{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Belgisk Miniature RKG Moons Happy Miracle [Tidl. hest] 2010

5.398 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trine B
Kvinde | 35 år | Oprettet: 15. sep 2006


Belgisk Miniature RKG Moons Happy Miracle

Fødselsår:
2010
Højde:
ca. 52 cm. Langbenet fætter! Omkring 10 kg.

Forventes at blive 80-85 cm. Hendes mor er 86,5 cm. og hendes far er 78 cm. Hendes halvsøster er 85 cm.

Vokser og vokser, allerede som 3 uger gammel har vi spændt grimen 2 huller ud :D he

D. 6 august 2011
29.5 inch målt på sidste man hår.
Temperament
Livlig
Nysgerrig
Kontaktsøgende
Gangarter
Over middel!!!

God energisk skridt.
Trav med god indgriben og meget aktive forben.
God indgriben i galop.
Stævner
d. 4-6 juni Roskilde dyrskue 2010 med sin mor:
Udtaget til bedste føl. Fik afvide hun var en tiltalende type, utryksfuld og lover godt :D
Gik dog ud med de første i konkurrencen om bedste føl.

Kommende:
EAMH Sommershow/følskue d. 22 august 2010
8776 7
Hoppeføl af god type, lidt for god foderstand som går ud over harmonien. Alm. hovede fint lille føl. Meget vig bagtil i bevægelse

d. 6 august MHCE Danish
- AOTE Junior Mares
- Open Yearling Mares under 30" - no. 4
- Yourth Yearling Mares - no. 3
Stamtavle
½ AMHA ½ DMHF

Mor: Katrinesmindes Perhaps Love
Morfar: Willie

Far: Alamos Sirs Moon Dancer
Farfar: Cross Countrys Call Me Sir
Farfarfar: Lazy N Red Boy
Farfarfarfar: Rowdy

Moon Dancer har avlet en masse super gode afkom!
2007 DMHF bedste hoppeføl
2007 DMHF bedste hingsteføl
2007 DMHF årets føl
2007 DMHF Reserve champion of show
2008 DMHF skue 3. plads 1 års hopper
2009 BMP 2. plads 2 års hingste
Køn
HOPPE
Bemærkninger
*** Mira er solgt ***

Født kl 1.30 d. 3 april 2010. Hendes mor fik veer, pressede i 2 min. og vupti så var der føl. Skyndte os ud, og jeg knak sækken, så føllepigen kunne trække vejret.

Pt. er hun sort med få hvide hår i pandende, samt hvide hår ved virvlen på krydset og hvide hår på ørerne. Så hun skimler. Meget unormalt for Moon Dancer føl, som ofte har masse farvelade og blå øjne. Dog har lillepigen et blåtskær i sine øjne og en fin tynd blå kant.

Perfekt hovedeform, med let konkav næseryg.
Ved fødsel, fin ædel kropsbygning, nu lidt tyk men man kan se det ædle i hende! Meget feminim type.

Hendes navn kommer af at vi har forsøgt at få et føl efter hendes mor i 3 år nu. Endelig er det lykkedes. Hendes mor bliver kaldt Happy og hendes far hedder Moon Dancer. Så self. skulle hun hedde Moons Happy Miracle. I daglig tale Mira eller Mir.

Hun har en lang række af champions på hendes far side, samt en guldmedalje hingst som morfar. Hendes far har avlet masser føl der har klaret sig super flot til skuer og shows i hele DK. Vi håber Mira vil gå i deres fodspor. Hun for i hvert fald lov at bevise hvad hun kan, hun skal deltage til to skuer i år. Roskilde dyrskue og et følskue.

Hun er meget livlig. Allerede efter 10 min. i denne verden var hun oppe at stå. 1 time efter løb hun rundt i boksen og gjorde sin mor rundtosset. Ikke om hun ville tøres helt med et håndklæde hun galoperede afsted, ind i min mors arm, så uden at komme nogle steder.
3 timer efter (=kl4) havde hun spist. Kunne bukke og nød at bliv gnubbet. Gnubbede tilbage :D
Det svære var at ligge sig ned igen hehe
Hun er meget kontaktsøgende og elsker at blive kløet. Kommer selv hen til en på folden og følger en som en hund, man kan ikke komme fri af hende.

