{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Sportsaraber (A) Zalka Zazu Mufaza *Drømmeprinsen* Himmelhest R.I.P 2003

3.193 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

SN - AC Gallardo S
Kvinde | 29 år | Oprettet: 22. okt 2006


Sportsaraber (A) Zalka Zazu Mufaza *Drømmeprinsen* Himmelhest R.I.P

Fødselsår:
2003
Højde:

162cm høj :]
Temperament

Zalka har et super godt temprament, han er lige så god som dagen er lang. Han har ikke det typiske Araber temperament, hvilket nok er meget heldigt da han har en masse "hjerneblødninger" som i forvejen godt kan blive lidt for meget nogle gange,
Gangarter

Alle sammen over middel. han har iike så meget fremad drift, men det kommer nok ;}
Stævner

Dressur:
1 maj 2010 - LC1 - 2. plads 150 point
1 maj 2010 - LC3 - ej placret. 132 point, jeg tog ik den her klasse særlig seriøst, så det blev iike så flot.
Rideskolestævne 4 juni 2011: LC3 - 3 plads 158 point
Rideskolestævne 4 juni 2011: Par de deux - 2 plads
Ågaarden 21 maj 2011: LC1 - 66,66 % han var alt for træt, men han var suveræn på opvarmningen.
Aarg 24 sep 2011: LB1 - 59,64% 1 point fra 60% - okay i forhold til første LB, dog en smule ked af tempo'et zalka valgte vi skulle ride i, dog okay i galop programmet.

Spring:
LTR - 70 sløjfespring - Gennemført
LTR - 80 sløjfespring - pillede 2 bomme
2 maj 2010- 70 sløjfespring - Gennemført. han var så fantastisk!
2 maj 2010- 80 - Disket, valgt og trille af ham ;]
6 juni 2010- 70 1 PLADS han var Såå GOD!
6 juni 2010- kostumespring 60 cm "Indianer" Gennemført - omspring på 31,05 sek eller sådan noget, vi var 0,5 sek fra en 3 pl.
Rideskolestævne 5 juni 2011: 60 cm - en bom i hovederunden på aller sidste spring
Rideskolestævne 5 juni 2011: 70 cm - igen en bom i hovederunden, mega ærgeligt, men vi var begge to rigtig trætte og runden i 70 var super god!
Ågaarden 22 maj 2011: 50 cm - gennemført (fået sløjfe)
Ågaarden 22 maj 2011: 60cm - 5 plads omspringning på 39,03 sek. - første uplaceret, han var super sej!
Mosedalen 18 sep 2011: 55cm - 2 plads. uden sadle&bid for første gang han var så sej, valgte bare at trille af ham lige over målstregen heldigvis! :D
Mosedalen 18 sep 2011: 70cm - 1. plads Han var bare sej, første stævne med sadle og sidepull på hvilket bliver vores fremtid fremover!
Aarg 25 sep 2011: 60cm - 4 fejl i hovedrunden - Okay runde! bare ærgeligt med bommen, lige fundet ud af før start at sadlen ligger og trykker, men det gik okay!
Aarg 25 sep 2011: 70cm - 8 fejl i hovederunden - revet 2 bomme, og lige før 60'er klassen fundet ud af det er sadlen der trykker siden han ikke ville gå frem! nok det grimmeste rundte vi noglesinde har redet!

