{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Elmegaard´s La Nova [Himmelhest] 2006

5.230 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Elmegaard´s La Nova

Fødselsår:
2006
Højde:
målt til kåring 1.61 i stg. Tror hun er vokset en 4 cm nu :)
Temperament
Er en yderst vågen ung dame.

Uder ridning er hun super nem og i stalden er hun også rigtig rar.
Gangarter
Middel.

Kårings resultater, Kåret i RDS med 7 i helhed.

Skridt: 6,5 træder godt over

Trav: 6,5 god taktfast

Galop. 7 god galop, meget op af bakke.


De er blevet meget bedre, så håber hun scorer bedre point til championatet.
Stævner
Lille privat træningsstævne d. 10-4-10

Ld1 og Ld2

Red de to programmer, som en træning da hun ikke må gå stævner før august. for at tjekke hende af hvordan hun ville reagere, hun var super fin, og tog alting i stiv arm, glæder mig til de rigtige stævner :)

Så er der meldt til vores første stævne :)

Langå Rideklub d. 26-6-2010

Kl: LD1 point 96 procent 64% plac. 1 uplac.

KL: Lc2 point 135 procent 58,7 % plac: sidst

Nova var en rigtig bandit i sidste klasse, derfor pointene, men kom hjem med kommentaren fra dommer af: Super dejlig hest med godt takt og bæring, ska nok komme langt :)

Harridslev Rideklub d. 12-9-2010 vores 2. ude stævne

LC1 Point: 157 procent 65,4 plac. 2

LC2 point 129 procent 56,1 plac. 3. uplac.

Nova var noget opmærksom i denne klasse, og opførte sig som en 4 års, men oki det er også kun 2. gang hun er med ude i byen :)

Stævnetræning Svejstrup Vestergaard d.18-19 sep. 2010

LC2 Point: 165 procent: 75% plac: 1 plads

Nova gik super fint og jeg er yderst tilfreds med hende :)

LB1 point: 190 procent: 67,85% plac: 2. (vores første) starter den kun for at prøve hende af, og da det er stævnetræning må hun gerne gå denne klasse :)

hun var super fin i travprogrammet og lidt frisk i galoppen, men hva ka man forvente af en 4 års? :)

Nørre Djurs Rideklub d. 25-26 sep. 2010

LC1 point procent plac

LC2 point procent plac.

Hylke d. 2 oktober 2010

LC2 Poin plac procent


Åstrup Sportsrideklub d. 23 okt. 2010

LC1 Point 166 procent 69,2% Plac. 1 plads

LC3 Point: Procent 63,8% Plac. 3. plads

Vi blev slået med 2 point til 1. pladsen.
Nova gik super denne dag, hun har udviklet sig ekstremt meget det sidste stykke tid :) Vi fik bla. 8/16 i gangarter.

Langå Rideklub d. 6 nov.

LC1: point 144 procent: 60% plac. nr. 4

kommentar: hun kiggede en del, men fair point :)

LC3: point 160 procent: 66,66% plac. 1. plads.

Kommentar: Nova gik super i denne klasse, er yderst tilfreds med den unge dame :)

Langå Rideklub d. 6 marts 2011
LA1: Point: 166 procent: 57,24 plac. ingen.

Kommentar: Vores første La1 og første stævne ude i år 2011. Gik ganske fint med et par små fejl.


Kür - Består af eget sammensat program med musik til, glæder mig til at prøve hende af i det hun nu kan :)

Kûr: Blev vi nr 2 med 70,47% bla. 10 for vores musik sammensætning :) Nova var noget fræk i denne klasse og valgte at vise sig lidt som en 5 års (næsten)
Dommerens kommentar: SUPER dejlig hest, med kæmpe framtid i, arbejder super lækkert under rytter, super fine gangarter, udstrålingen og gnist som gør at den hest der når toppen - Hans Peter Staugaard.


Nytårs stævne Langå Rideklub d 30-12-2011

Kûr i La 15,7 point svarende til 79,6% Super godt program, ingen ballade, flere 8, 9 og 10 taller :) Den skønne hest er tilbage :) <3
Stamtavle
Far: De Noir DVH 812 DK DV

Farfar: De Niro DE331310590093 DEU Hann.

Mor: Tamara 00.09688 NDL KWPN DS

Morfar: Neostan 410605795 NDL KWPN
Køn
Super køn hoppe.
Bemærkninger
Elmegaard´s La Nova, La Nova betyder den nye stjerne, er en særdeles udtryksfuld hoppe med en masse potientiale. Hun kom i stalden i starten af dec, efter min far og jeg havde været oppe og prøve hende. Det var meningen at hun skulle være vores lille hoppe projekt, og måske skulle der trækkes et føl på hende. Men da det blev juleaften fik jeg en lille kasse i den kasse, lå et brev med et billede af Nova, og så fik jeg hende i julegave af min søde far og mor :)

Jeg glæder mig til at se hendes udvikling og jeg vil holde jer løbende opdateret, her på siden med hendes udvikling :)

Så er der tid til lidt opdatering d. 24-6-2010.