Jeg siger jer den hest kan spadsere!! Sikke en trav og sikke en galop. Hun følger sin mor i ren skridt, når mor hest traver langsomt ved siden af.

Hun er en dejlig ukompliceret hest. Hun kan tages fra sin mor og gå en tur ud på gårdspladsen, over plastik. Hun kan stå bundet, få løftet ben, blive klippet og vasket. Hun elsker opmærksomhed og at blive kløet. Meget forsigtig når hun nulrer en, bliver aldrig voldsom eller sur. Ja han er bare sød :D

D. 29 april var den lille Mira tøs for første gang ude og gå tur sammen med sin mor. Det var noget den lille tøs kunne bruge!! Hun skridtede super godt igennem og travede super flot :D Men gal hvor blev hun træt da vi kom hjem hehe.

D. 6 maj 2010
Mira var for første gang væk fra sin mor. Mor skulle nemlig longeres. Mira tog det pænt, vrinskede dog en del efter mor, men var dygtig. Skulle dog også lige have en ordenlig trøstetår da de blev genforenet :D

Mira mus har nu efterhånden lært at være på egenhånd inde i boksen. Hun kalder dog stadig lidt. Hun er faktisk blevet ret hæs fordi hun har vrinkset så meget efter Happy de første gange de var fra hinanden. Men det bliver mindre og mindre hun vrinsker. Hvis hun får en tot wrap står hun fint.

Hun elsker at være med ude og gå tur, bare hun ikke bliver lokket i vandpytterne.

D. 14 maj
Mira blev i dag striglet for første gang, det var dejligt. Hun fik også renset hove, det gjorde hun pænt hvis hun bare blev kløet lidt imens :D Derudover tændte vi klipperen og aede hende med den, den var da ikke farlig!!

D. 25 maj
Smed for første gang, meget uhyggeligt da morhest fik ordnet hove og også uhyggeligt selv at få ordnet. Stod dog pænt med et par udsving he. Smeden var jo ret stor i forhold til Mir. Men sikke fine hove hun fik!!

D. 28 maj
Med mor ude og blive longeret. Hun er nemlig blevet så selvstændig at man ikke kan lokke hende ind i den boks hvor hun står når Happy bliver trænet. I hvert fald ikke når man kun er en person hehe.
Hun nyder dog også at være med mor ovre på banen. Hun spurter rundt med hale og hovede i sky. Shit en trav hun fyrede af i dag. hehe. Dejlige tøs. I morgen skal hun klippes. :S

D. 29 maj
Klippet for første gang.
Hun NØD at blive klippet på kroppen, uhh det var dejligt at blive kløet med sådan en klipper!!
Dog måtte hun lige op og hænge da vi skulle klippe ben og
hovede, det tog hun også helt coolt.

d. 2 juni
Vasket for første gang. Det var ikke sjovt synes hun!
D. 3 juni
Mira skal på sin første kører tur i dag, spændende at se hvordan hun tager det. Og så er vi jo på dyrskue, glæder mig til at hører hvad dommeren mener om hende :D

Har nu været med mor på dyrskue. Synes trailerturen var lidt farlig, men faldt hurtigt i søvn da vi var ankommet på pladsen. Hun tog det hele rigtig pænt og nød opmærksomheden. Dog synes hun det var lidt kedeligt at stå så længe i boksen...
Dagen efter hun kom hjem fandt min mor hende fastklemt under boksvæggen ind til Luna. Der lå hun og havde opgivet livet, efter en stor kamp for at komme fri. Heldigvis "vågnede" hun da min mor skubbede hende væk under væggen. Så der skete ikke noget. Men sikke en forskrækkelse at lille føllepigen kunne være død der...

