{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Gooitske B [Tidl. hest] 2002

2.617 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Jeanett L
Kvinde | 31 år | Oprettet: 15. mar 2009


Frieser Gooitske B

Fødselsår:
2002
Højde:
168 cm en høj dame ;)
Temperament
dejlig rolig, og elskelig:) hun kan være lidt sippet over for fremmede, indtil hun lærer dem at kende hehe. hun er en bestemt dame, og bestemmer ofte over de andre heste. hun er helt vidunderlig, og er ikke bange for noget, hun er opmærksom på visse ting... såsom når min far kommer hjem med sin store lastbil, og vi er på vej hjem fra skoven, hovsa så så hun den lige fra den anden side... så stod vi der i lidt tid xD men efter lidt til kunne hun godt gå længere hjemad. den tosse xD hun elsker at gnuffe ens hånd, og at komme ud og løbe. hun er så glad for at lave noget, lige meget hvad det er, dressur, spring eller bare en gåtur, vi er i gang med at øve os på at tage på skovtur alene :)
Gangarter
Skridt. kan være meget fremadgående, det kommer an på hvor meget hun har lavet, hvis det er rigtig meget, så sover hun nærmest mens hun går xD.

Trav. en rigtig flot trav, især hvis hun viser jeg overfor andre, så kan hun have nogle høje knæløft^^

Galop, svævende og meget behagelig at ride. Jeg elsker det, og det gør hun også hehe.

(Hun elsker også at jorde imod andre, selvom at hun ikke er lige så hurtig som min søsters tidligere halv fuldblod xD)
Stævner
LC

LC1 2009
Andrea Nielsen red hende, til Gooitskes debut stævne: 40.42%

LC1 April 2010
ryttertræf på GLH, jeg red hende selv: 55.83%

LC3 April 2010
ryttertræf på GLH, 52.08%

LC1 9 Oktober 2010
ministævne på GERF, 62,5% en fjerde plads ;)

LC3 9 Oktober 2010
ministævne på GERF, 60,41% en delt tredje plads :D

LC1 5 December 2010
julestævne på GERF, 54,16% delt tredje plads :)

LC3 5 December 2010
julestævne på GERF, 57,91% - første plads!! :)

LC1 8 Maj 2011
kragelund cup første del, 58,75%

LC3 8 Maj 2011
kragelund cup første del 56,25%
Stamtavle
Far: Jelte 365 528004199512421
Mor: Rikstje Stb Ster 528004198904470
Morfar: Fobbe 290 Stb 52800419830901
Køn
en dejlig Hoppe;)
Bemærkninger
Fuldpapirs Hoppe, altså ud af abbolut præstations blod, Moderlinien er: ster, ster+pref*4., ster + pref*5., Stb model + pref*5 ialt 8 generationer.

Gooitske er en ekstrem rolig hest at ride og omgåes, står stille når man skal op og følger en når man går uden at men holder hende. Hun har fået 2 føl, Tini B og Zafir von Lavindsgaard. Begge fik 2 præmie til følkåring. Den ældste (Tini B) er netop kåret op i stambogen. Og Zafir ville garanteret kunne have fået 1 præmie hvis hun ikke havde været så nysgerrig og snust ned i jorden hver gang hun skulle trave :/
Gooitske er trailervant hun går lige op i traileren:)
Hun har været på landbrugsskole og er dermed vant til larm og store maskiner, og andre underlige ting.
Er også vant til hunde og børn i alle størrelser og aldre.

G.B. er verdens dejligste hest, jeg har kendt hende siden hun var fire, og glæder mig til alle de oplevelser vi kommer til at have^^ hun skal også på rideskole snart, fordi at vi skal flytte i hus. Bedre facillitetter, glæder mig ekstremt! også fordi at Ida og Blanca er deroppe. det bliver helt sikkert hyggeligt:)

Alle Gooitskes kælenavne: Gotiske Gooitske, G.B. Pus, Møghest, Smukke, Putte:)

d. 9/5 - 10

så er vi endelig ved at flytte^^ så Gooitske skal enten stå på Jelling eller Give ridecenter, har været ude og tjekke hvordan det ser ud på Jelling og hørt lidt om det :)
så mangler man bare Give, skal mødes med ridelærer osv. glæder mig rigtig meget... og det bedste er at det er et KÆMPE hus vi skal bo i!
håber på at finde det perfekte sted til Gooitske, men må også godt være tæt på ;)

21/7-10
Så kan vi vidst begynde at starte stævner for alvor, hun er begyndt at gå til bidet automatisk. Det er en fantastisk følelse, når det man har arbejdet med endelig bærer frugt:) vi er begyndt at bakke også med rytter på xD så det går bare rigtig godt, synes jeg.

21/9.10
Så er vi rigtig gået i gang med at springe:) vi sprang 1/2 meter i går, så det går endelig fremad hehe^^ friesere kan skam godt springe xD skal til ministævne den 9/10 stiller op i dressur. men hun vil ikke ud på hovslaget når vi rider en bestemt vej, forstår det ikke.. for hun plejer at kunne gå der?? hmm..

