{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Partbred (Sec F) Aimi 2007

2.235 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

natalia g
Kvinde | 37 år | Oprettet: 3. jul 2010


Welsh Partbred (Sec F) Aimi

Fødselsår:
2007
Højde:
147, men ligner en hest. også når man står ved hende. selv troed jeg hun var omkring 160 da jeg mødte hende første gang

Marts 2011: omkring 149(tommestokmål) så passer perfekt til mig da jeg ikke selv er for høj (155 :-P ) og Dér må hun gerne blive :-)

15. marts 2013: 152,5 :)
Temperament
En dejlig og rolig nusserøv, men samtidig med gnist.

En fantastisk karakter.:) hun tager både ture og
longering med ro og lytter meget efter mig, venter på at hun får besked på hvad hun skal gøre og så videre.

hun kan godt stoppe op når hun blir bange, men bliver stående og kigger på om hvordan jeg selv reagere. når hun finder ud af jeg er ligeglad, opfører hun sig som om der intet var sket. :-)

Hun er meget tillidsfuld og jeg er overrasket over at vi allerede nu har knyttet så tætte bånd, (købte hende feb/marts). hun stoler helt på mig og omvendt. kan stå og dække hendes øjne til i lang lang tid uden hun rør et øre. hun putter bare sin hoved ind til mig.

Hun trasker også altid efter én når man går på folden. hun ELSKER simpelthen opmærksomhed.

en bette dame over for andre heste... hun vil gerne bestemme men er samtidig kærlig og kan finde på at løbe rundt og kalde hvis hun ikk lige synes man kommer hurtig nok ud med den sidte hest der skal på fold. (ligsom om hun tænker : der mangler én, der mangler én... åh nej... hvor den henne!!!) haha dramaqueen :-D

Marts 2014:
Mim'se har selvfølgelig udviklet sig noget efter at være blevet mor, og det er som om hun har forstået at livet ikke er så dramatisk alligevel. Hun passer på sig selv på folden, især nu, hvor hun venter føl for 2. gang (termin d. 3 . april 2014). Hun har dog også sin tro følgesvend, som nærmest går klistret til hendes side (Harry). Trods hun stadig har sine helt egne meninger. He he, han er en tålmodig fyr ham Harry :-)
Gangarter
Lækre og flydende. Hun går flot igennem i hendes skridt, og er lækker og svævende i traven. en rigtig gummibold. glæder mig meget til at få hende tilredet for at prøve om de er så dejlige som de ser ud til. :-)
Stævner
Nej. det kommer nok mest til at være hyggeridning. Ellers fester hun og Borriz(hendes kammerat) ude på folden: ;-) hi hi
Stamtavle
Nej, men reg. WPBR sek. F.
Køn
helt bestemt... ;-) en smuk hoppe er hun
Bemærkninger
kastaniebrun med lille blis i panden. sort man og hale. hvid bagsok og hvid bagpibe. lidt stikkelhår rundt omkring på kroppen og flere karakteristiske hvirvler

Opdatering marts 2010:
Jubiiii.... jeg har sku købt en hest igen... he he... en dejlig hoppe som bliver 3 til sensommer. waw hvor er jeg bare glad... hun er bare SÅ fin... kan slet ikke styre min lykke.... hehe

Opdatering d. 6 juli 2010:
har i en længere periode prøvet at få Aimi til at gå i longe. hun har bare ikke fattet det. virkelig total skrubforvirret i bøtten var hun ( og ja jeg har gjort det rigtigt) :-) hun er MEGET tryghedshest og prøver alt for meget at gøre tingene rigtig, og det forvirrer hende selv, og så er hun "bambi på glatis". men så hør nu her. forleden dag, lige pludselig gjorde hun det bare. hun gik sku 4 Flotte store volter omkring mig i skidt. hvor blev jeg glad og stolt kan jeg godt sige. :-) og i går også i trav. super succes. juhuuu! :-D. fedt fedt. Endelig sker der noget. så håber det hele kommer til at gå lidt mere "glat" fra nu af men man ved jo aldrig med de unghypper. ;-P den ene dag tror de at de ejer hele verden og den anden gider de ikk en skid. he he. men nu prøver jeg stille og rolig at gøre hende tryg ved at gå i longe i skridt og trav så vi får en god start. :-)