Jagt:
Babyjagt sperrestrup Ølstykke 2011 - deltaget vores første jagt, han var så suveræn god! var kun uden om 2 spring den ene gange på andet spring da jeg lige glemte hvor meget han sprang til, så var ved at vælte af på første, og så på et spring inde i skoven da der var alt for meget tumult og ik noget plads til at vende på

mål en dag at start hubertus ;]

Agilliy:
2011 Mosedalen - senior agillity - 8 fejl tid. 3.29 første gange vi har prøvet det til stævne, vandet var lidt farlig da det li i en vandgrav, så den fik vi fejl på og fordi vi sulle gå sidelæns over en bom hvilket vi kun lige er begyndt at træne, eller gik han forbi en paraply som han normalt er skrækslagen for, under en snor med ting på, over pressening&palle og under et stort flag, så ros til Zalka! Han var virkelig dygtig vi fik også ros.. dejligt!!
Mosedalen 17 sep - 6 fejl tid 3.16. zalka valgte at finde en sort pose bag deres ridebane som var farligere end selve banen, men det resultere self i vi fik fejl på en tilbage trædning og en anden jeg ikke ved hvad var, men eller gik vi over bro. under tørre snor og i vandgrav osv. uden problemer :}

Military:
SØG klubstævne CNC80 d. 6/8-11
Dressur - 55,90
Spring - 12 fejl, rev 3 bomme, men tilfreds!
Terræn - Disket på nedspringet, og stop på en stamme der førte ind i en mørk "skov" ellers alt andet sprunget!
- Dette er vores første Military stævne, synes selv det er gået suveræn, han har simpelthen været så god! helt sikkert noget vi skal igen!
Stamtavle

M. Dixie
F. Saam-a-li
FF. Flakari
FM. Grodessa
FFF El Mokari
Køn

Verdens dejligste Vallak :]
Bemærkninger

Zalka i daglig tale Zalle eller Tykke er en OX Araber/Holstener blanding, og faktisk er der jo kommet noget utrolig smukt ud af det. Både udstråling, kropsbygning osv. Men også et dyr med et fantastisk temperament dog nogle underlige hjerneblødninger kan der også komme ud af ham.
Er ret glad for han ikke er blevet ren OX Araber, så var han nok ikke endt som min hest!
Zalka er en rød, om sommeren gylden farvet hest, som er ejer af en hvid prik i panden og et venstre bagben med ankelsok, en rødbrun man, hale og pandelok er han også så heldig at have.
Jeg var så heldig at få part på Zalka d. 1 April 2010, inden da havde jeg redet ham et par gange i Marts. Egentlig er Zalka slet ikke min type hest og han var faktisk slet ikke en jeg havde kigget efter når den gamle part eller ejer red ham. jeg var mere til haflinger og Nordbagger. Men da min eneste ene hest (Duchess) i løbet af en uge blev byttet. måtte jeg finde noget nyt, jeg fandt en Tinker/Irish Cop, en rideskolehest, men fordi den var det kunne jeg ikke komme så langt som jeg nok gerne ville.
En dag sagde en af tøserne Zalka var blevet ledig, jeg vidste han kunne en masse så hvorfor ikke afprøve det, og sådan gik det egentlig til med at jeg fik Zalka. først bare som halvpart. Men her efter næsten et år kom han ejer, og sagde lidt i sjov om jeg ikke skulle have helpart så hun måske kunne købe sin gamle hest igen, og jeg var jo lykkelig, det vile være den største drøm der ville gå i opfyldelse. Når man ikke har råd til at have hest selv, men så i stedet have helpart. det villle jo være skønt. Men troede det bare var i sjov, indtil den dag hun kom og sagde nu skulle jeg finde ud af om det var noget jeg ville, hun kunne ikke få sin elskede gamle hest igen, men hun havde måske fundet noget andet. Hun ville ikke have jeg endte i samme situation som med gamle hest, så hvis jeg ikke ville have helpart, beholdte hun selvfølgelig bare ham.
Men jeg sagde ja, og i dag har hun fået en ny unghest der hedder Rosa superskøn, og jeg har Zalka næsten som min egen! hvilket er det bedste noglesinde, jeg elsker ansvaret der følger med, og hvis jeg ikke har set ham en dag føles det som uger.

