{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Choko Chanell [Himmelhest] 2003

3.209 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Choko Chanell

Fødselsår:
2003
Højde:
ca 153 cm
Temperament
Choko besidder stort set alle temperamenter der findes..

hun kan være fuldstændig cool, hvor du kunne ride hende i gennem en krigszone og hun vil hverken blinke med øjnene, eller rokke et øre..

og så kan hun være fuldstændig uhåndterbar, og så langt væk at man godt kan droppe overhovedet at komme i nærheden af hende.. det er heldigvis meget sjældent vi ser denne side af hende, men man er vel en dame ;D..
Gangarter
Choko har virkelig gangarter over middel..

dejlig skridt med masser af afskub og god overtrædning.

traven er stor og rummelig, god overtrædning, med masser af rygsving, uden at man bliver kastet rundt,

galoppen er stor, med god op ad bakke effekt efter vi trænede det intensivt..

alt i alt har hun nogen virkelig stærke gangarter, selv når hun er ude af træningen forgår det med gode benløft og brug af hele ryggen og bagparten..
Stævner
2010

KSR, 02. oktober
Bom på jord, fejlfri - roset

KSR, 16. oktober
Ponygames hold - 1. plads
Stamtavle
.................................................................. FFFF: Donnerwetter
...............................................FFF: Donnerhall
...................................................................FFFM: Ninette
....................FF: BH Don Schufro DVE 690
.................................................................FFMF: Pik Bube I
...............................................FFM: Fiesta
.................................................................FFMM: Fabia
F: Donau
......................................................FMFF: Waldstern
........................................FMF: Waldson
......................................................FMFM: Rheia
...................FM: Crown Queen
..............................................................FMMF: Weltstar
.......................................FMM: Wangdoria
..............................................................FMMM: ?

.................................................................. FFFF: Burgermeister
...............................................FFF: Pasteur
...................................................................FFFM: Praline
....................FF: Michelangelo
.................................................................FFMF: Matador
...............................................FFM: Miami
.................................................................MFFMM: Mirabell
.....MF: Michellino
......................................................MFMFF: Le Mexico
........................................MFMF: Ulft
......................................................MFMFM: Pia
...................MFM:Claudette
..............................................................MFMMF: Luctor
.......................................MFMM: Rigaletta
..............................................................MFMMM: Leontine
M: Celina (er også oprettet herinde)
.......................................MMFF:Waidmannsheil
.................MMF: Weibfang
.......................................MMFM: Syra
.....MM: Celeste
......................................MMMF: Conversano
................MMM: Celestine
......................................MMMM: Scandale

Køn
Hoppe
Bemærkninger
Choko Chanell er en lille DV-hoppe efter min gamle hoppe Celina. I daglig tale bliver hun kaldt Choko, Chokoladen, bomben eller hystaden ;)

Choko er en meget samarbejdsvillig hest, hun vil rigtig gerne yde noget, elsker at blive udfordret og er generelt rigtig cool. Men hvis Choko får for mange nye indtryk på en gang, eller bliver presset for meget slår hun hjernen fra og lader alle instinkterne styre, og så kan man godt opgive al kontakt med hende. Ved at have ejet Celina, har jeg haft et forspring på at kunne forstå og tackle Choko, og tror helt klart at det har haft en stor grund til at vi havde store fremskridt meget hurtigt da vi fik Choko hjem.

Vi købte Choko hos hestehandler Torben Andersen, men kender Choko fra den tidligere ejer, der har haft hende siden hun var 3 år og så til hun var 7, og har desuden også kontakt til første ejer, der ejede Celina da Choko blev født, så ved hvordan hun er blevet behandlet gennem hendes liv :)
Da Choko kom hjem til os, kunne hun ikke engang klare at der blev trukket andre heste forbi hende på staldgangen, hun gik bare fuldstændig i panik. Choko kunne ikke rides alene på nogle måder, og virkede ikke til at stole særlig meget på nogen som helst, men hun viste lyst til at ville stole på os, så det har helt klart også hjulpet. Med Choko lærte jeg virkelig hvor vigtigt et element tålmodighed er i træning af heste, og har haft stor succes med gentagelser, og selvfølgelig ved at bruge fysisk og mundtlig ros af hende.