Nu har jeg haft Nova i ½ år. Tiden flyver afsted og Nova er i udvikling, da hun kun er en lille baby-hest har jeg redet hende meget forsigtigt, med gode pauser imellem vores træning, for at skåne hende :)

I starten var hun en meget frisk og opmærksom dame der ikke ville stå stille på staldgangen, men idag er hun blevet et rigtigt nusse hovede :) Man ka lade hende holde fri i 14 dage og så bare sætte sig på hende uden problemer.

Hun var desværre så uheldig at hænge fast i hegnet d. 4. januar 2010 og ødelage det ene bagben. Den stod på boksro i 2 mdr, hvor vi kun måtte trække med hende, bestemt ikke nemt når hun kun var 3 år gammel. Hun har kun kosmetiske ar, og er 100% ok :)

Vi fik vore første undervisnings time igår d. 23-6-2010 og fik kæmpe ros, for hendes balance, og gangarter :)

Opdatering d. 21-12-2010

Det er nu ca et halvt år siden sidste opdatering, og der er sket utrolig meget i Nova´s og mit liv.
Nova har udviklet sig utrolig meget, er blevet mere stabil fortil, har gået en del stævner, med placeringer stortset hver gang med gode procenter :) Vi skal starte vores sidste stævne i år 2010 i Langå, hvor hun ska gå Lc2 og Kür, glæder mig meget til at prøve hende af i de ting hun nu kan :)

År 2011 står på distriktestævner og La klasser :)

glædelig jul til jer alle og godt nytår :)

Opdatering d.6-2-2011

Efter en lille periode, hvor Nova mente hun kun opføre sig som en rigtig 4 års unghest, hvor vi ik ville gå fremad og kun stejle, så er det atter begyndt at gå fremad :) Hun har jo været nem lige siden hun blev tilredet, og hvis der ik kommer en reaktion, burde man jo syntes at det var en kedelig hest :)

Om en måned 6-3-2011 skal hun gå sin første LA1 og Kür, glæder mig meget til at prøve hende af :)

Opdatering d. 12-4-2011

Det går bedre og bedre med Nova, hun udvikler sig så utrolig meget i tiden, både gangartsmæssigt og forståelse for det man beder hende om :) Der er nu lært tilbagetrædninger, og der er påbegyndt traversader i trav, schenkelvigninger i galop og en smule mere samling :)
Vi er også begyndt at springe og hun er vel sprunget 10 gange med mig i saddelen, og springer nemt en bane på 1-1.10 :) Skal starte vores første spring stævne i weekenden 16-17 april hvor hun ska gå Lc og Lb i spring :) Glæder mig meget til at prøve hende af på denne måde også :)

Opdatering d. 25-4-2011

Har haft dyrlæge til Nova, da hun i en lang periode har rejst sig når jeg har redet hende :((( Han mærkede efter spændinger i hele kroppen, men intet at mærke, Ingenting i bøjeprøven heller... Samtidig har den bette hest fået erklæret staldskræk, som betyder, hun ska gå så meget på fold som muligt, i stalden ska hun ha så meget ro, og ingen hurtige bevægelser... Det er hårdt at få det at vide, da det desværre afspejler sig i ridningen også... derfor ska hun trænes let og max 25 min.. håber hun snart er ovenpå igen ridemæssigt, da hun er min drømmehest <3

Opdatering d. 13-5-2011

Idag har baby hesten fået ordnet bisser :) Dejligt at hun igen er godt gående, får nu endnu mere undervisning end før, så der blir rettet en masse dumme små rytterfejl :) Nova har været utrolig sød det sidste stykke tid, og har igen alle 4 ben på jorden, lidt ny træningsmetoder er taget i brug og det virker :) Ser frem til næste stævne i Thorsø her i juni :) det var alt for denne gang. :)

Opdatering d. 7/7-2011

Det er ved at være et par måneder siden sidste opdatering, så må hellere lig få skrevet lidt :)

Nova har fået et par behandlinger ved Lene, som er super dygtig, hun havde nogle spændinger i skulderen og de er nu væk. Ellers har den unge dame været longere i passoalonge, hvilket har givet hende en rigtig go balance i galop og hun træder mere ind under sig i traven. Hun er desværre vokset sig ud af sin saddel, på den tid jeg har haft hende, og den har været skyld i vores tidligere problemer, hvor hun ville stejle. Så skønt at hun igen fungere. Glæder mig til at få min nye saddel efter sommerferien. Det var vist alt for denne gang, go sommer :)