Zalka er en super god Allround hest, så vidt jeg har fundet ud af herinde, skulle han rigtig have været brugt som military hest, hvilket han sagtens er egnet til.
- Han er en dygtig dressur hest, han kan de fleste ting. Han er utrolig blød fortil. han dårlige side er bare han bliver super fornærmet eller ja, det svært at forklare, men han er lige så god til at gå i mod som han er til at høre efter, at pakke sig helt sammen, det er også en ulempe, og han mister rigtig meget sit tempo, men når han så høre efter så han dælme også fantastisk at være på! en kommentar fra min underviser " Helle N T." er at "han er ikke så nem som han kan se ud til, han er faktisk rigtig svær at gøre sig klog på, han er ikke en man lige sætter sig op på og lirker lidt i hvis han ikke hører efter og så er han der, som mange af de andre heste på gården"
- I spring er han også fantastisk, jeg har altid været springrytter, men mistet modet en del, efter kun at have redet dressur længe, men det ændrede Zalka, han er noget af det ærligste, og hjælper dig uanset hvordan man kommer på, når man finder hans rytme er han endnu federe at være på, vi har haft en grim oplevelse, med noget undervisning, men er kommet godt efter det igen!
- På tur er han også noget af det skønnest, dog har Zalka de her små "hjerneblødninger" som gør at en sten på jorden kan være farlig, hvilket kan gøre det til en spøjs tur, hvis han er i sit hopla humør. men ellers er han til at ride i en rebgrime, hvis man skal give den gas, så er en martingal dog super god, da man ellers har hans hoved slynget op ens ejet når man skal stoppe igen. men han elsker at give den gas for løse tøjler.
Alt i alt er han en suveræn hest du kan det meste på!

badning, ture uden sadle, gå på paller, presseninger osv. er intet problem så længe man stoler godt på ham og er en smule konsekvent, men har det sjovt ;]
det har Zalka i hvert fald når det uden sadle det nok han største balademager ting han laver at han ikke kan lade være når man galopere uden sadle at lege hjort og bukke, men va' dælen hvis det er hvad han kan komme på så det skam okay!


- Zalka virker til at være en meget lige til hest, en som bryder sig om de fleste mennesker, hvilket han gør, han tillader alt.. om du kender ham eller ej. Men noget som gjorde mig ekstra glad den anden dag var at jeg endelig så at jeg betød noget for ham, at jeg ikke bare var et menneske som alle andre, men at han udemærket vidste hvem jeg var. Selvfølgelig ved han også det, men han er bare ikke særlig god til at vise det.
Vi har haft store problemer med at gå tur, jeg har ikke turde i længden pga. den måde han opfører sig på han er disideret livfarlig, jeg fik et råd om at begynde på at lærer at styre ham med tovet, eller være mere end almindeligt sammen med ham. så jeg lavede en combo og begyndte på groundwork, jeg har altid været facineret af det altid, men har ikke vidste hvordan jeg skulle starte det eller gøre. hvilket jeg stadig ikke gør. Men jeg begyndte at lege med Zalka gå på paller, presseninger, lave en masse tillidslege, og derudover prøve med de 7 lege eller hvor mange det nu er, og allerede nu efter kort tid, føler jeg vi er meget mere sammen, det handler ikke altid om det med at skulle være seriøse og gode, men også om hvorvidt mig og Zalka har det godt sammen, og pludselig havde jeg en hest der også var dobbelt så samarbejdsvillig når vi endelig skulle være seriøse.
Så om man vil eller ej, det har intet med om du har bid i munden eller ej, efter min overbevisning, jeg har nu bare valgt at jeg ikke vil bruge det i andet end dressur. og indtil jeg har fået købt mig et ordenligt sidepull eller bidløst hovedetøj så går han også med bid i spring. Men sjovt nok er han lige så styrbar eller nærmere mere uden et bid i munden.
Men én ting er sikkert groundwork og tillidslege, alt i den katogori er noget af det bedste man kan gøre for sig selv og for sin hest.
Jeg undre mig en del egentlig for ofte når jeg kommer ridene i en rebgrime igennem gården hvor jeg står, så kommer alle med den latterlige kommentar "du bliver kaldt hesteviskeren nede i byen", hvorfor? hvad har en folk i mod det? ja det er blevet overdrevet af mange det hestevisker fis og alle andre som ikke er med på det de mishandlere osv. men hvorfor er det man tager de ord så tungt, hvis man har ren samvittighed?