Opdatering d. 9. juli 2010:

I onsdags skulle jeg have smed, og da mine heste går ude 24 timer i døgnet når vejret er til det, skulle jeg ha dem ind i box før han kom. så gik jeg rundt og puslede om dem og striglede dem ordenligt og... ja den daglige rutine som hver dag på fold, bare i stalden. da jeg så rensede Aimi´s hove sad der en underlig sten i et af baghovene. ´jeg rensede det hele ud og satte hende i boxen igen. da jeg så ville feje jorden fra hovene væk bemærkede jeg den underlige sten igen og besluttede mig for at se nærmere på den. he he, og så var det én af hendes kindtænder. :-) hvor heldig kan man være:-) en Fin og stor kindtand blev renset og nu skal den gemmes. for der jo lidt ligesom at have en mælketand fra ens baby:-) måske ikke noget særligt men alligevel. er i hver fald glad for jeg fandt den, og lidt sjovt hun lige skulle træde den op i hoven:-) (Og bare rolig, den sad ikke i selve hoven men i skidtet i den). har mange gange hold øje med hendes fortænder da de var ved at falde ud men lige pludselig er de bare væk, og der er ikke så nemt at finde en hestetand i en box eller på en 2 hektar stor mark :-) så nu vil jeg ikke prøve at finde tænderne, for det er lidt ligsom et heldigt tilfælde hvis man skal have èn. he he ;-P

opdatering august 2010:

hvor starter vi... hmmm. har været ude og vænne Aimi til lidt trafik og hune er bare dygtig. selvom hun godt kan blive lidt "varm" tager hun tingene flot synes jeg. Mener helt sikkert at det er mere lyden hun er bange fopr end hvordan tingen ser ud... for når både biler og knallerter kører omkring hende i stille/almindelig tempo er der ikke det store. (hun stopper dog helt op og skal stå og kigge), men det mommer nok med tiden at jeg lærer hende at hun roligt kan gå videre når der kommer noget forbi.

Hun har også lært nu at have hovedtøj på og bid i munden og det har hun bare accepteret SÅ flot. Hun er sku lidt dygtig/dejlig. Det er næsten som om hun synes det er rart og spændende at prøve ting af... Underlagen og longegjor er det heller ingen pjat med... Dejligt med en hest der gerne vil prøve noget. Når hun fx er bange for noget stikker hun ikk bar af, men skal først undersøge om "tingen" er farlig først. Det resulterer så oftest i at hun "kigger med tungen og tænderne"... haha... hun er for skøn, for når hun så har fået lov til at undersøge det i 30 sekunder er der ingen pjat med hende. Glæder mig meget til at se om hun bliver ligedan når hun får rytter i sadlen. :-)

opdatering jan 2011:
I november 2010 flyttede vi over til min veninde som har irish cob/tinkere og sikke sjovt det er og få nye kammerater. de skulle self lige finde sin plads alle sammen men det går rigtig godt med dem alle :-)


opdatering februar 2011:

På tur med Aimi m ovedtøj. Lone tog Sorsya, hendes den ene tinkerhoppe med sadel og hovedtøj. Og sikke en dejlig tur. Hypperne nød og gå sammen med os selvom det er de to der kan mindst med hinanden på folden. de var bare pot og pande og nød bare at være på tur. Det skal nok blive godt så vi kan ride tur på dem her til sommer :-)


opdatering marst 2011:

Aimi i brunst så er blevet nød til og sætte mine og min venindes i hver deres fold, da Hendes tinkerhingst og Aimi ikk helt kan lade hinanden være :-)


opdatering marts 2011:

fint nyt regn dækken til aimi :-) fyldt med striber i forskellige farver. hvor er hun fin hehe. selvom hun godt kan ligne lidt en bette klovn i det. Men nyt skulle hun have da hun havde rykket det gamle fuldstændig i smadder.


opdatering marts 2011:

Så kom der et traktordæk ud i folden til dem som de kan spise hø og wrap fra. Rigtig dejlig ting så det hverken blæser rundt eller at der bliver skidt i det :-)

opdatering LØRDAG D 16 APRIL:
For første gang ever var jeg oppe på Aimi, og det gik sku ove alt forventning. Var på hende i ca 5 min hvor hun blev trukket af mette og hun var så dygtig :-) dog er hun MEGET følsom/bange for at NOGET som helst rører hendes sider men øvelse øvelse øvelse... Er fa*me stolt af min smukke hyp :-)

16.12.2012:
Laaang tid siden sidste opdatering. Puha! der er sørme også sket noget må jeg sige. Aimi er blevet tilredet trods lidt vanskeligheder med ømme muskler på hende. Vi har også døjet meget med hovbylder og boxro m.m, men kom helskinnet igennem det heldigvis. For at komme til sagen har jeg de sidste par måneder taget billeder af Aimi da jeg synes hun gik hen og blev lidt tyk, men har slået tanken om hun var med føl væk da hun har været MEGET i brunst i sommers, flere gange endda, og en anden hest i stalden (en vallak) også blev lidt pæreformet, troede vi det var fordi de kom på wrap i stedet for sommergræs. hun har også døjet on/off med at være øm i bringe/mavemuskler så hun ikke kunne rides. hehe men efter flere aftener, hvor jeg har stået og kigget og mærket, samt mange hendvendelser på min hest "altså var blevet lidt tyk" ;), ringede jeg til min dyrlæge, og ganske rigtigt :) ikke nok med hun har snydt mig, min kære hest hehe... så bider føllebølle sku også dyrlægen i fingrene da hun er ved at undersøge Aimi :D hahaha... dyrlægen spærrer øjnene vildt op, kigger på mig, og griner højt!: DÈN bider mig i fingrene!!! hehehe... man må sige førstehåndsindtrykket af dens personlighed er kæmpe... den har også sparket mig på armen en dag... så er sku spændende hvilken vildbasse der kommer ud dér ;)
Man må nok sige at hun og hendes udkårne (Bette Purken Sheiken) har snydt os gevaldigt ved at snige sig til et bette føl ;P...er VILDT glad og spændt, samtidig med jeg er pisse nervøs over det er både mit og Aimi´s første føl :S Åh den tykke trunte har altså også ændret sig meget under drægtigheden... sikke en ro der ka komme på den lille hyp... men ser ud til det er mest fordi hun ikke gider ballade, og orker ikke at bruge kræfter på det... og så er der hormonerne... eller... hva det nu er... det ene tidspunkt ligner det som om hun kan falde død om af udmattelse/fordi hun har det hårdt, og to timer efter traver hun lystigt med ind i stalden med os... wrappet piller hun og sorterer fint, og spiser det fine fog bedste først, for så at spise det grove bagefter eller slet ikke... tosse tøs! :D men hun er godt nok glad for alt det ekstra hun mad hun får.. ha ha mums! har aldrig set min hest SÅ madglad før <3...hun ER godt nok noget af en sensitiv og følsom hest, og jeg elsker det ved hende<3

Opdatering 11. feb. 2013:
Aimi pigen blir federe og federe ;) hun går godt nok bare og hygger sig. Normalt er hun med til at lave ballade, men nu holder hun sig dog lidt vær fra de andre, nærmest som om hun passer lidt på ikke at komme i kambulage med de andre. Det ér altså heller ikk nemt og holde styr på den tykke mave og balancen er endnu sværre og holde når bette følle holder fest derinde :D Nøj hvor er jeg bare spændt!!! For DÉN da altså! og samtidig mega nervøs for hvordan det kommer til at gå. Bare hun kan klare sig og følle er sund er jeg lige glad med om den er gul, blå eller rød/ hingst eller hoppe.

Opdatering feb. 2013.
Min Smukke pige blev mor for første gang til et velskabt og stærkt hoppeføl, onsdag morgen den 20. januar 2013. Hun har bare været sej for det har gået lidt hårdt for sig, da dyrlægen var nød til at sy hende 5 cm. Trods en hæftig start har de det begge to godt og der er liv og glade dage i stalden. Mine Staldveninder, Rikke, Chanette og Iben, vimser rundt som små feer med små baskende vinger og en lille tryllestav, og bare venter på der blir brug for deres hjælp :P LOVE YOU GIRLS! Og vildtbjeg har haft Aimipigen og Borriz i 3 år nu her. Wow tiden piler afsted!