Choko var fra tidligere ejer en velredet hest, med lidt for meget krudt i bagen, og det var grunden til at Choko blev solgt. Dette er jo lige et temperament for mig, så var meget glad for at vi fik muligheden for at købe hende :) Choko skulle dog alligevel lære at vente på rytteren, lytte til hjælperne, reagere på hele og halve parader, og lave rolige og kontrolerede anspring. Men grundet hendes store lyst til at lave noget, blev det hurtigt meget meget bedre, og så længe hun ikke fik for mange nye ting, så var Choko også villig til at lytte til det jeg ville med hende.

Choko har ikke startet stævner før hun kom til os, men det skal vi nok få ændret på ;) planen er at choko skal gå en masse spring og dressur, håber på at kunne få hende op på distrikts plan, men har ikke travlt vi har jo hele livet foran os ;)..

For Choko er flokken meget vigtig, det betyder meget for hende at være en del af flokken der hvor vi står, og hun er mest medgørlig når hun har været ude med de andre på folden.

Det var sådan det mest grudlæggende om Choko, der vil efterfølgende kommer updates, når der sker betydelige ting i vores hverdag ;)

14/07-2011: Så er der lige en lang update herfra. Choko har været i brunst i 3 måneder, og er bare blevet mere og mere ustyrlig. Hun vil ikke med ind fra folde, man må ikke sætte sig op på hende, og så er hun bare blevet mere og mere hysterisk. Da det til sidst endte med at jeg blev kylet af, og efterfølgende ikke kunne ride i 3 uger, begyndte jeg at tænke på om noget var helt galt med hende.
Jeg mærkede hende efter i ryggen for smerter, men der var intet. Hun var ikke halt, varm eller noget som helst andet, det virkede bare som om at hun fik sværere og sværere ved at være i sin lille krop. Til sidst kulminerede det med at Choko begyndte at opføre sig som et føl over for en af de andre hopper, så valgte at ringe efter dyrlægen.
Det er nu blevet konstateret at Choko er det man kalder vinsk. Hun suger luft ind i skeden, så hun skal derfor sys sammen, omkring 2 cm. Desuden havde hun et stort æg i de ene æggeleder, som dyrlægen mistænker sidder fast, hvilket kan være grunden til den konstante brunst. Så Choko skal ind på klinikken og syes, og så skal hun scannes for at se om ægget er blevet forløst. Hun kommer så på en hormonkur for at dæmpe hysteriet og brunsten, og så vil syningen give en effekt cirka inden for et halvt år :)
Så jeg er meget spændt på at se hvordan det ender, og hvilken hest jeg får ud af det, men glæder mig jo selvfølgelig til at få min dejlige hoppe tilbage til sit gamle jeg, eller måske roligere ;)

opdate d. 27. februar 2012
Der er sket rigtig meget siden sidst.. vi har haft rigtig mange dårlige oplevelser med choko, hun blev mere og mere ustyrlig, begyndte at stejle op ad folk, sparke hvis hun ikke havde mulighed for at komme der hen hvor hun ville osv...
det endte med at Choko blev spærret inde i sin boks, så ikke andet end de fire vægge, for hun var ikke engang sikker at stå med på staldgangen for at strigle..
vi har så Fået hjælp af Torben Andersen (hestetræneren) og det må jeg sige, har givet mig en helt anden hest, og gjort mig til en anden ejer.. han har virkelig givet mig nogle gode redskaber til at håndtere hende i hverdagen og især når hun får sine flip..
Han mente dog at hun havde nogle låste bevægelser i bagparten så han rådede os til at få hende tjekket efter..