Men faktumet i jeg begyndte at skrive her, var egentlig at jeg kunne mærke hvordan det havde hjulpet på mig og zalkas gå ture, udenvidre kan jeg putte en grime på ham, sætte træktovet i og gå uden at spekulere på hvorvidt jeg skal slåes ihjel af min hest denne gang. og sjovt nok da vi skulle rykke vores heste fra en sommerfold til den anden og jeg havde sat min mor til at gå med Zalka opdagede jeg den samme frygt hos hende, som jeg havde førhen når vi gik tur, han begyndte at spadse rundt, denne gang bare pga. de andre heste som stod på sommerefolden, jeg sagde til min mor "kom her vi bytter" og havde egentlig forventet mig at få en hest i hånden der stadig ville spadse rundt, men i det jeg fik tovet og klappede ham på halsen, så gik han bare. Jeg ved udemærket at han kender mig, men normalt ville det ikke ændre noget, som skrevet i starten er han en meget lige til hest uanset hvem du er. Men vups der fangede jeg den, og det har kun gjort min lyst endnu større nu til at fortsætte! Der vil helt sikkert komme både op og nedture, det vil der altid. men nu er jeg sikker på vi en eller anden dag nok skal nå det mål at ride i cordeo uden noget ud over en mark, allerede nu har vi afprøvet det bare i rebgrime, det er et skridt på vejen og jeg elsker hvert et af dem!

__________________________________________________
OPDATERING*

lige nu springer Zalka desværre ingen ting :/ da han åbenbart har fået sig noget af en forskrækkelse til en springtime, pga. springteknik og hest simpelthen bare ikke passede sammen. så nu starter vi helt forfra, for små kryds siger han intet til, men lige så snart de bliver lige, stopper han :/
han søger på, men kaster sig ind i springet eller stopper.. så en pause og så starte forfra er lige hvad der skal ske, og så tager vi til stævne på ågaarden og starter lidt små klasser, så han måske synes det er sjovt igen, hvilket jeg inderligt håber han begynder at synes igen!

- Han er nu begyndt at synes det er sjovt at springe igen, så vi tager det bare stille og roligt stadig, men bygger mere og mere på ;]

- så er der indbetalt penge til ridelejr til sommer vi skal på Søborggaard, håber det bliver lige så godt med ejen hest som alle de år jeg har lånt deres og vi får lært en masse.. det blir i hvert fald spændene ;]

- så nærmer Rideskolestævnet sig i weekenden d. 4&5 - 6 - 11, glæder mig til vores par de deux klasse, det skal nok blive hylende morsomt! :D

nyt: d.13/6-2011
- Jeg har nu bestemt mig for min drøm skal føres ud i livet, jeg har altid drømt om at skulle ud på en mark, uden noget udstyr og gi den gas, bare i det hele tage kunne ride uden noget som helst, så mig og zalka er så småt begyndt, at ride tur i rebgrime, meget snart begynder vi med en cordeo så han kan lære stop signalerne og vi kan komme videre i drømmen! vores største udfodring bliver nok at zalka bukker i galoppen når han ikke har sadle på, men det skal bestemt ik forhindre os, i at opnå dette! :] vi skal bare træne en masse og ha det sjovt, udover det, så er det nu besluttet at vi ikke længere rider med bid på tur, da han ik behøves det og er lige så stoppelig uden, glæder mig til at se en masse fremskridt! :D

