{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Crossbreed Morrigan STER & CHAMPION [Himmelhest] 1996

18.332 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

DISTURBIA
Kvinde | 30 år | Oprettet: 20. jun 2005


Irish Cob Crossbreed Morrigan STER & CHAMPION

Fødselsår:
1996
Højde:
Fulde navn: Morrigan The Black Raven

Til kåring blev hun målt til 149, men det var vist et meget dårligt stangmål, for vi har målt hende til 151. Hun syner større, da hun er en robust madamme.
Temperament
Morrigan er en meget intelligent, lærenem dame, som giver virkelig meget af sig selv. Hun er en hengiven hest, næsten som om at hun hver dag takker os for, at vi har reddet hende fra en mindre fed skæbne hos hestehandleren. Hun er nærmest altid glad, og hun gør én i så godt humør med sine julemandsvrinsk, og hendes altid fremadvendte ører, og opmærksomme øjne. Når hun endelig har en dårlig dag, er man ikke i tvivl om det, men det er virkelig sjældent, at hun har dét. Hun er en lidt nervøs darling, og hun har bestemt sine egne meninger. Hun er meget sensetiv, og er virkelig ikke en hest, man skal daske én, eller tale alt for højt til, for så bliver hun skræmt. Hun er som sådan ikke bange for særlig meget, men under rytter bliver hun hurtig forvirret og bange for at gøre noget forkert. Hun er en rigtig rar hest, med en unik personlighed, og en glad udstråling, som man bare ikke kan overse. Dog kan hun blive virkelig hidsig, når det tager hende, og er ikke ligeså 'sovepilleagtig' som andre Irish Cobs, eftersom at der også er blandet noget andet i hende. Men hun er altid let at omgåes, og er let at få ned på jorden igen, hvis det slår klik for hende.
Gangarter
Virkelig gode, hun kan både lave høje knæløft, men tager hun sig sammen, har hun faktisk en enormt lækker, flyvende trav. Skridten er også god, men galoppen er mindre god. Så skridt og trav over middel, og galoppen middel.
Stævner
Hun har været til kåring i ICS-dk for nogle år siden. Der blev hun dømt Irish Cob Crossbreed (Irish Cob blandet med en anden race) Hun blev 1. premium og CHAMPION, og derved er hun verdens højest kårede Irish Cob Crossbreed.

Storehestedag 2007:
Morrigan er hermed verdens højest kårede ICC, samt den allerførste STER - Hun opnåede 43 points ud af 50, med 9 i type.
Stamtavle
Ukendt. Hun har gået som vildhest i Irland til hun var 8 år. Men vi ved, at hun har mange afkom, som vi håber på at kunne spore en dag.
VERDENS BEDSTE IRISH COB CROSSBREED! - VERDENS FØRSTE STER ICC!
Køn
Hoppe, men ligner faktisk mest af alt en hingst, hun er heller ikke særlig hoppet. Folk i det ridehus, vi har redet i, har altid troet, at hun har været en for sent kastreret vallak eller en hingst.
Bemærkninger
Morrigan er en virkelig skøn dame, som vi købte i Rønnede d. 12/10 2003, så vi har haft hende et godt stykke tid efterhånden. Hun skulle købes som en stabil hest til min mor, som er lidt bange for at ride, og som begynderhest til min far, som skulle lære at ride. Hun blev ingen af delene. Vi ville have hende redet til dernede, men efter en 3 ugers tid i tilridning, og vi var nede og kigge til hende, havde hun tabt sig nærmest 200 kilo, og lignede en greyhound, så underernæret var hun, og hun havde lungebetændelse. Så vi fik hende hjem, over en måned for tidligt. Hun havde også store hævelser i siderne efter schenkler/sporer, samt store sår i mundvigerne efter et for lille bid. Vi lod hende blive rask og tage på, før vi begyndte at ride hende, og hun har lige siden altid været rigtig følsom over for både hånd og schenkler.
Morrigan er min mors øjesten, og Morrigan elsker simpelthen også bare min mor, så når vi er ude og ride, og min mor kommer gående forbi, så glor Morrigan efter hende og skynder sig at vrinske. Morrigan er også virkelig glad for at få taget billeder, hun står altid med ørerne som frosset fremad, og glor lige ind i linsen. Hvis man vender ryggen til, går hun straks ind foran kameraet, og stiller sig op. Hun er virkelig en dejlig dame, med en skøn personlighed! ^^

Da Pento, min blandingspony, nu er blevet for gammel og stiv til at gå høj dressur, er Morrigan blevet mit nye håb. Jeg skal begynde at ride hende op, og jeg håber på mange gode stævneår med hende! :)

NYT!
Desværre gik det ikke, som jeg havde forestillet mig. Morrigan er desværre umulig at få til at slappe af under rytter, hun er rigtig dejlig den første uge af ridningen, men så kommer hun langsomt i form, og så er hun ikke til at styre. Desværre. Så Morrigan bliver ikke redet mere, men vi håber på, at hun kan få et par føl med Swoop engang. Rigtig ærgerligt, men hun er desværre alt for følsom og for gammel til at lære at blive redet. (Hun er utrolig schenkelsky, og ligger tungt på biddet.)
Alt er tjekket, hendes ryg og ben, sadel og det hele, men intet virker. Men vi nåede at få en fed oplevelse på Storehestedag, og hun hygger sig også godt som selskabshest og klappehest. :)
Kommentér på:
Irish Cob Crossbreed Morrigan STER & CHAMPION
Annonce