vi har desuden haft besøg af en healer der snakkede lidt med Chokoladen, der sagde mange overraskende passende ting.. ting hun ikke har mulighed for at kende til personligt.. hun sagde også at Choko har noget med sin bagpart..

så nu skal vi på Faxe dyrehospital og have hende tjekket igennem af Sune.. så må vi håbe han kan finde noget, der ikke er alt for slemt ;)..

update d. 01/03-2012:
Så har vi været på Faxe nede hos Sune, og det var både godt og skidt :/..
Choko har meget ondt i sin ryg, musklernevar fuldstændig spændt op, og der var ingen reflekser i ryggen når Sune trykkede hende :(.. i longe var der overhovedet ingen bevægelse i overlinien, så vi fik taget røngten for mistanke om kissing spine..
her fandt vi heldigvis ikke noget, så hun har fået smertestillende og muskelafslappende sprøjtet i rygmusklerne, og skal være på smertestillende i 15 dage.. herefter skal vi ned til sune igen 2-3 gange, hvor han vil se om han kan få lov til at udføre kiropraktik.. hvis hun ikke viser nok fremskridt efter 2-3 behandlinger, synes han ikke der er grund til at fortsætte med så ung en hest med så stærke smerter..
så nu krydser vi fingre for at der ikke har skulle mere til end det her, og at hun så bare bliver fantastisk god hurtigt..
Er slet ikke klar til at skulle af med min lille babypony <3