- NYT Zalka og jeg er vendt hjem fra ridelejr, Det har været en suveræn oplevelse og jeg har fået så meget med hjem fra dressuren! Så et MEGET STORT tak til SIlja som underviste os. Hun har virkelig fået os til at rykke os. Jeg har pludselig lært at ride, sådan følelse det virkelig! Zalka er nu mere end fantastisk hver gang vi rider dressur og nu er det virkelig fedt at ride dressur, bestemt ikke kedeligt! jeg an nu sidde på ham, bedre end før og samtidig går vi godt fremad, han er en helt anden hest at være på, det så fedt!! Ridebane springning har jeg droppet lidt, jeg skal finde en som virkelig er dygtig som kan hjælpe mig og Zalka med vores problemer, så det er lagt lidt på hylden igen! ;] og så har han næsten lært at kysse på komando :D

NYT d. 8/9 - 2011
I dag har Zalka og jeg redet i cordeo for første gang, og dygtig beskriver ikke hvor sød og god han var! han opfangede stop, meget hurtigt og drejning til siderne, vi har bare skridtet og travet lidt i dag :] og så har vi skridtet en tur op af stien ved siden af gården, selvom det så meget sort ud, vi nåede dog også kun op ad stien ikke hjem uden at blive våde. Han var så sej uden og tænke over jeg kun havde cordeoen på satte vi i trav for at komme hjem helst uden at blive våde, den anden hest de var med, begyndte at løbe stærkere og stærkere og alligevel lyttede denne dejlige krække, jeg var meget stolt af ham i dag!

NYT d. 1&2 okt
- Vi har været på spring kursus hos Lars Poppel, som har været mega fedt! jeg har fået så meget ud af de 3 undervisnings timer ´mig og zalka har haft. Zalka skal nu i longe arbejde og så skal hn i gang med noget interval så han om et halvt år ender med at kunne galoppere 15 min i hurtig galop. og så skal han have sig noget havre og så skal vi har tjekket op på om han mangler jern eller kober. Lars mener nemlig han mangler noget og derudover har han ikke nok styrke i ryggen til at bærer rundt på en, så let sæde i galop og let ridning i dressur er ved vi skal, og så øve en masse spring med bomme og afstande så han selv ender med at kunne finde det, så en suveræn weekend hos Lars!

D.8/4-12
Så det snart på 3-4 måned bassen virker så'en on-off. Vi startede med at tabe 3 sko på en uge, og træde to af dem op i begge bag hove. Vi valgte så at prøve at pille skoene af, og da vi efter 2-3 uger synes han virkede rengående, prøvede jeg at genoptræne ham. Men da vi kom til traven, gik han som en Pony der var til væddeløb i trav. Altså der var noget galt, han endte så med dårligt at kunne gå på bagbenene. Så skoene kom straks på igen! Så startede vi igen forfra med genoptræning. Da han så endelig var på toppen igen, valgte den søde zalle så at få et lille sår på bagbenet. Som så endte med hele benet var betændt, så kom han på pencilin og smertestillende. Og så startede vi igen forfra med genoptræning, da benet var i orden. Så nåede vi endelig til april og vi glædede os til jagten og var kommet i topform, og om mandagen (samme uge som der var jagt søndag) synes jeg ikke han takter rent. Dr.dyr siger skridt en uge. Og bassen var stadig ikke rengående, så nu han lige sluttet på smertestillende igen og skal skridte til efter påske, så må vi se om han stadig ikke takter rent. I så fald er det ikke så heldigt. Da der intet er at se på ham uden på :/ så vi hygger og er på fold for det meste, lige for tiden.

-Zalka's Mor
http://hestegalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=78418
Zalka's Far
http://hestegalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=3508
Zalka hos opdrætteren ;]
http://hestegalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=14596

Zalka er ejet af Diana P. Andersen :]
Kommentér på:
Sportsaraber (A) Zalka Zazu Mufaza *Drømmeprinsen* Himmelhest R.I.P
Annonce