{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Zey [Tidl. part] 2003

2.147 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Signe
Kvinde | 31 år | Oprettet: 6. jan 2008


Oldenborg Zey

Fødselsår:
2003
Højde:
Jeg vil gætte på 167-168
Temperament
Zey har det bedste temperament; hun er den roligste hest, jeg har kendt og er altid venlig. Hun har et eller andet over sig, som gør, at man føler sig tryg i hendes nærværd.
Gangarter
Hendes trav skal helt klart fremhæves, da den er meget lækker og stor.
Stævner
Nope, men det kunne være vi skulle gøre det engang:)
Stamtavle
Hun er efter Union's Big Ben
Hendes rigtige navn er Naundrups Alicia
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Lad os bare tage den helt fra starten. Første gang jeg red Zey, var på en tur i skoven, og mine umiddelbare indtryk var: "Hun er stor, klodset og voldssom" "Hold da op en lækker trav!" og ikke mindst "Hvor er hun dejlig"
Det endte med at jeg fik part på dyret efter jeg havde prøvet hende 3 gange, så jeg var sikker. Det var i maj/juni 2009.
Kort efter jeg fik parten, begyndte vi at træne efter Parelli's principper, da jeg syntes, at det ville være det bedste for os. Det har hjulpet os begge rigtig meget, og jeg er stolt over så langt vi er kommet. Nu rider vi i rebgrime i skoven, og jeg har opnået så mange andre mål med den hest.

Zey har hjulpet mig igennem min angst (grundet en ulykke i april 2009), og jeg kan endelig stole 100% på hende, selvom jeg ikke på noget tidspunkt har tvilvlet på at jeg kunne:) Vi har stadig mange kampe, som jeg ved kommer, men lige nu er jeg stolt over det vi kan.
Jeg træner mest hende med mine egne metoder nu, som du endelig må spørge om.

Zey er "lederkoen" i flokken, så hun kan være meget dominerende og selvstændig. Hun er en fantastisk hest, som måske ved første indtryk kan virke voldssom og klodset, men når hun først har lukket dig ind, er hun den mest kærlige hest, jeg kender. På det tidspunkt, gør hun alt, hvad hun kan, for at gøre sin rytter tilfreds. Hun kæmper virkelig meget, og det smigrer mig, for det er ikke noget jeg har oplevet hos mange heste.
Forskellen ved at ride bidløst på Zey er tydelig: Hun bliver slet ikke så stresset eller frustreret. Før kastede hun meget med hovedet, og nu går hun meget mere afslappet og kaster aldrig med hovedet. Det er også blevet lettere at styre hende.
Jeg kunne blive ved i evigheder, men stopper her:)

Hun er min bedste ven. Hun har været som en mor for mig, og jeg elsker hende så ubeskriveligt højt!
____________________________________________________________________________________________________

Betydningsfulde dage:

Lørdag d. 4. september 2010
-Er muligvis den lykkeligste pige på jorden! Zey skulle prøve sin nye bidløse trense, som jeg købte i går. Hun forstod signalerne virkelig godt, og som planlagt skulle vi i skoven.
Det var muligvis den BEDSTE skovtur på Zey nogensinde! Jeg red uden sadel, og hun gik bare så afslappet og var så glad. Vi red i alle tre gangarter, og jeg kunne holde mig på hende;)
Efter turen ordnede jeg hendes hove og hale. Jeg lærte hende at kysse på kommando. Det er det første trick hun har lært, så jeg er stolt af, at hun lærte det så hurtigt.
Da vi var færdige, sad jeg på folden i nogle timer, og Zey kom flere gange tilbage til mig. Er så lykkelig, stolt og ovenud glad!
Tak for en vidunderlig dag, Zey. Jeg elsker dig!

Lørdag d. 18. september 2010
Zey er kommet hjem fra sommerfolde, og det giver os igen mulighed for at træne seriøst fra jorden.
Vi red en halv times dressur, hvor hun samlede sig super fint, og fik brugt ryggen. Der mangler dog nogle muskler, men er glad for, at metoden virker!
Derefter longerede vi løst (altså uden tov), og hun tog også et lille spring:) Da vi skulle skridte af, greb jeg chancen til at træne hende lidt i cordeo, det gik super, men må bruge min stick til at tydeliggøre signaler. Da vi havde skridtet en 5 minutters tid, valgte jeg at smide cordeo'en, så vi red helt uden udstyr. Det var så naturligt, og hun klarede det super flot! Er rigtig glad for, at det lykkedes, selvom jeg ved, at det skal trænes mere.

Lørdag d. 30. oktober 2010

Så fik vi endelig trænet fra jorden igen. Mest fordi jeg var syg og havde mere lyst til at være lidt "tættere" sammen med hende:)
Jeg lærte hende at ryste og gabe på kommando, og hun kan smile og kysse i forvejen. Derudover legede vi lidt med plastic, cordeo og de sædvanlige øvelser. Elsk på Zeyen<3

Torsdag d. 26. maj 2011
Så sidder jeg her og tænker på Zey. Hun har været halt siden 28-04-2011, og jeg kan ikke gøre noget. Jeg er så langt væk fra hende, og det virker som om distancen begynder at være et problem for mig. Men det er jo ikke kun det, som gør jeg har tanker om at få ny part. Savner hende hvert sekund, og jeg har det dårligt. Psykisk og fysisk. Ville ønske hun var min egen, så jeg kunne passe på hende :'(

Mandag d.13. Juni 2011
Her slutter vores to år lange venskab. Det har været en kamp, men jeg tror ikke jeg selv er klar over, hvor lykkelig jeg har været for at deltage i denne kamp. Der er ikke ord der kan beskrive den smerte jeg føler, som gør så ondt, at jeg har brugt dage på at græde. Alligevel er mine tårer ledsaget af et smil på læben og et grin, for når jeg tænker på de ting vi har gjort sammen, er det lykkelige, glade minder jeg har. Jeg ved ærlig talt ikke, hvor jeg havde været eller hvem jeg havde været uden dig, tykke. Du har været mit livs lykke i de to år, men det er vidst det bedste for os begge, at jeg stopper nu.
Der ikke mere at sige end, at jeg elsker dig, og jeg kan ikke glemme dig. Min vidunderlige hoppe-bobs Zey-mor tykke smukke hestedyr. <3
Tak for denne gang!

Onsdag d. 29. juni 2011
Jeg savner dig så meget Zey. Jeg har grædt mine øjne ud af fortvivlelse og smerte. Jeg aner ikke, hvad jeg har gang i, men det føles ikke som det rigtige. Intet er rigtig uden dig, og jeg savner dig så inderligt. Ville sådan ønske, du var min!
____________________________________________________________________________________________________

Det bedste ved Zey er, når hun kommer vrinskende hen imod mig på folden. Når vi er i skoven, og jeg kan mærke, hvordan hun slapper af og er glad. Når jeg gnubber hende under maven, og hun gnubber mig på ryggen.
Men min hjerte smelter, når jeg roser hende, og hun lægger sit hoved ind til min mave og lukker øjnene. Så ved jeg, at den her hest er speciel, og jeg opdager hvor højt jeg elsker hende.

-Venskab er én sjæl og to legemer- Aristoteles
Kommentér på:
Oldenborg Zey
Annonce