update d. 26. juli 2012
Puuha ja der er sket alt for meget siden sidst jeg skrev, vil da prøve at få det hele med..
Vi kommer hjem fra faxe, Choko skulle ud på fold, så vi valgte istedet at tage Marti ind fra vinterfolden, så kunne de to nemlig gå sammen på luftefolden et par timer om dagen.
Vi kommer til Faxe igen til kontrol, og her er hun allerede MEGET bedre, mere stille og rolig og nede på jorden, og overlinjen havde gode bevægelser. Sune var meget overrasket over hvor stor fremgang der havde været, allerede der var han tæt på at trække sin dødsdom tilbage.
Hun kommer så ind i undersøgelsesrummet, og Sune begynder at udøve Kiropraktik på hende. Stort set hele kroppen var skæv eller låst.
Sune mente at det sagtens kunne have forårsaget hendes stærke smerter i ryggen, men ville selvfølgelig ikke udelukke noget.
Vi må nu begynde at træne let med hende, så vi kan træne håndtering som Torben fortalte os. Allerede her er det en helt anden hest vi har fået, hun har virkelig fået en anden ro over sig, i ny og næ ser vi hendes anfald, men slet ikke i en grad som før.
På dette tidspunkt er jeg blevet opereret i mit knæ for skader efter ulykken med Celina og kan derfor ikke selv håndtere hende, da jeg ikke måtte have med hestene at gøre de første dage.
Sune kommer så ud til gården i Hvidovre, da han samtidig kunne se på en masse andre heste. Jeg må stadig ikke håndtere heste i bevægelse da knæet ikke er stabilt så hvis hun laver noget, kan jeg ikke komme væk, så istedet er det en veninde der longerer hende. Sune er SUPER tilfreds med hende, fortæller at det næsten er et mirakel så godt hun er kommet ud af det her, på så få behandlinger og kort tid - taget i betragtning af hvilken hest vi startede ud med. Vi går ind i stalden og han finder to steder der igen er skæve, men slet intet af stor betydning. På baggrund af dette raskmelder Sune Choko, kiropraktik kan ikke gøre mere for hende pt. så nu kan vi begynde at træne intenst med håndtering osv. og så ville han gerne se hende igen om nogle måneder for at tjekke om hendes krop bliver skæv af at blive brugt.
MEN så langt når vi slet ikke. Da græsfoldene bliver åbnet, kommer den store prøvelse - at få Choko ned på folden med de andre heste.
Choko har ikke gået på fold, på dette tidspunkt i ca. 4-5 måneder, fordi hun stejlede op ad folk og sparkede ud efter os. Som en sikkerhed, giver vi hende en portion Zylkene, bare for at se om det virkede og for at hjælpe hende og mig selv.
Med store sommerfugle i maven, trækker jeg stille og roligt ned mod folden, med en hest bag os som støtte. Jeg går med et løst træktov i tilfælde af hun går amok så jeg hurtigt kan slippe hende og komme væk, uden tovet bliver siddende i grimen og hun kommer til skade. 4-5 gange smutter hun fra mig, småtraver et par skridt frem og stopper op og græsser. Hun er hele tiden rolig, og jeg kan hver gang stille gå hen og tage fat i hende og gå videre. Vi kommer ned på folden og Choko tonser rundt på folden - klart hun er endelig kommet ud og så på græs og med masser af andre heste :).
Det hele går egentlig godt nok, der kommer nogle reaktioner når hun skal ind fra folden, men alt sammen til at leve med - taget i betragtning af hvad hun har præsteret. Jeg begyndte endelig at tro at nu vendte det, nu fik jeg min drømmehest tilbage, og snart ville vi igen kunne ride og sparke røv til stævnerne
MEN som altid, vender vores held. En morgen jeg skal lukke hende ned på folden, går det hele galt. Faktisk er det den morgen hun skulle derned for at gå på døgnfold, så hun kunne komme ud og være hest, og vi så kunne strigle hende nede ved folden, når nu vi alligevel ikke kan ride hende :).
Vi går som altid ned mod foldene, når til hvor vallakkerne går, og så stopper choko op. Jeg lægger som altid stille pres på hende for at bede om at gå fremad, men denne gang springer hun i stedet i luften, lægger an til at stejle, jeg trækker ned i tovet, og beder igen om at gå frem, hvorefter Choko kigger mig i øjnene og vender bagparten lige ind foran mig.
Da hun en gang før har placeret en baghov på låret, vidste jeg hun kunne finde på det, og jeg kunne se "ondskaben" i hendes øjne. Dette sker 3-4 gange uden at vi så meget som rykker os en cm, og efter den sidste trussel tager Choko flugten op på gården.
Da hun løb, forsvandt alt mit håb om at jeg kunne redde hende fra det hul hun var endt i. Hendes udtryk i øjnene viste at hun udemærket godt vidste hvad hun gjorde - det var bare ikke min hest, ikke min dejlige venlige og fattet hoppe - og nu var hun bare alt for langt væk.
Senere på dagen fik vi bakset hende ned på folden, og der stod hun de sidste 6 uger af sit liv, vi var nede hos hende og nusse, og give gulerødder osv. men hun blev ikke taget ud fra folden, af frygt for hun ville stikke igen.
2 gange tog vi chancen og trak hende lige ud på den anden side af leddet, den anden gang stak hun af fra os, men heldigvis stod de på en fold bag en anden fold (som vi jo så stod på) så hun var lukket inde på et areal.
Undervejs til denne beslutning havde vi Kiropraktoren, der også er uddannet dyrlæge med indover. Han støttede os fuldt ud i beslutningen, han mente heller ikke at det var fair over for hende, for hun havde de sidste måneder ikke haft et ordentligt og værdigt hesteliv, og det tydede ikke på at hun blev bedre.
Vi fik desuden Healeren ud igen til Choko, der fortalte at noget sidder omkring hoften/lænden og spændte helt vildt. Vi snakker om at Choko har meget lange brunstperioder, og Choko viser så et billede af overproducering af æg og noget der så blokerer (cyster).
Vi snakker med dyrlægen om det, og ud fra de symptomer choko udviser og at hun er viinsk er der stor chance for cyster, men det ville koste i hvert fald 12.000 kroner og de penge havde jeg bare ikke.
Intet forsikrede at operationen ville fjerne hendes adfærd - og måske kom hun slet ikke igennem den, og hun ville bestemt heller ikke have det godt med tiden efter en operation. Og vi ejer en hest mere, vi også skulle tage os af, så vi blev i samråd med dyrlægen enige om at give Choko fred - fred for smerterne og ubehaget, og fred i sindet. Jeg havde lovet hende at vi var hendes sidste hjem, og da vi spurgte hende var hendes ønske også at hun kun ville videre hvis jeg kunne love at de næste passede ordentligt på hende. Det kunne jeg ikke love, så derfor blev tiden til dyrlægen bestilt.
Det var meget surrealistisk at stå og tale med sin hest gennem et andet menneske, men vi fik begge to en helt anden ro i den sidste tid.
Mandag d. 11 Juni 2012 sagde vi farvel til denne verdensstjerne. Et meget stort tab for mig, hun var en hest der bare kunne det hele, fantastiske bevægelser, fantastisk teknik i springning osv. Savner hende uendeligt meget, der gør ikke en dag hvor jeg ikke tænker på hende, og hvor skønt det kunne være stadig lige at kunne gå ned og kysse hende en ekstra gang på mulen.
Jeg holdt hende selv hele vejen igennem, fra vi stod i stalden og hun fik beroligende, trak hende selv ud til hvor hun skulle lægges ned, og holdt hende til hun ramte jorden og forsvandt. Utroligt nok gik Choko denne dag så eksemplarisk. Hun havde fortalt healeren at hun savnede sin bror som hun havde gået meget sammen med det sidste stykke tid, så vi havde hentet marti og taget ham med ned til hoppefolden for at hente Choko. Marti kunne med det samme genkende Choko og begyndte at vrinske til hende <3 :')
Det sidste tid hyggede vi i stalden, de stod i bokse lige ved siden af hinanden hvor de kunne snuse til hinanden, og jeg kunne en sidste gang nusse begge mine heste på samme tid.
Jeg elsker dig Choko! du var perfekt for mig da jeg fik dig, synes på mange måder det er noget så uretfærdigt det der skulle ske for os. Men vil altid bære dig rundt i mit hjerte, sammen med mindet om din mor.
I hjertet gemt - men aldrig glemt <3
Græd ikke fordi det er forbi - Smil fordi det skete <3