26.02.13
Har lagt og kigget på følle sove én af dagene, da Aimi pludselig kom hen og ville nusses og lagde sit hoved i mit skød. Efter 10 sekunder lagde hun ved siden af mig og slappede af :) hun er bare så kærlig min bette skat <3 bare så hyggeligt at ligge der alle tre og råsnue for vildt! Dét her er de momenter der gør det Hele værd!

Har manglet min Aimi et par dage. Hun lever lidt i sin egen verden og ser træt og mat ud i blikket. Hun er sej, men bekymrer mig jo lidt om min lidt følsomme og sensitive trold.

Synes følle er noget hårdhændet når hun skal patte :S Aimi står helt og skyder ryg og spreder sine bagben for at følle kan komme til, men hun puffer, og slår nærmest Aimi op i maven og yveret. Håber Der er mælk nok, men har tjekket og yveret er ikke kæmpestort, men det er spændt ud og der er mælk i det. Når Følle har stilt sig til rette efter en omgang asen og masen, tæsk og sparken bagud med bagbenene, skifter hun meget ofte fra den ene pat til den anden. underligt. men det er da godt hun bruger begge.
Hun er en god mor synes jeg tilpas med opdragelse, dog giver hun for lidt skæld ud når følle såen tæsker hende under spisningen :S

Hun spiser fint, båge wrap og foder nu (hun gik fra sit kraftfoder 5 dage før hun folede ) og er kommet op på alm, dosis igen her 5 dage efter foling. Så er det måske det jeg skal være obs på hvis jeg ska have flere føl på hende ;)

De har været ude først alene i en fold ved siden af flokken og dernæst med to ponyvallakker. De får lov at hilse men skal ikke være klistrede ved følle :) men vi kan ikk sætte hele flokken sammen igen da der er en vallak som prøver at jage Aimi væk fra føllet og dét dur ikke! Så må vi dele dem, og se hvordan det fungerer.

Har endelig kunnet få "kontakt" til Aimi igen de sidste par dage. Hun har hvis været i "morland" den sidste uges tid ;) og det er ikk noget at sige til. Men nu er jeg ikk mere nervøs for jeg ikke får min Aimi igen.

Marts 2014.
Et år et gået med hygge og Aimi blev sidste år bedækket med hingsten Sepstups Casanova, som jeg havde den fornøjelse at ride for en periode. Blev lidt vild med drengen, så han skulle da kæreste lidt m Mim'se pigen. Hun er nu meget tæt på termin (3 april 2014), og jeg glæder mig som et bette barn igen he he. Hun har vokset sig tyk og stor og mælken er lagt i patterne. Så nu venter vi spændt i Stald Solgården, på 'lille ny'. Uh! Spænding! ???

20.03.14.
Råhygge m Aimi i stalden. Hun nyder nu bare at blive gnubbet og også på den store, tykke mave, da det sikkert er rart for hende, som en slags massage he he. Hun ligner en der nærmest kunne falde i søvn. Yveret er v at være pænt stort også og hun er ret blød om halreroden, så nu er det godt nok snart v at ligne noget der kunne føre til en forberedelse til en foling. Hun 'høner' også over Pipsen nogen gange nu (hendes føl fra sidste år), så hun er godt på vej til at forberede sig selv til at blive momsi igen :-). Og jeg er v at gå ud af mit gode skind over at der ikk er særlig længe til nu og stadig faktisk er to uger til ha ha. Åha! Den kære ventetid.

08.04.14.
Natten til mandag (07.04.14.) Folede Aimi det smukkeste buckskin hoppeføl :-D Alt gik godt og begge er sunde og frejdige. Er så lykkelig. Nu har jeg ikke mindre end 3 skønne piger. "Lille Ny" fiser rundt og er glad trods verden er stor og holder sig stadig tæt på sin meget stolte mor, som er yderst stolt og meget glad for sit nye vidunder :-D
Kommentér på:
Welsh Partbred (Sec F) Aimi
Annonce