17/11.10
Så går hun pænt og ordentligt igen, kæft hun har prøvet mig af xD men nu er det ordnet og hun er fantastisk:) springer stadig kun ca. en halv meter, men har jo også haft travlt med at øve på hovslaget hehe. Men har fået alt vide at vi kan begynde at lære schenkelvigninger, men at det desværre kan tage lang tid^^'
vil også til julestævnet her i December, så får vi at se hvordan det går:)

13/12.10
Ahh... dejligt med den første plads... vores første første plads hehe. og min første xD det var rigtig flot, hun var rigtig dygtig, men havde alligevel ikke vetet at vi skulle vinde. fantastisk:D udover det så er det jo snart jul, og hun får en lille speciel ting vi skal lave hver dag. i går var det løsspringning, nøøj hun elskede det, og hun rev kun ned to eller tre gange:) men hun væltede også, heldigvis skete der ikke noget, men jeg tror hun blev lidt pinlig berørt xD Gooitske altså^^'

15/2.11
lagde lige mærke til forleden hvor lang Gooitskes man er blevet, helt ned til halvdelen af skulderen, og så er det bølget!! halleluja for hingstefletninger!! xD hun skal også flyttes til tofthøj, det er lidt tættere på hehe, og sammen med Blanca:)

22/4.11
Blanca og Gooitske går rigtig godt sammen, og de kallder på hinanden når de er hver for sig, så jeg tror at de er blevet gode venner:) vi skal også snart starte stævne ved kragelund cup, man kan vinde en pokal og sponsorgaver hvis man er god nok og er med til mindst to af stævnerne.. jeg vil nu helst med til dem alle sammen. det bliver spændende for det er jo kun Gooitskes andet udestævne, håber på at det går godt, for det går rigtig godt når vi øver os, hun skal bare i rigtig galop på den ene volte i den ene ende med det samme xD ellers går hun pænt til biddet og alt muligt:) hmm i dag vil jeg træne programmerne lidt, og bagefter springe en smule.. det har vi ikke gjort længe;D

19/5.11
Jeg har lige fundet ud af at Zafir døde inden hun blev færdig med at die! det forklare garanteret hvorfor Gooitske er efter følhopperne hele tiden. sådan kigger efter dem, så hun nærmest er ved at bøje hendes nakke af led, og ser ud som om at hun er i brunst når hun snuser til følhoppen på folden ved siden af. MIN HEST ER SKRUK!! hun savner nok at have et føl, men har desværre ikke råd til at give hende et endnu... men når jeg har sælger jeg det fra når det er gammelt nok, har også planer om at når Gooitske skal på pension vil jeg beholde det føl jeg avler ud fra hende, og bruger det som min nye ridehest:) vi er også ved at øve versade, i næste uge vender jeg rundt og laver den omvendt, mit sommerprojekt bliver: 1. trafiksikker Gooitske;) 2. LB-niveau!!!^^

2/12-2011
Så er det blevet besluttet, jeg sender Gooitske i træning ved Henriette Lomholt i to måneder inden kåringen i August. skal bare lige have aftalt det med Henriette:) er i fuld gang med at træne Gooitskes nakke muskel, hendes balance og hendes gangarter. så her til Marts vil jeg til at træne IBOB programmet, så Henriette bare skal finpudse og rette mulige fejl osv. det bliver muligvis hende der skal ride hende til IBOB'en. jeg håber på at det kommer til at gå godt^^ så kåring + IBOB til Gooitske i 2012:D glæder mig!!

20/1-2012
Har valgt ikke at sende Gooitske til IBOB i stedet for, vil sende hende til Kåring bare for at prøve det med hende, er ligeglad med at det koster 1500 kr. vil bare gerne prøve at opleve det sammen med min egen hest:) men i mellemtiden er jeg begyndt at få ene undervisning af en ved navn Heidi, hun er rigtig dygtig og har også været part på G.B. Ved første undervisningstime i onsdag var Gooitske meget tændt, så Heidi longerede hende inde i laden inden jeg hoppede op, så lærte jeg at blødgøre hende ordentlig, så vi kan komme af med hendes stivhed:) glæder mig til at starte stævner igen på hende, det skal nok blive godt.
Vi skal muligvis også på rideferie ved Ida og Blanca senere på året, muligvis i den kommende sommerferie... bliver godt med noget varme og solskin.
Det bliver sjovt at se hvad Gooitske siger til det, hehe^^

10/8-2012
Så er der snart kåring:D om to uger kun!!!! skal godt nok ikke til IBOB men alligevel det er fedt bare at være med, med sin helt egen hest og få hende bedømt efter så meget træning:)
jeg har købt en hvid trense til hende, hun er blevet studset, hendes man er blevet længere end min arm (fra skulder til fingerspids) dog lidt tynd, hendes hale er redt ud og vi har trænet nakken under ridning og gangen ved longering over bomme:)
nu mangler hun bare lige smed, og så er hun vidst klar:D
Ellers så har jeg fået en ny ridelære eller... det gjorde jeg i Januar, vi rider klassisk dressur / anatomisk korrekt ridning, det er lige ridestilen for mig!!! hun er en meget bedre lærer end de der beridere som mener at man kun skal slå hesten for at sætte den på plads, og svinge longepiske efter den for at få den til at galoppere...!! sådan nogle fjolser -.-'
jeg har lært meget mere på det lidt over halve år, end jeg nogensinde har gjort før, og det siger ikke så lidt når vi sådan set startede helt forfra og nu er i gang med schenkelvigninger i skridt og har gjort en smule i øgninger.
Jeg kan også mærke at Gooitske er blevet meget mere smidig og dejlig at ride på, selvfølgelig kan jeg stadig ikke helt få hende til at løfte ryggen så meget at hun føles som en blød form for kasse, kun til rideundervisning indtil videre, men det kommer vel:)
jeg tænker på at skulle starte en LC1'er til et stævne i September, for at se hvor meget bedre vi er blevet, dog skal jeg ikke sætte mine forventninger for højt, da det er et fremmed sted og Gooitske er lidt... jah oppe at køre ved nye steder, specielt dommertårnet er farligt xD
ellers så flytter vi snart til Jelling, da jeg skal uddanne mig der, og det mest fantastiske er at der hvor min lejlighed er, der er der også opstaldning!! wuhuu, home sweet home G.B. :D
Kommentér på:
Frieser Gooitske B
Annonce