Opdatering d. 14-11-2011

Så kom den "tunge" beslutning at sende Nova i videruddannelse. Med en elevplads, og et ekstra job for at kunne få det til at køre rundt, tager desværre meget af min tid sammen med Nova... Så derfor kom Nova ud til en super dygtig rytter pr. 1-11-2011. Der ska hun forløbig være indtil 1-12-2011 hvor hun så gerne skulle komme hjem igen :)

Det var meget vigtigt for mig at finde den helt rigtige til at videruddanne min hest, da hun er ekstremt følsom og bliver let påvirket af små ting. Så hun skulle gerne få mere selvtillid og lære at der ik er noget at være bange for. Indtil videre går det helt forrygende med hende, men der ligger en masse arbejde fremad også, den opgave tager vi gerne :)
Glæder mig til at få hende hjem igen, hun er meget savnet i stalden <3

Opdatering d. 26.12.2011

Så er min lille stjerne hest kommet hjem igen og sikke en forandring der er sket.
Hun har været i videruddannelse hos Pernille Nørgaard, som har gjort et kæmpe stykke arbejde :) Stor ros til hende. Så er det bare med at arbejde videre på det vi har lært hos hende :)

Opdatering d. 25/3-2012

Nu har vi været på kursus ved Sanne Glargaard, som er rytter hos prinsesse Natahalie. Super lærerigt og skøn hest, vi lærte en masse og vil helt sikkert på kursus hos hende igen.

Opdatering d.8/4-2012

Stævne i Langå rideklub. Havde glædet mig til denne dag, da Nova er flyvende, dog sker der det da jeg har saddelet hende op, og vil lukke rampen til traileren, skridter Nova framad og falder om. I hendes fald rammer hun en bil og ødelægger en tromhinde, hun ligger på jorden og bløder voldsomt ud af venstre øre, næse og munden. Huner helt fjern og man kan ikke komme i kontakt med hende, det ligner et krampe/epilipsi afnfald, efter et par minutter kommer hun til sig selv igen, men er voldsomt halt på forbenene, og bagparten hænger efter hende, er sikker på hun ikke kommer sig og at hun skal aflives på stedet.
Vi får hurtigt tilkaldt dyrlægen, som giver hende noget beroligende og jeg får lov til at tage hende med hjem.

De næste dage er meget underlige, da Nova ikke vil drikke eller spise, det eneste der ryger ned er gulerødder, så måtte hente 5 sække til hende, for at være sikker på at hun fik lidt væste og lidt at spise.
tirsdag d. 10/4-2012 kommer dyrlægen igen og tilser Nova, han kan ikke sige hva der er sket og jeg må vente og se tiden an. Så nu må det hele gerne gå i den rigtige retning og jeg håber at Nova kommer sig helt. Ved i hvert fald at hun ALDRIG skal fra mig af, om hun bliver ridehest igen vil tiden vise, ellers må hun gå på marken og være smuk som hun er :)


Frygtelig dag - tirsdag d. 9-10-2012 R.I.P mit lille glansbillede <3

Klokken 7.15 bliver jeg vækket af min mor, som fortæller at Nova er meget syg og har det meget skidt. Vi skynder os ned til hende og kan se at den er helt gal... Det lignede et kolik tilfælde.

Dyrlægen ankom kl. 8, og tilså hende, han gav hende smertestillende og olie. Men olien kom op igen, og den indeholdte både blod og en rigtig fæl lugt. Hun blev lukket i ride hallen, for at hun ikke skulle ligge fast igen i boksen. Vi snakkede frem og tilbage om hun skulle køres til Ansager og opereres, men jeg var fast i min beslutning om at det skulle hun ikke. Dyrlægen vurdere samtidig at hun helle ikke var i stand til en transport så langt, eftersom hun igen smed og rullede sig. Hvis det ikke blev bedre inden for et par timer, så skulle hun aflives...

Timerne gik og det blev kun værre med mit lille glansbillede. Jeg tog den tunge beslutning at ringe igen til dyrlægen og bad dem komme og hjælpe mig med at sende hende på de evige græsmarker.

Det viste sig at det var en tarmslyngning, der kun blev værre som minutterne gik.
Jeg var der til det sidste, og tog afsked med hende. <3

I aften vil der være en ny La Nova på himlen. Jeg har i dag d.9. okt. 2012 kl 12.57 måtte tage afsked med mit helt igennem dejlige glansbillede, Elmegårds La Nova. Tak for alle de gode ture du har givet mig, igennem de sidste knap 3 år. Tak fordi du altid har været glad og en lille bandit af en hest. Man er altid blevet mødt af et glad vrinsk, når man kom i stalden. Altid kom du galoperende på marken, når du så mig og vrinskede. :) Dette er det sidste billede der er taget af os, tak for denne helt igennem fantastiske tur, hvor du var den sejeste hest man kan ønske sig. ? Må du nu galopere på de evige græsmarker og nyde livet deroppe. ? Du vil altid være i mit hjerte. ? ?


Aldrig glemt - i hjertet gemt <3 <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Elmegaard´s La Nova
Annonce