Mira er blevet smækfed. Men det tror da fanden når mor Happy vælger at gå fra foderet og Mira så æder alt mors mad hehe. Så nu er hun sat på skrump uden for boksen når morhest spiser. Og så får hun selv en lille håndfuld mad.


D. 14 juli 2010
Mira havde smed for 2. gang. Denne gang stod hun uden sin mor, ude på staldgangen. Var så dygtig. Løftede fint fusserne, men kunne ikke lide når smedens ærme ramte hende hehe.

d. 14 august.
Så blev Mira klippet for anden gang. Denne gang var hun for stor til at have på skødet. Men hun stod bare så fint. Stejlede lidt i starten da vi klippede hendes ben, men faldt hurtigt til ro! Og stod derefter helt roligt. Da jeg klippede det ene forben stod hun og kiggede på hvad jeg lavede.
Da hun skulle klippes i hovedet stod hun bare og nød det. Da hendes ører skulle klippes holdt jeg hendes hovede mellem mine ben så stod hun der og sov.
Dejligeste lille pige!!!

Fodring til vinter:
2 dl. suregrow
1 dl. veteran mix
3 kg. hø/wrap
Fordelt på 3 gange fodring.

D. 18 sep. Mira er en stor pige nu og er begyndt at sove i sin egen boks :D
Dette tager hun helt super. I går aftes hyggede hun sig. Det var mor Happy og søster Luna der vrinskede og havde det hårdt. Men her til morgen synes Mira også det er lidt strengt at være eneboende.

D. 19 dec 2010
Mira er verdens sødeste og nemmeste hest!
Havde hende i dag ude på staldgangen og striglede hende, hun stod musse stille og nød det. Trænede løft af ben, så hun kan klippes til foråret. For sjov ville jeg lige stille hende op som ved MHCE shows. Hun stod der bare, kunne rykke hendes ben så hun stod helt PERFEKT. Og hun blev der indtil jeg rykkede mere på hende :) Det er første gang hun prøver dette og var bare så dygtig :D
Til januar skal hun og Eddie tages helt fra deres mødre. Bliver nok klaget lidt.

Føllebølle er ved at blive voksen hest, så nu bor hun kun sammen med Eddie, uden morhest eller halvsøsterhest... Verden er ond!

D. 15 feb 2011.
På første gå tur uden morhest, 2 km tur. Meget frisk i starten og træt til sidst :)
Efter dette klippede vi hende i hovedet. Hun stod bare og nød klipningen :) Synes dog det killede lidt ved det ene ører hehe.

D. 24 juni
Lidt opdate på den lille dame er vidst nødvendigt :)
Mira er verdens største kælepotte, mage til kærlig hest skal man lede længe efter. Derfor er det super ærgerligt vi ikke kan vi finde et godt hjem til hende der har mere tid end os, for hun fortjener det!
Nårh. Mummitrolden er jo lidt buttet på maven, tror dog det forsvinder med alderen. Meeeeen derfor ved vi ikke helt om hun skal med til noget showgejl i år. Desværre. For hun er så dejlig at have med at gøre.
Måske kommer hun med til store hestedag :)

D. 26 juli
Da vores hoppe, som var tilmeldt MHCE, desværre er blevet halt. Har vi valgt at Mira kommer med som erstatning. Hun er dog ikke trænet og mega vommet. Men vi tager med for sjov.

d. 31 juli
Så blev Mira pigen klippet. Mage til nem hest at klippe skal man lede længe efter :)
Lidt video af træningen bagefter. Den er desværre blevet meget krumset. Pga. kvaliteten skulle være lav så det ikke tog en hel time at komme på youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=ZHD7F_d0D2w

*** NYHED ***
Mira er solgt til Ina Olsen, Herlufmagle. Hun afhentes i slutningen af oktober md. Vi ønsker Ina held og lykke med Mira og glæder os til at følge med på sidelinjen.
Kommentér på:
Belgisk Miniature RKG Moons Happy Miracle
Annonce