - lidt forkælet har man da lov at være.
Jeg rider pt. ikke på ham, da han ofte snubler på sit forben som han har slidgigt i og har været helt nede og ligge på forparten to gange, jeg finder dette for farligt for mig selv og ønsker ikke at brække ryggen bare for at tusse lidt rundt på ham. Men vi skridter i hallen og er derovre og lege osv. Når vejret bliver bedre skal vi på tur, min mor på ham og jeg på en af rideskole-hestene, han ømmer sig desværre en del når det går ned af bakke og dem er der mange af her i Vejle, så det bliver en blanding af ridning og så trække ham når han ømmer sig.

D. 12/5-14
Fox nyder sine lange dage på græsmarken med sine venner. Men når det regner og blæser, så vil herren gerne tidligt ind og få sin "kåbe" på (skridttæppe) og få sin varme mash. Vi er begyndt at træne lidt fra jorden, Fox ELSKER jo at arbejde men da han ikke kan holde til dressur fra ryggen mere, så prøver jeg at flytte det ned til jorden. Jeg bruger blot en rebgrime og min krop mod hans, så jeg ligger pres på hans krop samme steder som hvis jeg sad oven på ham. Det eneste jeg mangler fra jorden er den udvendige tøjle, men vi skal nok få det hele på plads når vi har formået at flytte signalerne rundt. I hvert fald så kan Fox nu går i super lækker holdning, ved at jeg blot prikker ham lidt i siden og giver et lille pres med tovet. Jeg løber rundt med ham i trav og galop også - heldigvis er han god til at samle sig så jeg ikke skal løbe alt for stærkt. Og så kan han schenkelvigninger og versader i skridt og trav fra jorden. Jeg skal nok få noget video eller billeder af det snart, for vi hygger sådan med det! Den anden dag skummede han i munden, fordi han gik og slikkede sådan under arbejdet.
Ps. Fox er stadig den hurtigste hest i flokken, ikke for sjov man er blanding af araber og fuldblod ;D

D. 14. oktober 2014
I dag har været en dag i sorgens tegn. Min mor og jeg havde taget den tunge beslutning om at lade Fox aflive. Der var en masse ting som spillede ind, for det første havde han jo spat i begge bagben og slidgigt + hans højre bagkode var begyndt at synke grundet hans tidligere skade. Og samtidig så kunne han kun skridtes og min mor turde det ikke mere, da han var blevet utrolig vågen. Så at betale 3000 kr hver måned til en hest man kun kan strigle (og til tider var han endda for vild til at kunne få med ind fra fold), det kunne min mors budget ikke holde til.
Vi vidste fra starten af at vi havde ham på lånt tid, og Fox sluttede sit liv mens han stadig var glad - måske for glad.

Dyrlæge Sofie sagde også at det var en god beslutning og at Fox aldrig har set bedre ud muskelmæssigt og foderstand, end efter vi overtog ham. Han har haft en perfekt sommer og kommer herfra med værdighed.

Jeg aede og kyssede ham da han var "væk" og der lå han stadig med mash i munden og så fredfyldt ud. Nu render han rundt på de evige grønne marker og leger med sine "homeboys" fra Hornstrup, dét er jeg ikke i tvivl om.

Hvil i fred vores fantastiske røde Fox, jeg elsker dig og du var en perle af sjælden slags.

Kommentér på:
Anden særlig race Fox Trot <3
Annonce