Mange mennesker er ikke enig med mig i mine valg omkring Choko. Nogle mener jeg prøvede for meget, andre at jeg forsøgte for lidt. Men jeg traf mine valg ud af kærlighed til min hest. Af Kærlighed og håb om de drømme jeg havde med hende. Jeg valgte at sige stop da jeg ikke længere kunne have mit hjerte med i kampen. Jeg har flere gange set Chokos lys i øjnene blive slukket for at blive tændt igen når det gik godt, for så at blive slukket igen.. Jeg har kæmpet og kæmpet og kæmpet for at hun bare kunne omgås i dagligdagen, men måtte til sidst sande at dette ikke var tilfældet.
Torben Andersen sagde til mig - at det helt store problem med denne hest er at hun er alt for klog. hun er allerede flere skridt foran.
Sune mente at en så ung hest, der har oplevet så stærke smerter, og udviste den adfærd som hun gjorde, var bedre tjent med fred.
Jeg giver begge mænd ret - I kærlighed til min hest, måtte jeg indse at hun ikke kunne fungerer som hest, og som død ville hun med sikkerhed ikke længere have smerter eller andet ubehag.
Hun kunne måske godt have været reddet, måske kunne hun ikke - jeg vil aldrig få et svar, men ved i det mindste med sikkerhed at hun har fred - og det giver mig fred..

Hvil i fred min smukke prinsesse <3 :'(


Tak fordi i kiggede forbi, i skal da være velkommen til at lægge en kommentar og bedømmelse :)
Kommentér på:
Dansk Varmblod Choko Chanell
Annonce