{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Jyde Camilla Af Aggersgård 2009

1.349 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Beinta D
Kvinde | 40 år | Oprettet: 15. jul 2009


Jyde Camilla Af Aggersgård

Fødselsår:
2009
Højde:
Hun er 149 i stang. målt den 20/3-2011. til et avls-kursus.
Jeg forventer at hun bliver højre end hendes mor.
Temperament
Stille og rolig. men meget nysgerrig. Elsker at bliver striglet i timevis. Kan godt være lidt for nysgerrig især hvis man lige snakker med en anden hest. er nem at arbejde med og have med i byen.
Gangarter
Af det vi har set på marken skridt, trav og galop ser rigtig flot ud.
Stævner
Revsø 19/9-09
Blev nummer fem af 5 af 6 hoppeføl. Det er jeg ikke helt tilfreds med. Så vi må afsted igen.

Landskuet 2011. blev nummer 9 ud af 10.

Landsskuet 2011 her fik Camilla 22 p og blev 9 ud af 10. og det er rigtig flot.
Den 18/9-2010 var Camilla med til føl og plag skue i Revsø

Jeg må nok indrømme, at jeg troede hun ville blive nummer 2 af 3, eller 1af 3, men men hun fik 3 af 3. hvilket jeg syntes er lidt øv.
Da hun var den der havde mest fylde og mest udståling, men dog lidt snæver i bag i trav og skridt.
Vita viste Camilla frem, det er Vita også god til.
Stamtavle
¨
F: Aulum Zeus 9P
FF:Jerry 8P
FM: Camille 9P
FFF: Lyngbakkens Gran 8P
FFM: Juddi 10P
FMF: Vestjyllands Dux 10P
FMM: Bellis 8P
M: Kira af Aggersgård 8P
MF: Løvig 8P
MM: Kicky 10P
MFF: Galant 8P
MFM: Rozita 10P
MMF: Lambert 10P
MMM: Sussi 8P
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Camilla ligner hendes far Aulum Zeus. Hun er rød med kort stjerneblis med en hvirvel på midt linie under øjneniveau, hvirvel bag begge ører.
En hvirvel i lysten i begge sider. Lys gylden man og hale.

Det var ikke meningen at vi skulle beholde Camilla. Men da hun og kira kom hjem blev vi hurtige eninge om hun skulle blive hos os. Da hun er rigtig nusse hoved og finder sig i mange ting.
Så nu er vores plan at hun skal vises frem til dyreskuer og skal kåres som 3 års. Og jeg tror hun vil være en ride hest, når hun bliver lidt ældre, fordi hun er rolig og meget nysgerrig.
I en kort overgang havde jeg og Camilla kun et forhold der bestod i træne løfte ben og blive striglet. Det med at gå ture true jeg ikke. så det måtte kæresten gøre. Men det har vi løst. Så nu er kan vi gå ture sammen uden problemer. Camilla er jo nysgerrig så hun vil gerne gå en anden vej hjem. det kunne være at man så noget spændende der skal undersøges.
Så det bliver sjovt at opleve hende til et dyreskue hvor der er mange nye lyde, mennesker osv.

Camilla er en rigtig dejlig hest/ føl. lidt fræk men det hører alderen til. når man kommer forbi folden kommer uden man kalder men hvis kalder kommer hun i fulde fart for det kunne være at fik noget at spise.
Hun er også lidt skør hvis hun ser en spand med vand så skal hun lige vaske ben eller vælte spanden.
Nu hvor der er ligger så meget sne og er glat har hun lært at man ikke kan løbe af sted for vælter man. Nu glæder vi os til at sneen går væk så vi kan gå ture igen.

Camilla er nem at have med at gøre hun er så nysgerrig når vi skal et eller andet går hun lige op i lastbilen og står stille og venter og går roligt ud igen.

i lørdags var vi i hovborg for at få hovene beskåret og Camilla skulle i boks og hun stod og kiggede i et øjeblik men blev ikke bange og det at få beskåret var ikke noget problem.
Hun skal blive i hovborg. Hvor hun skal lære Vita at kende. Vita skal vise hende frem til Revsø i år. Jeg må sige at jeg glæder mig meget fordi der er flere der siger hun ligner en der er 2 år og flyder godt. Så kan man kun blive stolt.
Men jeg forventer kun at resultat bliver lidt bedre end sidste år.


20/3-2011. jeg og camilla tog til avls-kursus. det tog hun i stiv arm dog hvis jeg skal regne med et godt resultat skal vi øve meget på bevægelsen.

Men på kursus dagen blev Camilla målt:
i stang til 149cm
Båndmål på 161cm
Gjord mål 200cm
Pibemål på 28cm. det er faktisk gangske flot for en 2 års.
fik en del bemærkninger på hovene da hun skraver meget i jorden. ellers blev der sagt hun er alders svarende og passer godt ind i rammerne og avlsmålene. Så det bliver spændende når hun skal kåres som 3 års hun har den fordel at huner 3 et halvt år når hun skal kåres. så hun skulle gerne være det større og måske roligere men det er jo også et spørgsmål om træning.....

eller skal Camilla køres mere til både med og uden vogn og min plan er at hun skal bruges nu når de to andre hopper går med føl. hun vil gerne bruges det kan man tydeligt mærke og er stadig meget nysgerrig og vil gerne være i blandt mennesker.

camilla skal med til landsskuet i år 2011. det glæder jeg mig meget til. men det er Camilla og mig begyndt at træne til, jeg går nogle gange om ugen og selv om vi ikke har gået så meget endnu så er hun meget dygtig og lære nem. men igen hun har også været med til en del og hun husker meget godt så hun kan godt stå et stykke tid uden hun glemmer.
dog har jeg fundet ud af hun traver hurtigt der kan jeg ikke løbe med. jeg har lært hende at gå hen over ting rør slanger og lignede. Der regnede jeg så med at hun ville skabe sig en del men nej hun er godt nysgerrig og vil gerne prøve en masse. EN DEJLIG TING.
i dag skal hun med til åben stald i hovborg hvor hun skal møntres

Landsskuet 2011:
Camilla fik er god beskrivelse med hjem og 22 point.
Middelstor i størrelsen. Type ret god.
Dybde og Bredde passende. Hoved typisk. Hals velansat. Overlinie lidt vigende. Kryds lidt kort. Lår lidt mere lårfylde kunne ønskes.
For/ bag lemmer passende føre og gode hove. Haser rene.
Bevægelsen lidt snæver, men energisk i skridt.
Lidt mere afskub kunne ønskes, men ellers ret god i trav.

Jeg bruger en hel del tid på at få camilla gjort klar til rømø turen så der bliver kørt med hestevogn en hel del.
Kommentér på:
Jyde Camilla Af Aggersgård
Annonce